35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni wrote:uważaj będzie chciała się do Ciebie wprowadzić i wyprasuje Ci wszystko co masz!
efcia, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
chodziło mi o ..to, że Ty się wbijasz do Simbystara.krycha wrote:Nie mam juz nic do prasowania po weekendzie, swoje ciuszki bedzie musiala przywiezc. Albo pojdziemy razem na zakupy
kkisia, stara.krycha, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Nie, ja podliczylam ze wszystko kosztowalo ok 700 euro
Laski, przyjezdzajcie do Francji. Ja za leki nie zaplacilam ani grosza. Place tylko za wizyty, bo wybralam prywatna klinike a nie szpital. Za wizyte place ok 80 € (!!!!!) ale kasa chorych + prywatne ubezpieczenie zdrowotne zwraca 100 %. Na poczatku procedury, lekarz dal mi wycene, zeby sie skontaktowac z ubezpieczeniem czy wzytsko pokryja. W przeciwnym wypadku, klinika tak by wycenila, ze i tak bym nic nie zaplacila. Bardzo sobie cene takie nie komercjalne podejscie do sprawy.
Na dzien dzisiejszy wydalam 0€. I uwazam, ze tak powinno byc wszedzie. Nieplodnosc to choroba, ktora dotyka co raz wiecej par w calej Europie. Robic z tego zyskowny interes albo temat do wyborow prezydenckich to jest paranoja. Wspolczuje wszystkim tym, ktore nie moga podejsc do IVF ze wzgledow finansowych i w moich oczach to jest ogromna niesprawiedliwosc.
Reni, efcia, paszczakin, stara.krycha, kapturnica, kkisia, macduska, ComeToMeBaby, Iwone, moremi, MartaDidi, Simba, Dziobak, Magdala, dorbie, Zofia8, ania.g, Bozia3, Luna76, Mega, Arwena, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Jakie za darmo? Ja mam na wszysko rachunki, a ze ubezpieczenie zwróciło cześć to już inna sprawa..
Nas IVF kosztowało kolo 900eur.. Całość kolo 5k.efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaa właśnie SImba.. dzięki za te tabsy co mi podesłałaś - teraz patrzę w skład i mają to co mi ginka zaleciła
folika, jod, D i coś tam jeszcze
moremi, stara.krycha, kkisia, efcia, Simba, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
przeanalizowałam paragon z tesco. 200 złotych na liczniku.
doszłam do wniosku, że dwie stówy poszło głównie na dużą paczkę tamponów i winobo wszystko inne kosztowało po kilka złotych. masakra.
stara.krycha, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Młodą kapustę przyjmuję w każdej postaci!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:45
kkisia, macduska, efcia lubią tę wiadomość