35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kkisia wrote:Ha a ja wam sie pochwale a co
W piatek umowilam sie z Gretkastara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Po waszych opowieściach i zdjęciach truskawkowych cudów wyciągnęłam z zamrazalki sorbet truskawkowy. Już mi lepiej.
stara.krycha, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, macduska, kkisia, iwcia77, paszczakin, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Na szybko znalazłam coś takiego
Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. (...)
Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. (...) Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.SolarPolar lubi tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Hormony w normie, endomendy teoretycznie nie ma. Zarodki uzyskano, do 5 doby rozwijaly sie prawidlowo. Jakosc nasinia kiepska, ale bylo ISCI z badaniem chromatyny plemnika. Wychodzi na to, ze klinika ma bajzel w laboratorium?
Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
Jak coś mam pół opakowania estrofemu do oddaniakapturnica, stara.krycha, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Niekoniecznie. To jest jeden z czynników braku ciąży czy też ciąży bezzarodkowej, biochemicznej itp. W mojej klinice wychodzą z założenia, ze to właśnie słaba jakość owulacji czy nasienia jest główną przyczyną przy teoretycznie prawidłowych cyklach, drożności itp.
Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
Jak coś mam pół opakowania estrofemu do oddaniamoremi, efcia, stara.krycha, macduska, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Czyli nawet nieswiadomie (nie wiedzialam ,ze na jajka wplywa ) biorac antyki przed cyklami ze staraniami poprawialam se jajeczka
i kurcze nie wiedziałam po cholerę mam estrofem brać
Z innej beczki - kiedy Beates ma transfer?efcia, kapturnica, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
efcia wrote:hm ja 10 lat brałam antyki i chyba mi jajek nie podrasowały
Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:30
efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Ja bralam bez przerwy 12lat.I czasem pol roku ciagiem np. w lecie jak nie chcialam miec @ w upaly
Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...
u mnie problemem sa nie pekajace pecherzyki - jakies gruboskórne chodujeiwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
efcia wrote:u mnie problemem sa nie pekajace pecherzyki - jakies gruboskórne choduje
efcia, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:To tak jak i u mnie-identycznie .Mam pogrubiala oslonke korowa jajnikow .Dzieki kauteryzacji jajnika , metce i bromkowi zaczely pekac. A bez bromka nawet na potrojnym pregnylu france nie chcialy
u mnie pregnyl tez nie dal rady
a po bromka do jakiego lekarza po recepte?
ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ? -
efcia wrote:u mnie pregnyl tez nie dal rady
a po bromka do jakiego lekarza po recepte?
ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ?
Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.efcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
Jak coś mam pół opakowania estrofemu do oddaniaefcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:A moze zaczne sie znow zabezpieczac? Antyki nie byly zle, dobrze sie po nich czulam, @ nie bolala. Kuszace... A potem odstawiamy i wpadamy. To jest plan!
i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadkastara.krycha, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefcia wrote:i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadka
Organizm zadnych zmian nie odnotowal, ciazy nie bylo, antyki bralo sie dalej. Ech...
efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Mi prolaktyna zwykla wyszla idealna wiec zrobilam po obciazeniu a ta wyszla juz 15krotnie rpzekroczona.Wtedy dzieki mojej upierdliwosci ginek wypisal mi bromka.I w cyklu ktorym zaszlamw ciaze bralam po 2tabletki bromergomu.I pekl sam//
Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.
ogłoszenie !
odkupie bromerganiwcia77 lubi tę wiadomość