X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ha a ja wam sie pochwale a co :)

W piatek umowilam sie z Gretka :)
    A ona nie pojechała autobusem na te szwajcarskie pagórki?

stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po waszych opowieściach i zdjęciach truskawkowych cudów wyciągnęłam z zamrazalki sorbet truskawkowy. Już mi lepiej.

stara.krycha, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, macduska, kkisia, iwcia77, paszczakin, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na szybko znalazłam coś takiego
    Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. (...)
    Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. (...) Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.
    Hormony w normie, endomendy teoretycznie nie ma. Zarodki uzyskano, do 5 doby rozwijaly sie prawidlowo. Jakosc nasinia kiepska, ale bylo ISCI z badaniem chromatyny plemnika. Wychodzi na to, ze klinika ma bajzel w laboratorium?

SolarPolar lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo... :-(
    O matko ..Wiedzialam ,ze lezala w spzitalu bo dzieci pchaly sie na swiat... Moje opadlo na podloge...........

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje i wracam do roboty
    Mam taki zap...... ze nie mam czasu taczek ładować
    Myśle o was :)

stara.krycha, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, kkisia, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Hormony w normie, endomendy teoretycznie nie ma. Zarodki uzyskano, do 5 doby rozwijaly sie prawidlowo. Jakosc nasinia kiepska, ale bylo ISCI z badaniem chromatyny plemnika. Wychodzi na to, ze klinika ma bajzel w laboratorium?
    Niekoniecznie. To jest jeden z czynników braku ciąży czy też ciąży bezzarodkowej, biochemicznej itp. W mojej klinice wychodzą z założenia, ze to właśnie słaba jakość owulacji czy nasienia jest główną przyczyną przy teoretycznie prawidłowych cyklach, drożności itp.
    Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
    Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
    Jak coś mam pół opakowania estrofemu do oddania ;-)

kapturnica, stara.krycha, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Niekoniecznie. To jest jeden z czynników braku ciąży czy też ciąży bezzarodkowej, biochemicznej itp. W mojej klinice wychodzą z założenia, ze to właśnie słaba jakość owulacji czy nasienia jest główną przyczyną przy teoretycznie prawidłowych cyklach, drożności itp.
    Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
    Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
    Czyli nawet nieswiadomie (nie wiedzialam ,ze na jajka wplywa ) biorac antyki przed cyklami ze staraniami poprawialam se jajeczka =D

moremi, efcia, stara.krycha, macduska, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli nawet nieswiadomie (nie wiedzialam ,ze na jajka wplywa ) biorac antyki przed cyklami ze staraniami poprawialam se jajeczka =D
    No właśnie ja miałam estrofem w fazie lutealnej i później letrozol :-) i kurcze nie wiedziałam po cholerę mam estrofem brać ;-)

Z innej beczki - kiedy Beates ma transfer?

efcia, kapturnica, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

hm ja 10 lat brałam antyki i chyba mi jajek nie podrasowały ;-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Ja bralam bez przerwy 12lat.I czasem pol roku ciagiem np. w lecie jak nie chcialam miec @ w upaly =D
    Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
    A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:30

efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    To tak, jak ja, z tym, ze moja byla antyczna pani ginekolog poradzila mi po antkach odczekac 3 miesiace. Widac niepotrzebnie jej posluchalam :-P

efcia lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja bralam bez przerwy 12lat.I czasem pol roku ciagiem np. w lecie jak nie chcialam miec @ w upaly =D
    Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
    A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...

u mnie problemem sa nie pekajace pecherzyki - jakies gruboskórne choduje

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    No to juz cos wiesz. Ja dalej nic nie wiem. Jest tak pieknie, ze az sie rzygac chce :-P

efcia, Margolcia88 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    To tak jak i u mnie-identycznie .Mam pogrubiala oslonke korowa jajnikow .Dzieki kauteryzacji jajnika , metce i bromkowi zaczely pekac. A bez bromka nawet na potrojnym pregnylu france nie chcialy

efcia, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To tak jak i u mnie-identycznie .Mam pogrubiala oslonke korowa jajnikow .Dzieki kauteryzacji jajnika , metce i bromkowi zaczely pekac. A bez bromka nawet na potrojnym pregnylu france nie chcialy

u mnie pregnyl tez nie dal rady :/
    a po bromka do jakiego lekarza po recepte?

ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    u mnie pregnyl tez nie dal rady :/
    a po bromka do jakiego lekarza po recepte?

ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ?
    Mi prolaktyna zwykla wyszla idealna wiec zrobilam po obciazeniu a ta wyszla juz 15krotnie rpzekroczona.Wtedy dzieki mojej upierdliwosci ginek wypisal mi bromka.I w cyklu ktorym zaszlamw ciaze bralam po 2tabletki bromergomu.I pekl sam//
    Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A moze zaczne sie znow zabezpieczac? Antyki nie byly zle, dobrze sie po nich czulam, @ nie bolala. Kuszace... A potem odstawiamy i wpadamy. To jest plan! :-)

efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A moze zaczne sie znow zabezpieczac? Antyki nie byly zle, dobrze sie po nich czulam, @ nie bolala. Kuszace... A potem odstawiamy i wpadamy. To jest plan! :-)

i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadka :P

stara.krycha, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadka :P
    To nie przejdzie. Raz zapomnialam wziac pigule. Jezu, jaka wtedy panika byla! Az sie upocilam natenczas. I co? A no nico :-P Organizm zadnych zmian nie odnotowal, ciazy nie bylo, antyki bralo sie dalej. Ech...

efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi prolaktyna zwykla wyszla idealna wiec zrobilam po obciazeniu a ta wyszla juz 15krotnie rpzekroczona.Wtedy dzieki mojej upierdliwosci ginek wypisal mi bromka.I w cyklu ktorym zaszlamw ciaze bralam po 2tabletki bromergomu.I pekl sam//
    Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.

ogłoszenie !
    odkupie bromergan

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 9426 9427 9428 9429 9430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ