35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNormy nasienia męskiego wg. światowej organizacji zdrowia WHO na marzec 2010 r
Objetość ejakulatu(ml) - >1,5
liczba plemników (mln/ml) - >15
całkowita liczba plemników(mln) - >39
ruchliwość (%) - >40 (a+b+c)
odsetek o ruchu postępowm(%) - >32 (a+b)
formy prawidłowe(%) - >4
żywotność plemników (% żywych) - > 58
leukocyty (mln/ml) - <1,0
bliska77, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysamira wrote:laski wróciłam od endo i...
tarczyca nieco niejednorodna,hipoechogeniczna
płat prawy 18*16*35 mm bez zmian ogniskowych
płat lewy 18*13*32 mm ,obszar obszar bezechowy 6*7*4mm,niejednorodna hipoechogeniczna
węzły chłonne szyjne ok
chyba powiedziała ze jest powiększona ,nawet pytała czy czuję jak mi do tyka aparatem usg a ja czułam i to wyraźnie bo właśnie czuje gule taką i przeszkadza mi ona ,a teraz dość intensywniei to jest głupie uczucie jakbym nie mogła przełykać jedzenia i tak przydusza ...choć nie zawsze to czuję ...
Rozpoznanie : PODEJRZENIE CHOROBY HASHIMOTO !!!
TABSY : EUTHYROKS N 25
KOLEJNE BADANIA KRWI : TSH,a/TPO,a/TG (te mam zrobić przed wizytą która będzie za ok.3 miechy)
oczywiście powiedziała ze wszystkie choroby jakie mam czyli jelit ,teraz tarczyca mogą rzutować na zajście w ciążę no i przy staraniach szczególnie TSH za wysokie !!!samira, inessa, caffe, Bozia3, grosza lubią tę wiadomość
-
A myślicie czy mogłby mój M bez wiedzy lekarza zazywać jakieś witaminy. Bo niestety ale dopiero przyjedzie za miesiąc, a do tego czasu już mógłby cos zajadać.
Salfazin, może selen - coś tam o tym czytałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 20:59
bliska77, Mango, inessa, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:Cafe czy udało Ci się faktycznie umyć choć jedno okno?????
Moniu, ja też chcę taki prezent na urodziny, też mi się zbliżają!
Może jakiś worek urodzinowych prezentów się otworzył?
Ja jutro idę na betę, niby luz a mam miękkie kolana. Trzymajcie kciuki, za pozytyw albo za miękkie lądowanie po otrzymaniu kubła zimnej wody, po raz kolejny....bliska77, inessa, caffe, Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLucky wrote:Moniu, gigant jesteś, nie zdążyłaś się naforumować
pięknie Wam poszło
trzymam kciuki za szaloną betę!
Boziu ależ Ty masz poczucie humoruz resztą wszystkie dałybyście radę stworzyć jakiś optymistyczny kabaret. Chyba tak trzeba, śmiać się z tego, z tych starań, bo inaczej to by człowiek co miesiąc stryczek sobie szykował.
Samiro, podejrzenie choroby to nie choroba. Szkoda, że podejrzewając tarczycę od razu nie robiłaś tych przeciwciał, miałabyś już diagnozę i leczenie. Jakie masz teraz TSH? A nie kazała Ci jeszcze Ft4 zbadać?
Slash, na pewno jest lepiej niż to brzmi, te opisy są koszmarne, gdy człowiek czyta 2% prawidłowych to mdleje, ale trzeba pamiętać, że wystarczy jeden a żwawy! Będzie dobrze. Najważniejsze że masz dostęp do specjalisty. Dacie radęinessa, bliska77, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagafbh wrote:Samirka z hashimoto da się żyć tylko czasem otoczenie ma ciężko
inessa, bliska77, caffe, megan8, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to ja jeszcze muszę długo poczekać w takim razie na prezent fasolkowy
SLash ja mysle,ze jak jutro bedziesz go umawiać na wizyte to się spytaj o te witaminki czy możesz dawać mu i jakie badania ma przynieśc na wizte.bliska77, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:MoniaT, Lucky trzymam kciuki bardzo mocno, oby się udało
bliska77, caffe, Mango, inessa, samira, samira, Bozia3, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysamira wrote:no masz racje ,bo mój G już mówi ze jak wpadnę w złość o byle co ,nie na niego ale ogólnie to takie wkórw mam i słowa niecenzuralne ze lepiej uszy zatkać
caffe, inessa, samira, Bozia3 lubią tę wiadomość