Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hahaha no tak oby
    a potem jak zajdę będę mówiła, że tylko wymioty mogą mnie powstrzymać hahah
    to fakt, no w każdym razie obyś w ciąży miło pourlopowała jesienią - beż żadnych niemiłych typowo ciążowych objawów oczywiście ;-)

caffe, Reni, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    :) nie wiem czy trzeba niedziękować jak przy egzaminach? czy jak?

miło mi się to czyta, ale trzeba brać poprawke na stumulację luteiną (podnosi podobno temperaturę), no i na fakt, że nie było ciałka żółtego w USG, no i że moje wszystkie wykresy takie piękne są :(

Jutro beta, bo nie chcę niepotrzebnie się nakręcać i obgryzać paznokci jeszcze przez 5 dni, poza tym liczę na to że nagłe odstawienie luteiny przyśpieszy lekko @ Przydało by się żeby się zgrać z grafikiem pracy M w następnym cyklu
    Lucky, jesteś silną kobietą <3 Trzeba być dobrej myśli :)

nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykresy i mi płatają figla u mnie z wykresu na wykres co raz lepiej i co raz bardziej książkowe
    w ostatnim nawet był w 7 dpo jednodniowy spadek jak na zagnieżdzenie
    coż..
    agafbh wrote:
    dokładnie, u mnie z wykresami to samo, bywały nawet dużo ładniejsze....
    ale za to Twój obecny z dnia na dzień jest coraz bardziej obiecujący i oby za kilka dni pojawił sie zielony kolorek :-)

caffe, nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Cafe przy takiej temp jesteś w stanie ruszyć ręką?!

dobrze, że mam w pracy okna północne i na dodatek kamienica więc jest zimno bo na dworze piekarnik ;-)
    Jestem nabuzowana energią, aż się sama sobie dziwię :P

Reni, Mango, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    :) nie wiem czy trzeba niedziękować jak przy egzaminach? czy jak?

miło mi się to czyta, ale trzeba brać poprawke na stumulację luteiną (podnosi podobno temperaturę), no i na fakt, że nie było ciałka żółtego w USG, no i że moje wszystkie wykresy takie piękne są :(

Jutro beta, bo nie chcę niepotrzebnie się nakręcać i obgryzać paznokci jeszcze przez 5 dni, poza tym liczę na to że nagłe odstawienie luteiny przyśpieszy lekko @ Przydało by się żeby się zgrać z grafikiem pracy M w następnym cyklu
    Lucky, mam ogromną nadzieję, ze nie będziecie musieli sie zgrywać w czasie, no chyba że na usg coby fasolinkę podziwiać :-)

caffe, Reni, Mango, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym ryczeniem to ja kurna nie kumam bo ja zwykle twardzielka jestem a jak ma sie poajwic @ normlanie potrafie drame zrobic z byle gowna ze szok.... az mi glupio samej przed soba czasami....denerwuje mnie to przeokropnie...ale nie mam na to sposobu....jest i tyle nie co miesiac ale jest, popieprzone...

Reni wrote:
    no mi też się tęskniło :-*
    my na szczęście kupiliśmy za jakieś śmieszne pieniądze
    stał u nas na podwórku 1,5 roku nie używane i mój mąż go odpkupił :-)
    lubi grzebać i zna się na tym więc będzie miał zajęcie
    a że na działce jest zawsze co robić to nie ma czasu, żeby się za niego zabrać..
    ja miałam jeden dzień na mazurach gdzie wszystko mnie irytowało i wprawiało w roztrzęsienie finał taki, że poszłam do samotni i sobie poryczałam .. aż się przestraszyłam bo raczej obce mi są takie stany i myślę sobie, że jak ryczę to co się dzieje hahaha
    a tu dupa kolejny raz

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wykresy i mi płatają figla u mnie z wykresu na wykres co raz lepiej i co raz bardziej książkowe
    w ostatnim nawet był w 7 dpo jednodniowy spadek jak na zagnieżdzenie
    coż..
    Reni znam to doskonale ale mam nadzieję, że w końcu każdej z nas się uda :-)

caffe, Reni, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a jaki masz ten skok TSH? i to mimo takiej dawki euthyroxu?
    oby to nie miało wpływu! albo dało się szybko ustabilizować

caffe, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jesteśmy młode duchem, więc może nawet zbyt młode na dzień młodzieży :P
    To może wyślemy nasze duchy ;)Bo ciała mogą lekko nie pasować do otoczenia ;)

caffe, Lucky, Viola lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no no właśnie w starym testamencie też jeden nie mógł doczekać się syna to przyszedł anioł i kazał mu bzykać niewolnicę i ta dała mu syna więc wszystko w ponsiu ;-)
    jak mu tam było Abraham..
    Lucky wrote:
    to podejście mi się bardzo bardzo podoba, tym bardziej, że światopogląd katolicki popiera rozmnażanie w każdej ilości i bez ograniczeń wiekowych

IDŹCIE I ROZMNAŻAJCIE SIĘ
    (może moje jajniki się posłuchają)

Panda, Lucky, grosza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    no z tym ryczeniem to ja kurna nie kumam bo ja zwykle twardzielka jestem a jak ma sie poajwic @ normlanie potrafie drame zrobic z byle gowna ze szok.... az mi glupio samej przed soba czasami....denerwuje mnie to przeokropnie...ale nie mam na to sposobu....jest i tyle nie co miesiac ale jest, popieprzone...

ale ja się rozkleiłam na długo przed @ więc pomyślałam że to ciążą ;-)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga a jaki masz ten skok TSH? i to mimo takiej dawki euthyroxu?
    oby to nie miało wpływu! albo dało się szybko ustabilizować
    no właśnie chodzi o to że ma wpływ i to bardzo duży niestety, w 2007 poroniłam przez wysokie tsh, obecnie na początku czerwca przy tej dawce miałam 1,24 czyli przy staraniach ideal a teraz nagle po miesiącu 3,89..... także przy tej samej juz i tak wysokiej dawce, wynik z 20 lipca, od razu 21 zwiększyłam sobie dawkę euthyroxu (już to przerabiałam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 11:52

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blahahahaha uwielbiam!! co prawda to prawda :)
    Reni wrote:
    no no właśnie w starym testamencie też jeden nie mógł doczekać się syna to przyszedł anioł i kazał mu bzykać niewolnicę i ta dała mu syna więc wszystko w ponsiu ;-)

Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    To może wyślemy nasze duchy ;)Bo ciała mogą lekko nie pasować do otoczenia ;)
    Mały tuning i będzie ok :P

nick nieaktualny, Mango, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Musisz sobie poszukać jakiegoś niewolnika :P

Mango, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz nic nie mysle jak ma byc to bedzie...robimy co nam przykazane zeby bylo wiec wplywu na reszte nie mamy tralalala....ja to sie troche boje mojego wyniku w czwartek....mam nadzije ze bedzie dorze ale to zawsze taki wyrok troche, moj kochany mi tylko mowi cokolwiek bedzie mam nie swirowac ahahaha no dobra postaram sie... :)

Reni wrote:
    ale ja się rozkleiłam na długo przed @ więc pomyślałam że to ciążą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 12:02

caffe, nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Bozia trzymam mocno za wstrzelenie się w owulację! Pijesz nadal ziółka? Bardzo jestem ciekawa Twojego usg. Nadal nie mogę wyjść z szoku po info o wielkości Twojego endometrium.

Aga, coś czuję po obejrzeniu wykresu, że ta zbierana kasa przyda się na wyprawkę :) Ale wiem jak jest, wszystkie (poza dwoma) moje wykresy z ostatnich dwóch lat były książkowe, niby ciążowe, a efekt jak widać
    Dzięki Lucky..Ziółka teraz odstawiłam na chwilkę, bo się trochę wystraszyłam przestymulowania...,ale jak coś, to od następnego cyklu znowu zacznę... Jeśli chodzi o endometrium to kompletnie nie znam sie na tym - nie wiem jakie jest dobre, a jakie złe...więc się cieszę na zapas..:)

Jutro USG - ale inne dziewczyny też chyba jutro się badają, więc będzie o czym czytać....:)

nick nieaktualny, caffe, Lucky, Reni, grosza, Mango, Panda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie sądziłam że aż taki skok :( szok, że organizm potrafi takie coś mimo silnego leku! Mam nadzieję że może endo coś na to wymyśli. Ja znowu TSH miałam zawsze 1,0 - 1,3, ostatnio na euthyroxie 0,9

Aga, Cafe, dziękuję za wsparcie. Staram się nie myśleć, ale bezwiednie co miesiąc kalkuluję w myślach datę możliwego porodu, jaki byłby znak zodiaku dziecka, myślę czy miałabym od kogo pożyczać ciuszki itd Wyoraźnia pracuje przy każdym ukłuciu jajnika i przy każdym bólu piersi

nick nieaktualny, caffe, Mango, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    phiii jakaś tam lewizna.....:) Lepszy numer zrobił w wieku chyba 100 lat? Zapłodnił niepłodną Sarę i mieli Izaaka...więc jak widzicie...ani chwilowa bezpłodność, ani wiek...nie są nam groźne..;)

caffe, nick nieaktualny, Reni, Mango, Panda, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jestem nabuzowana energią, aż się sama sobie dziwię :P
    caffe..zbliżają Ci się te dni...;) żeby Ci energii wystarczyło na łapanie chłopa spod telewizora...;)

caffe, Reni, grosza, Mango, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ