35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
No dobra, moze Polonia europejska potrafi jeszcze jakoś ocenić sytuacje w Pl ale to co wyczynia amerykańska to sie juz w głowie nie mieści. niech teraz spakują manatki, sprzedadzą swoje domu i fordy i ja ich serdecznie zapraszam pod rządy PiSu. Ciekawe jak im bedzie
kkisia, iwcia77, Krakonka, BISCA, moremi, Bozia3, caffe, szczęśliwa 2, efcia, Magdala, Simba, kapturnica, Zofia8, Arwena, Sabina, gretka lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Iwcia to nie jest tak do końca - sprawdź, jak głosowała Polonia amerykańska...wsiowo-rydzykowo...ludzie, którzy są w PL raz na 5 lat..albo rzadziej..ale wielcy zasrani amerykański patrioci...
moremi, Bozia3, caffe, efcia, Magdala, Zofia8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
co do Chrztu - to jestem w miarę na bieżąco...
Kościół ma zasady, jakie ma - i przecież Ci, którzy chcą ochrzcić dziecko muszą sobie sprawę zdawać z tych ograniczeń. Ale są też prawa, które należy egzekwować,,,
Chrzczone jest dziecko, a nie rodzic - dlatego rodzice NIE MAJĄ obowiązku mieć żadnych karteczek, ani przystępować do komunii....(swoją drogą dla mnie to tchórzostwo - podrabiać karteczki...przecież potem trzeba "na lewo" przyjąć Komunię - gdzie jakiś szacunek do Sakramentów ja się pytam????)
Chrzestni mają być wierzący i praktykujący - i to też rozumiem - oni mają mieć karteczki i obowiązek spowiedzi i Komunii. Przecież taka ich funkcja....więc jaki problem dobrać wierzących chrzestnych??? Inne bliskie osoby mogą być ciociami czy wujkami....
Więc ja osobiście nie widzę problemu z chrztem w naszej rzeczywistości...sto lat temu to owszem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:11
macduska, ania.g, moremi, Simba, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:co do Chrztu - to jestem w miarę na bieżąco...
Kościół ma zasady, jakie ma - i przecież Ci, którzy chcą ochrzcić dziecko muszą sobie sprawę zdawać z tych ograniczeń. Ale są też prawa, które należy egzekwować,,,
Chrzczone jest dziecko, a nie rodzić - dlatego rodzice NIE MAJĄ obowiązku mieć żadnych karteczek, ani przystępować do komunii....(swoją drogą dla mnie to tchórzostwo - podrabiać karteczki...przecież potem trzeba "na lewo" przyjąć Komunię - gdzie jakiś szacunek do Sakramentów ja się pytam????)
Chrzestni mają być wierzący i praktykujący - i to też rozumiem - oni mają mieć karteczki i obowiązek spowiedzi i Komunii. Przecież taka ich funkcja....więc jaki problem dobrać wierzących chrzestnych??? Inne bliskie osoby mogą być ciociami czy wujkami....
Więc ja osobiście nie widzę problemu z chrztem w naszej rzeczywistości...sto lat temu to owszem....
Bardzo celnie to ujęłaś!Bozia3, beates, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:Stara szprycha coś dzisiaj zaniemogła?
czyżby założyła betonowe buty?????
albo chociaż takie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0fa4757c9b.jpg
może zaniemogła, ma dwa plusy na wykresie, chyba afirmuje bliźniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:19
iwcia77, kkisia, Reni, moremi, macduska, Bozia3, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Elektorat PiS to w dużej mierze biedni, niewykształceni, sfrustrowani i zakompleksieni ludzie, głownie ze wsi. Jarek sobie taki target dla partii znalazł. Oraz katole od Rydzyka. Przecież to działa jak firma. Zeby cos sprzedać, to trzeba mieć klienta i to sa wlasnie klienci PiS - oni kupują ich obietnice. Ludzie, którzy za swoje życiowe porażki obwiniają kolejne rządy.
Tak , i takich ludzi najłatwiej wykorzystać obietnicami bez pokrycia
moremi lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Dobra, to jeszcze w temacie ciążowym. Beates z dedykacją dla Ciebie
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10923308_952280598137748_4856667140009358530_n.png?oh=fd251bd1cb02a3ef1e4413289c37d7dc&oe=55C0C9F3
-
paszczakin wrote:jej, Ania, moze Cie juz ktos zapytal, nie wiem, doczytuje dopiero, ale po jakiego grzyba Wy chrzcicie dziecko z takimi doswiadczeniami?
szczęśliwa 2, Bozia3, Aasiula lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Heretyczka wrote:mimo wszystko miłego poniedziałku zycze
u nas dzis swięto, wszystko pozamykane, knajpy pełne....
tylko wszystko otwarte co do pełnych knajp nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:34
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Kartki od spowiedzi wylądowały w koszu. Nie będę ściemniać, co ma być to będzie.
moremi, Heretyczka, Reni, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, Bozia3, caffe, Mega, malgos741, Zofia8, Arwena, Aasiula, gretka, megan8 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Apropos Dudy jeszcze, to kiedyś kupiłam taki pasztet Duda właśnie
A najgorsze jest to , Ze mi smakował
Teraz już chyba go nie kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:42
iwcia77, ania.g, caffe, Simba, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bry, a ja byłam rano na pobraniu wyrazu, proszę trzymać kciuki, aby mnie dopuścili do hsg tym razem.
Potem byłam u fotografa na spotkaniu, przedyskutowalismy wszystko a jak przeszliśmy do ceny to o mało z kanapy nie spadła. Wynegocjowana zniżka też mi nie bardzo odpowiada, bo raz, że i tak powyżej limitu, a dwa okupiona mniejszą ilością zdjęć. Cóż, będę dzwonić do innych fotografów jutro.
Przeszłam kawał drogi na szpilkach, nogi mnie bolą, traktuję to jako wprawke do wesela, kiedyś tylko w szpilach chodziłam. Odzwyczaiłam się. Przyszlam zarejestrować się do lekarza pierwszego kontaktu, dostałam termin na jutro, bo dzisiaj już go nie ma. Odswiezylam się w przychodniowej toalecie bo skwar na dworze. Siedzę sobie teraz i czekam na końcu korytarza aż będzie po pietnastej i idę kawałek obok przychodni. Tu kończy pracę kolega, z którym umówiłam się na kawę. A potem jeszcze do kota, uff.
A siedzę koło zabiegowego i już mnie trzy pielegniary pytaly czy ja właśnie do gabinetuA kurdę nie, tak se siedzę, w chlodzie
survival kurka
iwcia77, Magdala, Heretyczka, Krakonka, efcia, ania.g, macduska, Margolcia88, Sabina, gretka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dorbie wrote:Hello!
U mnie ok, rano prace w ogrodzie, nie żeby jakies cięzkie, teraz w pracy jestem.
Co tak u Was?szczęśliwa 2, moremi, Krakonka, efcia, kkisia, ania.g, Mega, Simba, macduska, Zofia8, dorbie, gretka, megan8 lubią tę wiadomość