X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Wszystkie! :-D
    Chyba Ty!
    Ja mam zakaz :-(

macduska, efcia, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie chcesz całkiem rezygnować ze zboz to wybieraj te o niskim indeksie glikemicznym chociaż.

ola_35, BISCA lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja sobie właśnie sprawdziłam cukier godzinę po obfitym śniadaniu i jest 91. Może tym razem mi się upiecze albo to cholerstwo ujawnia się w późniejszej ciąży.
    Raczej ujawnia sie pozniej z tego co mi wiadomo....Ale spr sobie najpierw na czczo ..Bo wiesz po jedzeniu moze byc super a na czczo kicha jak u mnie ehhh

ania.g, Iwone lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim upale ja wypijam minimum 2butle poltoralitrowe wody lekko gazowanej bo calkiem zwykla mi nie wejdzie..Musimy duzo pic bo basen dzieciom trza wymieniac co 3,4godziny. A jak malo sie pije grozi malowodzie...

Aasiula, Simba, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A dzis jest miedzynarodowy dzien seksu! Ktora sie dzis bzyka? ;-)
    O ja prdl. Mam nadzieję, że mój o tym nie wie. Ja dzisiaj mogę tego nie przeżyć...

Bozia3, malgos741, moremi, efcia, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Na czczo za wysoko bo do 90 max i po godzinie ma byc do 160 i po 2godzinach tez bo ma byc do max 140.
    Wizyta u diabetologa jak najszybciej...

Wiem od piątku przeszłam na dietę, wg mnie u mnie wystarczy dieta, ja pochłaniałam bardzo duże ilości bakalii, orzechów, soków, na wieczór owoców zawsze się najadłam , potrafiłam miód łyżeczka wyjadać itd. Kapta do diabetologa dostałaś się na NFZ czy prywatnie? dzwoniła w piątek do poradni ale była zamknięta

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Raczej ujawnia sie pozniej z tego co mi wiadomo....Ale spr sobie najpierw na czczo ..Bo wiesz po jedzeniu moze byc super a na czczo kicha jak u mnie ehhh
    Na czczo miałam 65, to dosyć nisko. Ale będę monitorować dalej skoro już mam ten glukometr.

Dziobak, Iwone, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja sobie właśnie sprawdziłam cukier godzinę po obfitym śniadaniu i jest 91. Może tym razem mi się upiecze albo to cholerstwo ujawnia się w późniejszej ciąży.
    Najczesciej wychodzi w 2 trymestrze. Ale jak juz teraz bedziesz sie troche pilnowac, to moze pozniej bedzie lepiej. Chociaz male sa na to szanse. Ale masz juz zaprawe, wiec dasz rade jakby co. ;-)

kapturnica, ania.g, moremi, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A jak u niego z krzepliwoscia?

Nie wiem.
    Zbadam.
    Tzn. Płytki miał w normie, rezty jeszcze nie badałam.
    Dzięki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 13:22

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Po pierwsze - rezygnacja z gorących kąpieli na rzecz ciepłego prysznica. Sauna powoduje rozszerzanie naczyń krwionosnych, więc rutinoscorbin nie pomoże.
    Po drugie - proponuję studia w Akademii Morskiej i późniejsze pływanie w okresie wiosenno-letnim ;-)

O widzisz! To jest myśl! :-D
    Podpowiem mu!

moremi, efcia, kkisia, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Wart rozważenia ;)
    Ty Olencja, tak czytałam o twoich problemach z seksem. Taka zaciśnięta plus stresy i nerwy, nie myślałaś czy to nie pochwica? To się leczy. Ale sugerowałabym właśnie seksuologa.

malgos741, Bozia3, efcia, BISCA, iwcia77, stara.krycha, megan8 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macudska pierwsza do sexu ;)

macduska, Mega, moremi, efcia, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Chyba Ty!
    Ja mam zakaz :-(

Polubiłam na pocieszenie! :-)

malgos741, moremi, efcia, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Na cukrze się nie znam. Za to za odstawienie wody masz minus. To jest podstawa.
    My kupujemy w zgrzewkach, bo tak najłatwiej kontrolować wypijaną ilość. Codzinnie powinno to być minimum 10 szklanek. Całe szczęście lubię wodę, ale nie w takich ilościach. Mąż mnie pilnuje :/
    Jeszcze piję herbatę owocową - porzeczkową firmy Runo. Nie ma tam zadnych dodatków aronii, hibiskusa, herbaty czarnej. Zaparzam litrowy dzbanek i piję na zimno.
    Teraz można kombinowac z dodatkami do wody - mięta, limonka, cytryna, plasterek pomarańczy, truskawki. Co chcesz.

Wiem Moremi tylko , że ja na smak wody bierze mnie na wymioty, żeby jakoś przeszła to musi być min z cytr, albo troszeczką soku naturalnego dodaje żebym wypiła . Właśnie myślę o herbatach owocowych, bo to jeszcze przechodzi.

iwcia77 lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Macudska pierwsza do sexu ;)

Oj tam oj tam. Miałam trochę przerwy to teraz nadrabiam! :-D

Mega, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wiem od piątku przeszłam na dietę, wg mnie u mnie wystarczy dieta, ja pochłaniałam bardzo duże ilości bakalii, orzechów, soków, na wieczór owoców zawsze się najadłam , potrafiłam miód łyżeczka wyjadać itd. Kapta do diabetologa dostałaś się na NFZ czy prywatnie? dzwoniła w piątek do poradni ale była zamknięta

No jesli na czczo masz przekroczone , a z tego co pamietam juz kiedys tez mialas to dieta mozesz nie wyrobic niestety.Poza tym to jaka dieta byla wczesniej nie za wiele ma do rzeczy gdyz wlasnie badania sa robione na reakcje po obciazeniu glukoza w danym momencie a nie na to co sie jadlo kilka dni wczesniej.Dlatego lekarze nie zalecaja zmiany zywieniowej przed badaniem..
    A do diabetologa dostalam sie z dnia na dzien na nfzze skierowaniem od rodzinnej z dopiskiem pilne.Ale musialam wojne zrobic bo chciala mi kurde na lipiec dac termin.Jak masz glukometr to mierz sobie na czczo i godzine po kazdym posilku.Bedziesz miala jak znalazl do pokazania diabetologowi..To raz..A dwa.Jak nie masz glukometru to w aptece dostaniesz za free jak kupisz paski..Warto popytac , czasem daja z paskami probnymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 13:37

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Wiem Moremi tylko , że ja na smak wody bierze mnie na wymioty, żeby jakoś przeszła to musi być min z cytr, albo troszeczką soku naturalnego dodaje żebym wypiła . Właśnie myślę o herbatach owocowych, bo to jeszcze przechodzi.
    owocowe zapomnij..Dzwigaja w wiekszosci cukier jak ta lala 8)
    Lepiej woda z cytryna i mieta plus plaster ogorka

efcia, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ty Olencja, tak czytałam o twoich problemach z seksem. Taka zaciśnięta plus stresy i nerwy, nie myślałaś czy to nie pochwica? To się leczy. Ale sugerowałabym właśnie seksuologa.
    A czytalam o tym nawet, ale raczej nie, bo najgorzej jest po dluzszej przerwie, jak sie bzykamy czesto to jest lepiej.

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, mój dzwoni że wraca. Pyta czy się ogarnęłam. Mówię, że się to już tak (tu nastąpił nie wiedzieć czemu śmiech), scielę łóżko i zaczynam ogarniać mieszkanie. A ten do mnie, że jak przyjedzie to mi pomoże. I jeszcze coś rzucił, że obiad zrobi.
    Mmm... Jak ja go kocham <3

Drogie Bravo, czy wnioskować można że on wie co to dzisiaj za dzień?...

Mega, malgos741, Dziobak, moremi, ania.g, Magda*, macduska, efcia, caffe, Arwena, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, u CIebie wyglada na duze wahania insuliny w ciagu dnia i napady wieczorem na slodkie. Sprobuj zbilansowac ww tak, żeby na kazdy posilek bylo mniej wiecej po rowno, wtedy jest szansa ze insulina sie uspokoi.

ola_35, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
‹‹ 9775 9776 9777 9778 9779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ