X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    W narkozie nie masz poczucia bezbronności, nie masz poczucia niczego, po prostu urywa Ci się film i budzisz się już po wszystkim.
    bezbronna to napisałam bo kiedyś tu chyba Reni sugerowała, ze te lekarze to nie wiadomo co z tobą robią jak jesteś uśpiona. i nawet chyba ilustracja do tego tematu była... :P

Simba, Reni, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiecuje ,ze jak ilosc nie lubien bedzie wieksza niz polubien zwine sie calkiem z ovu

To teraz laski do dziela jak chceta mnie wykopac 2smiech2.gif

Bozia3, Reni, ComeToMeBaby, Simba, gretka, paszczakin, efcia, Aasiula, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a kulociąg to nie są te szczypce którymi rozciągają szyjkę ?
    ja tez miałam rurkę ale bez kulociągu i bolało jak próbowała mi ją wepchnąć przez zamkniętą szyjkę
    a potem bolało to dmuchanie balonika
    własnie Kometa miałaś balonik?
    nie, nie miałam żadnego balonika chyba... ja tam nie patrzyłam, patrzyłam w sufit. ale mówili tylko o kontraście, nic o balonikach czy pompowaniu. a jak już mnie zaczęło boleć to już nawet nie patrzyłam.

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze niechcący mi się wcisnęło ale odcisnęłam okiej?
    już się czuj winna....głupota jakaś normalnie...

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaah ja też

ale, że dużo postów pokasowałam, to mogą mi nielajki skoczyć! HA! będę tu już zawsze
    założę wątek 35 do setki!
    kapturnica wrote:
    Ja obiecuje ,ze jak ilosc nie lubien bedzie wieksza niz polubien zwine sie calkiem z ovu

To teraz laski do dziela jak chceta mnie wykopac 2smiech2.gif

kapturnica, Bozia3, Simba, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mi jednego tak przepchali ;) nie powiem, zeby to nalezalo d najprzyjemniejszych akcji, bo u mnie tez bylo na zywca..

A ty Bozia nie strasz Komety porodem, bo una nie jest masochistka i znieczulenie wezmie, co nie Kometa? ;) A wtedy bedzie: pach, puff i male Komeciatko luzacko bedzie na swiecie..
    Igzakli. Wogóle innej opcji nie ma :)

paszczakin lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sieM mi tak cos przypomnialo..Na innych watkach etz sie czlowieki udzielałysmy tam bywało grubo..Teraz moga poleciec hejty jak ktos jest na kogos wybitnie uczulony ;) Ktoras tu tez jakiejs biednej nieznajomej dopierdolila nie lajkow..I co ma dziołcha zrobic ?? XD

Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, dzięki. Masz rację z tymi papierami. Nie ma co. Trzeba brać byka za rogi. Cóż. Ale mam przynajmniej poczucie, że coś robię. Tak to bym sobie mogła zachodzić do menopauzy właśnie. A ten mój m mógłby mnie tak zapładniać i zapładniać... No- także ten, ogłaszam, że będę miała w tym cyklu @ i w następnym też. A potem zaktualizuję.

Simba, macduska lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę wstawiać nielajki za błędy
    za prasowanie i jedzenie

Bozia3, kapturnica, Simba, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale Ty nawet nie przeczytałaś programu tej kampanii, a twierdzisz, że to autorka tego artykułu miesza katolicyzm z wątkiem społecznym. Otoż nie. Fundacja "Mama i tata" jest fundacją katolicką, więc jak tego nie mieszać?
    I sama piszesz o jednym przykładzie na ile? Ilu masz takich znajomych jak ta para?
    Ja nie mam żadnych. Jak pisałam znam jedną dziewczynę z grupy docelowej - kierownicze stanowisko, mieszkanie w centrum Warszawy, podróże, realizacja pasji, ale... No właśnie - faceta nie ma, czyli w praktyce nie jest w grupie docelowej.
    I o jakiej wygodzi piszesz? Że się należy? Nie chodzi o rodzicielstwo - za to odpowiedzialność powinny ponieść dwie osoby. W innym wypadku byłybyśmy jak modliszki - facet, zrobiłeś swoje? to nie jesteś mi już do niczego potrzebny.
    A z tym feminizmem to pojechałaś. Nie widzę nic feministycznego.
    Ja może powtórzę część cytatu:
    "Dopóki nie przekonamy męskiej połowy świata, że posiadanie potomstwa to W POŁOWIE także jej sprawa, kobiety mające dostęp do antykoncepcji nie będą się z własnej woli pisać na ryzyko utraty pracy, pozycji, zdrowia i osiągniętych wygód."
    Każda normalna matka (przynajmniej dla mnie) - wie, że to bzdury trochę. Bo w normalnym rodzicielstwie zawsze kobieta poświęca więcej niż mężczyzna - taka jest natura - matka jest bardziej dziecku potrzebna w piuerwszych 3 latach życia. Normalna kobieta to wie - i ta, która pragnie dziecka - robi to bez żalu.
    Inne feministyczne wariatki krzyczą o prawach wydumanych - zwykle takie, które nie mają dzieci....a potem w poduszkę płaczą - że samotne.....
    W normalnym związku - mężczyzna pomaga kobiecie we wszystkim i kiedy może, to wyręcza...i kobieta nie musi walczyć o to.....

A o katolicyżmie wspomniałam w kontekście antykoncepcji....ja tam nie dopatrzyłam się apelu o odstawienie antykoncepcji - ale może za płytka jestem....
    Swoją drogą takie prawo do aborcji i zachwalanie antykoncepcji jak zupełnie nieszkodliwej - to też można przedyskutować....

Iwone lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No mi właśnie Bozia cały czas dopierdala. Czyli co? Mam stąd iść?
    ja CI dopierdalam????? Ty może odpocznij faktycznie dzisiaj...bo już zwykłej dyskusji widzę nie odróżniasz od dowalania?
    Morka co z Tobą Kobieto?

Iwone, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uspokoisz się!?
    moremi wrote:
    No mi właśnie Bozia cały czas dopierdala. Czyli co? Mam stąd iść?

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja będę wstawiać nielajki za błędy
    za prasowanie i jedzenie
    A ja dołoże jak bede miec zle cukry XD

Eyy laski wyluzujta ..Cieszmy sie zyciem !! :)

Reni, Zofia8, efcia, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kócić sie okiej?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie kócić sie okiej?
    Pani uzyje linijki i jebnie po łapkach ;)

Bozia3, efcia, Dziobak, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kapta, dzięki. Masz rację z tymi papierami. Nie ma co. Trzeba brać byka za rogi. Cóż. Ale mam przynajmniej poczucie, że coś robię. Tak to bym sobie mogła zachodzić do menopauzy właśnie. A ten mój m mógłby mnie tak zapładniać i zapładniać... No- także ten, ogłaszam, że będę miała w tym cyklu @ i w następnym też. A potem zaktualizuję.
    Kometa Ty jesteś kobietą czynu, a Twojemu facetowi zależy na Tobie i zrobi co trzeba. Dacie radę - i czy naturalnie czy in vitro - zadziałacie jak trzeba...tak mi się wydaje....

ComeToMeBaby, kapturnica, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A Ty nie widziałaś, że to mowa o klikaniu "nie lubię", a nie o dyskusji? Faktycznie masz problemy z rozumieniem.
    Bo pierdolisz za przeproszeniem o tych "nie lajkach" od wczoraj i złościsz się, że jemasz, a potem wytykasz mi, że ja CIę posądzam o to, że CIę to drażni....
    Może się zastanów - jakie masz zdanie na ten temat

Reni, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodzwoniłam się do szpitala
    mają dzwonić dopiero w przyszłym tyg!
    dobrze, że się dodzwoniłam, bo przecież osiwiałabym przez tydzień!
    Do kibla łażę z komórką, bo może oddzwonią. Teraz mogę odłożyć ją do szuflady. Uf!

powiedziałam, że mają sobie zaznaczyć, że nie wyjeżdżam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:57

ComeToMeBaby, Bozia3, moremi, kapturnica, gretka, Simba, Zofia8, efcia, macduska, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kometa Ty jesteś kobietą czynu, a Twojemu facetowi zależy na Tobie i zrobi co trzeba. Dacie radę - i czy naturalnie czy in vitro - zadziałacie jak trzeba...tak mi się wydaje....
    to, że zadziałamy to jest pewne. niech on tylko wróci. a dopiero co pojechał.

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zdanie wyraziłam - ma to wydźwięk pejoratywny. Za którym razem zrozumiesz? Dlatego, że nie rozumiesz tak bardzo "nie lubisz" tego co piszę - obojętnie co? Co chcesz mi udowodnić?

"Dlatego, że nie rozumiesz tak bardzo "nie lubisz" tego co piszę - obojętnie co? Co chcesz mi udowodnić?"
    Ja pierdziu - nie rozumiem teraz już naprawdę...:))))))

FZuMp1.png

‹‹ 9875 9876 9877 9878 9879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ