X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    I to jest super podejście.. Ja się zastanawiam, czy refundacja IVF się resetuje jak się drugie dziecię tak robi..
    Nie wiem, jak w Belgii. W Niemczch tak naprawde wszystko zalezy od kasy chorych. Niektore prywatne placa 100% razy trzy od sztuki (od dziecia w sensie), inne nie dokladaja nic (dlatego my tak swietnie na tym wyszlismy). Panstwo daje laskawie polowe, ale tylko malzenstwom z jakims tam jeszcze limitem wiekowym i tez razy trzy od sztuki.

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kapcia myjesz okna? Kosisz trawę? Matko..jaa się boję,okna mam brudne.. ale będę je myć przed porodem ;) w domu mi nawet prania nie dadzą powiesić...ale to dobrze każdy coš robi teraz i się poczuwa ( tak im zostało po akcji z zeszłego roku kiedy nie mogłam nawet do kibelka dojść)
    Robotna kobieto ty.. :)
    I dobrze Peppa, jak ma Cie kto wyręczyć to po co robić samemu?
    Ja mylam okna, ale na luzie.. Powoli..

moremi, kapturnica, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstać czy poleżeć jeszcze?.. Trzeba nasikac psem..jednak wstać, bo przebiera nóżkami jak gejsza. Eh..
    Dzbry

stara.krycha, Simba, dorbie, moremi, paszczakin, kapturnica, gretka, Dziobak, Mega, kkisia, BISCA, ania.g lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Uważaj :-)
    Wiem, wiem... I tak mnie mąż we wszystkim wyręcza. Ja tylko gotuje i piorę a zakupy to chyba tylko pieczywo :) w poprzedniej ciazy w tym samym boku bolało mnie 1000 razy bardziej, gin wtedy mówił ze więzadło wiec moze słabsze tam jest. Niby 16tc a we mnie sporo niepokoju...byle do końca czerwca, a z reszta musi być dobrze i juz :)

peppapig lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Krycha, Ty gówniara jesteś i jakoś nie wierzę w tą deadline w 2016. Przesunęłabym przynajmniej o dwa lata.
    A parametry? Różnie się zdarza. Slash karmiła swojego orzechami brazylijskimi i zaszła naturalnie. My po nich sraczki dostawaliśmy, a żadnej poprawy nie było widać.

Beates, ja Wam powiem, że pierdolisz. Gówno się wie czy się udało czy nie. Elfik Wam powie i ja mogę też powtórzyć. Ja też WIEDZIAŁAM, że nic z tego. Przecież znam swój organizm, endometrium cienkie, plamienie, ogólna chujoza i... zonk.
    I takiego zonka życzę ;)
    W każdym razie cieszę się z Twojego podejścia :)

stara.krycha, paszczakin, kapturnica, peppapig, gretka, Elfik, Magdala, Dziobak, macduska, Bozia3, Natka_79, Mega, Arwena, kkisia, Zofia8, beates, malgos741, Reni, BISCA, ania.g, caffe, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chodź Krysia, chodź, to ci z liścia przyłoże za takie myślenie! Lepiej?
    Potem pójdziesz i przylozysz z liścia Beatce, ok?

Kkisia daj znać co w kurniku.

Miłego dnia.
    Maz moj poszedł do cerkwi. Twixy śpią, a ja wykaszam brwi. Priorin chyba zaczął działać i włosy rosną mi wszędzie. Mam nadzieje ze rownież na głowie, bo na razie stamtąd głownie wychodzą.
    Ale jak pisał moj sp. Pradziadek do zalamanego wypadaniem włosów wujka: Drogi Jacku, nie martw sie tym nadmiernie. Ja jedynego włosa jakiego moge sie spodziewać to w zupie.

Miłego dnia Lejdis

Anna Maria - biorę Helenę i Ciebie na teściowa dla któregoś w twixow. Zaklepane.

moremi, stara.krycha, kapturnica, anna maria, peppapig, gretka, Elfik, Dziobak, macduska, Bozia3, Mega, Arwena, kkisia, beates, Reni, megan8, ania.g, caffe, Parka, efcia lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Kapcia myjesz okna? Kosisz trawę? Matko..jaa się boję,okna mam brudne.. ale będę je myć przed porodem ;) w domu mi nawet prania nie dadzą powiesić...ale to dobrze każdy coš robi teraz i się poczuwa ( tak im zostało po akcji z zeszłego roku kiedy nie mogłam nawet do kibelka dojść)
    Robotna kobieto ty.. :)
    No myje bo nie mam na kogo tego zwalic , piere , prasuje i kosiarkuje ..Wiesz jakby cos bylo nie ten teges pewnie bym tego nie robila.Ale jako ,ze szyjka dluga , zamknieta , mlody zdrowy .Nie ma zadnych przeciwskazan to ruch jak najb wskazany .Tyle ,ze brzucho coraz bardziej mi przeszkadza.Nogi na parapet nie moglam podneisc XD

peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :)
    Krycha, Ty gówniara jesteś i jakoś nie wierzę w tą deadline w 2016. Przesunęłabym przynajmniej o dwa lata.
    A parametry? Różnie się zdarza. Slash karmiła swojego orzechami brazylijskimi i zaszła naturalnie. My po nich sraczki dostawaliśmy, a żadnej poprawy nie było widać.
    Cos Ci kalendarz sie pojebal, ale wybaczam, bo to budyn. ;-)
    Parametrami az tak sie nie jaram, bo i tak bedzie ISCI z fragmentacja DNA, wiec luz.
    W sumie, to nie wiem, dlaczego mam az takiego wqrwa, przeciz WIEDZIALAM, ze tak bedzie, wiec o co mi chodzi tak naprawde? A, juz wiem, cudu mi sie chcialo! :-P

moremi, kapturnica, Simba, Magdala, macduska, dorbie, Mega, kkisia, Zofia8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta, rozumiem, ze Twój syn wiesza firany?
    Kobieta w ciąży na drabinie wieszajaca firany!
    Bez przesad Jezdem wysoka mam draninke wygodna no i obnizone karnisze ;)
    A mlodego niet pojechal do Kraka na mecz..Sama se daje rade ;)

peppapig, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No myje bo nie mam na kogo tego zwalic , piere , prasuje i kosiarkuje ..Wiesz jakby cos bylo nie ten teges pewnie bym tego nie robila.Ale jako ,ze szyjka dluga , zamknieta , mlody zdrowy .Nie ma zadnych przeciwskazan to ruch jak najb wskazany .Tyle ,ze brzucho coraz bardziej mi przeszkadza.Nogi na parapet nie moglam podneisc XD
    To kup sobie chociaż drabinkę. Całkiem powariowała żeby po parapetach skakać.

stara.krycha, Simba, peppapig, Magdala, dorbie, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No chodź Krysia, chodź, to ci z liścia przyłoże za takie myślenie! Lepiej?
    Potem pójdziesz i przylozysz z liścia Beatce, ok?

.
    Liczylam, ze Ty mnie akurat przytulisz :-P No, ale jak moge oddac, to biore i liscia. Ciekawe tylko, komu wpierdoli beates? ;-)

moremi, peppapig, Mega, kkisia, beates, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A i na szczęście u mnie laktoza totalnie nie szkodzila. Kiedyś zrobiłam test, wciągnęłam mleko, kefir, twaróg i ser na jeden posiłek i nic mi cukier nie skoczył..
    Ja mleko surowe nie pije ze wzgl na hashi..A rano jako ,ze glukoza na czczo wysoka to mam szlaban na produkty z grupy nabialu :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Cos Ci kalendarz sie pojebal, ale wybaczam, bo to budyn. ;-)
    Parametrami az tak sie nie jaram, bo i tak bedzie ISCI z fragmentacja DNA, wiec luz.
    W sumie, to nie wiem, dlaczego mam az takiego wqrwa, przeciz WIEDZIALAM, ze tak bedzie, wiec o co mi chodzi tak naprawde? A, juz wiem, cudu mi sie chcialo! :-P
    Chyba Tobie się pojebał ten kalendarz.
    :P
    I poczekam na efekt liścia Simbowego :D

stara.krycha, Simba, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Liczylam, ze Ty mnie akurat przytulisz :-P No, ale jak moge oddac, to biore i liscia. Ciekawe tylko, komu wpierdoli beates? ;-)
    Ona ma Kkisię za sobą :D

stara.krycha, Simba, kkisia, beates lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To kup sobie chociaż drabinkę. Całkiem powariowała żeby po parapetach skakać.
    Ale ja mam drabinke..Tylko ze stabilniej mi miec jedna noge na szerokim parapecie niz obie na drabince ;)

dorbie lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Chyba Tobie się pojebał ten kalendarz.
    :P
    I poczekam na efekt liścia Simbowego :D
    Ty sie tu lepiej nie pchaj miedzy te liscie, bo jak sie wsciekle baby rozszaleja, to o rykoszet nie trudno ;-)

A z tym kalendarzem tlumacze bardzo spokojnie: marzec 2016 jest za 9 (dziewiec) miesiecy, czyli dokladnie rok po moim pierwszym IVF. Wszystko sie piknie zgadza i pasuje. No. :-)

Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,slonce,deszcz ,wiatr.Milego dnia

peppapig, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa ledwo sie dopinasz w tej koszuli ,ladny brzuchol(bo to Ty mam nadzieje ?)

peppapig lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, koniec tych wesolych postow na dzis. Jest ksieciuniu. Powqrwiam jego. Pa!

Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Pepa ledwo sie dopinasz w tej koszuli ,ladny brzuchol(bo to Ty mam nadzieje ?)
    No to moja koszula haha! Już mi się guziki urywają!
    Juppi :D jeszcze miesiąc temu była dobra! Hihi...

anna maria, moremi, Mega, kkisia, Zofia8, malgos741, megan8, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 9608 9609 9610 9611 9612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ