X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wiesz ale ja straciłam już wole do walki i to jest mój problem :(

samira, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mam ochoty chodzić do lekarzy, na badania, po szpitalach itd. bo to nie tylko starania się ale inne choroby. Jak widze leakrza to mi się niedobrze robi tak szczerze brbrbrbr i ich teksty a wiek, a choroby, a kregosłup a ma pani pozowlenie na ciąże???? ble ble ble ble..............

Dzieki Aguś za wiare w nas <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2013, 20:37

bliska77, samira, Bursztyn, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wiesz ale ja straciłam już wole do walki i to jest mój problem :(

bliska77, Bozia3, grosza, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, nie smuć się, wierzę, ze wszystko będzie dobrze, musi być i mam wielką nadzieję, że po przerwie, po "odpuszczeniu" wola walki sama wróci, przytulam

megan8, inessa, anna maria, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana buziaki :D <3

anna maria, bliska77, Bozia3, Lucky lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska odpoczywaj - może to teraz właśnie jest Ci potrzebne...ale nie zapominaj o nas..:)

inessa, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - bo Ty jestes doswiadczona chyba w tym - czy jesli jajo ma 2 i coś cm...to nie powinno już pęknąc? Może faktycznie powinna podać mi zastrzyk na pęknięcie - bo ja nie mam na razie owulki...i już się martwię, że to jajo się wchlonie...jak sadzisz?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    też chcę urodzić w domu
    podziwiam.... za żadne skarby bym nie chciała..bałabym się jak cholera...:)

bliska77, megan8, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga - bo Ty jestes doswiadczona chyba w tym - czy jesli jajo ma 2 i coś cm...to nie powinno już pęknąc? Może faktycznie powinna podać mi zastrzyk na pęknięcie - bo ja nie mam na razie owulki...i już się martwię, że to jajo się wchlonie...jak sadzisz?
    Bozia, jajo pęka różnie zazwyczaj jeśli ma ok 24-26mm, niektórzy ginekolodzy jajo o wymiarach od 27mm w górę uważają już za torbiel i dlatego, na wszelki wypadek, jeśli nie pękło podaje się progesteron ( luteina/dupek) żeby się wchłonęło, z pregnylem bądź ovitrelle są większe szanse na pękniecie ale nie dają one 100% pewności że pęknie, kurecze najlepszym rozwiązaniem byłby monitoring i progesteron. pęcherzyk, w zależności od organizmu, tego czy jest stymulowany itp, rośnie średni na dobę ok 1-1,5 mm, miejmy nadzieję, że jednak lada chwila owulka wystąpi

inessa, samira, Bozia3, Mango, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, jajo pęka różnie zazwyczaj jeśli ma ok 24-26mm, niektórzy ginekolodzy jajo o wymiarach od 27mm w górę uważają już za torbiel i dlatego, na wszelki wypadek, jeśli nie pękło podaje się progesteron ( luteina/dupek) żeby się wchłonęło, z pregnylem bądź ovitrelle są większe szanse na pękniecie ale nie dają one 100% pewności że pęknie, kurecze najlepszym rozwiązaniem byłby monitoring i progesteron. pęcherzyk, w zależności od organizmu, tego czy jest stymulowany itp, rośnie średni na dobę ok 1-1,5 mm, miejmy nadzieję, że jednak lada chwila owulka wystąpi
    ok dzięki - szkoda, ze akurat idzie na urlop ta ginka...no nic - progesteron sobie moge machnać...i będę wiedziec. Ginka chyba specjalnie nie chciała mi dać na pęknięcie, bo mówiłą, ze chce zaobserwować czy pękają same...
    no nic dzięki - zobaczymy - aż sama jestem ciekawa

FZuMp1.png

• megan8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:43

inessa, samira, Bozia3, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    to tylko moje zachcianki ,ale będzie tradycyjnie szpital ,no chyba że naprawdę nie zdążę ;D"

szkoda ,że się nie zobaczymy po niedzieli
    też żałuje....ale akurat tak to wypadło...:) może mi się uda potem jakoś jeszcze z Bursztynkiem się skumać....:)

inessa, megan8, Bursztyn, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2013, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce tylko jeszcze Wam powiedzieć abyście sobie popatrzyły na wykres fasolinki, nie było wogóle wyznaczonej owulki ;-) a jest rezultat!!!
    Zieloności dla każdej :D

grosza, bliska77, Lucky, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Inessa, takie wykresy tylko utwierdzają w przekonaniu, że tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo i napawają ogromnym optymizmem :-)

Za mną dziewczyny praktycznie bezsenna noc, teraz jestem śpiąca i zmęczona i coraz wyraźniej odczuwam nadchodzącą @ niestety ale cóż, w sumie niczego innego się nie spodziewałam
    Miłego dnia

Lucky, samira, Andzia33, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki
    siedzę w dole po same uszy
    wiem, ze nie jestem tam sama, co wcale mnei nie pociesza, bo wolałabym żebyśmy wszystkie miały te zielone kropki, majtki i pieniądze

bliska77, samira, Andzia33, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, kochanie, chcę Cię pocieszyć, chcę żeby te wszystkie objawy były na ciążę a nie na @!
    bardzo egoistycznie chciałabym żebyś się załapała ze mna na następny cykl(bo wtedy to już na pewno zajdziemy), ale altruistycznie życzę Ci tej ciąży już teraz, najwyżej ja urodzę miesiąc później
    przytulam

bliska77, samira, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    witajcie dziewczynki
    siedzę w dole po same uszy
    wiem, ze nie jestem tam sama, co wcale mnei nie pociesza, bo wolałabym żebyśmy wszystkie miały te zielone kropki, majtki i pieniądze
    Lucky, i co mam Ci powiedzieć??? kurcze, musi się w końcu udać, najważniejsze to znaleźć przyczynę i próbować ja wyeliminować, wiem, że nie jest łatwo, wiem, że najgorsza jest bezsilność, moze warto spróbować jakiś dodatkowe leki, nie poddawaj się

samira, Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Aga, kochanie, chcę Cię pocieszyć, chcę żeby te wszystkie objawy były na ciążę a nie na @!
    bardzo egoistycznie chciałabym żebyś się załapała ze mna na następny cykl(bo wtedy to już na pewno zajdziemy), ale altruistycznie życzę Ci tej ciąży już teraz, najwyżej ja urodzę miesiąc później
    przytulam
    Lucky, dziękuję za miłe słowa ;-)
    nie możemy tracić nadziei, choć przyznam, że też miewam chwile zwątpienia coraz częściej i coraz silniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2013, 08:28

Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane w kolejnym dniu,
    Aga musze na Ciebie nakrzyczec....masz taka piekna tempke, nie chce Cie nakrecac ale ja bede za Ciebie trzymac kciuki...piszesz ze odczuwasz nadciagajaca @, ale to nie musi przekreslac szans na zielona kropke, poniewaz jak zerkniesz na wykres MoniT to ona tez miala bole miesiaczkowe po owulce i zobacz jak sie skonczylo....moze jednak to piekne jajo jakie mialas nie poszlo na marne...
    agafbh wrote:
    Witajcie
    Inessa, takie wykresy tylko utwierdzają w przekonaniu, że tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo i napawają ogromnym optymizmem :-)

Za mną dziewczyny praktycznie bezsenna noc, teraz jestem śpiąca i zmęczona i coraz wyraźniej odczuwam nadchodzącą @ niestety ale cóż, w sumie niczego innego się nie spodziewałam
    Miłego dnia

bliska77, samira, Andzia33, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witajcie Kochane w kolejnym dniu,
    Aga musze na Ciebie nakrzyczec....masz taka piekna tempke, nie chce Cie nakrecac ale ja bede za Ciebie trzymac kciuki...piszesz ze odczuwasz nadciagajaca @, ale to nie musi przekreslac szans na zielona kropke, poniewaz jak zerkniesz na wykres MoniT to ona tez miala bole miesiaczkowe po owulce i zobacz jak sie skonczylo....moze jednak to piekne jajo jakie mialas nie poszlo na marne...
    Viola dzięki, czas pokaże ale sama wiesz.......

Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ