35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:A ja sobie właśnie sprawdziłam cukier godzinę po obfitym śniadaniu i jest 91. Może tym razem mi się upiecze albo to cholerstwo ujawnia się w późniejszej ciąży.
ania.g, Iwone lubią tę wiadomość
-
Przy takim upale ja wypijam minimum 2butle poltoralitrowe wody lekko gazowanej bo calkiem zwykla mi nie wejdzie..Musimy duzo pic bo basen dzieciom trza wymieniac co 3,4godziny. A jak malo sie pije grozi malowodzie...
Aasiula, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:A dzis jest miedzynarodowy dzien seksu! Ktora sie dzis bzyka?
Bozia3, malgos741, moremi, efcia, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Na czczo za wysoko bo do 90 max i po godzinie ma byc do 160 i po 2godzinach tez bo ma byc do max 140.
Wizyta u diabetologa jak najszybciej...
Wiem od piątku przeszłam na dietę, wg mnie u mnie wystarczy dieta, ja pochłaniałam bardzo duże ilości bakalii, orzechów, soków, na wieczór owoców zawsze się najadłam , potrafiłam miód łyżeczka wyjadać itd. Kapta do diabetologa dostałaś się na NFZ czy prywatnie? dzwoniła w piątek do poradni ale była zamknięta
-
kapturnica wrote:Raczej ujawnia sie pozniej z tego co mi wiadomo....Ale spr sobie najpierw na czczo ..Bo wiesz po jedzeniu moze byc super a na czczo kicha jak u mnie ehhh
Dziobak, Iwone, BISCA lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:A ja sobie właśnie sprawdziłam cukier godzinę po obfitym śniadaniu i jest 91. Może tym razem mi się upiecze albo to cholerstwo ujawnia się w późniejszej ciąży.
kapturnica, ania.g, moremi, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Po pierwsze - rezygnacja z gorących kąpieli na rzecz ciepłego prysznica. Sauna powoduje rozszerzanie naczyń krwionosnych, więc rutinoscorbin nie pomoże.
Po drugie - proponuję studia w Akademii Morskiej i późniejsze pływanie w okresie wiosenno-letnim
O widzisz! To jest myśl!
Podpowiem mu!moremi, efcia, kkisia, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
olencja wrote:Wart rozważenia
malgos741, Bozia3, efcia, BISCA, iwcia77, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość
-
Macudska pierwsza do sexu
macduska, Mega, moremi, efcia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Na cukrze się nie znam. Za to za odstawienie wody masz minus. To jest podstawa.
My kupujemy w zgrzewkach, bo tak najłatwiej kontrolować wypijaną ilość. Codzinnie powinno to być minimum 10 szklanek. Całe szczęście lubię wodę, ale nie w takich ilościach. Mąż mnie pilnuje
Jeszcze piję herbatę owocową - porzeczkową firmy Runo. Nie ma tam zadnych dodatków aronii, hibiskusa, herbaty czarnej. Zaparzam litrowy dzbanek i piję na zimno.
Teraz można kombinowac z dodatkami do wody - mięta, limonka, cytryna, plasterek pomarańczy, truskawki. Co chcesz.
Wiem Moremi tylko , że ja na smak wody bierze mnie na wymioty, żeby jakoś przeszła to musi być min z cytr, albo troszeczką soku naturalnego dodaje żebym wypiła . Właśnie myślę o herbatach owocowych, bo to jeszcze przechodzi.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ola_35 wrote:Wiem od piątku przeszłam na dietę, wg mnie u mnie wystarczy dieta, ja pochłaniałam bardzo duże ilości bakalii, orzechów, soków, na wieczór owoców zawsze się najadłam , potrafiłam miód łyżeczka wyjadać itd. Kapta do diabetologa dostałaś się na NFZ czy prywatnie? dzwoniła w piątek do poradni ale była zamknięta
No jesli na czczo masz przekroczone , a z tego co pamietam juz kiedys tez mialas to dieta mozesz nie wyrobic niestety.Poza tym to jaka dieta byla wczesniej nie za wiele ma do rzeczy gdyz wlasnie badania sa robione na reakcje po obciazeniu glukoza w danym momencie a nie na to co sie jadlo kilka dni wczesniej.Dlatego lekarze nie zalecaja zmiany zywieniowej przed badaniem..
A do diabetologa dostalam sie z dnia na dzien na nfzze skierowaniem od rodzinnej z dopiskiem pilne.Ale musialam wojne zrobic bo chciala mi kurde na lipiec dac termin.Jak masz glukometr to mierz sobie na czczo i godzine po kazdym posilku.Bedziesz miala jak znalazl do pokazania diabetologowi..To raz..A dwa.Jak nie masz glukometru to w aptece dostaniesz za free jak kupisz paski..Warto popytac , czasem daja z paskami probnymiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 13:37
-
ola_35 wrote:Wiem Moremi tylko , że ja na smak wody bierze mnie na wymioty, żeby jakoś przeszła to musi być min z cytr, albo troszeczką soku naturalnego dodaje żebym wypiła . Właśnie myślę o herbatach owocowych, bo to jeszcze przechodzi.
Lepiej woda z cytryna i mieta plus plaster ogorkaefcia, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Ty Olencja, tak czytałam o twoich problemach z seksem. Taka zaciśnięta plus stresy i nerwy, nie myślałaś czy to nie pochwica? To się leczy. Ale sugerowałabym właśnie seksuologa.
ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
O kurczę, mój dzwoni że wraca. Pyta czy się ogarnęłam. Mówię, że się to już tak (tu nastąpił nie wiedzieć czemu śmiech), scielę łóżko i zaczynam ogarniać mieszkanie. A ten do mnie, że jak przyjedzie to mi pomoże. I jeszcze coś rzucił, że obiad zrobi.
Mmm... Jak ja go kocham
Drogie Bravo, czy wnioskować można że on wie co to dzisiaj za dzień?...Mega, malgos741, Dziobak, moremi, ania.g, Magda*, macduska, efcia, caffe, Arwena, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Ola, u CIebie wyglada na duze wahania insuliny w ciagu dnia i napady wieczorem na slodkie. Sprobuj zbilansowac ww tak, żeby na kazdy posilek bylo mniej wiecej po rowno, wtedy jest szansa ze insulina sie uspokoi.
ola_35, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość