X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kocham Was
    Praca Ci szkodzi. Odpocznij.

Zofia8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a ja wam sie pochwale a co :)

W piatek umowilam sie z Gretka :)

kapturnica, macduska, Simba, efcia, stara.krycha, peppapig, moremi, Aasiula, SolarPolar, megan8, iwcia77, malgos741, paszczakin, Mega, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Bo nie myjesz czy masz grzyba? ;-) To zart, nie ;-) Nie musisz we mnie olowkiem celowac ;-)
    A w Ciebie celuję?

stara.krycha lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że Slash w końcu urodziła ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/990c6e5254a9.png

kapturnica, moremi, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Praca Ci szkodzi. Odpocznij.
    Odjac cie z mojego zbioru?

Zawsze to powtarzalam, powtarzam i powtarzac bede. Niezaleznie od stanu umyslu, pracy czy nadmiaru prasowania

efcia, stara.krycha, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza - starszy nigdy tak nie miał - nigdy się nie dławił ani nie krztusił. ten ma tak co chwilę - i mlekiem i jedzeniem i nawet własną śliną. Obstawiam jak gretka - że to osobnicze, choc miałam nadzieję, że mu minie, że dojrzeje czy coś..ale nie mija....zapytam jeszcze pediatrę przy okazji - może są na to jakieś ćwiczenia?

paszczakin lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobrze, że Slash w końcu urodziła ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/990c6e5254a9.png
    Jezu jaki horror

kapturnica, Mega, slash lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka - przemyśl sprawę in vitro w Krakowie. Te kliniki maja bardzo złe opinie. Sama znam osobiście przypadek, że kobitkę prawie doprowadzili do zgonu, a mrozaki zaginęły nie wiadomo gdzie...Teraz jest w zaawansowanej ciąży - działali w Białymstoku.
    Moja ginka też rękami i nogami odradzała mi jakby co...Polecała Warszawę i Białystok....

Simba, kkisia, caffe, efcia, moremi, Aasiula, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jeszcze miałam pisać- nie wiem już co...:)
    Chciałabym już wrócić do prasowania - tak bardzo brakuje mi już prac domowych..chciałabym wreszcie być pełnowartościową kobietą..:)

Simba, kkisia, stara.krycha, caffe, Reni, efcia, dorbie, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Odjac cie z mojego zbioru?

Zawsze to powtarzalam, powtarzam i powtarzac bede. Niezaleznie od stanu umyslu, pracy czy nadmiaru prasowania
    A to ok <3
    Dobrze, ze Hera tego nie widzi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:01

Simba, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A to ok <3
    Dobrze, ze Hera tego nie widzi ;-)
    My z Andzejem jestesmy tak zzyci, ze on mi pozwala na ekspresje uczuc.
    Bylismy kiedys razem w namiocie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:03

stara.krycha, caffe, efcia, Bozia3, moremi, Aasiula, iwcia77, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    My z Andzejem jestesmy tak zzyci, ze on mi pozwala na ekspresje uczuc.
    Bylismy kiedys razem w namiocie
    Masz czas opowiedziec nam ta historie?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo... :-(

efcia, iwcia77, promoszka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
    a reszta niestety to dla mnie tylko nicki :-/

ale fakt jest to przykre :-(
    stara.krycha wrote:
    Z innej beczki. Chcialabym dopisac do rgulaminu klasy zakaz chodzenia po innych watkach, nawet tylko czytania. Wlasnie wlazlam na watek o IVF, a tam Lenus stracila blizniaki. Urodzily sie w 23 tygodniu i nie daly rady. Dolujace sa takie informacje i strasznie duzo ich tu na Ovu. Moim zdaniem moga sie przyczynic do obnizenia morale. Moje sie obnizylo... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:34

stara.krycha, efcia, Bozia3, Aasiula, megan8, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    KURWA MAC
    Teraz to naprawde ide do domu

efcia, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    eee tam
    mnie tylko ruszają historię dziewczyn, z którymi tu się zakumplowałam
    a reszta niestety to dla mnie tylko nicki :-/

ale fakt jest to przykre :-(
    Zgadzam sie z Toba, mnie przytlacza ilosc tego typu historii, nawet jesli nie mam z nimi zwiazku emocjonalnego.

efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Masz czas opowiedziec nam ta historie?
    Gdybys regularnie przychodzila na lekcje, to bys ja znala.
    Ta historia jest juz nawet w nowym elementarzu, w ktorym stawiamy na homoseksualizm i inne genderowe wystepki.

stara.krycha, Reni, Bozia3, Aasiula, kapturnica, macduska, caffe, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Gdybys regularnie przychodzila na lekcje, to bys ja znala.
    Ta historia jest juz nawet w nowym elementarzu, w ktorym stawiamy na homoseksualizm i inne genderowe wystepki.
    A na ktorej stronie?

ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, twarz sobie ogarnęłam z zimną wodą. Zostało umycie włosów i naczyń.
    Hmm... Naczynia mogą poczekać ;-)
    Jeszcze się zastanawiam czy myć włosy. Wczoraj myłam ;-) pogoda deszczowa to i tak lipa z fryzurą. Dobrze, że suchy szampon w szafce czeka na niespodziewane okazje.

stara.krycha lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Gorsza jakosc owulacji. Czyli ze co? Co dokladnie nie gra z tymi jajami? I czym to poprawic? I czy stymulacja (ale nie clo, tylko gonal lub menopur) pomaga, szkodzi, czy jest jak placebo (poza tym, ze jaj wiecej). Pytam powaznie.
    Na szybko znalazłam coś takiego
    "Pęcherzyk dominujący rosnący w I fazie cyklu nie zawsze zawiera prawidłową komórkę jajową. Jakość komórek pogarsza się z wiekiem. Uważa się, że u kobiety po 35 roku życia około 50% pęcherzyków jest pustych (komórka jajowa degeneruje w trakcie rozwoju) lub zawiera nieprawidłową komórkę jajową. Pobudzenie do wzrostu i doprowadzenie do owulacji więcej niż jednego pęcherzyka zwiększa szansę na zajście w ciążę. Takie postępowanie niesie jednak za sobą również negatywne implikacje. Zwiększa ono ryzyko ciąży mnogiej, jak również może doprowadzić do objawów zespołu przestymulowania."
    ze strony Novum

I to
    "Najlepszym „testem” jakości komórek jajowych jest uzyskanie z nich (po ich prawidłowym zapłodnieniu zarówno w warunkach naturalnych, jak i poza organizmem kobiety / in vitro) prawidłowo rozwijających się zarodków, pozwalających uzyskać ciążę zwieńczoną narodzinami dziecka. Na jakość komórek jajowych mają wpływ, między innymi, wiek pacjentki, wydolność jajników (mierzona ilością pęcherzyków antralnych, poziomem hormonu FSH w 2-3 dniu cyklu i poziomem hormonu AMH) oraz występowanie u niej ewentualnych schorzeń towarzyszących, np. endometriozy. Trudno jest poprawić jakość komórek jajowych, jeśli podejrzewamy, że to ona może być przyczyną niepłodności. W przypadku zapłodnienia pozaustrojowego doniesienia naukowe pokazują, że nie ma różnic w jakości komórek jajowych uzyskanych po stymulacji hormonalnej w protokole krótkim i długim, natomiast zastosowanie estradiolu w fazie lutealnej przed właściwą stymulacją u pacjentek słabo odpowiadających na stymulację i z obniżoną rezerwą jajnikową może poprawić zarówno ilość, jak i jakość komórek jajowych. Gdy zahamowanie rozwoju zarodków następuje po 3. dobie w dotychczas dobrze rozwijającym się embrionie, wówczas można podejrzewać, że przyczyna tego stanu rzeczy leży po stronie plemnika; po tym czasie włącza się genom zarodka, a więc na jego rozwój ma także wpływ jakość nasienia. Proszę także pamiętać, że w pewnym stopniu szanse na uzyskanie ciąży zwiększają również inne, zewnętrzne czynniki związane z warunkami jakie panują w laboratorium in vitro" z tej samej strony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:59

stara.krycha, kapturnica, ComeToMeBaby, Krakonka, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9425 9426 9427 9428 9429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ