35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakonka wrote:To nie jest kwestia pamięci, starałam się skojarzyć z książkami, które były pisane w dawnych czasach. W wielu są opisy wesel i tradycji okołoślubnych.
Zwroce uwage przy czytaniu. Ale w sumie to taki marginalny fakcik. O zaproszeniach hrabiny czy ksiecia moga pisac. O powiadomieniach wyslanych do panstwa Z juz niekoniecznie.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualnyByłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:56
Magdala, moremi, ania.g, kapturnica, kkisia, macduska, Magda*, iwcia77, SolarPolar, ComeToMeBaby, Heretyczka, Krakonka, Arwena, gosia7122, Bozia3, Zofia8, Natka_79, malgos741, Margolcia88, Aasiula, anna maria, paszczakin, efcia, Mega, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A myslalam ,ze tylkow Pl bagatelizuja niska szkodliwosc spoleczna heh
U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.Magdala, Simba, kkisia, macduska, Krakonka, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
iwcia77 wrote:no a ja uzywajac mojego nowego fenomalnego robota zrobilam na parze fasolke straczkowa z ziemniakami
potem na patelni jajko sadzone i do picia kefir
mniamusiac
Simba, kkisia, dorbie, iwcia77, Reni, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Krakonka wrote:Przypomniałam sobie. Zapowiedzi. W kościele się przecież ogłaszało, że para chce się pobrać. Stąd wszyscy wiedzieli.
A zapraszało się zwykle osobiście.
A zapowiedzi to jak koscielny bo jakw UC jak kometa to nkt nie oglosiComeToMeBaby, Krakonka lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:O masz! Jak ja przyjechałam to wszystkie poszły!
Aaaaapsik!
U mnie się mówi czernice i dwór.
Lubelszczyzna to dla ludzi z centralnrej Polski prawie Ukraina.
Na obiad - botwinka z jajkiem i mielone kotkety. Mniam!
Zaraz zrobię ciasto z budyniem i truskawkami.
Jutro jadę na spływ kajakowy.
Aaaaapsik!mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.
Magdala, Simba, macduska, Zofia8 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.kkisia, kapturnica, dorbie, iwcia77, anna maria, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
moremi wrote:Sprawy zakonczone z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość to zaledwie ułamek, ale spoko - powielaj dalej twierdzenia bukowców.
U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:11
ania.g lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Byłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:12
ania.g, dorbie, moremi, kkisia, efcia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Botwinka była też u mnie
mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.
Musze zrobic swojemu. Powiem, ze to rabarbar.macduska, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.moremi, ania.g, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No ja pisze akurat z wlasnego doswiadczenia , kiedy w sklepie kilku gowniarzy wynioslo nam towar .A wczesniej tak trzasneli kolezanke ze sie pod lada znalazla..Niestety zdarzaja sie i tacy co nie reaguja..Poza tym uwierz Morek jesli chodzi o doczynienia z policja to ze wzgl na to co przeszlam to doswiadczylam tez znieczulicy ze strony gliniarzy .I nie mowie o zamierzchlych peerelowskich czasach.Mowie o sytuacjach dosc niedawnych kiedy zamiast pijanego ,szalejacego czl po alk zabrac z domu zostawiali go bo twierdzil ,ze sie uspokoi..Wiec zeby byc dobrze zrozumianym sa i tacy co pomoga ale i tacy co oleja...
Jasne, że są różni gliniarze. W każdym zawodzie spotkasz różnych ludzi.
Rzecz w tym, że nie wyobrażam sobie by w tej opluwanej polskiej policji miała miejsce sytuacja taka, jak opisała Simba.Simba lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Super! WIek ciąży jeszcze Ci sie zmieni pewnie kilka razy.Podobno te wymiary z 12/13tyg sa najbardziej prawdziwe.Mi skakały terminy miedzy 12a 19wrzesnia w zaleznosci jak mierzyl i kto mierzyl.Najsmieszniejsze ,ze prywatny jakos tak mierzyl ,ze zawsze ciąża byla starsza niz wynikał.oA doktorek na nfz idealnie w termin.
moremi, kapturnica, dorbie, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4