X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, tańcująca babcia wyglądała czasami jak kura jak machała skrzydełkami. No i zeszła do parteru, szok.
    Iść sobie na spacerek z pieskiem, napotkać ulicznego grajka, zrobić z siebie gwiazdę wśród tłumu i w internecie, a potem pójść sobie spokojnie dalej - bezcenne :-D

moremi, Reni, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wczoraj mi wytłumaczono z czym się wiąże łożysko umiejscowione na przedniej ścianie i zastanawiam się czy faktycznie tak jest. Ponoć wtedy czuje się późno ruchy, bo łożysko amortyzuje, a ponadto macica rozrasta się najszybciej tam, gdzie jest łożysko i dlatego wcześnie brzuch wyskakuje.
    Nie, nic nie czuję.
    Na wrzesniowkach jest kilka dziewczyn z łozyskiem na przedniej scianie.Tu tez jest cvhyba zaleznosc w jakim miejscu jest łozysko bo czasem maluch obstukuje miejsce pod lub nad łozyskiem. No i brzuch przy łozysku na przedniej ścianie szybciej wywala to tez fakt..
    Zobaczysz sama po sobie kiedy zaczniesz cos czuc...Napewno bliżej juz niż dalej ;)
    Jedna z tych lasek w 17tyg twierdziła ,że juz czuje ruchy a ginekolog ja zdenerwował mówiac ,że to jej wyobraźnia .Tym bardziej ,że to 1sze dziecie i łożysko na przedniej ścianie.
    I biedula sie na niego obraziła , popłakała w mężowski rękaw ,że jej nie wierzy i zmieniła ginekologa XD
    Kurde ale jak tak czasem je podczytam to wieje takim infantylizmem ,że jprdole.

Reni, moremi, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie zachcianki podobne do mnie , soki uwielbiam wszystkie, teraz jedyny , który przez gardło przechodzi to pomarańczowy. Oczywiście twarożek bardzo i zupy pomidorowa, ogórkowa i żurek.

Dorbie bardzo się cieszę , że wszystko ok.

ComeToMeBaby, Magda*, Natka_79, moremi, dorbie, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efcia, no wlasnie, jak sytuacja na froncie ?

efcia lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Nie chce tu smucic. Rzuc okiem pod moj wykres.
    Smuc nam smuc a komu będziesz ???Po to tu w końcu ejstesmy...

efcia, Reni, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakopalam sie w koldre. Chyba tak mi dobrze. Ide do gina na 1.30. Jeszcze nie wstaje a moze i pospie. Mozecie mnie nie lubic. ;-)

efcia, ComeToMeBaby, macduska, Magda*, Simba, stara.krycha, kkisia, Zofia8, malgos741, paszczakin lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie mogłam uruchomić WiFi na srajfonie, okazało się, że prądu w mieszkaniu nie mam. Ja pierniczę, normalnie armagedon. Raz woda, potem prąd, ciekawe co jeszcze, plagi egipskie?!
    Sprawdziłam, prądu nie ma być do 14stej. Zaraz muszę lodówkę ogarnąć, bo mi wszystko ścieknie.

P.s. Klucz nadany, czekam. Modlę się o nieprzepełnioną kuwetę :-D

moremi, efcia, Mega, iwcia77, kkisia, gretka lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Oj, mnie te soki to tak strasznie ciągną i owoce w ogóle
    I nalesniki z twarożkiem
    Hmmm tak jak u mnie :-D
    Nie, nie będę pisać, że to chłopak, bo koleżanka miała tak samo i za miesiąc córkę rodzi ;-)

kapturnica, efcia, BISCA, Mega, dorbie, iwcia77, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Probowalam raz. Wyszlo, ze mam niedobor paczkow Krispy Creams. :-)
    To mnie rozłożyło na łopatki hyhyhy

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Efcia, no wlasnie, jak sytuacja na froncie ?

w przyszlym tygodniu ide do doktorka niech zajrzy co tam slychac, ogolnie mialam bardzo mocne krwawienie 2 dni, pózniej lekko i znowu lunęło, a teraz od 3 dni tylko plamienia
    nic nie boli, czuje sie super, nastrój tez ok, choc momentami jeszcze łezka potrafi sie zakrecic

za ciebie kochanie moooocno kciukam, drugie podejscie bedzie owocne <3

BISCA, moremi, peppapig, dorbie, iwcia77, kkisia, Zofia8, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Smuc nam smuc a komu będziesz ???Po to tu w końcu ejstesmy...

Ok, dzieki ale mi to roztrzasanie rzadnej ulgi nie przynosi. Ciaze trace. Czekam na poronienie. Musze sie z tym pogodzic. Zycie toczy sie dalej.
    Suawaka jeszcze nie usunelam dla przekory.

efcia, moremi, ComeToMeBaby, macduska, Simba, peppapig, ania.g, iwcia77, kkisia, Zofia8, Mega, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wczoraj mi wytłumaczono z czym się wiąże łożysko umiejscowione na przedniej ścianie i zastanawiam się czy faktycznie tak jest. Ponoć wtedy czuje się późno ruchy, bo łożysko amortyzuje, a ponadto macica rozrasta się najszybciej tam, gdzie jest łożysko i dlatego wcześnie brzuch wyskakuje.
    Nie, nic nie czuję.

Moremi ja w pierwszej ciaży poczułam ruchy w 16 tyg i lekarz powiedział , że to wcześnie, tak jakby delikatnie pływała tam rybka. A brzuch hmmm....... ja w tej chwili już muszę się ukrywać. Kupiłam kilka luźniejszych bluzek, bo miałam wszystko dopasowane i przy tym ubiorze było widać że już coś jest na rzeczy, szczególnie jeśli zawsze miałam idealnie płaski brzuch.

moremi, Magda*, efcia, dorbie, iwcia77, kkisia, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ok, dzieki ale mi to roztrzasanie rzadnej ulgi nie przynosi. Ciaze trace. Czekam na poronienie. Musze sie z tym pogodzic. Zycie toczy sie dalej.
    Suawaka jeszcze nie usunelam dla przekory.
    Mam nadzieje , ze szybjko podejdziecie do kolejnej procedury i suwak zostanie na całe 9miesiecy. <3

BISCA, efcia, moremi, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ale gdzie miałaś umiejscowione łożysko?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A co to jest???

Nie oglądałam debaty, mąż mi włączył Kingsmana. Fajna bajka w stylu bondowskim ;-)

To jak Luna miała rezonans, to trzymam kciuki za wyniki.

A Mega działaj ;-)
    Tez to ostatnio ogladalismy :)
    Ja niestety troche przysnelam, ale poczatek byl cudny. Szkoda tylko Colina. Uwielbiam go :)

Dzien dobry. Piatek :)
    Ja dzisiaj przyjechalam o 10ej. Ale sie z twixami naprzytulalam z rana <3 Jeszcze czuje ich zapach.

efcia, moremi, caffe, ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ola, ale gdzie miałaś umiejscowione łożysko?

Może to śmieszne ale mi nie mówili gdzie było, musiałabym zajrzeć do opisu USG połówkowego może tam będzie cos napisane.

moremi lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie - strasznie sie ciesze :)
    Beates - ostrzegam ze rezerwuje sobie bycie matka chrzestna wszystkich forumowych blizniakow :)

BISCA, efcia, moremi, caffe, dorbie, iwcia77, kkisia, Mega, gretka, malgos741, beates lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca przykro, oby jak najszybciej się to skończyło

i szybciutko podejście nr 2

efcia, moremi, caffe, BISCA, stara.krycha, kkisia, Zofia8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Może to śmieszne ale mi nie mówili gdzie było, musiałabym zajrzeć do opisu USG połówkowego może tam będzie cos napisane.
    Bo wiesz... Jest różnica między przednią, a tylną ścianą :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wczoraj płakaliśmy ze śmiechu z mężem
    ja jak stoję przy kuchni i zaczynam się wydurniać to wykonuje własnie mniej więcej takie ruchy hahahaha hahaa2.gif
    pies też się tak na mnie patrzy w stylu co ty oczadziała ;-)
    i blondyna jak się patrzy hahaha
    tylko ta spódnica nie pasi
    babcia jest dobra
    Gdyby jeszcze Dasti Ci towarzyszył, to byłby czad :-D

ComeToMeBaby, efcia, Reni, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9466 9467 9468 9469 9470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ