X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, moze Polonia europejska potrafi jeszcze jakoś ocenić sytuacje w Pl ale to co wyczynia amerykańska to sie juz w głowie nie mieści. niech teraz spakują manatki, sprzedadzą swoje domu i fordy i ja ich serdecznie zapraszam pod rządy PiSu. Ciekawe jak im bedzie :/

kkisia, iwcia77, Krakonka, BISCA, moremi, Bozia3, caffe, szczęśliwa 2, efcia, Magdala, Simba, kapturnica, Zofia8, Arwena, Sabina, gretka lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Iwcia to nie jest tak do końca - sprawdź, jak głosowała Polonia amerykańska...wsiowo-rydzykowo...ludzie, którzy są w PL raz na 5 lat..albo rzadziej..ale wielcy zasrani amerykański patrioci...
    ameryka zawsze glosowala na kosciol...niestety zapamietali herosa Walese i tak to sie teraz ciagnie..

moremi, Bozia3, caffe, efcia, Magdala, Zofia8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia- zdrowia zyczę.

iwcia77, efcia, Krakonka, dorbie, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Chrztu - to jestem w miarę na bieżąco...
    Kościół ma zasady, jakie ma - i przecież Ci, którzy chcą ochrzcić dziecko muszą sobie sprawę zdawać z tych ograniczeń. Ale są też prawa, które należy egzekwować,,,
    Chrzczone jest dziecko, a nie rodzic - dlatego rodzice NIE MAJĄ obowiązku mieć żadnych karteczek, ani przystępować do komunii....(swoją drogą dla mnie to tchórzostwo - podrabiać karteczki...przecież potem trzeba "na lewo" przyjąć Komunię - gdzie jakiś szacunek do Sakramentów ja się pytam????)
    Chrzestni mają być wierzący i praktykujący - i to też rozumiem - oni mają mieć karteczki i obowiązek spowiedzi i Komunii. Przecież taka ich funkcja....więc jaki problem dobrać wierzących chrzestnych??? Inne bliskie osoby mogą być ciociami czy wujkami....
    Więc ja osobiście nie widzę problemu z chrztem w naszej rzeczywistości...sto lat temu to owszem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:11

macduska, ania.g, moremi, Simba, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Iwcia- zdrowia zyczę.
    a dziekuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Gretka zdała relację z konsultacji w klinice???
    I gdzie fota ze spotkania z Kkisią?

caffe, efcia, kkisia, moremi, gretka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    co do Chrztu - to jestem w miarę na bieżąco...
    Kościół ma zasady, jakie ma - i przecież Ci, którzy chcą ochrzcić dziecko muszą sobie sprawę zdawać z tych ograniczeń. Ale są też prawa, które należy egzekwować,,,
    Chrzczone jest dziecko, a nie rodzić - dlatego rodzice NIE MAJĄ obowiązku mieć żadnych karteczek, ani przystępować do komunii....(swoją drogą dla mnie to tchórzostwo - podrabiać karteczki...przecież potem trzeba "na lewo" przyjąć Komunię - gdzie jakiś szacunek do Sakramentów ja się pytam????)
    Chrzestni mają być wierzący i praktykujący - i to też rozumiem - oni mają mieć karteczki i obowiązek spowiedzi i Komunii. Przecież taka ich funkcja....więc jaki problem dobrać wierzących chrzestnych??? Inne bliskie osoby mogą być ciociami czy wujkami....
    Więc ja osobiście nie widzę problemu z chrztem w naszej rzeczywistości...sto lat temu to owszem....

Bardzo celnie to ujęłaś!

Bozia3, beates, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a dziekuje.

A proszę bardzo! :-D

iwcia77 lubi tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Stara szprycha coś dzisiaj zaniemogła?

czyżby założyła betonowe buty????? O.o

albo chociaż takie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0fa4757c9b.jpg

może zaniemogła, ma dwa plusy na wykresie, chyba afirmuje bliźniaki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:19

iwcia77, kkisia, Reni, moremi, macduska, Bozia3, Mega, stara.krycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Czy Gretka zdała relację z konsultacji w klinice???
    I gdzie fota ze spotkania z Kkisią?

Fotek nie ma ;)
    A relacje niech zda Gretka

iwcia77, efcia, macduska, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimo wszystko miłego poniedziałku zycze :)
    u nas dzis swięto, wszystko pozamykane, knajpy pełne....

efcia, Magda*, Mega lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Elektorat PiS to w dużej mierze biedni, niewykształceni, sfrustrowani i zakompleksieni ludzie, głownie ze wsi. Jarek sobie taki target dla partii znalazł. Oraz katole od Rydzyka. Przecież to działa jak firma. Zeby cos sprzedać, to trzeba mieć klienta i to sa wlasnie klienci PiS - oni kupują ich obietnice. Ludzie, którzy za swoje życiowe porażki obwiniają kolejne rządy.

Tak , i takich ludzi najłatwiej wykorzystać obietnicami bez pokrycia

moremi lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

:)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jej, Ania, moze Cie juz ktos zapytal, nie wiem, doczytuje dopiero, ale po jakiego grzyba Wy chrzcicie dziecko z takimi doswiadczeniami?
    Dla samego chrztu, dla mnie wiara nie ma nic wspólnego z księdzem czy instytucją kościoła.

szczęśliwa 2, Bozia3, Aasiula lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    mimo wszystko miłego poniedziałku zycze :)
    u nas dzis swięto, wszystko pozamykane, knajpy pełne....
    U nas kuzwa okazuje sie ,że dla niektorych tez :-P
    tylko wszystko otwarte co do pełnych knajp nie wiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:34

iwcia77 lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartki od spowiedzi wylądowały w koszu. Nie będę ściemniać, co ma być to będzie.

moremi, Heretyczka, Reni, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, Bozia3, caffe, Mega, malgos741, Zofia8, Arwena, Aasiula, gretka, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • beates Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos Dudy jeszcze, to kiedyś kupiłam taki pasztet Duda właśnie :)
    A najgorsze jest to , Ze mi smakował
    Teraz już chyba go nie kupię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 14:42

iwcia77, ania.g, caffe, Simba, Aasiula, megan8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, a ja byłam rano na pobraniu wyrazu, proszę trzymać kciuki, aby mnie dopuścili do hsg tym razem.
    Potem byłam u fotografa na spotkaniu, przedyskutowalismy wszystko a jak przeszliśmy do ceny to o mało z kanapy nie spadła. Wynegocjowana zniżka też mi nie bardzo odpowiada, bo raz, że i tak powyżej limitu, a dwa okupiona mniejszą ilością zdjęć. Cóż, będę dzwonić do innych fotografów jutro.
    Przeszłam kawał drogi na szpilkach, nogi mnie bolą, traktuję to jako wprawke do wesela, kiedyś tylko w szpilach chodziłam. Odzwyczaiłam się. Przyszlam zarejestrować się do lekarza pierwszego kontaktu, dostałam termin na jutro, bo dzisiaj już go nie ma. Odswiezylam się w przychodniowej toalecie bo skwar na dworze. Siedzę sobie teraz i czekam na końcu korytarza aż będzie po pietnastej i idę kawałek obok przychodni. Tu kończy pracę kolega, z którym umówiłam się na kawę. A potem jeszcze do kota, uff.

A siedzę koło zabiegowego i już mnie trzy pielegniary pytaly czy ja właśnie do gabinetu :-) A kurdę nie, tak se siedzę, w chlodzie :-P survival kurka

iwcia77, Magdala, Heretyczka, Krakonka, efcia, ania.g, macduska, Margolcia88, Sabina, gretka lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    U mnie ok, rano prace w ogrodzie, nie żeby jakies cięzkie, teraz w pracy jestem.
    Co tak u Was?

iwcia77, moremi, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hello!
    U mnie ok, rano prace w ogrodzie, nie żeby jakies cięzkie, teraz w pracy jestem.
    Co tak u Was?
    zaloba powyborcza...

szczęśliwa 2, moremi, Krakonka, efcia, kkisia, ania.g, Mega, Simba, macduska, Zofia8, dorbie, gretka, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 9501 9502 9503 9504 9505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ