35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ComeToMeBaby wrote:Potem byłam u fotografa na spotkaniu, przedyskutowalismy wszystko a jak przeszliśmy do ceny to o mało z kanapy nie spadła. Wynegocjowana zniżka też mi nie bardzo odpowiada, bo raz, że i tak powyżej limitu, a dwa okupiona mniejszą ilością zdjęć. Cóż, będę dzwonić do innych fotografów jutro.
W moim miasteczku nie mieliśmy dużego wyboru, bo jest jeden monopolista - rzemieślnik. Jego zdjęcia są jednak koszmarne i nie chciałam takich. Całe szczęście mój kolega z dzieciństwa też jest fotografem - głównie przyrody (z wieloma publikacjami na całym świecie), ale ludźmi też się zajmuje. i całe szczęście. Zapłaciliśmy dwa razy drożej niż u "uznanego" fotografa, ale zdjęcia mamy piękne. Bez jakiegoś zadęcia i dziwnej gry kolorami. Po prostu profesjonalnie.Magdala, iwcia77, ComeToMeBaby, Reni, efcia, Bozia3, kkisia, Simba, macduska, Arwena, gretka lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Cometa, do lekarza na jutro? U mnie bylby to cud. Normalne jest czekanie tygodnia, poltora.
Zazdroszcze upalu.
Jako, ze wolne dzis mam pospalam zacnie, serniczek z truskawkami sie chlodzi (jak wyjdzie zjadliwy podziele sie przepisem, bo latwy ogromnie, a pierwszy raz robie). Barszczyk bulgocze. Cisza i spokoj.
Dorbie, porazke forum przezywa. Moze do magla wszystkie poszly, bo od rana zgrzyty byly i ogolne niezadowolenie z wynikow. Mnie tez to dziabie, ale nakrecanie sie ze bedzie to lub tamto raczej nic nie da poza stresem. Takze pracuj spokojnie i ciesz sieiwcia77, moremi, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, macduska, dorbie lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Re: zdjecia
Moim zdanie lepiej miec mniej ale lepsze.
Rodzina sobie postryka indywidualnie. W dobie ajfonuf? Bedzie milion zdjec. Wy zadbajcie o swoje.moremi, ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Fotograf, jakość. Ja mam smaka fotograficznego i zawału dostanę jeśli zdjęcia nie będą piękne. Kwestia stylistyki. Ale ten to tak o jakiś tysiąc droższy od konkurencji. Albo i prawie dwa. A zdjęć w pakiecie mniej. Piękne, trzeba przyznać, ale przesadził. Po targach i tak dwie stowki za drogo, a liczba zdjęć okrojona znacznie.
efcia lubi tę wiadomość
-
niestety morka ma rację
my też wzieliśmy niby z polecenia i facet okazał się rzemieślnikiem, mało tego z problemami psychicznymi
na szczęście po ślubie odebrałam od niego płytę ze wszystkimi zdjeciami, bo byłam ciekawa jak było
miałam wybrać foty do fotoksiążki
facet miał je obrobić i wysłać nam propozycje złożonych stron
po roku czasu dobijania się do niego oraz kiedy zobaczyłam, że na swoim fb opublikował zdjęcie z mojego ślubu, powiedział, że miał problemy prywatne ale zrobi nam książkę, bo mu zależy
jak zobaczyłam jego propozycję paru stron to mi kopara opadła
po podstawowym kursie fotoszopa można lepiej zrobić
olałam dziada i przestałam mu odpisywać
i przykre jest to, że nie mam foty z rodzicami czy chrzestnymi
tym bardziej, że chrzestna zmarła rok późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 15:14
efcia, moremi, kkisia, Magdala, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
A, zobaczymy, jak to będzie. W polityce jest tak, że z każdego można być niezadowolonym i każdy może być z czegoś niezadowolony. Nie ma złotego środka. Zawsze są obietnice bez pokrycia, z każdej strony. Zawsze są decyzje krzywdzące część społeczeństwa.
Zamierzam się cieszyć, jeśli coś się u mnie polepszy i zlościć, jak się pogorszy - tak samo było do tej pory.
Kto wie, może invitrowcom nie będzie tak źle - nie wiemy, jak się rozłożą głosy, jaka będzie sytuacja, może życie pozytywnie nas zaskoczy itp.
Ponoć jeśli Bóg zamyka drzwi, otwiera okno.
Lepiej rozejrzeć się za tym otwartym oknem, niż płakać stercząc przy tych zamkniętych drzwiach.Magda*, Magdala lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyReni wrote:Stara szprycha coś dzisiaj zaniemogła?
czyżby założyła betonowe buty?????
albo chociaż takie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0fa4757c9b.jpgReni, efcia, caffe, Simba, kapturnica, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ach, i jeszcze pomyślałam sobie, że polityka straszenia PISem nie sprawdziła się na dłuższą metę - co było do przewidzenia. Żeby utrzymać elektorat i zdobywać większy, trzeba robić coś pozytywnego, iść do przodu, a nie łamać większość obietnic wyborczych i grzmieć, że i tak mamy dobrze, bo z innymi byłoby gorzej. Wreszcie ludziom zaczęło być tak źle, że przestali bać się tego gorzej, tak to już działa w psychologii.
To prawda, że głosy rozłożyły się tak, a nie inaczej, ale w Polsce większość ludzi jest słabiej wykształcona, a aglomeracje maleńkie i niezbyt światowe, potrzeby tych ludzi powinny być ważne dla polityków, a tacy ludzie potrzebują wsparcia socjalnego (niekoniecznie w formie pieniędzy) i sensownych stawek za prostą pracę.
Zresztą sądząc z fali emigracji - ludzie młodzi, zaradni, wykształceni - nie tylko niewykfalifikowani robotnicy potrzebują osłony socjalnej. Ja tu się nasłuchałam niesamowitych rzeczy o dodatkach, ulgach itp, które są na obczyźnie.
Może prywatyzaja kluczowych firm państwowych nie jest najlepszą drogą dla Polski.
Myślę, że każdy kraj musi odnaleźć swoją własną drogę korzystając z doświadczenia innych państw. Jak widać po Portugalii, Grecji i in, unifikacja i narzucanie jednolitych przepisów, czy wprowadzanie tych samych pomysłów nie sprawdza się zbyt dobrze.
Magda*, Bozia3, macduska, Mega lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
dorbie wrote:Hello!
U mnie ok, rano prace w ogrodzie, nie żeby jakies cięzkie, teraz w pracy jestem.
Co tak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:25
-
nick nieaktualny
-
Wchodze na forum juz 2 dzien i ciagle, panie, polytyka...
U nas tez niesmak wynikami wyborow. Ale tak jak ktoras pisala - spinamy tylki przed wyborami jesienia.
Ale chyba dzis ciesze sie bardziej niz zwykle, ze mieszkam za granica...
kkisia, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Polar, dobrze, ze nie wrzucilas jego obietnic wczesniej - normalnie polecialabym na niego zaglosowac...
Swoja droga, ludzie ciagle nabieraja sie na takie programy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:57
iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Dla Reni:
To Panie Duda czas do pracy a jest co robić oj jest ja tylko z kronikarskiego obowiązku przypomnę co nam obywatelom Pan obiecał:
- dołoży na każde dziecko 500zł od drugiego poczynając
- nie dopuści do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni żadnego górnika
- reaktywacja Stoczni w Szczecinie
- przywróci poprzednie widełki wieku emerytalnego zamiast 67/67
- (ubranka dla dzieci chce 0 stawki VAT) czyli zlikwiduje VAT8% (przepisy unii ubranka muszą mieć nałożoną najniższą stopę VAT w danym kraju)
- obniży VAT do 22%,
- da prace młodym i mieszkania socjalne na start jeśli założy rodzinę Program „Twoje mieszkanie”
- dźwignie pensje pielęgniarkom i w samej służbie zdrowia przynajmniej x2
- przewalutuje frankowiczów,
- zwiększy 3 krotnie kwotę wolna od podatku,
- podniesie renty i zwiększy emerytury,
- podniesie najniższą krajową do poziomu UE Polacy muszą godnie zarabiać,
- podwoi nakłady na polską naukę
- repolonizacja banków
- nowe opodatkowanie hipemarketów i banków
- lekarz i dentysta w każdej szkole
- darmowe przedszkola
- obniżenie CIT z 19 do 15% dla najmniejszych przedsiębiorstw zatrudniających min 3 osoby
- wycofanie się z pakietu klimatycznego
- stworzenie systemu obrony terytorialnej kraju z organizacji paramilitarnych
- likwidacja NFZ
- konstytucyjna ochrona lasów państwowych
- będę stał po stronie utrzymania polskiej waluty tak długo, jak to tylko konieczne, by Polacy mogli żyć godnie i bezpiecznie
- będę bronił polskiej ziemi przed wykupem
- będę aktywnie działał na rzecz odbudowy nowoczesnego polskiego przemysłu dającego Polakom miejsca pracy i godne wynagrodzenia
- wyrównanie dopłat bezpośrednich dla rolników
- polscy rolnicy powinni dostac należne im rekompensaty związane z embargiem rosyjskim
- zmian dotyczących tzw. ustaw śmieciowych.
- Odejście od kryterium zysku w służbie zdrowia
- NFZ powinna być zlikwidowana, pieniadze na ochronę zdrowia przekazac wojewodom
- informatyzacja ochrony zdrowia
- sieć szpitali zapewniajace pacjentom bezpieczeństwo.
- wzrost liczby lekarzy i pielęgniarek
- prawo rodziców do decydowania o edukacji swoich dzieci
- likwidacja gimnazjow, przywracenie 8- klasową szkołę podstawową i 4-letnie liceum
- likwidacja systemu testowego
- umacnianie polskiej kultury, instytucji jej służących
- promowania treści, które dają poczucie dumy z naszej wspólnoty
- zlikwidowanie dysproporcji pomiędzy klientami banków a tymi instytucjami
- opłaty za usługi bankowe na takich zasadach i wysokości jak w innych krajach UE
- Bankowy tytuł egzekucyjny, przekleństwo wielu polskich rodzin, musi być zlikwidowany
- Zwiększenie popytu poprzez podniesienie płac, wsparcie eksportu- program uruchomienia biliona 400 mld zł. na inwestycje, łącznie z funduszami europejskimi
- rozwój budownictwa mieszkaniowego
- Program reindustralizacji
- odbudowanie polskiego przemysłu
- wycofanie się z paktu klimatycznego
- instytucje naukowe muszą zostać odbiurokratyzowanie
- pałac prezydencki bedzie miejscem, gdzie na neutralnym gruncie mogą spotkać się przedstawiciele różnych grup społecznych
- Będę Prezydentem, który nie unika trudnych sytuacji, który nie ucieka, jest arbitrem
polska gospodarka musi być oparta na wolności działalności gospodarczej, własności prywatnej oraz solidarności, dialogu i współpracy partnerów społecznych
- Powołanie Narodowej Rady Rozwoju
- Powolanie Rada Przedsiębiorczości
- sprawna i skuteczna dyplomacja
- stworzenie bezpieczeństwa energetyc