Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gretka, czyli laparo nie wyszło? Przykro mi, ale wiesz w którym kierunku uderzać.
    A post ten wyżej przeczytaj raz jeszcze i popraw. Troszkę globus faktycznie szwankuje, bo mało zrozumiałe to jest ;-)
    no jajowody zapchane dzieki endometriozie
    i podjelam dzis decyzje ze obnizam franczyze mojego ubezpieczenia- teraz place duzo ide do lekarza i dostaje g... a nie diagnoze
    efekt taki ze wydaje dodatkowo pieniadze w pl
    dla przykladu ichniejszy endo z tarczycowych zrobil tylko TSH- ktore w zasadzie nic nie mowi jak w normie
    a dzis sie okazalo po usg ze mam sporo powiekszony prawy plat (cos podjerzewalam ze za malo jodu po FT3)
    dostalam jodid 100 1,5 tabletki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 16:10

moremi, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny, kapturnica, caffe, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie kupuj witamin w aptece!!! Kierunek Rossmann, Müller albo inna drogeria. Tam masz po piataku.
    szukałam i nie było czystej E , same mieszanki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    E, niemozliwe? Chociaz nigdy mnie to nie interesowalo, to nie patrzylam

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a w internetowych?- tam sporo taniej pewnie, wiem na przykladzie inofolku

nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no jajowody zapchane dzieki endometriozie
    i podjelam dzis decyzje ze obnizam franczyze mojego ubezpieczenia- teraz place duzo ide do lekarza i dostaje g... a nie diagnoze
    efekt taki ze wydaje dodatkowo pieniadze w pl
    dla przykladu ichniejszy endo z tarczycowych zrobil tylko TSH- ktore w zasadzie nic nie mowi jak w normie
    a dzis sie okazalo po usg ze mam sporo powiekszony prawy plat (cos podjerzewalam ze za malo jodu po FT3)
    dostalam jodid 100 1,5 tabletki

w Polsce jak masz pieniadze trafiasz do dobrego specjalisty, bo niemal wszyscy dorabiaja prywatnie. Na zachodzie, rzadko ktory ma prywatna praktyke i praktykuja tylko w szpitalach.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore witaminy, te lepiej przyswajalne (food state) moga sporo kosztowac.

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, mogę Ci podesłać dwusetki.

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, czyli iv też w Polsce?

nick nieaktualny, gretka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    w Polsce jak masz pieniadze trafiasz do dobrego specjalisty, bo niemal wszyscy dorabiaja prywatnie. Na zachodzie, rzadko ktory ma prywatna praktyke i praktykuja tylko w szpitalach.
    A na jakim zachodzie przepraszam? My leczymy sie w calkowicie prywatnej klinice, nasz doktor ma dyzury rowniez w panstwowym szpitalu. Ale moze mieszkam na jakims dzikim zachodzie? :-P

kapturnica, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałyscie o tym globusie pisać? Musiałyście?
    Jak ja nie lubię geografii...
    Aż ekspres do kawy odpaliłam. Moze pomoże...

nick nieaktualny, kapturnica, gretka, nick nieaktualny, Mega, iwcia77, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Hera, mogę Ci podesłać dwusetki.
    te sa 4setki
    jak nie zajde to poprosze :)

nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie te globusy przez pogode :(

Gretka podjelas decyzje ktora klinika ?

Ja chyba poprosze o zablokowanie neta
    zostawie sobie tylko ovu
    za duzo czytam i sie wkrecam

nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, gretka, moremi, paszczakin, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    u mnie wszyscy prawie maja prywatna praktyke, w szpitalach tzw przydupasy
    problemem jest diagnoza, zalezy na kogo trafisz.
    Ja super trafilam z barkiem- lekarz specjalista z praktyki skierowal do szpitala i sam operowal i pozniej mnie prowadzil ( zazwyczaj maj 1 dzien w tyg operacyjny)- no ale tu zrobli zdjecie i bylo widac co jest nie tak....

kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    dokładnie jak starania w pewnym wieku, raz sie uda a dziesiec razy nie :)
    ja nawiązałam nie do starań tylko do twojego nawiązania do białych zębów.
    jak już nie masz się czego czepić to się czepiasz tych białych zębów.
    to jest w tobie przewidywalne właśnie :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncze na dzis, bo moja druga faza mowi: przespij sie
    Dobranoc

Zofia8, kapturnica, nick nieaktualny, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    U nas bylo na swiezo i guzik to dalo. Tzn. pozapladnialo sie, co bylo do zaplodnienia, ale ciazy z tego nie ma. Do mrozenia podeszlabym jednak sceptycznie, bo nie wiadomo, czy po rozmrozeniu plemniki beda wiedzialy, co robic. W sensie, czy im sie DNA nie uszkodzi, czy beda odpowiednio ruchliwe
    ja gdzieś ostatnio czytałam, przy okazji debaty o Dudzie i in vitro na jakimś blogu, że ponoć własnie standardem jest korzystanie z mrożonego wcześniej nasienia, bo ma nawet lepsze wyniki niż takie świeże, a przez czas hibernacji kobieta ma szansę odpocząć po stymulacji.

gretka lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A na jakim zachodzie przepraszam? My leczymy sie w calkowicie prywatnej klinice, nasz doktor ma dyzury rowniez w panstwowym szpitalu. Ale moze mieszkam na jakims dzikim zachodzie? :-P

Dla mnie to latwiejsze w Polsce. W internecie wpisuje "najlepszy specjalista...." czesto pojawia sie nazwisko a czasami link do portalu znany lekarz.
    Jak tutaj szukalam info o ginekologu od ciaz wysokiego ryzyka, to pojawil sie jeden, Arab w dodatku.
    Na pewno w L jest duzo prywatnych klinik (w tym duzo polskich) ale jak uzyskac info, gdzie przyjmuje specjalista z prawdziwego zdarzenia. Nie wiem.

Moremi, mnie tez glowa cmi od rana. Ale u nas to pogoda moze byc przyczyna. Wlasnie zapadl zmrok i leje.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ja nawiązałam nie do starań tylko do twojego nawiązania do białych zębów.
    jak już nie masz się czego czepić to się czepiasz tych białych zębów.
    to jest w tobie przewidywalne właśnie :)

niczego sie nie czepiam, naprawde myślisz że mnie obchodzi twoje życie prywatne?
    chodz lepiej poprasujemy ;)

efcia, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gretka, czyli iv też w Polsce?
    w Ch raczej mnie nie stac zwlaszcza przy ichniej skutecznosci(podobno o polowe nizsza od sredniej)wiec to pieniadze wyrzucone w bloto- a sfinansowac trzeba samemu 100% a zaczyna sie historia od 10 tys Fr- to jak 3 w Pl.....
    zreszta nie wiem jak wyglada suplementacja po, jak jest traktowana ciaza wczesna w takim wypadku-
    skoro przy klasycznej poczatki nie sa rozowe- to tu raczej tez jestem pesymistka( normalnie to po dodatnim tescie dzwonisz do gina- podajesz termin ostatniej @ i czekasz na wizyte do 10 tyg- a wiesz ze w tym czasie moze sie zdarzyc wszystko....)

moremi lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka a to prawda ze nie czekaja do 5 doby po zaplodnienih i nie ma mozliwosci mrozenia zarodkow i komorek ?

‹‹ 9406 9407 9408 9409 9410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ