35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
BISCA wrote:Prosze wykasowac ten post w calosci
stara.krycha, efcia, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Reni, szacun za przeczytanie wszystkich stron oraz za komentarze
Ja po rolkowej eskapadzie z dzieckiem, Adas spi spokojnie, kiedy matka rozwija ponaddzwiekowa predkosc.
Stalam sie wioskowa atrakcja po raz kolejny, kiedys ogladali sie za mna, bo jezdzilam na rolkach, teraz - bo na rolkach z wozkiem.
Po dojechaniu do domu strzelilam sobie seryjke Chodakowskiej w ogrodzie i rozciaganie. A po wszystkim nagrodzilam sie Marsem... Bo jak to trening bez nagrody?BISCA, dorbie, moremi, efcia, kkisia, paszczakin, ania.g, Magda*, Reni, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Serio, czy nie chcesz mnie zalamywac? Podaj prosze gdzie to wyczytalas. Bo ja od razu zaczelam szukac "niski estradiol po poronieniu" ale nie znalazlam.
Ja z natury jestem szczerado bólu.I nie lubie owijania ...
https://www.doz.pl/zdrowie/h1367-E2_estradiol
Obniżone stężenia estrogenów występują w: pierwotnej lub wtórnej niewydolności jajników: w zespole Turnera, niedoczynności przysadki, hypogonadyzmie, po menopauzie, po poronieniu, w zespole Stein-Levanthala (zespole policystycznych jajników), u osób z jadłowstrętem psychicznym (anorexia nervosa), u osób uprawiających wyczynowe sporty ekstremalne.
(...)Estrogeny odpowiadają przede wszystkim za prawidłowy cykl miesiączkowy. Pobudzają tzw. hormon luteinizujący, to on ostatecznie "uruchamia" owulację i powstawanie ciałka żółtego (przekształcony pęcherzyk jajnikowy pełniący funkcję gruczołu dokrewnego).(...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 17:51
efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale to jakaś drastyczna zmiana wyników - może powtórz za jakiś czas - ja się nie znam na badaniach, tak jak Polar czy Kapta - ale tak gwałtownie się to zmieniac może?
No wlasnie. Spodziewalam sie niskiego ale nie az tak. W koncu miesiac temu bylam w ciazy. Cholera, ze nie sprawdzilam estradiolu w ciazy. Czy zbyt niski poziom moze zaklocac rozwoj ciazy?
stara.krycha lubi tę wiadomość
Zofia8
-
kapturnica wrote:Bisca ale nie mozemy sie rownniez oszukiwac,w koncu kazda z nas wie ,ze ma okreslony czas na mozliwosc rozmnazania.Jedne wiecej , inne mniej .Ale nie w nieskonczonosc...
Jasne, ale nie moge uwierzyc, ze jedenorazowy wynik przekresla definitywnie szanse na ciaze, tym bardziej, ze Zoska byla niedawno w ciazy.stara.krycha, efcia, macduska, SolarPolar, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Bisca ale nie mozemy sie rownniez oszukiwac,w koncu kazda z nas wie ,ze ma okreslony czas na mozliwosc rozmnazania.Jedne wiecej , inne mniej .Ale nie w nieskonczonosc...
Kazda nowonarodzona dziewczynka ma 400 pecherzykow. Wystarczy policzyc, ile ma sie owulacji w roku (na podstawie dlugosci cyklu), kiedy dostalo sie pierwsza @ i czy nie zatrzymywalo sie owulacji (sztucznie: antykoncepcja hormonalna lub naturalnie: ciaza). I mamy na ile lat nam pecherzykow wystarczy. Powaznie , to nie jakas sciema, kto chce, niech sobie sprawdzi.
P.S. Mi wyszlo do ok 43 roku mojego zycia.BISCA, efcia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Byłam dzisiaj z Pierworodnym u pediatry.
Dał skierowanie do laryngologa...
Potrzebne mi jak drzwi w lesie.
I tak pójdę prywatnie bo na nfz za pół roku.
Orzekł, że badań nie trzeba żadnych.
Ogólnie wiem tyle ile przed wizytą.
Strata czasu.
W nocy krew mu leciała ze cztery razy, rano, i w szkole co godzina...
Tak nie wyglądają zaburzenia krzepnięcia, tylko przerośnięte drobne naczynka na śluzówce nosamoremi, kkisia, efcia, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Jasne, ale nie moge uwierzyc, ze jedenorazowy wynik przekresla definitywnie szanse na ciaze, tym bardziej, ze Zoska byla niedawno w ciazy.
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Ja z natury jestem szczerado bólu.I nie lubie owijania ...
Obniżone stężenia estrogenów występują w: pierwotnej lub wtórnej niewydolności jajników: w zespole Turnera, niedoczynności przysadki, hypogonadyzmie, po menopauzie, po poronieniu, w zespole Stein-Levanthala (zespole policystycznych jajników), u osób z jadłowstrętem psychicznym (anorexia nervosa), u osób uprawiających wyczynowe sporty ekstremalne.
(...)Estrogeny odpowiadają przede wszystkim za prawidłowy cykl miesiączkowy. Pobudzają tzw. hormon luteinizujący, to on ostatecznie "uruchamia" owulację i powstawanie ciałka żółtego (przekształcony pęcherzyk jajnikowy pełniący funkcję gruczołu dokrewnego).(...)
Kapta, ja chodze po ziemi i dobrze wiem, co to moze oznaczac. Ale trzymajmy sie tego, ze to PO PORONIENIU.
A w ogole: "JESTEM SZCZESLIWA MATKA. MAM SUPER ESTRADIOL"
stara.krycha, BISCA, efcia, Bozia3, ania.g, Magda*, malgos741, Simba, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
stara.krycha wrote:A to nawet policzyc idzie, wiecie?
Kazda nowonarodzona dziewczynka ma 400 pecherzykow. Wystarczy policzyc, ile ma sie owulacji w roku (na podstawie dlugosci cyklu), kiedy dostalo sie pierwsza @ i czy nie zatrzymywalo sie owulacji (sztucznie: antykoncepcja hormonalna lub naturalnie: ciaza). I mamy na ile lat nam pecherzykow wystarczy. Powaznie , to nie jakas sciema, kto chce, niech sobie sprawdzi.
P.S. Mi wyszlo do ok 43 roku mojego zycia.stara.krycha, efcia, moremi, Magda*, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
stara.krycha wrote:A to nawet policzyc idzie, wiecie?
P.S. Mi wyszlo do ok 43 roku mojego zycia.
Cos musialam poplatac bo mi wyszlo do 49stara.krycha, efcia, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:krycha, ja swoje usuwam.. niestety to przesuwa wszystkie strony..
-
kapturnica wrote:Nikt nie powiedzial ,ze przekresla.Ale przyczyna poronienia u Zosi tez jakas była i moze to byc zwiazzane wlasnie z hormonami
No wlasnie, szkoda, ze tego w ciazy nie badala.
A ja sie niedawno zastanawialm dlaczego mam przepisany estradiol przy kazdej becie ....stara.krycha, moremi, kapturnica, Zofia8, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:No wlasnie. Spodziewalam sie niskiego ale nie az tak. W koncu miesiac temu bylam w ciazy. Cholera, ze nie sprawdzilam estradiolu w ciazy. Czy zbyt niski poziom moze zaklocac rozwoj ciazy?
moremi, Zofia8, kkisia, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja z natury jestem szczerado bólu.I nie lubie owijania ...
i powstawanie ciałka żółtego
U mnie na usg nie bylo go widac.Zofia8
-
nick nieaktualnyZofia8 wrote:"Poziomy niższe są lepsze do stymulacji. Podwyższone E2 może oznaczać obecność torbieli lub obniżoną rezerwę jajnikową".
Dzieki Wacia. Ale czy jest jakas granica ponizej ktorej nie podaja lekow do stymulacji???
Nie mam pojęcia.
Obniżona rezerwa jajnikowa nie znaczy chyba, ze tych jajek nie ma wcale tylko, ze jest ich juz mało. W sumie wystarczy jedno... Byle dobre.stara.krycha, BISCA, Bozia3, dorbie, Mega, Sabina lubią tę wiadomość