X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A myślicie czy mogłby mój M bez wiedzy lekarza zazywać jakieś witaminy. Bo niestety ale dopiero przyjedzie za miesiąc, a do tego czasu już mógłby cos zajadać.
    Salfazin, może selen - coś tam o tym czytałam.
    slash...dosyć trudno jest poprawić morfologię plemników - bo produkcja jest jaka jest i wychodzą uszkodzone...dużo łatwiejsza jest sprawa z ruchliwością i ilością - bo na to mamy wpływ....dlatego (tak jak w tym linku, który CI wysłałam) - praca polega bardziej na zwiększeniu ilości żołnierzyków i ich ruchliwości....bo 2 procent z większej liczby - to jednak większa ilość dobrych żołnierzy...
    Moja ginka mówiła, że witaminy nie zaszkodzą....a mogą pomóc.....
    salfazin x1,
    witamina C w dawce 1000 mg;
    witamina E w dawce 400 mg;
    selen;
    do tego jakieś ogólne witaminy;
    jeszcze może jeść dużo brazylijskich orzechów;
    L-karnityna
    Maca
    To wszystko polecają, żeby wzmocnić domowymi sposobami żołnierzyki....a resztę Ci pewnie powie androlog.....

inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Moniu, gigant jesteś, nie zdążyłaś się naforumować
    pięknie Wam poszło
    trzymam kciuki za szaloną betę!

Boziu ależ Ty masz poczucie humoru :) z resztą wszystkie dałybyście radę stworzyć jakiś optymistyczny kabaret. Chyba tak trzeba, śmiać się z tego, z tych starań, bo inaczej to by człowiek co miesiąc stryczek sobie szykował.

Samiro, podejrzenie choroby to nie choroba. Szkoda, że podejrzewając tarczycę od razu nie robiłaś tych przeciwciał, miałabyś już diagnozę i leczenie. Jakie masz teraz TSH? A nie kazała Ci jeszcze Ft4 zbadać?

Slash, na pewno jest lepiej niż to brzmi, te opisy są koszmarne, gdy człowiek czyta 2% prawidłowych to mdleje, ale trzeba pamiętać, że wystarczy jeden a żwawy! Będzie dobrze. Najważniejsze że masz dostęp do specjalisty. Dacie radę
    Lucky dzięki za miłe słowa...:)

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W niedzielę to same leniuchy się rodzą :P ja też w niedzielę :P
    To od razu widać....zresztą Mango CIę dziś rozszyfrowała......niby taka Zosia...co to okna myje...pierze itp...a to zwyczajna ściema....stringi, przyklejona do okna...laptopik i ovu.....i tak dzień cudownie minął...:)

inessa, bliska77, caffe, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróbowałam dziś mieszankę sodową...;)

inessa, bliska77, caffe, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 30 lipca 2013, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo. Klotnia z M wyprowadzila mnie z rownowagi i nie moglam dojsc do siebie. Czasami sie zastanawiam czy nie przechodze menopauzy bo mam takie walniecia ze szok. Duzo tu Was jest i narazie nie moge sie polapac, ale z czasem napewno poznam Was wszystkie. Trzymam za Was i za siebie kciuki.

Lucky, Lucky, bliska77, samira, caffe, inessa, Reni, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja :-)
    MoniaT wrote:
    a która ma 9 sierpnia urodzinki? Bo nie pamiętam to niech testuję magiczny czas

MoniaT, bliska77, caffe, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka nie spodziewałam się u Ciebie Hashimoto :P
    Aga może to będzie szczęśliwy cykl :)
    Bozia ja też próbowałam - czy zmienił ci się może zapach ?

MoniaT, Lucky trzymam kciuki bardzo mocno

bliska77, MoniaT, samira, caffe, inessa, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to napiszę Wam wyszły mi dwie kreski tak jak myślałam ale straszenie sięboję bo w maju też tak miałam tyle radości a po tygodniu kicha

bliska77, samira, Lucky, caffe, inessa, Reni, angela, anek42, KaRa, Bozia3, promyk, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje MoniaT!!! Nie denerwuj sie na zapas, wszystko bedzie dobrze! Tylko dbaj o Was, a reszte zostaw w rekach Boga.
    Troche mnie nie bylo, bo moj kabel od laptopa postanowil zostac na wakacjach dluzej niz ja i dzis dopiero mi go doslali :) Przeczytalam zaleglosci, uzupelnilam wykres i dzis zaczynam nowy cykl.
    Inessko dziekuje za pamiec i kibicowanie przy wykresie.
    Witam nowe kolezanki, pozdrowienia i milego wtorku dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2013, 07:41

samira, Lucky, caffe, inessa, Reni, angela, anek42, Bozia3, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu pamiec mam do du.... Wiedziałam że ktoś bbędzie ze mną obchodzi urodziny ale nie bardzo wiedziałam ktora

caffe, inessa, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    MoniaT ogromne gratulacje !!!!!!!!, udało się, bardzo pozytywna wiadomość, wszystkiego dobrego, dbajcie o siebie :-)
    Bozia, jak wrażenia z płukanki sodowej??????
    miłego dnia

Lucky, caffe, inessa, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po deszczowej i burzowej nocy.
    Monia - OGROMNE GRATULACJE :) SUPER SUPER SUPER !!!

Dziewczyny, ja też uważam że mało kto nas tak zrozumie jak my tutaj siebie. Nie zawsze udaje mi się odpowiedzieć czy skomentować post każdej z Was, ale czytam czyta i myslę o Was.
    Teraz jestem cały czas myslami jak pomóc M.
    Bozia trochę się zmartwiłam tym co napisałaś że ciężko poprawić ich morfologię. Boję się że lekarz tego wprost nie powie a będzie wyciągał z nas kasę. Bo chcę zapisać M prywatnie.

bliska77, samira, Lucky, caffe, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Dziewczyny, ja też uważam że mało kto nas tak zrozumie jak my tutaj siebie. Nie zawsze udaje mi się odpowiedzieć czy skomentować post każdej z Was, ale czytam czyta i myslę o Was.
    Bozia trochę się zmartwiłam tym co napisałaś że ciężko poprawić ich morfologię. Boję się że lekarz tego wprost nie powie a będzie wyciągał z nas kasę. Bo chcę zapisać M prywatnie.

Slash, musicie być dobrej myśli, czasem wystarczy kilka tygodni kuracji, trzymam kciuki za szybkie i pozytywne rezultaty w leczeniu

Lucky, samira, caffe, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Samirka nie spodziewałam się u Ciebie Hashimoto :P
    Aga może to będzie szczęśliwy cykl :)
    Bozia ja też próbowałam - czy zmienił ci się może zapach ?

MoniaT, Lucky trzymam kciuki bardzo mocno
    Nie Grosza...nic się nie zmieniło - patrzyłam tylko, czy nie zapienię się na maksa, ale jakoś nie widać było zupełnie różnicy..:) W zasadzie miałam tylko takie przyjemne uczucie wypłukania od środka...:)

bliska77, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    No to napiszę Wam wyszły mi dwie kreski tak jak myślałam ale straszenie sięboję bo w maju też tak miałam tyle radości a po tygodniu kicha
    GRATULACJE - bądź dobrej myśli, przecież sytuacja nie musi się powtórzyć... :)

bliska77, caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie
    MoniaT ogromne gratulacje !!!!!!!!, udało się, bardzo pozytywna wiadomość, wszystkiego dobrego, dbajcie o siebie :-)
    Bozia, jak wrażenia z płukanki sodowej??????
    miłego dnia
    Agusia przyjemne uczucie świeżości i dużo śmiechu....:)

bliska77, caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie panie
    niestety temperatura w dół i od razu w głowie i sercu też dół
    beta zrobiona, wyniki przed południem, ale wiem co będzie

Moniu wielkie gratulacje, nastaw się pozytywnie, tym razem się udało na pewno, przecież prezent na urodziny musi być, nie?!

bliska77, MoniaT, caffe, inessa, Bozia3, Jolka76, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u nas piękne 20*c, była w nocy lekka burza,rano pokropiło i tyle ,i mam nadzieje ze chociaż parę dni tak będzie...

MoniaT GRATULUJĘ <3 myśl pozytywnie :)

bliska77, caffe, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Slash nie chciałam Cię jakoś przestraszyć, napisałam tylko to, co czytałam w necie i rozmawiałam z lekarką swoją....Ważna jest też ilość plemników i ich ruchliwość - bo wtedy tym można nadrobić inne braki. Powinien też chyba zrobić posiew...ale to lekarz CI powie, bo nie widzimy pozostałych wyników..... Mój TŻ ma wyniki dobre, ale morfologia trochę tylko ponad normę, dlatego interesowałam się tym. Wiem też, że facet powinien odstawić używki, tzn, palenie całkowicie i ograniczyć alkohol, chodzić w luźnych bokserkach, nie trzymać laptopa na kolanach, żeby nie przegrzewać się, nie nadużywać się w sportach - szczególnie rower, no i resztę pewnie doczytasz, bo nie wiem z czym kłopot ma Twój M. Tutaj na forum problem z M. poważny bardzo ma dziewczyna o nicku Fedra - może skontaktuj się z nią - bo ona to kopalnia wiedzy na ten temat...:) Choć naszego Polarmisia nikt nie przebije...:)

caffe, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, może jeszcze nie wszystko stracone a nawet jeśli @ przyjdzie to pamiętaj - nowy cykl nowe nadzieje ;-)
    Bozia zaintrygowałaś mnie tą sodą i zachęciłaś, pewnie w kolejnym cyklu i ja spróbuję ;-)

caffe, inessa, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ