X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lekarz wygląda jak uciekinier z więzienia hyhyhy weszlysmy podpisać zgody na zabieg i się śmieję, że ten stół wygląda jak w prosektorium to mało zachęcające jest. Wszyscy się uśmiali z lekarzem na czele, który zrobił nam wykład jak wygląda stół w prosektorium. Hehe
    Pierwsza siedzi już na zabiegu. Jesteśmy we dwie w korytarzu i czekamy na swoją kolej.
    to tak ja kiedys- w zastepstwie mojej ginki przylazla inna...jakby prosto z rury gogo sie urwala...gdyby nie fartuch ( rozpiety - cyce na wierzchu, mini, szpile 12cm, tapir, mejkap ala' papuga zako, pazury jak lopaty )myslalbym , ze to jaka kurtyzana przyszla do ginexa sie badac :-O

Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Zofia8, Bliska 77, macduska, moremi, dorbie, efcia, Arwena, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kuuuwa, zowu nie doczytam.. Kometa- trzymam.

My lecimy na szczepienie, przeczuwam masakre, bo brzuch dalej daje popalic. Do tego po szczepieniach bedzie marudzenie, a prognoza zapowiada 28 stopni dzis i 30 jutro :(

trzymajcie za nas tez..
    no to trzymie &

kapturnica, Aasiula, kkisia, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    No tak , bo macie dzieci to łatwo powiedzieć. Ale dziwi mnie ,ze tak mowicie znając wiele ,róźnych historii np. z tego forum.
    Ludziom róznie źycie się toczy.
    Owszem nie myślałam o dziecku wwieku 20 lat. Chciałam skończyć studia, znaleźć pracę. Rozumiem, ze teraz ponosze karę za to źe nie rozkładałam nóg na prawo i lewo ?
    Chciałam mieć dziecko z kimś kogo kochami kto kocha mnie. Czy to mojaa wina , ze dopiero terazna takiego trafiłam?
    Czemu nie ma wsparcia dla osób z problemami ,z niepłodnością ?
    Dobrze wiecie ,ze lecząc sie na sam NFZ niewiele się zyska . A za leki i tak trzeba duźo kasy placic
    Dla mnie ta kampania to przekaz dla kobiet 20 + . Róbcie dzieci niewazne z kim, bo potem będziecie załowac.
    I gdzie w tej akcji jest ojciec ? W końcu to fundacja " mamy i taty " , a nie samej mamy
    Chyba sie zagalopowalas ,.Nikt nie mowi ,ze ktos ma za cos kare itd. Przesadzasz konkretnie.
    Juz sama zauwaz zacytowalas moj post , w ktorym akurat napisalam ,ze roznie w zyciu bywa.I z praca i partnerem.
    A to ,ze kampania ma dac do myslenia to dobrze.Bo wiele osob majac ustabilizowane zycie odklada na potem macierzynstwo.A pozniej wpada w panike ,ze sie nie udaje...
    I wziela bym na wstrzymaniei poluzowała kucyki ,nerwy szkodza na jajka 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:09

Bliska 77, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beates Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no właśnie dlatego jestem za...bo to nie państwo jest odpowiedzialne za nasze dzieci, a my same...
    i to nie jest kampania dla par z problemami - bo młode pary też je mają, tylko dla tych, które się z wygodnictwa i innych ustawionych priorytetów ociągają. Może kogoś to popchnie do wcześniejszych kroków, bo potem to już jest coraz trudniej.....

I czy właśnie teraz mogę dać "nie lubię " ?

moremi, stara.krycha lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zacytowac , a polubiłam.

Simba lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates ja też poczułam się dotknięta tą reklamą.

beates, Bliska 77, moremi, stara.krycha, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kuuuwa, zowu nie doczytam.. Kometa- trzymam.

My lecimy na szczepienie, przeczuwam masakre, bo brzuch dalej daje popalic. Do tego po szczepieniach bedzie marudzenie, a prognoza zapowiada 28 stopni dzis i 30 jutro :(

trzymajcie za nas tez..
    Mowisz masz :)

kkisia, macduska, paszczakin lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    I czy właśnie teraz mogę dać "nie lubię " ?
    oczywiscie - smiało

kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    No tak , bo macie dzieci to łatwo powiedzieć. Ale dziwi mnie ,ze tak mowicie znając wiele ,róźnych historii np. z tego forum.
    Ludziom róznie źycie się toczy.
    Owszem nie myślałam o dziecku wwieku 20 lat. Chciałam skończyć studia, znaleźć pracę. Rozumiem, ze teraz ponosze karę za to źe nie rozkładałam nóg na prawo i lewo ?

Teraz to ja powinnam pierdolnac focha i sie zbulwersowac bo w wieku 20lat rozkladalam nogi przed mezem i majac 21 urodzilam syna. =D
    Każdy ma prawo do swojej opinii i jej wyrazenia tu.Czy sie to komus spodoba czy nie. Mnie to akurat dynda zwisem i powiewa. Kazdy kieruje swoim życiem i swoim losem jak chce.I ponosi za nie cała odpowiedzialnosc. 8)

Bozia3, Aasiula, Bliska 77, Iwone, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zźarło mi posta .
    Tak, jak napisałam dla mnie to kampania dla kobiet-róbcie se dzieci i bo potem będziecie załować.
    Ale pewnie dlatego tak uwaźam bo jestem bezdzietna
    No i kariery tez nie zrobiłam
    No to teraz mam doła podwójnego.
    Ani dziecka , ani kariery.
    Zaraz sie zgłosze do tej fundacji o osobną kampanie

Simba, gretka, moremi, paszczakin, stara.krycha, Arwena, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chyba sie zagalopowalas ,.Nikt nie mowi ,ze ktos ma za cos kare itd. Przesadzasz konkretnie.
    Juz sama zauwaz zacytowalas moj post , w ktorym akurat napisalam ,ze roznie w zyciu bywa.I z praca i partnerem.
    A to ,ze kampania ma dac do myslenia to dobrze.Bo wiele osob majac ustabilizowane zycie odklada na potem macierzynstwo.A pozniej wpada w panike ,ze sie nie udaje...
    I wziela bym na wstrzymaniei poluzowała kucyki ,nerwy szkodza na jajka 8)
    dokładnie tak - to nie Was dotyczy....ja też przez 11 lat nie miałam z kim mieć kolejnego dziecka...i przecież nie o takie sytuacje tu chodzi....czemu bierzecie to do siebie?? (Ty - Beates i małgos?) - tylko dlatego, że nie macie dziecka?
    Tu jest mowa o zupełnie innych kobietach....a nie o wszystkich, ktore nie mają dzieci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:20

kapturnica, iwcia77, Aasiula, kkisia, peppapig, Iwone, efcia, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Teraz to ja powinnam pierdolnac focha i sie zbulwersowac bo w wieku 20lat rozkladalam nogi przed mezem i majac 21 urodzilam syna. =D
    Każdy ma prawo do swojej opinii i jej wyrazenia tu.Czy sie to komus spodoba czy nie. Mnie to akurat dynda zwisem i powiewa. Kazdy kieruje swoim życiem i swoim losem jak chce.I ponosi za nie cała odpowiedzialnosc. 8)

Kazdy ma inna historie.
    Ty miałas męza, ja trafiałam na drani.
    Jak widac , ta akcja dotknęła tylko bezdzietne więc skończmy juz z tym.

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Bolało jak skurwysyn. Trzymałam stół i wyłam z bólu. Lekarz mówi, że chyba drugi niedrožny to spróbuje może przepchac. Dowalil kontrastu, że nie poszło w jajowod tylko z droznego wylało. Pytał czy miałam zabiegi lub zapalenie przydatków. W poniedziałek do odbioru wyniki . Będzie wpisane pewnie że jeden niedrożny. Pewnie będzie lekarz laparoskopie zlecal. Ale to już mój do którego mam iść z wynikami.

Chyba mam dzisiaj dużą sterte prania do prasowania..

kkisia, iwcia77, malgos741, ola_35, Bozia3, Aasiula, Zofia8, Bliska 77, macduska, peppapig, Krakonka, moremi, Reni, Simba, gretka, kapturnica, efcia, paszczakin, Heretyczka, ania.g, Magdala, SolarPolar, stara.krycha, Arwena, Mega, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no właśnie, u mnie jakoś w ogóle nie znalazło uznania :-)

Ja mam ochotę na mleko, ale takie zagęszczone z tubki:-( No i na mase krówkową tą do przekładania wafli.
    Jak karmiłam córke to piłam takie mleko sojowe w kartonie, bo nie dawałam rady już zupełnie bez smaku mleka, chociaż smakowo bardzo odbiegało od tradycyjnego.

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    ja z doskoku, może później nadrobie.
    Kometa - trzmam kciukasy!
    Kapta, współczuje choroby, mam nadzieje że szybko ci przejdzie.

Dziś pojawiło mi się 5 w liczniku miesięcy :) zaczynam 18 tydzień...aż mam ciary...

iwcia77, Bozia3, kkisia, Aasiula, Bliska 77, peppapig, ComeToMeBaby, gretka, moremi, kapturnica, efcia, Magdala, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa bylas dzielna :)
    Teraz monitoring , stymulacja i celowanie w drozny
    laparo nie zawsze da rade przepchac , u mnie nie dalo
    a ty sie ciesz ze choc jeden drozny

iwcia77, Aasiula, ola_35, Bliska 77, Zofia8, Bozia3, ComeToMeBaby, gretka, moremi, efcia, Magdala, Arwena lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOmeta <3 to już coś wiadomo...współczuje bólu

iwcia77, ComeToMeBaby, Magdala lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Jestem po. Bolało jak skurwysyn. Trzymałam stół i wyłam z bólu. Lekarz mówi, że chyba drugi niedrožny to spróbuje może przepchac. Dowalil kontrastu, że nie poszło w jajowod tylko z droznego wylało. Pytał czy miałam zabiegi lub zapalenie przydatków. W poniedziałek do odbioru wyniki . Będzie wpisane pewnie że jeden niedrożny. Pewnie będzie lekarz laparoskopie zlecal. Ale to już mój do którego mam iść z wynikami.

no koniecznie sie wymagluj- prasowanie odstresowuje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:27

Aasiula, Zofia8, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Jestem z Ciebie dumna !!!!

kkisia, ola_35, ComeToMeBaby, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kometa bylas dzielna :)
    Teraz monitoring , stymulacja i celowanie w drozny
    laparo nie zawsze da rade przepchac , u mnie nie dalo
    a ty sie ciesz ze choc jeden drozny
    kisiel-ja sie nie moge doczekac twojego testowania...bosze do 16tego mam czekac?..toz to cale 5 dni....

Aasiula, kkisia, Bozia3, Simba, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

‹‹ 9868 9869 9870 9871 9872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ