35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paszcza - starszy nigdy tak nie miał - nigdy się nie dławił ani nie krztusił. ten ma tak co chwilę - i mlekiem i jedzeniem i nawet własną śliną. Obstawiam jak gretka - że to osobnicze, choc miałam nadzieję, że mu minie, że dojrzeje czy coś..ale nie mija....zapytam jeszcze pediatrę przy okazji - może są na to jakieś ćwiczenia?
paszczakin lubi tę wiadomość
-
Gretka - przemyśl sprawę in vitro w Krakowie. Te kliniki maja bardzo złe opinie. Sama znam osobiście przypadek, że kobitkę prawie doprowadzili do zgonu, a mrozaki zaginęły nie wiadomo gdzie...Teraz jest w zaawansowanej ciąży - działali w Białymstoku.
Moja ginka też rękami i nogami odradzała mi jakby co...Polecała Warszawę i Białystok....Simba, kkisia, caffe, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
Coś jeszcze miałam pisać- nie wiem już co...
Chciałabym już wrócić do prasowania - tak bardzo brakuje mi już prac domowych..chciałabym wreszcie być pełnowartościową kobietą..Simba, kkisia, stara.krycha, caffe, Reni, efcia, dorbie, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Odjac cie z mojego zbioru?
Zawsze to powtarzalam, powtarzam i powtarzac bede. Niezaleznie od stanu umyslu, pracy czy nadmiaru prasowania
Dobrze, ze Hera tego nie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:01
Simba, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:A to ok
Dobrze, ze Hera tego nie widzi
Bylismy kiedys razem w namiocieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:03
stara.krycha, caffe, efcia, Bozia3, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...
efcia, iwcia77, promoszka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
a reszta niestety to dla mnie tylko nicki
ale fakt jest to przykre
stara.krycha wrote:Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:34
stara.krycha, efcia, Bozia3, Aasiula, megan8, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo...
Teraz to naprawde ide do domuefcia, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:eee tam
mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
a reszta niestety to dla mnie tylko nicki
ale fakt jest to przykreefcia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Masz czas opowiedziec nam ta historie?
Ta historia jest juz nawet w nowym elementarzu, w ktorym stawiamy na homoseksualizm i inne genderowe wystepki.stara.krycha, Reni, Bozia3, Aasiula, kapturnica, macduska, caffe, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dobra, twarz sobie ogarnęłam z zimną wodą. Zostało umycie włosów i naczyń.
Hmm... Naczynia mogą poczekać
Jeszcze się zastanawiam czy myć włosy. Wczoraj myłampogoda deszczowa to i tak lipa z fryzurą. Dobrze, że suchy szampon w szafce czeka na niespodziewane okazje.
stara.krycha lubi tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:Gorsza jakosc owulacji. Czyli ze co? Co dokladnie nie gra z tymi jajami? I czym to poprawic? I czy stymulacja (ale nie clo, tylko gonal lub menopur) pomaga, szkodzi, czy jest jak placebo (poza tym, ze jaj wiecej). Pytam powaznie.
"Pęcherzyk dominujący rosnący w I fazie cyklu nie zawsze zawiera prawidłową komórkę jajową. Jakość komórek pogarsza się z wiekiem. Uważa się, że u kobiety po 35 roku życia około 50% pęcherzyków jest pustych (komórka jajowa degeneruje w trakcie rozwoju) lub zawiera nieprawidłową komórkę jajową. Pobudzenie do wzrostu i doprowadzenie do owulacji więcej niż jednego pęcherzyka zwiększa szansę na zajście w ciążę. Takie postępowanie niesie jednak za sobą również negatywne implikacje. Zwiększa ono ryzyko ciąży mnogiej, jak również może doprowadzić do objawów zespołu przestymulowania."
ze strony Novum
I to
"Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. Trudno jest poprawić jakość komórek jajowych, jeśli podejrzewamy, że to ona może być przyczyną niepłodności. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego doniesienia naukowe pokazują, że nie ma różnic w jakości komórek jajowych uzyskanych po stymulacji hormonalnej w protokole krótkim i długim, natomiast zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację i z obniżoną rezerwą jajnikową może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych. Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:59
stara.krycha, kapturnica, ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!