35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHa a ja wam sie pochwale a co

W piatek umowilam sie z Gretka
kapturnica, nick nieaktualny, Simba, efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, Aasiula, SolarPolar, megan8, iwcia77, malgos741, paszczakin, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Paszcza - starszy nigdy tak nie miał - nigdy się nie dławił ani nie krztusił. ten ma tak co chwilę - i mlekiem i jedzeniem i nawet własną śliną. Obstawiam jak gretka - że to osobnicze, choc miałam nadzieję, że mu minie, że dojrzeje czy coś..ale nie mija....zapytam jeszcze pediatrę przy okazji - może są na to jakieś ćwiczenia?
paszczakin lubi tę wiadomość
-
Gretka - przemyśl sprawę in vitro w Krakowie. Te kliniki maja bardzo złe opinie. Sama znam osobiście przypadek, że kobitkę prawie doprowadzili do zgonu, a mrozaki zaginęły nie wiadomo gdzie...Teraz jest w zaawansowanej ciąży - działali w Białymstoku.
Moja ginka też rękami i nogami odradzała mi jakby co...Polecała Warszawę i Białystok....
Simba, nick nieaktualny, caffe, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Coś jeszcze miałam pisać- nie wiem już co...

Chciałabym już wrócić do prasowania - tak bardzo brakuje mi już prac domowych..chciałabym wreszcie być pełnowartościową kobietą..
Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, Reni, efcia, nick nieaktualny, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA to okSimba wrote:Odjac cie z mojego zbioru?
Zawsze to powtarzalam, powtarzam i powtarzac bede. Niezaleznie od stanu umyslu, pracy czy nadmiaru prasowania
Dobrze, ze Hera tego nie widzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:01
Simba, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość
-
My z Andzejem jestesmy tak zzyci, ze on mi pozwala na ekspresje uczuc.stara.krycha wrote:A to ok

Dobrze, ze Hera tego nie widzi
Bylismy kiedys razem w namiocieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:03
nick nieaktualny, caffe, efcia, Bozia3, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...
efcia, iwcia77, promoszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
a reszta niestety to dla mnie tylko nicki
ale fakt jest to przykre
stara.krycha wrote:Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:34
nick nieaktualny, efcia, Bozia3, Aasiula, megan8, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
KURWA MACstara.krycha wrote:Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...

Teraz to naprawde ide do domu
efcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam sie z Toba, mnie przytlacza ilosc tego typu historii, nawet jesli nie mam z nimi zwiazku emocjonalnego.Reni wrote:eee tam
mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
a reszta niestety to dla mnie tylko nicki
ale fakt jest to przykre
efcia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Gdybys regularnie przychodzila na lekcje, to bys ja znala.stara.krycha wrote:Masz czas opowiedziec nam ta historie?
Ta historia jest juz nawet w nowym elementarzu, w ktorym stawiamy na homoseksualizm i inne genderowe wystepki.
nick nieaktualny, Reni, Bozia3, Aasiula, kapturnica, nick nieaktualny, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dobra, twarz sobie ogarnęłam z zimną wodą. Zostało umycie włosów i naczyń.
Hmm... Naczynia mogą poczekać
Jeszcze się zastanawiam czy myć włosy. Wczoraj myłam
pogoda deszczowa to i tak lipa z fryzurą. Dobrze, że suchy szampon w szafce czeka na niespodziewane okazje.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Na szybko znalazłam coś takiegostara.krycha wrote:Gorsza jakosc owulacji. Czyli ze co? Co dokladnie nie gra z tymi jajami? I czym to poprawic? I czy stymulacja (ale nie clo, tylko gonal lub menopur) pomaga, szkodzi, czy jest jak placebo (poza tym, ze jaj wiecej). Pytam powaznie.
"Pęcherzyk dominujący rosnący w I fazie cyklu nie zawsze zawiera prawidłową komórkę jajową. Jakość komórek pogarsza się z wiekiem. Uważa się, że u kobiety po 35 roku życia około 50% pęcherzyków jest pustych (komórka jajowa degeneruje w trakcie rozwoju) lub zawiera nieprawidłową komórkę jajową. Pobudzenie do wzrostu i doprowadzenie do owulacji więcej niż jednego pęcherzyka zwiększa szansę na zajście w ciążę. Takie postępowanie niesie jednak za sobą również negatywne implikacje. Zwiększa ono ryzyko ciąży mnogiej, jak również może doprowadzić do objawów zespołu przestymulowania."
ze strony Novum
I to
"Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. Trudno jest poprawić jakość komórek jajowych, jeśli podejrzewamy, że to ona może być przyczyną niepłodności. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego doniesienia naukowe pokazują, że nie ma różnic w jakości komórek jajowych uzyskanych po stymulacji hormonalnej w protokole krótkim i długim, natomiast zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację i z obniżoną rezerwą jajnikową może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych. Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:59
nick nieaktualny, kapturnica, ComeToMeBaby, Krakonka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!