X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    To nie jest kwestia pamięci, starałam się skojarzyć z książkami, które były pisane w dawnych czasach. W wielu są opisy wesel i tradycji okołoślubnych.

Zwroce uwage przy czytaniu. Ale w sumie to taki marginalny fakcik. O zaproszeniach hrabiny czy ksiecia moga pisac. O powiadomieniach wyslanych do panstwa Z juz niekoniecznie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
    Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 18:56

Magdala, moremi, ania.g, kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, SolarPolar, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, Krakonka, nick nieaktualny, gosia7122, Bozia3, Zofia8, Natka_79, malgos741, nick nieaktualny, Aasiula, anna maria, paszczakin, efcia, Mega, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A myslalam ,ze tylkow Pl bagatelizuja niska szkodliwosc spoleczna heh
    Sprawy zakonczone z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość to zaledwie ułamek, ale spoko - powielaj dalej twierdzenia bukowców.
    U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
    Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.

Magdala, Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krakonka, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no a ja uzywajac mojego nowego fenomalnego robota zrobilam na parze fasolke straczkowa z ziemniakami :) potem na patelni jajko sadzone i do picia kefir ;D mniamusiac :)
    Że co? Mniamusiac? Proszę Pani, a ona się przezywa!

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Reni, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mamy.
    Czernice to czarne jagody czli borówka czarna a borówki to czerwone jagody czyli brusznice.

Są jeszcze łochynie czyli borówki bagienne.
    Ło matko aż mi namieszała XD

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas uzywa sie okreslen czarna jagoda i dwor. Zadne czernice czy brusznice sa mie nie znane. Wiem ze w atlasie byla borowka brusznica ale slyszec z czyjejs paszczy tego nie slyszalam.

moremi lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Przypomniałam sobie. Zapowiedzi. W kościele się przecież ogłaszało, że para chce się pobrać. Stąd wszyscy wiedzieli.
    A zapraszało się zwykle osobiście.
    Do dzis sie zaprasza osobiscie.No chyba ,ze ktos mieszka bardzo daleko to logiczne ,ze nikt nie bedzie dymał tyle.
    A zapowiedzi to jak koscielny bo jakw UC jak kometa to nkt nie oglosi 8)

ComeToMeBaby, Krakonka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    O masz! Jak ja przyjechałam to wszystkie poszły!

:-\
    Aaaaapsik!

U mnie się mówi czernice i dwór.
    Lubelszczyzna to dla ludzi z centralnrej Polski prawie Ukraina.
    Na obiad - botwinka z jajkiem i mielone kotkety. Mniam!

Zaraz zrobię ciasto z budyniem i truskawkami.
    Jutro jadę na spływ kajakowy. :-)

Aaaaapsik!
    Botwinka była też u mnie :-) mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.

Magdala, Simba, nick nieaktualny, Zofia8 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
    Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
    Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.

nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, anna maria, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sprawy zakonczone z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość to zaledwie ułamek, ale spoko - powielaj dalej twierdzenia bukowców.
    U nas taka sytuacja jak opisała Simba zostałaby zakwalifikowana jako rozbój albo kradzież i policja tego nie bagatelizuje.
    Ostatnio czytałam na facebooku post chłopaka opisującego napaść na jego siostrę i prośbę o pomoc w nagłośnieniu i znalezieniu sprawców. Oczywiście większość komentarzy to była jazda na policję, że nic nie robi. I tu zaskoczenie, bo koleś stwierdził, że policja bardzo im pomogła, a za to ludzie, którzy widzieli idącą przez miasto pociętą dziewczynę nie reagowali.
    No ja pisze akurat z wlasnego doswiadczenia , kiedy w sklepie kilku gowniarzy wynioslo nam towar .A wczesniej tak trzasneli kolezanke ze sie pod lada znalazla..Niestety zdarzaja sie i tacy co nie reaguja..Poza tym uwierz Morek jesli chodzi o doczynienia z policja to ze wzgl na to co przeszlam to doswiadczylam tez znieczulicy ze strony gliniarzy .I nie mowie o zamierzchlych peerelowskich czasach.Mowie o sytuacjach dosc niedawnych kiedy zamiast pijanego ,szalejacego czl po alk zabrac z domu zostawiali go bo twierdzil ,ze sie uspokoi..Wiec zeby byc dobrze zrozumianym sa i tacy co pomoga ale i tacy co oleja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:11

ania.g lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no to musze zakupic topek , bo nie mam...
    Co to topek?

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Byłam dziś u doktor tej mojej starej, wypada iść
    Maluch rośnie, wg usg termin mam od 5 dni szybszy na 3.01, czyli teraz mam 10t2dni pewnie się jeszcze zmieni. Maluch ma 33mm, a łożysko prawdopodobnie będzie na przedniej ścianie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3953f5c42b2b.jpg
    Super! WIek ciąży jeszcze Ci sie zmieni pewnie kilka razy.Podobno te wymiary z 12/13tyg sa najbardziej prawdziwe.Mi skakały terminy miedzy 12a 19wrzesnia w zaleznosci jak mierzyl i kto mierzyl.Najsmieszniejsze ,ze prywatny jakos tak mierzyl ,ze zawsze ciąża byla starsza niz wynikał.oA doktorek na nfz idealnie w termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:12

ania.g, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Botwinka była też u mnie :-) mój mąż mówi na to rabarbar i twierdzi, że nie lubi, a pół garnka zupy zjadł.

Musze zrobic swojemu. Powiem, ze to rabarbar.

nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Co to topek?

Nocnik :)
    Chlop by wiedzial ;)

moremi, Magdala, iwcia77, Zofia8 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Nocnik :)
    Chlop by wiedzial ;)
    Tak sie domyslalam ale nie mialam pojecia ,ze tak na nocnik sie tez mowi...

moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Że co? Mniamusiac? Proszę Pani, a ona się przezywa!
    W dodatku mowi fenomalny

moremi, nick nieaktualny, iwcia77, Reni, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Anna Maria, świetnie z Helą wyglądacie. No i gratuluję tak wczesnego polubienia nocnika.
    Dorbie, cieszę się że Twoje małe ładnie rośnie. A kiedy się zapisałaś na to genetyczne usg?
    Zjadłam 12 pierogów ruskich i w końcu mnie nie ssie. Jak na razie to waga mi spada pomimo apetytu.
    Zapisałam się wczoraj na 23.06, ale prywatnie. Na NFZ trzeba zapisywac się 4 tyg wczesniej. Mi tez nie pasowały terminy, które mi proponowali

moremi, ania.g, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja pisze akurat z wlasnego doswiadczenia , kiedy w sklepie kilku gowniarzy wynioslo nam towar .A wczesniej tak trzasneli kolezanke ze sie pod lada znalazla..Niestety zdarzaja sie i tacy co nie reaguja..Poza tym uwierz Morek jesli chodzi o doczynienia z policja to ze wzgl na to co przeszlam to doswiadczylam tez znieczulicy ze strony gliniarzy .I nie mowie o zamierzchlych peerelowskich czasach.Mowie o sytuacjach dosc niedawnych kiedy zamiast pijanego ,szalejacego czl po alk zabrac z domu zostawiali go bo twierdzil ,ze sie uspokoi..Wiec zeby byc dobrze zrozumianym sa i tacy co pomoga ale i tacy co oleja...
    Ale to nie było zakończenie z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość. Brak znamion czynu zabronionego (bo jest np. wykroczeniem a nie przestępstwem), czy brak danych to nie jest to samo. U nas jednak każde umorzenie według brukowców jest z uwagi na znikomą społeczną szkodliwość (a to jest niezwykle rzadkie zakończenie).
    Jasne, że są różni gliniarze. W każdym zawodzie spotkasz różnych ludzi.
    Rzecz w tym, że nie wyobrażam sobie by w tej opluwanej polskiej policji miała miejsce sytuacja taka, jak opisała Simba.

Simba lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Super! WIek ciąży jeszcze Ci sie zmieni pewnie kilka razy.Podobno te wymiary z 12/13tyg sa najbardziej prawdziwe.Mi skakały terminy miedzy 12a 19wrzesnia w zaleznosci jak mierzyl i kto mierzyl.Najsmieszniejsze ,ze prywatny jakos tak mierzyl ,ze zawsze ciąża byla starsza niz wynikał.oA doktorek na nfz idealnie w termin.
    Poza umiejętnościami lekarza to też zależy na jakim sprzęcie pracuje. Przekonałam się o tym w poprzedniej ciąży jak tego samego dnia byłam prywatnie a potem państwowo w szpitalu.

moremi, kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    W dodatku mowi fenomalny
    Spoko, Magdala pisze "tudziesz" ;-)

Magdala, nick nieaktualny, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 9839 9840 9841 9842 9843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ