X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Lekarz wygląda jak uciekinier z więzienia hyhyhy weszlysmy podpisać zgody na zabieg i się śmieję, że ten stół wygląda jak w prosektorium to mało zachęcające jest. Wszyscy się uśmiali z lekarzem na czele, który zrobił nam wykład jak wygląda stół w prosektorium. Hehe
    Pierwsza siedzi już na zabiegu. Jesteśmy we dwie w korytarzu i czekamy na swoją kolej.
    to tak ja kiedys- w zastepstwie mojej ginki przylazla inna...jakby prosto z rury gogo sie urwala...gdyby nie fartuch ( rozpiety - cyce na wierzchu, mini, szpile 12cm, tapir, mejkap ala' papuga zako, pazury jak lopaty )myslalbym , ze to jaka kurtyzana przyszla do ginexa sie badac :-O

Aasiula, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Zofia8, Bliska 77, macduska, moremi, dorbie, efcia, Arwena, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kuuuwa, zowu nie doczytam.. Kometa- trzymam.

My lecimy na szczepienie, przeczuwam masakre, bo brzuch dalej daje popalic. Do tego po szczepieniach bedzie marudzenie, a prognoza zapowiada 28 stopni dzis i 30 jutro :(

trzymajcie za nas tez..
    no to trzymie &

kapturnica, Aasiula, kkisia, paszczakin, efcia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    No tak , bo macie dzieci to łatwo powiedzieć. Ale dziwi mnie ,ze tak mowicie znając wiele ,róźnych historii np. z tego forum.
    Ludziom róznie źycie się toczy.
    Owszem nie myślałam o dziecku wwieku 20 lat. Chciałam skończyć studia, znaleźć pracę. Rozumiem, ze teraz ponosze karę za to źe nie rozkładałam nóg na prawo i lewo ?
    Chciałam mieć dziecko z kimś kogo kochami kto kocha mnie. Czy to mojaa wina , ze dopiero terazna takiego trafiłam?
    Czemu nie ma wsparcia dla osób z problemami ,z niepłodnością ?
    Dobrze wiecie ,ze lecząc sie na sam NFZ niewiele się zyska . A za leki i tak trzeba duźo kasy placic
    Dla mnie ta kampania to przekaz dla kobiet 20 + . Róbcie dzieci niewazne z kim, bo potem będziecie załowac.
    I gdzie w tej akcji jest ojciec ? W końcu to fundacja " mamy i taty " , a nie samej mamy
    Chyba sie zagalopowalas ,.Nikt nie mowi ,ze ktos ma za cos kare itd. Przesadzasz konkretnie.
    Juz sama zauwaz zacytowalas moj post , w ktorym akurat napisalam ,ze roznie w zyciu bywa.I z praca i partnerem.
    A to ,ze kampania ma dac do myslenia to dobrze.Bo wiele osob majac ustabilizowane zycie odklada na potem macierzynstwo.A pozniej wpada w panike ,ze sie nie udaje...
    I wziela bym na wstrzymaniei poluzowała kucyki ,nerwy szkodza na jajka 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:09

Bliska 77, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beates Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no właśnie dlatego jestem za...bo to nie państwo jest odpowiedzialne za nasze dzieci, a my same...
    i to nie jest kampania dla par z problemami - bo młode pary też je mają, tylko dla tych, które się z wygodnictwa i innych ustawionych priorytetów ociągają. Może kogoś to popchnie do wcześniejszych kroków, bo potem to już jest coraz trudniej.....

I czy właśnie teraz mogę dać "nie lubię " ?

moremi, stara.krycha lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zacytowac , a polubiłam.

Simba lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates ja też poczułam się dotknięta tą reklamą.

beates, Bliska 77, moremi, stara.krycha, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kuuuwa, zowu nie doczytam.. Kometa- trzymam.

My lecimy na szczepienie, przeczuwam masakre, bo brzuch dalej daje popalic. Do tego po szczepieniach bedzie marudzenie, a prognoza zapowiada 28 stopni dzis i 30 jutro :(

trzymajcie za nas tez..
    Mowisz masz :)

kkisia, macduska, paszczakin lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    I czy właśnie teraz mogę dać "nie lubię " ?
    oczywiscie - smiało

kapturnica, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    No tak , bo macie dzieci to łatwo powiedzieć. Ale dziwi mnie ,ze tak mowicie znając wiele ,róźnych historii np. z tego forum.
    Ludziom róznie źycie się toczy.
    Owszem nie myślałam o dziecku wwieku 20 lat. Chciałam skończyć studia, znaleźć pracę. Rozumiem, ze teraz ponosze karę za to źe nie rozkładałam nóg na prawo i lewo ?

Teraz to ja powinnam pierdolnac focha i sie zbulwersowac bo w wieku 20lat rozkladalam nogi przed mezem i majac 21 urodzilam syna. =D
    Każdy ma prawo do swojej opinii i jej wyrazenia tu.Czy sie to komus spodoba czy nie. Mnie to akurat dynda zwisem i powiewa. Kazdy kieruje swoim życiem i swoim losem jak chce.I ponosi za nie cała odpowiedzialnosc. 8)

Bozia3, Aasiula, Bliska 77, Iwone, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zźarło mi posta .
    Tak, jak napisałam dla mnie to kampania dla kobiet-róbcie se dzieci i bo potem będziecie załować.
    Ale pewnie dlatego tak uwaźam bo jestem bezdzietna
    No i kariery tez nie zrobiłam
    No to teraz mam doła podwójnego.
    Ani dziecka , ani kariery.
    Zaraz sie zgłosze do tej fundacji o osobną kampanie

Simba, gretka, moremi, paszczakin, stara.krycha, Arwena, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chyba sie zagalopowalas ,.Nikt nie mowi ,ze ktos ma za cos kare itd. Przesadzasz konkretnie.
    Juz sama zauwaz zacytowalas moj post , w ktorym akurat napisalam ,ze roznie w zyciu bywa.I z praca i partnerem.
    A to ,ze kampania ma dac do myslenia to dobrze.Bo wiele osob majac ustabilizowane zycie odklada na potem macierzynstwo.A pozniej wpada w panike ,ze sie nie udaje...
    I wziela bym na wstrzymaniei poluzowała kucyki ,nerwy szkodza na jajka 8)
    dokładnie tak - to nie Was dotyczy....ja też przez 11 lat nie miałam z kim mieć kolejnego dziecka...i przecież nie o takie sytuacje tu chodzi....czemu bierzecie to do siebie?? (Ty - Beates i małgos?) - tylko dlatego, że nie macie dziecka?
    Tu jest mowa o zupełnie innych kobietach....a nie o wszystkich, ktore nie mają dzieci....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:20

kapturnica, iwcia77, Aasiula, kkisia, peppapig, Iwone, efcia, Arwena, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Teraz to ja powinnam pierdolnac focha i sie zbulwersowac bo w wieku 20lat rozkladalam nogi przed mezem i majac 21 urodzilam syna. =D
    Każdy ma prawo do swojej opinii i jej wyrazenia tu.Czy sie to komus spodoba czy nie. Mnie to akurat dynda zwisem i powiewa. Kazdy kieruje swoim życiem i swoim losem jak chce.I ponosi za nie cała odpowiedzialnosc. 8)

Kazdy ma inna historie.
    Ty miałas męza, ja trafiałam na drani.
    Jak widac , ta akcja dotknęła tylko bezdzietne więc skończmy juz z tym.

Simba, moremi lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Bolało jak skurwysyn. Trzymałam stół i wyłam z bólu. Lekarz mówi, że chyba drugi niedrožny to spróbuje może przepchac. Dowalil kontrastu, że nie poszło w jajowod tylko z droznego wylało. Pytał czy miałam zabiegi lub zapalenie przydatków. W poniedziałek do odbioru wyniki . Będzie wpisane pewnie że jeden niedrożny. Pewnie będzie lekarz laparoskopie zlecal. Ale to już mój do którego mam iść z wynikami.

Chyba mam dzisiaj dużą sterte prania do prasowania..

kkisia, iwcia77, malgos741, ola_35, Bozia3, Aasiula, Zofia8, Bliska 77, macduska, peppapig, Krakonka, moremi, Reni, Simba, gretka, kapturnica, efcia, paszczakin, Heretyczka, ania.g, Magdala, SolarPolar, stara.krycha, Arwena, Mega, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no właśnie, u mnie jakoś w ogóle nie znalazło uznania :-)

Ja mam ochotę na mleko, ale takie zagęszczone z tubki:-( No i na mase krówkową tą do przekładania wafli.
    Jak karmiłam córke to piłam takie mleko sojowe w kartonie, bo nie dawałam rady już zupełnie bez smaku mleka, chociaż smakowo bardzo odbiegało od tradycyjnego.

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    ja z doskoku, może później nadrobie.
    Kometa - trzmam kciukasy!
    Kapta, współczuje choroby, mam nadzieje że szybko ci przejdzie.

Dziś pojawiło mi się 5 w liczniku miesięcy :) zaczynam 18 tydzień...aż mam ciary...

iwcia77, Bozia3, kkisia, Aasiula, Bliska 77, peppapig, ComeToMeBaby, gretka, moremi, kapturnica, efcia, Magdala, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa bylas dzielna :)
    Teraz monitoring , stymulacja i celowanie w drozny
    laparo nie zawsze da rade przepchac , u mnie nie dalo
    a ty sie ciesz ze choc jeden drozny

iwcia77, Aasiula, ola_35, Bliska 77, Zofia8, Bozia3, ComeToMeBaby, gretka, moremi, efcia, Magdala, Arwena lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOmeta <3 to już coś wiadomo...współczuje bólu

iwcia77, ComeToMeBaby, Magdala lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Jestem po. Bolało jak skurwysyn. Trzymałam stół i wyłam z bólu. Lekarz mówi, że chyba drugi niedrožny to spróbuje może przepchac. Dowalil kontrastu, że nie poszło w jajowod tylko z droznego wylało. Pytał czy miałam zabiegi lub zapalenie przydatków. W poniedziałek do odbioru wyniki . Będzie wpisane pewnie że jeden niedrożny. Pewnie będzie lekarz laparoskopie zlecal. Ale to już mój do którego mam iść z wynikami.

no koniecznie sie wymagluj- prasowanie odstresowuje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:27

Aasiula, Zofia8, kkisia, ComeToMeBaby, moremi, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Jestem z Ciebie dumna !!!!

kkisia, ola_35, ComeToMeBaby, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kometa bylas dzielna :)
    Teraz monitoring , stymulacja i celowanie w drozny
    laparo nie zawsze da rade przepchac , u mnie nie dalo
    a ty sie ciesz ze choc jeden drozny
    kisiel-ja sie nie moge doczekac twojego testowania...bosze do 16tego mam czekac?..toz to cale 5 dni....

Aasiula, kkisia, Bozia3, Simba, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

‹‹ 9868 9869 9870 9871 9872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ