35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:Jesli surowe to nie za bardzo dobrze wplywa .Juz kilku lekarzy mnie uczulało wiec staram sie nie pic surowego..A jak juz to kupuje to bez laktozy .
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a dziękuję
wiesz...szykuje się duża konkurencja w dorosłym życiu - same chłopaki się rodzą. Tak więc Twoja Agatka to będzie gwiazda - będzie wybierać jak w ulęgałkach...
Bozia3, kapturnica, kkisia, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
beates wrote:Kurcze , tak to jest właczyc telewizor z rana. Kawa juź nie potrzebna.
Zerowa polityka prorodzinna, tysiace par z problemami a tu takie uproszczenie.
i to nie jest kampania dla par z problemami - bo młode pary też je mają, tylko dla tych, które się z wygodnictwa i innych ustawionych priorytetów ociągają. Może kogoś to popchnie do wcześniejszych kroków, bo potem to już jest coraz trudniej.....iwcia77, kapturnica, Bliska 77, beates, kkisia, macduska, Iwone, efcia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Cześć, jestem po przyjęciu, mam pieNknOm bransoletkę imienną. Jestem jeszcze z jedną dziewczyną na hsg, jest jeszcze jedna ale się nie ujawnia. Hyhy. Mamy czekać na tel z rtg, jak zadzwonią (powinni w ciągu godziny, pół) to przyjdzie po nas położna i zaprowadzi labiryntami na rtg. Ta tutaj dziewczyna widzę, że panikuje, muszę ją uspokajać
Jestes bardzo dzielna i taka dzis pozostan. Trzymaj sie
iwcia77, kapturnica, malgos741, Bozia3, Bliska 77, kkisia, peppapig, efcia, Magdala, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Kapta a jak tobie smakuje mleko bez laktozy?
ja pilam na poczatku po porodzie ( karmienie cyckiem) i od tej slodyczy czulam <e mi slabo...jest cholernie slodkie takie mleko-fuj...na szczescie ja tez tylko do kawy (inki) dolewlalam, bo nie bylam w stanie przelknac nawet 1 szklanki...na szczescie od miesiaca wrocilam do mojego ulubionego pelnegoBliska 77, efcia lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:no właśnie dlatego jestem za...bo to nie państwo jest odpowiedzialne za nasze dzieci, a my same...
i to nie jest kampania dla par z problemami - bo młode pary też je mają, tylko dla tych, które się z wygodnictwa i innych ustawionych priorytetów ociągają. Może kogoś to popchnie do wcześniejszych kroków, bo potem to już jest coraz trudniej.....
choć akurat ja zaczęłam się starać o dziecko w wieku 27lat i już wtedy miałam stwierdzone PCO i spore problemy a przyznam że w pracy często spotykałam się z komentarzami typu "no tak najpierw kariera i kasa, o dzieciach sie nie myśli" ale nie prostowałam tego, bo nie lubię się spoufalać, tym bardziej ludziom którzy nie są mi bliscy, nie ukrywam, że często te słowa mnie bolały i to bardzoiwcia77, Bozia3, Simba, gretka, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Kapta a jak tobie smakuje mleko bez laktozy?
ja pilam na poczatku po porodzie ( karmienie cyckiem) i od tej slodyczy czulam <e mi slabo...jest cholernie slodkie takie mleko-fuj...na szczescie ja tez tylko do kawy (inki) dolewlalam, bo nie bylam w stanie przelknac nawet 1 szklanki...na szczescie od miesiaca wrocilam do mojego ulubionego pelnegoBliska 77, iwcia77, Aasiula, efcia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A to do kawy tez dolewam troszke .Myslałam ,ze namietnie sie nim faszerujesz.
iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:I tu mamy podobne zdanie..WIem ,ze roznie w zyciu bywa , nie zawsze jest partner , praca itd.. Ale moze da do myslenia ludziom by za bardzo pozno nie odkladac mysli o dzieciach.Zeby nie okazalo sie ,ze jest za pozno..
No tak , bo macie dzieci to łatwo powiedzieć. Ale dziwi mnie ,ze tak mowicie znając wiele ,róźnych historii np. z tego forum.
Ludziom róznie źycie się toczy.
Owszem nie myślałam o dziecku wwieku 20 lat. Chciałam skończyć studia, znaleźć pracę. Rozumiem, ze teraz ponosze karę za to źe nie rozkładałam nóg na prawo i lewo ?
Chciałam mieć dziecko z kimś kogo kochami kto kocha mnie. Czy to mojaa wina , ze dopiero terazna takiego trafiłam?
Czemu nie ma wsparcia dla osób z problemami ,z niepłodnością ?
Dobrze wiecie ,ze lecząc sie na sam NFZ niewiele się zyska . A za leki i tak trzeba duźo kasy placic
Dla mnie ta kampania to przekaz dla kobiet 20 + . Róbcie dzieci niewazne z kim, bo potem będziecie załowac.
I gdzie w tej akcji jest ojciec ? W końcu to fundacja " mamy i taty " , a nie samej mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:04
Bliska 77, malgos741, Simba, gretka, moremi, stara.krycha, Arwena, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość