X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Potem byłam u fotografa na spotkaniu, przedyskutowalismy wszystko a jak przeszliśmy do ceny to o mało z kanapy nie spadła. Wynegocjowana zniżka też mi nie bardzo odpowiada, bo raz, że i tak powyżej limitu, a dwa okupiona mniejszą ilością zdjęć. Cóż, będę dzwonić do innych fotografów jutro.
    Nie wiem czym się kierujesz przy wyborze fotografa. Jeżeli tylko ceną, to znajdziesz rzemieślnika, który strzeli kilka fotek. Jeżeli zależy Ci na pięknej pamiątce i fantastycznych zdjęciach, to musisz się liczyć z większą kasą.
    W moim miasteczku nie mieliśmy dużego wyboru, bo jest jeden monopolista - rzemieślnik. Jego zdjęcia są jednak koszmarne i nie chciałam takich. Całe szczęście mój kolega z dzieciństwa też jest fotografem - głównie przyrody (z wieloma publikacjami na całym świecie), ale ludźmi też się zajmuje. i całe szczęście. Zapłaciliśmy dwa razy drożej niż u "uznanego" fotografa, ale zdjęcia mamy piękne. Bez jakiegoś zadęcia i dziwnej gry kolorami. Po prostu profesjonalnie.

Magdala, iwcia77, ComeToMeBaby, Reni, efcia, Bozia3, kkisia, Simba, macduska, Arwena, gretka lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa, do lekarza na jutro? U mnie bylby to cud. Normalne jest czekanie tygodnia, poltora.
    Zazdroszcze upalu.

Jako, ze wolne dzis mam pospalam zacnie, serniczek z truskawkami sie chlodzi (jak wyjdzie zjadliwy podziele sie przepisem, bo latwy ogromnie, a pierwszy raz robie). Barszczyk bulgocze. Cisza i spokoj.

Dorbie, porazke forum przezywa. Moze do magla wszystkie poszly, bo od rana zgrzyty byly i ogolne niezadowolenie z wynikow. Mnie tez to dziabie, ale nakrecanie sie ze bedzie to lub tamto raczej nic nie da poza stresem. Takze pracuj spokojnie i ciesz sie :-)

iwcia77, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, dorbie lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Re: zdjecia
    Moim zdanie lepiej miec mniej ale lepsze.
    Rodzina sobie postryka indywidualnie. W dobie ajfonuf? Bedzie milion zdjec. Wy zadbajcie o swoje.

moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotograf, jakość. Ja mam smaka fotograficznego i zawału dostanę jeśli zdjęcia nie będą piękne. Kwestia stylistyki. Ale ten to tak o jakiś tysiąc droższy od konkurencji. Albo i prawie dwa. A zdjęć w pakiecie mniej. Piękne, trzeba przyznać, ale przesadził. Po targach i tak dwie stowki za drogo, a liczba zdjęć okrojona znacznie.

efcia lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety morka ma rację
    my też wzieliśmy niby z polecenia i facet okazał się rzemieślnikiem, mało tego z problemami psychicznymi
    na szczęście po ślubie odebrałam od niego płytę ze wszystkimi zdjeciami, bo byłam ciekawa jak było
    miałam wybrać foty do fotoksiążki
    facet miał je obrobić i wysłać nam propozycje złożonych stron

po roku czasu dobijania się do niego oraz kiedy zobaczyłam, że na swoim fb opublikował zdjęcie z mojego ślubu, powiedział, że miał problemy prywatne ale zrobi nam książkę, bo mu zależy
    jak zobaczyłam jego propozycję paru stron to mi kopara opadła
    po podstawowym kursie fotoszopa można lepiej zrobić
    olałam dziada i przestałam mu odpisywać
    i przykre jest to, że nie mam foty z rodzicami czy chrzestnymi :-(
    tym bardziej, że chrzestna zmarła rok później

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:14

efcia, moremi, kkisia, Magdala, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, no na jutro. Ale widziałam, że tłumów dzisiaj w poczekalni nie było. Może wszyscy szturmowali poranek :-D

Dobra uciekam, do później :-D

efcia, Magdala lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zobaczymy, jak to będzie. W polityce jest tak, że z każdego można być niezadowolonym i każdy może być z czegoś niezadowolony. Nie ma złotego środka. Zawsze są obietnice bez pokrycia, z każdej strony. Zawsze są decyzje krzywdzące część społeczeństwa.
    Zamierzam się cieszyć, jeśli coś się u mnie polepszy i zlościć, jak się pogorszy - tak samo było do tej pory.
    Kto wie, może invitrowcom nie będzie tak źle - nie wiemy, jak się rozłożą głosy, jaka będzie sytuacja, może życie pozytywnie nas zaskoczy itp.
    Ponoć jeśli Bóg zamyka drzwi, otwiera okno.
    Lepiej rozejrzeć się za tym otwartym oknem, niż płakać stercząc przy tych zamkniętych drzwiach.

Magda*, Magdala lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Stara szprycha coś dzisiaj zaniemogła?

czyżby założyła betonowe buty????? O.o

albo chociaż takie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0fa4757c9b.jpg
    Hej. Jestem, jestem. Nie mam jak nadrabiac i pisac, bo wolne dzis i grillujemy, od wczoraj w zasadzie. No i wynik wyborow mnie dobil. Teraz to za Chiny do Polski nie wroce :-/

Reni, efcia, caffe, Simba, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    może zaniemogła, ma dwa plusy na wykresie, chyba afirmuje bliźniaki ;-)
    Ja i ciaza?! :-P Ahahaha! Fajny zart, a myslalam, ze mnie nic dzis nie rozsmieszy :-)
    Ide, miecho mi sie pali, do jutra! <3

efcia, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, i jeszcze pomyślałam sobie, że polityka straszenia PISem nie sprawdziła się na dłuższą metę - co było do przewidzenia. Żeby utrzymać elektorat i zdobywać większy, trzeba robić coś pozytywnego, iść do przodu, a nie łamać większość obietnic wyborczych i grzmieć, że i tak mamy dobrze, bo z innymi byłoby gorzej. Wreszcie ludziom zaczęło być tak źle, że przestali bać się tego gorzej, tak to już działa w psychologii.
    To prawda, że głosy rozłożyły się tak, a nie inaczej, ale w Polsce większość ludzi jest słabiej wykształcona, a aglomeracje maleńkie i niezbyt światowe, potrzeby tych ludzi powinny być ważne dla polityków, a tacy ludzie potrzebują wsparcia socjalnego (niekoniecznie w formie pieniędzy) i sensownych stawek za prostą pracę.
    Zresztą sądząc z fali emigracji - ludzie młodzi, zaradni, wykształceni - nie tylko niewykfalifikowani robotnicy potrzebują osłony socjalnej. Ja tu się nasłuchałam niesamowitych rzeczy o dodatkach, ulgach itp, które są na obczyźnie.
    Może prywatyzaja kluczowych firm państwowych nie jest najlepszą drogą dla Polski.
    Myślę, że każdy kraj musi odnaleźć swoją własną drogę korzystając z doświadczenia innych państw. Jak widać po Portugalii, Grecji i in, unifikacja i narzucanie jednolitych przepisów, czy wprowadzanie tych samych pomysłów nie sprawdza się zbyt dobrze.

Magda*, Bozia3, macduska, Mega lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hello!
    U mnie ok, rano prace w ogrodzie, nie żeby jakies cięzkie, teraz w pracy jestem.
    Co tak u Was?
    Dorbie mam pytanie do Cie..Zrobilam mlodemu podst badania morfologie , ob, glukoze , tsh i cholesterol Wsio ma idealne ale cholesterol ma ponizej normy juz 2gi raz.Troche to zbagatelizowala rodzinna jaak ostatnim razem tez bylo nisko..I sama kurka nie wiem.Tsh ma 1,2 wiec idealne Nie wiem jak teraz ft3 bo kilka miesiecy temu tsh mial okolo 2 a ft3 bylo w nadczynnosciMyslisz ,ze moze byc tego przyczyna(ma tez hashimoto) Nie ma depresji ani jakis mysli i zlego samopoczucia.Bo wuyczytalam ze to objaw niskiego cholesterolu.Nie wiesz moze jak go podneisc trochu czy to juz taki urok mlodego???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:25

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden post na godzinę? :-\

Tak już będzie zawsze?
    Nie ma co doczytywać!:-(

iwcia77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeden post na godzinę? :-\

Tak już będzie zawsze?
    Nie ma co doczytywać!:-(
    Myślałam że forum się popsuło ;)

macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 12:37

Heretyczka, Bozia3, iwcia77, Reni, gretka, moremi, megan8 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze na forum juz 2 dzien i ciagle, panie, polytyka...
    U nas tez niesmak wynikami wyborow. Ale tak jak ktoras pisala - spinamy tylki przed wyborami jesienia.
    Ale chyba dzis ciesze sie bardziej niz zwykle, ze mieszkam za granica...

kkisia, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polar, dobrze, ze nie wrzucilas jego obietnic wczesniej - normalnie polecialabym na niego zaglosowac...
    Swoja droga, ludzie ciagle nabieraja sie na takie programy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:57

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Dla Reni:

To Panie Duda czas do pracy a jest co robić oj jest ja tylko z kronikarskiego obowiązku przypomnę co nam obywatelom Pan obiecał:
    - dołoży na każde dziecko 500zł od drugiego poczynając
    - nie dopuści do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni żadnego górnika
    - reaktywacja Stoczni w Szczecinie
    - przywróci poprzednie widełki wieku emerytalnego zamiast 67/67
    - (ubranka dla dzieci chce 0 stawki VAT) czyli zlikwiduje VAT8% (przepisy unii ubranka muszą mieć nałożoną najniższą stopę VAT w danym kraju)
    - obniży VAT do 22%,
    - da prace młodym i mieszkania socjalne na start jeśli założy rodzinę Program „Twoje mieszkanie”
    - dźwignie pensje pielęgniarkom i w samej służbie zdrowia przynajmniej x2
    - przewalutuje frankowiczów,
    - zwiększy 3 krotnie kwotę wolna od podatku,
    - podniesie renty i zwiększy emerytury,
    - podniesie najniższą krajową do poziomu UE Polacy muszą godnie zarabiać,
    - podwoi nakłady na polską naukę
    - repolonizacja banków
    - nowe opodatkowanie hipemarketów i banków
    - lekarz i dentysta w każdej szkole
    - darmowe przedszkola
    - obniżenie CIT z 19 do 15% dla najmniejszych przedsiębiorstw zatrudniających min 3 osoby
    - wycofanie się z pakietu klimatycznego
    - stworzenie systemu obrony terytorialnej kraju z organizacji paramilitarnych
    - likwidacja NFZ
    - konstytucyjna ochrona lasów państwowych
    - będę stał po stronie utrzymania polskiej waluty tak długo, jak to tylko konieczne, by Polacy mogli żyć godnie i bezpiecznie
    - będę bronił polskiej ziemi przed wykupem
    - będę aktywnie działał na rzecz odbudowy nowoczesnego polskiego przemysłu dającego Polakom miejsca pracy i godne wynagrodzenia
    - wyrównanie dopłat bezpośrednich dla rolników
    - polscy rolnicy powinni dostac należne im rekompensaty związane z embargiem rosyjskim
    - zmian dotyczących tzw. ustaw śmieciowych.
    - Odejście od kryterium zysku w służbie zdrowia
    - NFZ powinna być zlikwidowana, pieniadze na ochronę zdrowia przekazac wojewodom
    - informatyzacja ochrony zdrowia
    - sieć szpitali zapewniajace pacjentom bezpieczeństwo.
    - wzrost liczby lekarzy i pielęgniarek
    - prawo rodziców do decydowania o edukacji swoich dzieci
    - likwidacja gimnazjow, przywracenie 8- klasową szkołę podstawową i 4-letnie liceum
    - likwidacja systemu testowego
    - umacnianie polskiej kultury, instytucji jej służących
    - promowania treści, które dają poczucie dumy z naszej wspólnoty
    - zlikwidowanie dysproporcji pomiędzy klientami banków a tymi instytucjami
    - opłaty za usługi bankowe na takich zasadach i wysokości jak w innych krajach UE
    - Bankowy tytuł egzekucyjny, przekleństwo wielu polskich rodzin, musi być zlikwidowany
    - Zwiększenie popytu poprzez podniesienie płac, wsparcie eksportu- program uruchomienia biliona 400 mld zł. na inwestycje, łącznie z funduszami europejskimi
    - rozwój budownictwa mieszkaniowego
    - Program reindustralizacji
    - odbudowanie polskiego przemysłu
    - wycofanie się z paktu klimatycznego
    - instytucje naukowe muszą zostać odbiurokratyzowanie
    - pałac prezydencki bedzie miejscem, gdzie na neutralnym gruncie mogą spotkać się przedstawiciele różnych grup społecznych
    - Będę Prezydentem, który nie unika trudnych sytuacji, który nie ucieka, jest arbitrem
    polska gospodarka musi być oparta na wolności działalności gospodarczej, własności prywatnej oraz solidarności, dialogu i współpracy partnerów społecznych
    - Powołanie Narodowej Rady Rozwoju
    - Powolanie Rada Przedsiębiorczości
    - sprawna i skuteczna dyplomacja
    - stworzenie bezpieczeństwa energetyc
    fiu fiu :)

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

macduska, iwcia77, gretka lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

macduska, Heretyczka, Magda*, Krakonka, caffe lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby dał 500 na każde dziecko to by musiał podnieść podatki do 27% np.

kapturnica, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 9502 9503 9504 9505 9506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ