SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ha a ja wam sie pochwale a co :)

W piatek umowilam sie z Gretka :)
    A ona nie pojechała autobusem na te szwajcarskie pagórki?

stara.krycha, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po waszych opowieściach i zdjęciach truskawkowych cudów wyciągnęłam z zamrazalki sorbet truskawkowy. Już mi lepiej.

stara.krycha, Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, macduska, kkisia, iwcia77, paszczakin, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na szybko znalazłam coś takiego
    Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. (...)
    Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. (...) Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.
    Hormony w normie, endomendy teoretycznie nie ma. Zarodki uzyskano, do 5 doby rozwijaly sie prawidlowo. Jakosc nasinia kiepska, ale bylo ISCI z badaniem chromatyny plemnika. Wychodzi na to, ze klinika ma bajzel w laboratorium?

SolarPolar lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo... :-(
    O matko ..Wiedzialam ,ze lezala w spzitalu bo dzieci pchaly sie na swiat... Moje opadlo na podloge...........

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje i wracam do roboty
    Mam taki zap...... ze nie mam czasu taczek ładować
    Myśle o was :)

stara.krycha, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, kkisia, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Hormony w normie, endomendy teoretycznie nie ma. Zarodki uzyskano, do 5 doby rozwijaly sie prawidlowo. Jakosc nasinia kiepska, ale bylo ISCI z badaniem chromatyny plemnika. Wychodzi na to, ze klinika ma bajzel w laboratorium?
    Niekoniecznie. To jest jeden z czynników braku ciąży czy też ciąży bezzarodkowej, biochemicznej itp. W mojej klinice wychodzą z założenia, ze to właśnie słaba jakość owulacji czy nasienia jest główną przyczyną przy teoretycznie prawidłowych cyklach, drożności itp.
    Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
    Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
    Jak coś mam pół opakowania estrofemu do oddania ;-)

kapturnica, stara.krycha, Krakonka, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Niekoniecznie. To jest jeden z czynników braku ciąży czy też ciąży bezzarodkowej, biochemicznej itp. W mojej klinice wychodzą z założenia, ze to właśnie słaba jakość owulacji czy nasienia jest główną przyczyną przy teoretycznie prawidłowych cyklach, drożności itp.
    Ze stymulacji najczęściej stosowane są dwie metody - clo i gonadotropiny - obie metody wpływają na wzrost więcej niż jednego pęcherzyka. Jest jeszcze mało znany letrozol - częściej uzyskuje się monoowulacje.
    Z tego wszystkiego wynika, że powinno się w fazie lutealnej podawać estrofem na poprawę jakosci, a dopiero później stymulację. Stąd pewnie antyki na wyciszenie.
    Czyli nawet nieswiadomie (nie wiedzialam ,ze na jajka wplywa ) biorac antyki przed cyklami ze staraniami poprawialam se jajeczka =D

moremi, efcia, stara.krycha, macduska, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Czyli nawet nieswiadomie (nie wiedzialam ,ze na jajka wplywa ) biorac antyki przed cyklami ze staraniami poprawialam se jajeczka =D
    No właśnie ja miałam estrofem w fazie lutealnej i później letrozol :-) i kurcze nie wiedziałam po cholerę mam estrofem brać ;-)

Z innej beczki - kiedy Beates ma transfer?

efcia, kapturnica, stara.krycha, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

hm ja 10 lat brałam antyki i chyba mi jajek nie podrasowały ;-)

stara.krycha lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Ja bralam bez przerwy 12lat.I czasem pol roku ciagiem np. w lecie jak nie chcialam miec @ w upaly =D
    Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
    A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 16:30

efcia, stara.krycha lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    To tak, jak ja, z tym, ze moja byla antyczna pani ginekolog poradzila mi po antkach odczekac 3 miesiace. Widac niepotrzebnie jej posluchalam :-P

efcia lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja bralam bez przerwy 12lat.I czasem pol roku ciagiem np. w lecie jak nie chcialam miec @ w upaly =D
    Odstawilam w listopadzie 2013roku jak naszlo nas na dziecko.
    A zaczelismy sie starac w lutym 2014..I miedzy cyklami staraniowymi bralam raz dluzej raz krocej antyki by zgrac sie z malzem.Mysle ,ze o to tu chodzi nie o ciagiem branie ale branie przed cyklami stymulowanymi... Tym bardziej ,ze ja mam PCOS a antyki powodowaly ,ze nie tworzylo sie tyle pecherzykow ktore potem przerastaly...

u mnie problemem sa nie pekajace pecherzyki - jakies gruboskórne choduje

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    No to juz cos wiesz. Ja dalej nic nie wiem. Jest tak pieknie, ze az sie rzygac chce :-P

efcia, Margolcia88 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    To tak jak i u mnie-identycznie .Mam pogrubiala oslonke korowa jajnikow .Dzieki kauteryzacji jajnika , metce i bromkowi zaczely pekac. A bez bromka nawet na potrojnym pregnylu france nie chcialy

efcia, iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    To tak jak i u mnie-identycznie .Mam pogrubiala oslonke korowa jajnikow .Dzieki kauteryzacji jajnika , metce i bromkowi zaczely pekac. A bez bromka nawet na potrojnym pregnylu france nie chcialy

u mnie pregnyl tez nie dal rady :/
    a po bromka do jakiego lekarza po recepte?

ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    u mnie pregnyl tez nie dal rady :/
    a po bromka do jakiego lekarza po recepte?

ale ciekawe co sie wydarzylo ze ostatnio pękł ?
    Mi prolaktyna zwykla wyszla idealna wiec zrobilam po obciazeniu a ta wyszla juz 15krotnie rpzekroczona.Wtedy dzieki mojej upierdliwosci ginek wypisal mi bromka.I w cyklu ktorym zaszlamw ciaze bralam po 2tabletki bromergomu.I pekl sam//
    Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.

efcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A moze zaczne sie znow zabezpieczac? Antyki nie byly zle, dobrze sie po nich czulam, @ nie bolala. Kuszace... A potem odstawiamy i wpadamy. To jest plan! :-)

efcia, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A moze zaczne sie znow zabezpieczac? Antyki nie byly zle, dobrze sie po nich czulam, @ nie bolala. Kuszace... A potem odstawiamy i wpadamy. To jest plan! :-)

i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadka :P

stara.krycha, Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, iwcia77, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    i jeszcze zapomnij ze 2 dni wziąść i ciąża murowana - istna wpadka :P
    To nie przejdzie. Raz zapomnialam wziac pigule. Jezu, jaka wtedy panika byla! Az sie upocilam natenczas. I co? A no nico :-P Organizm zadnych zmian nie odnotowal, ciazy nie bylo, antyki bralo sie dalej. Ech...

efcia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mi prolaktyna zwykla wyszla idealna wiec zrobilam po obciazeniu a ta wyszla juz 15krotnie rpzekroczona.Wtedy dzieki mojej upierdliwosci ginek wypisal mi bromka.I w cyklu ktorym zaszlamw ciaze bralam po 2tabletki bromergomu.I pekl sam//
    Ja nawet ovitrelle probowalam i ni hu hu.

ogłoszenie !
    odkupie bromergan

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 9426 9427 9428 9429 9430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ