X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Na podstawie tych danych mozna tylko stwierdzic ,ze w 7mym tygodniu nie bylo jeszcze zarodka bo znajdowalo sie jedynie cialko żółte .No i zauwaz ,ze w 6tyg 4dni stanowczo pecherzyk sie spłaszczył i zmalał.Pewnei dlatego juz cos podejrzewał.....Wiec wg obrazu byla to ciaza bezzarodkowa jeszcze i byc moze dlatego poroniłas...

Dzieki Kapto. Ale to jest wynik jednego usg -2 zdjecia byly zalaczone niestety bez opisu. Wydaje mi sie, ze te rozne rozmiary wynikaja z tego, ze roznie go mierzyl.
    Jesli tak bylo,to jestem ewenementem, bo w artykule, ktory przeslalasc jest napisane "Pusty pęcherzyk ciążowy bardzo rzadko zdarza się więcej niż raz w życiu".
    Moze to bedzie jakas podpowiedzia dla dobrego specjalisty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 08:11

iwcia77 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dobra, przyznam się. Byłam u lekarza :-)
    Dzieć rośnie (ja chyba szybciej), na 99% chłopak, łożysko umiejscowione na przedniej scianie, obniżone (co prawdopodobnie jest przyczyną krwawień), ale nie przodujące (dobrze!).
    Mogę mieć jeszcze incydenty z krwawieniami, ale nie powinny być groźne. Nadal mamy unikać seksu, na basen mogę chodzić, ale nie mogę przepływać 40 basenów. No i mogę polecieć do Belgii :-)
    YEEEEEEES! Ale nowina z rana! Morda mi sie cieszy :) :) :)

moremi, Reni, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, przepraszam, ze dopiero dzisiaj:

SPELNIENIA MARZEN <3

Slash -bol bolem ale juz mozesz tulic swoja kruszyne <3

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ciekawe, czy pis znowu droge do ambasady zamknie tak, zeby z zadnej strony nie mozna bylo dojechac.. ;) ale to jeszcze zalezy, gdzie sie zarejestrowas ;)
    Do misji katolickiej, bo tam obok jest jedna z moich ulubionych knajp i planujemy uczcic to lanczem ;)

caffe, Aasiula, kkisia, stara.krycha, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    holandia tyz sie moze przy orlowie schowac..
    Tej to dogodzisz...
    To do Portugalii!

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    caffe jestem twoją fanką :)
    Ja tez :)

caffe, Aasiula, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Efcia, przepraszam, ze dopiero dzisiaj:

SPELNIENIA MARZEN <3

Slash -bol bolem ale juz mozesz tulic swoja kruszyne <3

moge obchodzic caly tydzien ;-) dziekuje za zyczenia

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolne: Dzien dobry i milego dnia :-)

efcia, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Krakonka, to nie tak. Jak napisałam - mnie to nie martwi. W ciąży tylko gorzej znosze głupie uwagi i tyle. Zdaje sobie sprawę, że u mnie brzuch widać tak wcześnie właśnie dlatego, że jestem nizsza i szczuplejsza od tej bździągwy. I to jej powiedziałam ;-)
    No nie przeskoczę tego :-)
    Ja pamietam jak na poczatku ciazy rozmawialam z kuzynka na skype. Tu dodam, ze ja przez cala ciaze czulam sie bardziej atrakcyjnie niz bez i w zyciu sie tylu komplementow nie nasluchalam. A ta moja kuzynka mowi: Fatalnie wygladasz! Bardzo zle! Opryszczke masz?
    Tak mnie to wkurzylo, ze jej powiedzialam, zeby sobie znalazla w internecie 10 rzeczy ktorych nie mowi sie kobiecie w ciazy :)

moremi, caffe, macduska, efcia, Aasiula, kapturnica, malgos741, paszczakin, kkisia, stara.krycha, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    moge obchodzic caly tydzien ;-) dziekuje za zyczenia

a mozna wpasc na tort truskawkowy ;-)???

Aasiula, efcia, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dzieki Kapto. Ale to jest wynik jednego usg -2 zdjecia byly zalaczone niestety bez opisu. Wydaje mi sie, ze te rozne rozmiary wynikaja z tego, ze roznie go mierzyl.
    Jesli tak bylo,to jestem ewenementem, bo w artykule, ktory przeslalasc jest napisane "Pusty pęcherzyk ciążowy bardzo rzadko zdarza się więcej niż raz w życiu".
    Moze to bedzie jakas podpowiedzia dla dobrego specjalisty...
    Zosia, nie jesteś ewenementem. Tutaj muszę przyznać rację Herze - niestety wiek działa na naszą niekorzyść i takie ciąże chybione (taką mam diagnozę) zdarzają się częściej i wynika to właśnie ze słabej jakości owulacji. Wiem, że tego zupełnie nie przyjmujesz do wiadomości, bo masz już swoje typy, ale tak jest.

caffe, Aasiula, kapturnica, Bozia3, kkisia, stara.krycha, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Z tą wagą to jakis obłęd jest.
    Cały swiat się kręci wokół rozmiarów, odchudzania, wagi itp.

Nawet w ciazy człowieka dopadnie odchudzeniowy hezbollah z wagą w ręku.

Same się dajemy nakręcać.
    Ja jestem zadowolona z tego terroru wagowego. Po porodzie dobrze jest miec dobre samopoczucie i sily na zajmowanie sie dzieckiem, a nie 30 dodatkowych kilogrammow do noszenie.
    Mam kumpelke ktora z blizniakami przytyla 30kg, bo powiedziala ze sobie, ze skoro cale zycie sie odchudza, to teraz sobie odpusci O.o Przeciez to ani dla niej, ani dla dzieci dobre nie bylo

moremi, Reni, Zofia8, caffe, dorbie, efcia, Aasiula, paszczakin, kkisia, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pff przecież syfon z dupy wieki już jest na forum

dzbry
    kapturnica wrote:
    Anna Maria ja to normalnie uwielbiam te Twoje powiedzenia =D

moremi, Simba, Aasiula, kapturnica, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Odwiedzę :-) planujemy tydzień na początku lipca :-)

Bry :-)
    I my! I nas!!! :)

moremi, Aasiula, malgos741, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiek ale mówimy o tej samej WWie?
    wczoraj podobno upał był, a ja w pracy siedziałam w zimowym swetrze, bo było zimno jak w psiarni
    po pracy trochę zmarzłam i zmokłam, ale pies się przydaje :-) Można go na siebie naciągnąć i za chwilę jest już ciepło. :-D
    a dzisiaj pfff lipa a nie wiosna
    SolarPolar wrote:
    Na spacer nie wzielam komorki. Wyszlam a tu prawie tropikalne buchniecie powietrza. Poczulam sie jak o poranku w Hanoi tylko tu ladniej pachnie.

Simba, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja jestem zadowolona z tego terroru wagowego. Po porodzie dobrze jest miec dobre samopoczucie i sily na zajmowanie sie dzieckiem, a nie 30 dodatkowych kilogrammow do noszenie.
    Mam kumpelke ktora z blizniakami przytyla 30kg, bo powiedziala ze sobie, ze skoro cale zycie sie odchudza, to teraz sobie odpusci O.o Przeciez to ani dla niej, ani dla dzieci dobre nie bylo

Takiej postawy nie rozumiem. Uwazam, ze kobieta w ciazy powinna sie zdrowo odzywiac.
    Tylko, ze ostatnio dbanie o wage, szczegolnie po porodzie to jakies zawody. Ktora szybciej wroci do wagi, ciagle pokazywanie celebrytek " ....wyglada miesiac po porodzie" i takie tam. Mysle, ze niektore kobiety slabe psychicznie i przewrazliwione na punkcie swojego wygladu moga to niezle odchorowac.

Simba, moremi, macduska, efcia, Aasiula, kapturnica, Bozia3, kkisia, stara.krycha, iwcia77, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja mam dziś lenia, a mąż mnie goni do ogrodu, bo trzeba posiać buraczki, eeeee :-( chyba mi się nie chce

Simba, efcia, Aasiula, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Takiej postawy nie rozumiem. Uwazam, ze kobieta w ciazy powinna sie zdrowo odzywiac.
    Tylko, ze ostatnio dbanie o wage, szczegolnie po porodzie to jakies zawody. Ktora szybciej wroci do wagi, ciagle pokazywanie celebrytek " ....wyglada miesiac po porodzie" i takie tam. Mysle, ze niektore kobiety slabe psychicznie i przewrazliwione na punkcie swojego wygladu moga to niezle odchorowac.
    A nie, to to oczywiscie ze jest przesada. Mnie fizjoterapeutka powiedziala, ze tak jak ciaza trwa 9 miesiecy, tak i cialo po ciazy dochodzi do siebie 9 miesiecy. Trzeba mu pomoc - owszem - ale z szacunkiem, a nie narzucajac sobie drakonskie diety czy mordercze treningi

moremi, Reni, efcia, Aasiula, macduska, Arwena, caffe, kkisia, stara.krycha, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie kupie nowe lapka do pracy. Ten sie juz po trzech latach zamortyzowal.
    Tylko jakiego? Jakies sugestie? HP jest u mnie podpadniete.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A nie, to to oczywiscie ze jest przesada. Mnie fizjoterapeutka powiedziala, ze tak jak ciaza trwa 9 miesiecy, tak i cialo po ciazy dochodzi do siebie 9 miesiecy. Trzeba mu pomoc - owszem - ale z szacunkiem, a nie narzucajac sobie drakonskie diety czy mordercze treningi

A niektore biedne zuczki widzac celebrytki zazdroszcza im. Niektore nawet sie nie zastanawia, ze tamte prawie swoich dzieci na oczy nie widza, bo sa tak skupione na sobie i do tego maja czesto nawet wiecej niz jedna nianke.

Simba, efcia, kkisia, stara.krycha, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 9417 9418 9419 9420 9421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ