X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Super ,ja tez musze powoli o prezencie dla Heli na roczek pomyslec :-)
    Pewnie będziesz miała większą radochę z prezentu niż ona ;)

kapturnica, kkisia, moremi, anna maria, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko, mrozicie szczypiorek? - to pytanie w kwestii starań hehehe, żebym miała co dobrego zimą jeść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 19:35

gretka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    mam pytanko, mrozicie szczypiorek? - to pytanie w kwestii starań hehehe, żebym miała co dobrego zimą jeść ;)

Ja nie mrożę. Potem jest taki rozdyźdany. Lepiej włożyć cebulę do wody i można mieć świeży. Koper pietruszkę tak, tak samo inne zioła.

kkisia, moremi, kapturnica, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

mi mrozony nie smakuje
    wole cebulke do doniczki albo wody
    i mam swierzy caly czas

caffe, moremi, kapturnica, SolarPolar, macduska, efcia, paszczakin, iwcia77, megan8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie, rozwala się. Wole włożyć cebulkę do ziemi lub do wody i wyrasta świeży

kkisia, caffe, moremi, kapturnica, macduska, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja nie mrożę. Potem jest taki rozdyźdany. Lepiej włożyć cebulę do wody i można mieć świeży. Koper pietruszkę tak, tak samo inne zioła.
    Ja jeszcze nie mroziłam, ale czytałam, ze niektórzy mrożą. Wcześniej go myją, suszą i siekają. W takiej postaci mrożą.
    Zapytałam, bo byłam ciekawa czy to się sprawdza. Bo ja uwielbiam szczypiorek.

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do wody to ja cebuli nigdy nie wkładałam o.O Mówicie, ze to dobry sposób? A woda się nie zaśmierdzi? Ile się taką cebule w niej trzyma?

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Super, Morka :-)
    Ja miałam łożysko na przedniej scianie w obu ciażach, w pierwszej mialam nisko i nie przodujace i miałam krwawienie w 29 tc, tak, ze leżałam 10 dni w szpitalu.
    Ale ruchy czułam w 19 tyg w pierwszej ciąży i w 17 w drugiej.
    Morka, a dużo przytylas ze tak Cie ta waga denerwuje? Chudzielcu!
    Ja mam juz 1,5kg na plusie po miesiacu ;-)
    Mam 3 na plusie. Sama waga nie denerwuje mnie aż tak bardzo, ale w niedzielę usłyszałam, że jak na początku mam taaaaaaki brzuch, to pod koniec będę się toczyć. Miałam ochotę przyłożyć tej panience. Jest wyższa ode mnie o głowę, ale grubsza. Odszczeknęłam się jej, ale zadzior został.

kkisia, kapturnica, caffe, dorbie, efcia, paszczakin, macduska, gretka, malgos741, Mega, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Morka, a do Belgii jedziesz samochodem czy samolotem?
    Mamy travel credit na samolot. Samochodem bym się w życiu nie zgodziła. Lekarz uważa, że podróż w ciąży nie powinna trwać dłużej niż 10 godzin. Nasza będzie zdecydowanie krótsza :-)

dorbie, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale do wody to ja cebuli nigdy nie wkładałam o.O Mówicie, ze to dobry sposób? A woda się nie zaśmierdzi? Ile się taką cebule w niej trzyma?

Ja daje do szklanki po nuteli
    nigdy woda nie smierdziala
    a wrecz musze jej dolewac

caffe, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aż szczypiorek urosnie. U nas były takie doswiadczenia na biologii.
    Tutaj masz taką cebulę w szklance
    http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=50928&start=28

kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Aż szczypiorek urosnie. U nas były takie doswiadczenia na biologii.
    Tutaj masz taką cebulę w szklance
    http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=50928&start=28
    A to ja myślałam, że cebulę sie wrzuca do wody :P dzięki

kkisia, moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 13:47

caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mamy travel credit na samolot. Samochodem bym się w życiu nie zgodziła. Lekarz uważa, że podróż w ciąży nie powinna trwać dłużej niż 10 godzin. Nasza będzie zdecydowanie krótsza :-)
    To dla mnie pocieszenie, bo my mamy rezerwacje na Malte w lipcu i jak mi się powiedzie, to będę w 17tc, może nie będę musiala rezygnowac ;-)
    Też myślę, ze samolot bezpieczniejszy, w samochodzie jednak brzuch się napina przy długiej jeździe

moremi, kkisia, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja mroze ale i mam w doniczce. Mroze tak jak wczesniej napisalac. Mzoreznie najgorzej znosi koperek. Ale wole wyhodowac bo mi wszystko smierdzi zamrazalnikiem.
    A ja mrożę siekany koperek, z tym, że też wcześniej umyty i dobrze osuszony. Wsypuję do pojemnika i go zamykam. Wtedy nie wali niczym, ani lodówka też. Ja mam koper z wiejskiej działki, mega piękny zapach.

kkisia, iwcia77, Aasiula, megan8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mam 3 na plusie. Sama waga nie denerwuje mnie aż tak bardzo, ale w niedzielę usłyszałam, że jak na początku mam taaaaaaki brzuch, to pod koniec będę się toczyć. Miałam ochotę przyłożyć tej panience. Jest wyższa ode mnie o głowę, ale grubsza. Odszczeknęłam się jej, ale zadzior został.
    Spoko, mi było ciężko w ostatnich 2 tyg jak brzuch się obniżył, wcześniej wcale nie. Na razie mało przytylas, będzie ok, zobaczysz. Najgorzej jak na początku ciąży się przytyje kilka kg bo to tluszcz

caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A to ja myślałam, że cebulę sie wrzuca do wody :P dzięki

Caffe, najlepiej wybietac cebule, które już wypuszczają szczypiorki. Naczynie na wodę dopasowyjesz do srednicy cebuli. W wodzie najlepiej jak jest zanurzona tylko łodyga i korzenie. Jak cebyla jest za bardzo w wodzie to moze zgnic zanim "zrobi" szczypiorek. Wtedy faktycznie smierdzi. :-)

kkisia, caffe, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A ja mrożę siekany koperek, z tym, że też wcześniej umyty i dobrze osuszony. Wsypuję do pojemnika i go zamykam. Wtedy nie wali niczym, ani lodówka też. Ja mam koper z wiejskiej działki, mega piękny zapach.

A ja jeszcze inaczej. Płuczę, suszę i wkładam w duzym pojemniku całe gałęzie.
    Jak zmarznie, kruszę delikatnie. Duże patyki wyjmuję a resztę do pojemnika. Jest wtedy sypki.

caffe, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Caffe, najlepiej wybietac cebule, które już wypuszczają szczypiorki. Naczynie na wodę dopasowyjesz do srednicy cebuli. W wodzie najlepiej jak jest zanurzona tylko łodyga i korzenie. Jak cebyla jest za bardzo w wodzie to moze zgnic zanim "zrobi" szczypiorek. Wtedy faktycznie smierdzi. :-)
    tera mam wszystko jasne :P dzieki :)

macduska, kkisia lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Spoko, mi było ciężko w ostatnich 2 tyg jak brzuch się obniżył, wcześniej wcale nie. Na razie mało przytylas, będzie ok, zobaczysz. Najgorzej jak na początku ciąży się przytyje kilka kg bo to tluszcz
    Z tym tyciem to trzeba jeszcze zwrócić uwagę, czy czasem woda się w organizmie nie zatrzymuje. Ja tak miałam. Bo więcej nie jadłam, a tyłam z powietrza.

Waga skakała w górę, ze w szoku byłam. Nawet raz skłamałam lekarza ile przytyłam, to powiedział mi, że po oczach widać, ze kłamię... i wpisał mi wyższą wagę, prawdziwą wyczuł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:17

moremi, kapturnica, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 9410 9411 9412 9413 9414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ