X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc <3

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, zalapalam się śliczna pare- Morka i kocucha-jak moja Zdrapcia. Ciekawe jak Twoje kott Morus przyjmą młodego-czy dalej będą z Tobą spać..
    Moja kota kładzie się już coraz bliżej, na ryk Adasia juz nie zwiewa z pokoju. Jak z młodym podchodzę to powachac, ale odchodzi.
    ale stresa nie ma. Takze będzie dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 00:34

kkisia, moremi, macduska, gretka, Mega, caffe, efcia, Simba, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o tą Belgie to ja serio pytalam! Odwiedzisz mnie?
    Na długo przyjeżdżajcie?

kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka spi a ja się obudziłam i tak mnie krocze boli ze nie mogę spac.
    Dziewczyny pomozcie co robic zeby tak krocze nie bolało i nie ciagło - jak siadac, jak lezec, jak zyc? Help?

Zatem po krotce.
    W piatek rano trafiłam na patologi, ze stresu juz pół nocy nie spałam.
    Zero skurczy, zaczeły się w sobotę rano około 4. Czeste ale bardzo słabe, rozwarcie na 1 cm - czyli zadne. Skurcze co 10 minut co 8 znów co 10 takie 15 sekundowe. Na porodwke trafiłam około 23ej - 5 cm rozwarcia ale skurcze co 6 minut i takie 45 sekund. WOdy odeszły mi cos około 2.30, rozwarcie 8 cm - nie mogłam osoagnac tych 10 cm. Jak sie udało to potem zabrakło mi sił w pewnym momencie na parcie. Nacieła mnie i po wielkich trudach gdy puls małej zaczał spadac wypchneli mi ją siłą. A ja krzyczałam zeby mi robili cc bo nie dam rady, ale ogolnie z koncowki porodu nie wiele pamietam byłam taka wymeczona.
    Gabriela jest sliczna, pozniej jak mi sie uda zrzuce fotę i Wam wstawie. Brwi ma takie ładne i kazdy kto na nia patrzyłto od razu jakie ona ma brwi i ze nie wyglada na dziecko po porodzie tylko na takie conajmniej tygodniowe taką miała buziunie. W szpitalu cały czas miałam ją przy sobie.
    Teraz tez zasneła z nami w łozku miedzy mna a mezem, bo badzo płakała. A ja troche raz mam pokarm raz nie mam i obie sie troszkę denerwujemy.
    Dziewczyny czy wy od razu kładłyscie maluszki do łozeczka czy spała z Wami w nocy jesli tak to jak długo. Moja cały czas by ciumkała cyca i przy nim zaspyiała jak probuje jej wyjac płacz.
    Aha - jakos nie moge sie po tym wszystkim ogarnac, mam wrazenie ze nie było mnie 3 lata i wrociłam do innego swiata.

Jestem strasznie wymeczona - nie spałam w zasadzie od piatku.

peppapig, kkisia, SolarPolar, kapturnica, moremi, gretka, Iwone, Mega, caffe, ComeToMeBaby, mama78, efcia, Simba, Reni, Aasiula, malgos741, Arwena, Bozia3, megan8, paszczakin, inessa, stara.krycha, Krakonka, iwcia77, beates, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash bardzo się cieszę że masz już za sobą poród i malutka jest z wami. Nie wiem jak ci pomóc na bolący piczkins :/ może dziewczyny poradzą. Wszystko przedemną. Trzymaj die dzielnie :-) gratuluję

kkisia, Mega, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry wszystkim !!
    Efcia spoznione ale szczere 100lat , spełniena najskrytszych Twpich marzen !! <3

Na obolałego piczkinsa po nacieciu polecam czeste jego wietrzenie (czyli łazenie bez bielizny i za przeproszeniem lekko wachlowanie nogami :) ) oraz przemywanie tantum rosa i octeniseptem.U mnie po nacieciu jak ciagło robilam sobie chlodne okłady , mi osobiscie pomagały. :)
    A siadac albo na poduszce albo na zwyklym kole ratunkowym pompowanym dla dzieci.Swietnie sie sprawdzalo u mnie .

kkisia, moremi, Mega, caffe, ComeToMeBaby, efcia, malgos741, ola_35, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a tu wzgl pustego pecherzyka Zrodlem moze byc slabej jakosci komorka jajowa
    https://parenting.pl/portal/pusty-pecherzyk-ciazowy

moremi, Zofia8, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A o tą Belgie to ja serio pytalam! Odwiedzisz mnie?
    Na długo przyjeżdżajcie?
    Odwiedzę :-) planujemy tydzień na początku lipca :-)

Bry :-)

kkisia, Simba, Aasiula, paszczakin, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

moremi, Mega, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wlasnie odszukalam usg z 2 ciazy z 2010 roku. Nie mam opisu.
    LMP 6 tyg 4 dzien
    AUA 5 tyg 0 dni
    YS-0.37 cm
    GS-0.93 cm

Na jednym zdjeciu:
    GS-0.85 cm
    GA 4 tyg. 6 dzien

Na drugim zdjeciu:
    GS-1.02 cm
    GA-5 tyg. 1 dzien

Wtedy mowil, ze to jeszcze wczesnie, ale jakis taki niepewny ten gin byl. Jakby podejrzewal, ze tak to sie skonczy.
    Kolejnego usg nie mam, bo po 2 tyg. trafilam do szpitala i nawet usg mi nie zdazyli zrobic.
    Wiec jednak na 100 % nie moge powiedziec, ze pecherzyk byl pusty...
    Na podstawie tych danych mozna tylko stwierdzic ,ze w 7mym tygodniu nie bylo jeszcze zarodka bo znajdowalo sie jedynie cialko żółte .No i zauwaz ,ze w 6tyg 4dni stanowczo pecherzyk sie spłaszczył i zmalał.Pewnei dlatego juz cos podejrzewał.....Wiec wg obrazu byla to ciaza bezzarodkowa jeszcze i byc moze dlatego poroniłas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 06:53

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 13:46

kapturnica, moremi, kkisia, Mega, efcia, Zofia8, Reni, Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A własnie pani Morkowa nie zapomniała o czymS ??
    Ja sie grzecznie pytam gdzie ejst zdjęcie apartamentu majtka ?? 07icon_smile4.gif

kkisia, Mega, efcia, Zofia8, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A własnie pani Morkowa nie zapomniała o czymS ??
    Ja sie grzecznie pytam gdzie ejst zdjęcie apartamentu majtka ?? 07icon_smile4.gif
    I to wypomina ta co wrzuciła swoją fote w 20 tygodniu na 5 minut :-P
    Kreację szykuję ;-)

kkisia, Mega, ComeToMeBaby, efcia, Zofia8, Simba, macduska, Aasiula, kapturnica, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    chyba Efcia? :-O

chociaz jak daja to tez se wezme zyczenia- a co ;D
    no co, przypadkowo ciucha na lewej stronie przeprasowałam ;)

moremi, Mega, ComeToMeBaby, kkisia, efcia, macduska, Aasiula, Bozia3, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dzien bry wszystkim !!
    Efcia spoznione ale szczere 100lat , spełniena najskrytszych Twpich marzen !! <3

Na obolałego piczkinsa po nacieciu polecam czeste jego wietrzenie (czyli łazenie bez bielizny i za przeproszeniem lekko wachlowanie nogami :) ) oraz przemywanie tantum rosa i octeniseptem.U mnie po nacieciu jak ciagło robilam sobie chlodne okłady , mi osobiscie pomagały. :)
    A siadac albo na poduszce albo na zwyklym kole ratunkowym pompowanym dla dzieci.Swietnie sie sprawdzalo u mnie .
    Dokładnie :)

Bry, dzisiaj miałam problem ze wstanieciem ;) pierwszy raz od dłuższego czasu obudził mnie budzik, byłam zdziwiona ze to już i mało co nie zapomniałabym o koledze termometrze ;)
    Coś pogoda dzisiaj nie teges, ale chyba ciepło, trzymta sie :)

caffe, kkisia, Aasiula, efcia, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I to wypomina ta co wrzuciła swoją fote w 20 tygodniu na 5 minut :-P
    Kreację szykuję ;-)
    Właśnie i to jeszcze w godzinach takich, zeby mało kto widział ;) powtórkowy sesje prosze, najlepiej wieczorem :)

ComeToMeBaby, moremi, caffe, kkisia, dorbie, macduska, Aasiula, malgos741, stara.krycha, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Efcia- ty dzis masz osiemnastke???

100 mloda damo <3 no i banalne zyczenia rychlego zaciazenia :D

nawet 18 i pół ;-)
    i takie banalne sa najlepsze, dziekuje
    :-)

dzien dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 07:54

moremi, kkisia, macduska, Aasiula, malgos741, stara.krycha, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, rzeczowy opis, dziękuję :-D
    Gratuluję potomka ;-)
    Dziewczyny pisały, że pokarm rusza na pełny etat po jakichś dwóch -trzech dobach. Jakoś tak.
    Ty się musisz wyspać, zregenerować. Wracaj szybko do sił <3

efcia, stara.krycha, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    dziś?
    Efcia to wszystkiego naj...lepszego ty wiesz ;)

tak wczoraj :P
    wiem malgos, dziekuje

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    pusur, ty roztaczasz taka wizje, ze kazdy, ktos posiada male dziecko musi sie szykowac blizej nieokreslony czasowo armagedon..

to moze napisz, kiedy, a nie walisz takie "ja juz tam bylam" a "ty swiata nie znasz" posty?
    i w ogole po co miec dzieci z takim razie z takim podejsciem? ze bedzie gorzej?
    dla mnie to jest odwrotnie- na poczatku jest przrabane, bo nie wiadomo jak sie nim zajac i co toto chce, ale z kazdym dniem, kiedy dziecko sie rozwija jest fajniej i lepiej..
    Jacha! :)

paszczakin lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 9416 9417 9418 9419 9420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ