X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No wlasnie, szkoda, ze tego w ciazy nie badala.
    A ja sie niedawno zastanawialm dlaczego mam przepisany estradiol przy kazdej becie ....

To juz wiemy.

stara.krycha lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Krycha zapomnialas o kobietach z pcos , ktore maja znacznie wieksza ilosc rezerwy jajnikowej..
    Nie wiem, jak to jest przy PCOS. Na biologii podano nam jedna liczbe dla wszystkich nowonarodzonych dziewczynek. Czy przy PCOS wiecej bedzie, moze tak, nie wiem.

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Wzoru nie ma, musisz leciec cyklami, ale mozesz wyciagnac srednia. Przy cyklu 28 mam 13 owul na rok ;-)

Dokladnie, mi tak wlasnie wyszlo !
    Mam 37 lat - 14 (w tym wieku pierwsza @) - ok 5-7 lat z pigulami to wychodzi jakies 18 lat owulacji x 13 = 234 wykorzystanych jejak. Z 400 zostaje 166 / na 13 cykli rocznie = 12.76 lat + moje 37 = 49.76

À le mysle, ze w jednym cyklu tracimy wiecej niz jedno jajko, wiec teoria do dupy chyba.

stara.krycha, moremi, efcia, Zofia8, kkisia, ania.g, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Wzoru nie ma, musisz leciec cyklami, ale mozesz wyciagnac srednia. Przy cyklu 28 mam 13 owul na rok ;-)
    Jeeeezu, wyszlo mi jeszcze 5 plodnych lat???? Liczylam wg 28 dniowego cyklu, a przez dlugi czas mialam cykle 32 dniowe. To jeszcze wiecej...

stara.krycha, efcia, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Mam 37 lat - 14 (w tym wieku pierwsza @) - ok 5-7 lat z pigulami to wychodzi jakies 18 lat owulacji x 13 = 234 wykorzystanych jejak. Z 400 zostaje 166 / na 13 cykli rocznie = 12.76 lat + moje 37 = 49.76

À le mysle, ze w jednym cyklu tracimy wiecej niz jedno jajko, wiec teoria do dupy chyba.
    Teoria dobra, a ile jaj tracimy wiemy z monitoringu. Oczywiscie nie w kazdym cyklu sie go przeprowadza. I zdarzaja sie bezowulacyjne tez. No, ale tak pi razy oko mozna sie jakos odniesc do wlasnej przyszlosci :-)

efcia lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Prosze wykasowac fraze "lub tez nie"
    własnie na tym to polega - żeby poluzować warkocze - iść do przodu, ale w tle się tli możliwość porażki - i tak ma być...

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jeeeezu, wyszlo mi jeszcze 5 plodnych lat???? Liczylam wg 28 dniowego cyklu, a przez dlugi czas mialam cykle 32 dniowe. To jeszcze wiecej...
    Ale mialas co najmniej jeden krotszy 21 dni, wiec usrednic mozesz ;-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Nie wiem, jak to jest przy PCOS. Na biologii podano nam jedna liczbe dla wszystkich nowonarodzonych dziewczynek. Czy przy PCOS wiecej bedzie, moze tak, nie wiem.
    Jest znacznie wiecej .To jest taki feler/ale i blogoslawienstwo tej choroby 8) My z PCOS mamy ich znacznie wiecej niz przecietna kobieta stad problemy z ich iloscia keidy przewaznie promuje sie jeden a przy pcos goni ich wiele..Przez to AMH jest znacznie podwyzszone w PCOS

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Cos musialam poplatac bo mi wyszlo do 49 O.o

a mi do 48
    nie jest źle, jeszcze zdążę se 3 strzelić ;-)

stara.krycha, moremi, Bozia3, BISCA, kkisia, ania.g, Magda*, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jest znacznie wiecej .To jest taki feler/ale i blogoslawienstwo tej choroby 8) My z PCOS mamy ich znacznie wiecej niz przecietna kobieta stad problemy z ich iloscia keidy przewaznie promuje sie jeden a przy pcos goni ich wiele..Przez to AMH jest znacznie podwyzszone w PCOS
    No to widzisz, pomnoz se te 400 przez dwa nawet i tez Ci fajnie wyjdzie :-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    nie jestem jakos przekonana.. po pierwsze- mniejsza slodkosc (tylko z opisu, nie probowalam, nie widzialam tego tu), po drugie jest z kukurydzy.. a probowalas?
    no właśnie nie - kaloryczność ma 10 krotnie mniejszą niż ksylitol, IG zerowy...brzmi pięknie - może się skuszę, żeby spróbować chociaż....

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, a w Twoim przepisie to te galaretki co wrzucamy do masy budyniowej, to rozpuszczamy, czy takie sypkie wrzucamy?

macduska, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

A pamietalas o stymulacji IVF? Ile Ci wtedy za jeden cykl pobrali? Te musisz odliczyc przeciez ;-)

kapturnica, BISCA, kkisia, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wacia, a w Twoim przepisie to te galaretki co wrzucamy do masy budyniowej, to rozpuszczamy, czy takie sypkie wrzucamy?

Wrzucamy sypkie do gorącej masy. Rozpuszczą się same.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko sie tam nie nakrecajcie teraz tymi cyferkami! Tak mi sie kiedys nudzilo, to sobie liczylam, ile lat sie jeszcze moge poludzic. 10, niby duzo, ale w sumie myslalam, ze wiecej wyjdzie. Niemniej ciesze sie, ze szybko bede miala to za soba :-)

kapturnica, BISCA, kkisia, efcia, macduska lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hheheh waryjotki .Sie scieszyly ,ze do smierci beda jajami strzelac na prawo i lewo XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:23

stara.krycha, Bozia3, Zofia8, BISCA, kkisia, efcia, ania.g, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    A pamietalas o stymulacji IVF? Ile Ci wtedy za jeden cykl pobrali? Te musisz odliczyc przeciez ;-)

No tak, 8 na raz. À le to tylko raz. Zreszta, 8 jajek w ta czy w tamta. Moge sie mnozyc do 50-tki, wiec luz ;)

Tylko, ze ja juz "sznurkow" nie mam. Co miesiac produkcja z gory sskazana na zaglade. Musi z tych moich 4 mrozakow wyjsc 2-jeczka albo 3-jeczka ;)

stara.krycha, kkisia, efcia, moremi, macduska, Simba, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Hheheh waryjotki .Sie scieszyly ,ze do smierci beda jajami strzelac na prawo i lewo XD
    Przeczytalam "trzepac jajami" i juz sie zaczelam pod nosem chichrac (hihrac? chihrac? hichrac?) :-D

BISCA, kapturnica, kkisia, efcia, moremi, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara.krycha wrote:
    Przeczytalam "trzepac jajami" i juz sie zaczelam pod nosem chichrac (hihrac? chihrac? hichrac?) :-D

a po Twoim pocie to i ja sie ..... smieje ;)

kkisia, stara.krycha, efcia, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    a po Twoim pocie to i ja sie ..... smieje ;)
    Ta pocie XD heheheh

BISCA, stara.krycha, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9818 9819 9820 9821 9822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ