X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    To nie jest kwestia pamięci, starałam się skojarzyć z książkami, które były pisane w dawnych czasach. W wielu są opisy wesel i tradycji okołoślubnych.

Zwroce uwage przy czytaniu. Ale w sumie to taki marginalny fakcik. O zaproszeniach hrabiny czy ksiecia moga pisac. O powiadomieniach wyslanych do panstwa Z juz niekoniecznie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
    Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:56

Magdala, moremi, ania.g, kapturnica, kkisia, macduska, Magda*, iwcia77, SolarPolar, ComeToMeBaby, Heretyczka, Krakonka, Arwena, gosia7122, Bozia3, Zofia8, Natka_79, malgos741, Margolcia88, Aasiula, anna maria, paszczakin, efcia, Mega, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A myslalam ,ze tylkow Pl bagatelizuja niska szkodliwosc spoleczna heh
    Sprawy zakonczone z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość to zaledwie ułamek, ale spoko - powielaj dalej twierdzenia bukowców.
    U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
    Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.

Magdala, Simba, kkisia, macduska, Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no a ja uzywajac mojego nowego fenomalnego robota zrobilam na parze fasolke straczkowa z ziemniakami :) potem na patelni jajko sadzone i do picia kefir ;D mniamusiac :)
    Że co? Mniamusiac? Proszę Pani, a ona się przezywa!

Simba, kkisia, dorbie, iwcia77, Reni, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mamy.
    Czernice to czarne jagody czli borówka czarna a borówki to czerwone jagody czyli brusznice.

Są jeszcze łochynie czyli borówki bagienne.
    Ło matko aż mi namieszała XD

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uzywa sie okreslen czarna jagoda i dwor. Zadne czernice czy brusznice sa mie nie znane. Wiem ze w atlasie byla borowka brusznica ale slyszec z czyjejs paszczy tego nie slyszalam.

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przypomniałam sobie. Zapowiedzi. W kościele się przecież ogłaszało, że para chce się pobrać. Stąd wszyscy wiedzieli.
    A zapraszało się zwykle osobiście.
    Do dzis sie zaprasza osobiscie.No chyba ,ze ktos mieszka bardzo daleko to logiczne ,ze nikt nie bedzie dymał tyle.
    A zapowiedzi to jak koscielny bo jakw UC jak kometa to nkt nie oglosi 8)

ComeToMeBaby, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    O masz! Jak ja przyjechałam to wszystkie poszły!

:-\
    Aaaaapsik!

U mnie się mówi czernice i dwór.
    Lubelszczyzna to dla ludzi z centralnrej Polski prawie Ukraina.
    Na obiad - botwinka z jajkiem i mielone kotkety. Mniam!

Zaraz zrobię ciasto z budyniem i truskawkami.
    Jutro jadę na spływ kajakowy. :-)

Aaaaapsik!
    Botwinka była też u mnie :-) mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.

Magdala, Simba, macduska, Zofia8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
    Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
    Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.

kkisia, kapturnica, dorbie, iwcia77, anna maria, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprawy zakonczone z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość to zaledwie ułamek, ale spoko - powielaj dalej twierdzenia bukowców.
    U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
    Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.
    No ja pisze akurat z wlasnego doswiadczenia , kiedy w sklepie kilku gowniarzy wynioslo nam towar .A wczesniej tak trzasneli kolezanke ze sie pod lada znalazla..Niestety zdarzaja sie i tacy co nie reaguja..Poza tym uwierz Morek jesli chodzi o doczynienia z policja to ze wzgl na to co przeszlam to doswiadczylam tez znieczulicy ze strony gliniarzy .I nie mowie o zamierzchlych peerelowskich czasach.Mowie o sytuacjach dosc niedawnych kiedy zamiast pijanego ,szalejacego czl po alk zabrac z domu zostawiali go bo twierdzil ,ze sie uspokoi..Wiec zeby byc dobrze zrozumianym sa i tacy co pomoga ale i tacy co oleja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:11

ania.g lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no to musze zakupic topek , bo nie mam...
    Co to topek?

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Byłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
    Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpg
    Super! WIek ciąży jeszcze Ci sie zmieni pewnie kilka razy.Podobno te wymiary z 12/13tyg sa najbardziej prawdziwe.Mi skakały terminy miedzy 12a 19wrzesnia w zaleznosci jak mierzyl i kto mierzyl.Najsmieszniejsze ,ze prywatny jakos tak mierzyl ,ze zawsze ciąża byla starsza niz wynikał.oA doktorek na nfz idealnie w termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:12

ania.g, dorbie, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Botwinka była też u mnie :-) mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.

Musze zrobic swojemu. Powiem, ze to rabarbar.

macduska, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co to topek?

Nocnik :)
    Chlop by wiedzial ;)

moremi, Magdala, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nocnik :)
    Chlop by wiedzial ;)
    Tak sie domyslalam ale nie mialam pojecia ,ze tak na nocnik sie tez mowi...

moremi, dorbie, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Że co? Mniamusiac? Proszę Pani, a ona się przezywa!
    W dodatku mowi fenomalny

moremi, kkisia, iwcia77, Reni, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
    Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
    Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.
    Zapisałam się wczoraj na 23.06, ale prywatnie. Na NFZ trzeba zapisywac się 4 tyg wczesniej. Mi tez nie pasowały terminy, które mi proponowali

moremi, ania.g, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja pisze akurat z wlasnego doswiadczenia , kiedy w sklepie kilku gowniarzy wynioslo nam towar .A wczesniej tak trzasneli kolezanke ze sie pod lada znalazla..Niestety zdarzaja sie i tacy co nie reaguja..Poza tym uwierz Morek jesli chodzi o doczynienia z policja to ze wzgl na to co przeszlam to doswiadczylam tez znieczulicy ze strony gliniarzy .I nie mowie o zamierzchlych peerelowskich czasach.Mowie o sytuacjach dosc niedawnych kiedy zamiast pijanego ,szalejacego czl po alk zabrac z domu zostawiali go bo twierdzil ,ze sie uspokoi..Wiec zeby byc dobrze zrozumianym sa i tacy co pomoga ale i tacy co oleja...
    Ale to nie było zakończenie z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość. Brak znamion czynu zabronionego (bo jest np. wykroczeniem a nie przestępstwem), czy brak danych to nie jest to samo. U nas jednak każde umorzenie według brukowców jest z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość (a to jest niezwykle rzadkie zakończenie).
    Jasne, że są różni gliniarze. W każdym zawodzie spotkasz różnych ludzi.
    Rzecz w tym, że nie wyobrażam sobie by w tej opluwanej polskiej policji miała miejsce sytuacja taka, jak opisała Simba.

Simba lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Super! WIek ciąży jeszcze Ci sie zmieni pewnie kilka razy.Podobno te wymiary z 12/13tyg sa najbardziej prawdziwe.Mi skakały terminy miedzy 12a 19wrzesnia w zaleznosci jak mierzyl i kto mierzyl.Najsmieszniejsze ,ze prywatny jakos tak mierzyl ,ze zawsze ciąża byla starsza niz wynikał.oA doktorek na nfz idealnie w termin.
    Poza umiejętnościami lekarza to też zależy na jakim sprzęcie pracuje. Przekonałam się o tym w poprzedniej ciąży jak tego samego dnia byłam prywatnie a potem państwowo w szpitalu.

moremi, kapturnica, dorbie, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W dodatku mowi fenomalny
    Spoko, Magdala pisze "tudziesz" ;-)

Magdala, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9839 9840 9841 9842 9843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ