X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaha no tak oby
    a potem jak zajdę będę mówiła, że tylko wymioty mogą mnie powstrzymać hahah
    to fakt, no w każdym razie obyś w ciąży miło pourlopowała jesienią - beż żadnych niemiłych typowo ciążowych objawów oczywiście ;-)

caffe, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    :) nie wiem czy trzeba niedziękować jak przy egzaminach? czy jak?

miło mi się to czyta, ale trzeba brać poprawke na stumulację luteiną (podnosi podobno temperaturę), no i na fakt, że nie było ciałka żółtego w USG, no i że moje wszystkie wykresy takie piękne są :(

Jutro beta, bo nie chcę niepotrzebnie się nakręcać i obgryzać paznokci jeszcze przez 5 dni, poza tym liczę na to że nagłe odstawienie luteiny przyśpieszy lekko @ Przydało by się żeby się zgrać z grafikiem pracy M w następnym cyklu
    Lucky, jesteś silną kobietą <3 Trzeba być dobrej myśli :)

bliska77, Lucky, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykresy i mi płatają figla u mnie z wykresu na wykres co raz lepiej i co raz bardziej książkowe
    w ostatnim nawet był w 7 dpo jednodniowy spadek jak na zagnieżdzenie
    coż..
    agafbh wrote:
    dokładnie, u mnie z wykresami to samo, bywały nawet dużo ładniejsze....
    ale za to Twój obecny z dnia na dzień jest coraz bardziej obiecujący i oby za kilka dni pojawił sie zielony kolorek :-)

caffe, bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Cafe przy takiej temp jesteś w stanie ruszyć ręką?!

dobrze, że mam w pracy okna północne i na dodatek kamienica więc jest zimno bo na dworze piekarnik ;-)
    Jestem nabuzowana energią, aż się sama sobie dziwię :P

Reni, Mango, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    :) nie wiem czy trzeba niedziękować jak przy egzaminach? czy jak?

miło mi się to czyta, ale trzeba brać poprawke na stumulację luteiną (podnosi podobno temperaturę), no i na fakt, że nie było ciałka żółtego w USG, no i że moje wszystkie wykresy takie piękne są :(

Jutro beta, bo nie chcę niepotrzebnie się nakręcać i obgryzać paznokci jeszcze przez 5 dni, poza tym liczę na to że nagłe odstawienie luteiny przyśpieszy lekko @ Przydało by się żeby się zgrać z grafikiem pracy M w następnym cyklu
    Lucky, mam ogromną nadzieję, ze nie będziecie musieli sie zgrywać w czasie, no chyba że na usg coby fasolinkę podziwiać :-)

caffe, Reni, Mango, Lucky, samira, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym ryczeniem to ja kurna nie kumam bo ja zwykle twardzielka jestem a jak ma sie poajwic @ normlanie potrafie drame zrobic z byle gowna ze szok.... az mi glupio samej przed soba czasami....denerwuje mnie to przeokropnie...ale nie mam na to sposobu....jest i tyle nie co miesiac ale jest, popieprzone...

Reni wrote:
    no mi też się tęskniło :-*
    my na szczęście kupiliśmy za jakieś śmieszne pieniądze
    stał u nas na podwórku 1,5 roku nie używane i mój mąż go odpkupił :-)
    lubi grzebać i zna się na tym więc będzie miał zajęcie
    a że na działce jest zawsze co robić to nie ma czasu, żeby się za niego zabrać..
    ja miałam jeden dzień na mazurach gdzie wszystko mnie irytowało i wprawiało w roztrzęsienie finał taki, że poszłam do samotni i sobie poryczałam .. aż się przestraszyłam bo raczej obce mi są takie stany i myślę sobie, że jak ryczę to co się dzieje hahaha
    a tu dupa kolejny raz

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wykresy i mi płatają figla u mnie z wykresu na wykres co raz lepiej i co raz bardziej książkowe
    w ostatnim nawet był w 7 dpo jednodniowy spadek jak na zagnieżdzenie
    coż..
    Reni znam to doskonale ale mam nadzieję, że w końcu każdej z nas się uda :-)

caffe, Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jaki masz ten skok TSH? i to mimo takiej dawki euthyroxu?
    oby to nie miało wpływu! albo dało się szybko ustabilizować

caffe, bliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jesteśmy młode duchem, więc może nawet zbyt młode na dzień młodzieży :P
    To może wyślemy nasze duchy ;)Bo ciała mogą lekko nie pasować do otoczenia ;)

caffe, Lucky, Viola lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no właśnie w starym testamencie też jeden nie mógł doczekać się syna to przyszedł anioł i kazał mu bzykać niewolnicę i ta dała mu syna więc wszystko w ponsiu ;-)
    jak mu tam było Abraham..
    Lucky wrote:
    to podejście mi się bardzo bardzo podoba, tym bardziej, że światopogląd katolicki popiera rozmnażanie w każdej ilości i bez ograniczeń wiekowych

IDŹCIE I ROZMNAŻAJCIE SIĘ
    (może moje jajniki się posłuchają)

Panda, Lucky, grosza, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    no z tym ryczeniem to ja kurna nie kumam bo ja zwykle twardzielka jestem a jak ma sie poajwic @ normlanie potrafie drame zrobic z byle gowna ze szok.... az mi glupio samej przed soba czasami....denerwuje mnie to przeokropnie...ale nie mam na to sposobu....jest i tyle nie co miesiac ale jest, popieprzone...

ale ja się rozkleiłam na długo przed @ więc pomyślałam że to ciążą ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga a jaki masz ten skok TSH? i to mimo takiej dawki euthyroxu?
    oby to nie miało wpływu! albo dało się szybko ustabilizować
    no właśnie chodzi o to że ma wpływ i to bardzo duży niestety, w 2007 poroniłam przez wysokie tsh, obecnie na początku czerwca przy tej dawce miałam 1,24 czyli przy staraniach ideal a teraz nagle po miesiącu 3,89..... także przy tej samej juz i tak wysokiej dawce, wynik z 20 lipca, od razu 21 zwiększyłam sobie dawkę euthyroxu (już to przerabiałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 11:52

inessa lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blahahahaha uwielbiam!! co prawda to prawda :)
    Reni wrote:
    no no właśnie w starym testamencie też jeden nie mógł doczekać się syna to przyszedł anioł i kazał mu bzykać niewolnicę i ta dała mu syna więc wszystko w ponsiu ;-)

Reni, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    To może wyślemy nasze duchy ;)Bo ciała mogą lekko nie pasować do otoczenia ;)
    Mały tuning i będzie ok :P

bliska77, Mango, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Musisz sobie poszukać jakiegoś niewolnika :P

Mango, Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz nic nie mysle jak ma byc to bedzie...robimy co nam przykazane zeby bylo wiec wplywu na reszte nie mamy tralalala....ja to sie troche boje mojego wyniku w czwartek....mam nadzije ze bedzie dorze ale to zawsze taki wyrok troche, moj kochany mi tylko mowi cokolwiek bedzie mam nie swirowac ahahaha no dobra postaram sie... :)

Reni wrote:
    ale ja się rozkleiłam na długo przed @ więc pomyślałam że to ciążą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 12:02

caffe, bliska77, Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Bozia trzymam mocno za wstrzelenie się w owulację! Pijesz nadal ziółka? Bardzo jestem ciekawa Twojego usg. Nadal nie mogę wyjść z szoku po info o wielkości Twojego endometrium.

Aga, coś czuję po obejrzeniu wykresu, że ta zbierana kasa przyda się na wyprawkę :) Ale wiem jak jest, wszystkie (poza dwoma) moje wykresy z ostatnich dwóch lat były książkowe, niby ciążowe, a efekt jak widać
    Dzięki Lucky..Ziółka teraz odstawiłam na chwilkę, bo się trochę wystraszyłam przestymulowania...,ale jak coś, to od następnego cyklu znowu zacznę... Jeśli chodzi o endometrium to kompletnie nie znam sie na tym - nie wiem jakie jest dobre, a jakie złe...więc się cieszę na zapas..:)

Jutro USG - ale inne dziewczyny też chyba jutro się badają, więc będzie o czym czytać....:)

bliska77, caffe, Lucky, Reni, grosza, Mango, Panda, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie sądziłam że aż taki skok :( szok, że organizm potrafi takie coś mimo silnego leku! Mam nadzieję że może endo coś na to wymyśli. Ja znowu TSH miałam zawsze 1,0 - 1,3, ostatnio na euthyroxie 0,9

Aga, Cafe, dziękuję za wsparcie. Staram się nie myśleć, ale bezwiednie co miesiąc kalkuluję w myślach datę możliwego porodu, jaki byłby znak zodiaku dziecka, myślę czy miałabym od kogo pożyczać ciuszki itd Wyoraźnia pracuje przy każdym ukłuciu jajnika i przy każdym bólu piersi

bliska77, caffe, Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    phiii jakaś tam lewizna.....:) Lepszy numer zrobił w wieku chyba 100 lat? Zapłodnił niepłodną Sarę i mieli Izaaka...więc jak widzicie...ani chwilowa bezpłodność, ani wiek...nie są nam groźne..;)

caffe, bliska77, Reni, Mango, Panda, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jestem nabuzowana energią, aż się sama sobie dziwię :P
    caffe..zbliżają Ci się te dni...;) żeby Ci energii wystarczyło na łapanie chłopa spod telewizora...;)

caffe, Reni, grosza, Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ