35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycaffe wrote:mam pytanko, mrozicie szczypiorek? - to pytanie w kwestii starań hehehe, żebym miała co dobrego zimą jeść
Ja nie mrożę. Potem jest taki rozdyźdany. Lepiej włożyć cebulę do wody i można mieć świeży. Koper pietruszkę tak, tak samo inne zioła.kkisia, moremi, kapturnica, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:mam pytanko, mrozicie szczypiorek? - to pytanie w kwestii starań hehehe, żebym miała co dobrego zimą jeść
mi mrozony nie smakuje
wole cebulke do doniczki albo wody
i mam swierzy caly czascaffe, moremi, kapturnica, SolarPolar, macduska, efcia, paszczakin, iwcia77, megan8, Sabina lubią tę wiadomość
-
kkisia, caffe, moremi, kapturnica, macduska, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja nie mrożę. Potem jest taki rozdyźdany. Lepiej włożyć cebulę do wody i można mieć świeży. Koper pietruszkę tak, tak samo inne zioła.
Zapytałam, bo byłam ciekawa czy to się sprawdza. Bo ja uwielbiam szczypiorek. -
dorbie wrote:Super, Morka
Ja miałam łożysko na przedniej scianie w obu ciażach, w pierwszej mialam nisko i nie przodujace i miałam krwawienie w 29 tc, tak, ze leżałam 10 dni w szpitalu.
Ale ruchy czułam w 19 tyg w pierwszej ciąży i w 17 w drugiej.
Morka, a dużo przytylas ze tak Cie ta waga denerwuje? Chudzielcu!
Ja mam juz 1,5kg na plusie po miesiacukkisia, kapturnica, caffe, dorbie, efcia, paszczakin, macduska, gretka, malgos741, Mega, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
dorbie wrote:Morka, a do Belgii jedziesz samochodem czy samolotem?
dorbie, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnycaffe wrote:Ale do wody to ja cebuli nigdy nie wkładałam
Mówicie, ze to dobry sposób? A woda się nie zaśmierdzi? Ile się taką cebule w niej trzyma?
Ja daje do szklanki po nuteli
nigdy woda nie smierdziala
a wrecz musze jej dolewaccaffe, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ale do wody to ja cebuli nigdy nie wkładałam
Mówicie, ze to dobry sposób? A woda się nie zaśmierdzi? Ile się taką cebule w niej trzyma?
Tutaj masz taką cebulę w szklance
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=50928&start=28kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Aż szczypiorek urosnie. U nas były takie doswiadczenia na biologii.
Tutaj masz taką cebulę w szklance
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=50928&start=28dzięki
kkisia, moremi, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Mamy travel credit na samolot. Samochodem bym się w życiu nie zgodziła. Lekarz uważa, że podróż w ciąży nie powinna trwać dłużej niż 10 godzin. Nasza będzie zdecydowanie krótsza
Też myślę, ze samolot bezpieczniejszy, w samochodzie jednak brzuch się napina przy długiej jeździemoremi, kkisia, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Ja mroze ale i mam w doniczce. Mroze tak jak wczesniej napisalac. Mzoreznie najgorzej znosi koperek. Ale wole wyhodowac bo mi wszystko smierdzi zamrazalnikiem.
kkisia, iwcia77, Aasiula, megan8, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Mam 3 na plusie. Sama waga nie denerwuje mnie aż tak bardzo, ale w niedzielę usłyszałam, że jak na początku mam taaaaaaki brzuch, to pod koniec będę się toczyć. Miałam ochotę przyłożyć tej panience. Jest wyższa ode mnie o głowę, ale grubsza. Odszczeknęłam się jej, ale zadzior został.
caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:A to ja myślałam, że cebulę sie wrzuca do wody
dzięki
Caffe, najlepiej wybietac cebule, które już wypuszczają szczypiorki. Naczynie na wodę dopasowyjesz do srednicy cebuli. W wodzie najlepiej jak jest zanurzona tylko łodyga i korzenie. Jak cebyla jest za bardzo w wodzie to moze zgnic zanim "zrobi" szczypiorek. Wtedy faktycznie smierdzi.kkisia, caffe, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:A ja mrożę siekany koperek, z tym, że też wcześniej umyty i dobrze osuszony. Wsypuję do pojemnika i go zamykam. Wtedy nie wali niczym, ani lodówka też. Ja mam koper z wiejskiej działki, mega piękny zapach.
A ja jeszcze inaczej. Płuczę, suszę i wkładam w duzym pojemniku całe gałęzie.
Jak zmarznie, kruszę delikatnie. Duże patyki wyjmuję a resztę do pojemnika. Jest wtedy sypki.caffe, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Caffe, najlepiej wybietac cebule, które już wypuszczają szczypiorki. Naczynie na wodę dopasowyjesz do srednicy cebuli. W wodzie najlepiej jak jest zanurzona tylko łodyga i korzenie. Jak cebyla jest za bardzo w wodzie to moze zgnic zanim "zrobi" szczypiorek. Wtedy faktycznie smierdzi.
dzieki
macduska, kkisia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Spoko, mi było ciężko w ostatnich 2 tyg jak brzuch się obniżył, wcześniej wcale nie. Na razie mało przytylas, będzie ok, zobaczysz. Najgorzej jak na początku ciąży się przytyje kilka kg bo to tluszcz
Waga skakała w górę, ze w szoku byłam. Nawet raz skłamałam lekarza ile przytyłam, to powiedział mi, że po oczach widać, ze kłamię... i wpisał mi wyższą wagę, prawdziwą wyczuł...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 20:17
moremi, kapturnica, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość