X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ale ne stringi , bo gdzie by sie te grochy zmiescily? ;-)
    moze jeden groszek z przodu a drugi z tylu ;D toby sie zgadzalo ;D

Aasiula, kapturnica, macduska, gretka, BISCA, Zofia8, ComeToMeBaby, efcia, Mega, kkisia, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Aj tam odrzuc pedagogiczne i zostanie ciało XD

To w lipcu dopiero jak na urlopie będę. :-D

Aasiula, kapturnica, iwcia77, efcia, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    tak
    Aaaa to jednocześnie bierz :)

macduska, gretka lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bo jak dopochwowo to ja bym brała razem.

Mi po lutowej laparo gin dał Biseptol doustnie i Gynalgin dopochwowo (przeciwgrzybiczy) jednoczesnie.
    Na wszelki wypadek.
    o dzieki wielkie :-)

macduska lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Dorbie pewnie podpowie ,ja brałam nystatyne jak miałam straszne afty od antybiotyku :/
    Nystatyna albo dowcipnie w tabletach albo do pędzlowania jamy ustnej, chyba niedostepna jest doustna, kiedyś była.
    A w czym pomóc?

Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jak biore antybiotyk to zawsze musze cos dodatkowo na flore bakteryjna , bo inaczej grzyb murowany :(

Aasiula lubi tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Nystatyna albo dowcipnie w tabletach albo do pędzlowania jamy ustnej, chyba niedostepna jest doustna, kiedyś była.
    A w czym pomóc?
    dostalam Metronidazol i dopochwowe- zalozylam ze jakes cus co zawsze po antybiotyku, teraz patrze a ta nystatyna dopochwowa tez antybiotyk i zdurnialam lekko- a zazwyczaj w aptece pisza na op. a tu nic ani na 1 ani 2, tyle ze ten pierwszy zapamietalam jak lekarka mowila....

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no domyslam sie tylko ja zalozylam ze probiotyk i bierze sie po antybiotyku- a ja dzis ulotke czytam- to tez antybiotyk, czyli 2 rownoczesnie czy po kolei?
    Gretka, a ten antybiotyk to jaka nazwa? Bo rozumiem, ze Nystatynę dostałaś dowcipnie. Ją bierze się 1-2x/dzień. To jest antybiotyk przeciwgrzybiczy

• gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Gretka, a ten antybiotyk to jaka nazwa? Bo rozumiem, ze Nystatynę dostałaś dowcipnie. Ją bierze się 1-2x/dzień. To jest antybiotyk przeciwgrzybiczy
    Meronidazol 250mg

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    dostalam Metronidazol i dopochwowe- zalozylam ze jakes cus co zawsze po antybiotyku, teraz patrze a ta nystatyna dopochwowa tez antybiotyk i zdurnialam lekko- a zazwyczaj w aptece pisza na op. a tu nic ani na 1 ani 2, tyle ze ten pierwszy zapamietalam jak lekarka mowila....
    Na pewno masz brać jednocześnie. Nystatyna 1-2x/dzien się bierze, myślę, że przy jednoczesnym Metronidazolu to Nystatyna 1x/dobę. A ile masz tabletek?

macduska, ComeToMeBaby, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Magdala moja @ tez wróciła z zoo

No w koncu. Lajzy jedne jak potrzebne to znikaja.

Aasiula, iwcia77, gretka, efcia, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Na pewno masz brać jednocześnie. Nystatyna 1-2x/dzien się bierze, myślę, że przy jednoczesnym Metronidazolu to Nystatyna 1x/dobę. A ile masz tabletek?
    Meronidazol mam 2x1
    a nystatyny 14 tab

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    No w koncu. Lajzy jedne jak potrzebne to znikaja.
    wlasnie ja tez czekam, nie widzalyscie mojej?

efcia, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Meronidazol mam 2x1
    a nystatyny 14 tab
    Jak Metronidazol masz na 14 dni, to nystatyne 1x1, jak na 7 to 2x1, tak myślę, raczej terapia równoczesna.
    Ja zawsze pisze pacjentom kartkę z zaleceniami, tak a propos

ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    wlasnie ja tez czekam, nie widzalyscie mojej?

Poniewiera sie? Wroci wroci. Chociaz moja laskawa jest. Obrazona jakby. Tylko kropi jak na razie. No ale endometrium mialam chude w tym cyklu to niech jej bedzie. Ostatni raz. Howgh!

gretka, efcia, Mega, kkisia, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha jak pis uczciwie zbieral podpisy
    https://www.facebook.com/1422462491395300/videos/1433456283629254/
    bez komentarza.....

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jak Metronidazol masz na 14 dni, to nystatyne 1x1, jak na 7 to 2x1, tak myślę, raczej terapia równoczesna.
    Ja zawsze pisze pacjentom kartkę z zaleceniami, tak a propos
    metronizadol na 10 bo 2x1 a 14 tab nystatyny
    cozrobic- zazwyczaj daja a jak nie daja to pani w aptece pyta albo pisze na opakowaniu a tu nic- a ja jescze na recepte nie popatrzylam i wyszlo jak wyszlo
    dzieki serdeczne :-)

gretka
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, wraczu forumowy. Adas ma od kilku dni stany podgoraczkowe. Niby nic, ale kolo 37 + jest z rana zawsze, w dzien tez, wieczorem czasem. Ciutke pokasluje, kataru niet. Zywy, z apetytem, na chorego nie wyglada. Jakas diagnostyka by sie nie przydala? Badanie moczu np?

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jeszcze chciałam. A tak, opowieść z poczekalni w przychodni.
    Jestem zapisana na 14:20. Przychodzę 14:15,trzy osoby do gabinetu. Mówię na którą mam i pytam czy oni przede mną, cz po mnie. Jedna babka mówi, że ona miała na wcześniejszą godzinę, ale się nie wyrobila z pracy (no więc w domyśle poczeka, nie była wyrywna), facet się nie odzywa, a ta ostatnia z niechęcią mówi, że ma na 14:30. Mówię, a to po mnie. Siadam, a ona tak niby do mnie a niby do siebie, trochę w kontekście tej spoznionej, że w sumie jak jest tak mało osób to się wchodzi według kolejności przyjścia (do poczekalni). Nie skomentowalam.
    Przyszedł lekarz i zaprasza do gabinetu. Ta się zerwała, ale widzi że i ja wstaję. Zdziwiona pyta: to teraz pani wchodzi czy ja? Odpowiedziałam, że ja.
    Co za bezczelne babsko no. Aż mi się nie chciało z nią dyskutować. Heh. Co mnie obchodzi, że przyszła pół godziny przed swoją wyznaczoną. Mogła grzecznie zapytać czy ją przepuszcze, bo np. Się spieszy. Heh, swoje reguły kolejkowe ustala.

efcia, moremi, iwcia77, kapturnica, BISCA, kkisia, gretka, Aasiula lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilabym tak samo. Kolejka wyznaczona byla. Chyba zeby poprosila, ze musi.

ComeToMeBaby, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 9527 9528 9529 9530 9531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ