35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Upewnilam sie 90/180/140 takie sa normy po krzywej glukozowej. Bo sa jeszcze normy sprzed 2014 roku co mowia o glukozie na czczo do 72-99 . Jednak diabet powiedziala ,ze nowe sa restrykcyjniejsze ze wzgl na to ,ze juz sam stan przedcukrzycowy jest do kontroli
-
Polecam aplikacje Drink Water do smartfonamoremi wrote:Na cukrze się nie znam. Za to za odstawienie wody masz minus. To jest podstawa.
My kupujemy w zgrzewkach, bo tak najłatwiej kontrolować wypijaną ilość. Codzinnie powinno to być minimum 10 szklanek. Całe szczęście lubię wodę, ale nie w takich ilościach. Mąż mnie pilnuje
Jeszcze piję herbatę owocową - porzeczkową firmy Runo. Nie ma tam zadnych dodatków aronii, hibiskusa, herbaty czarnej. Zaparzam litrowy dzbanek i piję na zimno.
Teraz można kombinowac z dodatkami do wody - mięta, limonka, cytryna, plasterek pomarańczy, truskawki. Co chcesz.Aasiula, moremi, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Bo tak sie dzis na tym upale czuje
efcia lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
kapturnica wrote:A bo to pewnie dlatego ,ze było duzo..Jakbys mało wypiła by był kac gigant
Widze ,że samopoczucie znacznei lepsze
Taki reset potrzebny czasem
Pozbieralam zabawki I wracam do grymalgos741, ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, ania.g, Iwone, efcia, gretka, kkisia, BISCA, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Asiula jestem z ciebie dumna
Aasiula, ComeToMeBaby, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
U mnie w poprzedniej ciąży też cukier na czczo był wysoki, raz nawet wyszedł ponad 100. Lekarz mi zasygnalizował problem i szybko przeszłam na dietę , krzywa wychodziła mi na początku przy kilku dniowej diecie (50g glukozy) 83/145 druga już (75g glukozy) 85/105/101 , więc teraz myslę że też będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 13:45
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:owocowe zapomnij..Dzwigaja w wiekszosci cukier jak ta lala
Lepiej woda z cytryna i mieta plus plaster ogorkaAasiula, ola_35, kapturnica, Zofia8, kkisia, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
olencja wrote:Ola, u CIebie wyglada na duze wahania insuliny w ciagu dnia i napady wieczorem na slodkie. Sprobuj zbilansowac ww tak, żeby na kazdy posilek bylo mniej wiecej po rowno, wtedy jest szansa ze insulina sie uspokoi.
Wiesz ja ze względu na mój tryb pracy miałam to wszystko rozpierdzielone, sniadanie o 7 bardzo obfite w międzzy czasie nic nie potrafiłam zjeść potem obiad 17-18 też obfity, po obiedzie napady słodyczowe i po sniadaniu, a wieczorem to tylko owoce i tak to wyglądało.malgos741, Sabina lubią tę wiadomość