X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    A to Wy z Bozia macie wspolnego ???
    buahahaha
    a co ty myślisz, ze tylko one?
    my z Niutą też mamy jednego ;)

Bozia3, Zofia8, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOmeta ja niestety na hsg byłam jedną z 9 osób i weszłam jako ostatnia
    nasłuchałam się w korytarzu, że ho ho .. pierwsza laska prawie mdlała i siedziała z nami w poczekalni i wiła się z bólu.

w sumie dobrze, bo dokładnie zrobili ale niedobrze, bo zebrało się im na pogawędki
    stanęli nade mną w 6 osób i gadają, ja z kocurem wywalonym na wierzchu a oni stoją i gadają
    położna na szczęście przytomnie zakryła mnie jakimś ręcznikiem papierowym (dobrze, że nie gazetą ;-) )
    kazała mi chwilę poleżeć i odpocząć

Simba, macduska, moremi, Krakonka, Bozia3, ComeToMeBaby, efcia, kkisia, Magdala, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To Bozia uwaza, że się tym tak przejmuję i Ty, Brutusie...?

Nie, od dłuższego już czasu mam problemy z zaśnięciem. Wczoraj oboje z mężem się przewracaliśmy. Poczytałam książkę i po szóstej zasnęłam.
    Ja jestem Brudas a nie Brutus - od 5 miesiecy notorycznie uwalony ulanym mlekiem, a od miesiaca marfefka ;)

Puscilam do Ciebie oczko na koncu zdania, okeeeeeej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:03

moremi, Zofia8, efcia, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u nas w kraju to mają skłonnośc do tworzenia kampanii negatywnych. Zamiast pokazać radosną rodzinę z dwójką dzieci na wakacjach czy wracających z pracy/przedszkola i zrobić jakiś program "państwo przyjazne rodzinie" z ułatwiaczami dla dzieciaków (nie z kasą) i dobrą ofertą i poprawioną edukacją/opieką/medycyną preferencjami dla pracodawców dbających o dzieci pracowników i takimi tam rzeczami, to tylko straszą smutnymi czterdziestkami.
    A negatywne kampanie zawsze mają słabszy oddźwięk i jeszcze budzą kontrowersje przeważnie, bo zawsze kogoś się przy okzaji urazi.

Jeszcze dzisiaj widziałam plakat "bądź bezpiecznym rodzicem" - kampania antyprzemocowa. No Boziu, Ty widzisz i nie grzmisz.

moremi, ComeToMeBaby, Zofia8, kkisia, beates lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nasłuchałam się w korytarzu, że ho ho .. pierwsza laska prawie mdlała i siedziała z nami w poczekalni i wiła się z bólu.

w sumie dobrze, bo dokładnie zrobili ale niedobrze, bo zebrało się im na pogawędki
    stanęli nade mną w 6 osób i gadają, ja z kocurem wywalonym na wierzchu a oni stoją i gadają
    położna na szczęście przytomnie zakryła mnie jakimś ręcznikiem papierowym (dobrze, że nie gazetą ;-) )
    Mogla Cie przykryc Zyciem na goraco, albo Faktem.
    Albo 1000 krzyzowek :) Albo "NIE" Urbana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:03

moremi, Aasiula, Bozia3, ComeToMeBaby, Reni, paszczakin, efcia, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i odnosnie spotu:
    http://wiadomosci.onet.pl/auu-suki-odkladaja-macierzynstwo-na-potem/c32w9y

moremi, Reni lubią tę wiadomość

gretka
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nawet ze mnie tak nie zartujcie dzisiaj, bo pójdę stąd i tyle. Dzisiaj jestem niewyspana, rozdrażniona i mam małą tolerancję.
    No juz juz spokojnie easy man :) Daj kissa

Bliska 77, Zofia8, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nawet ze mnie tak nie zartujcie dzisiaj, bo pójdę stąd i tyle. Dzisiaj jestem niewyspana, rozdrażniona i mam małą tolerancję.

Dobra, dobra już nie będę. :-D

Bliska 77, Zofia8 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A Kometa, zapomnialam zem Ci powiedziec - zuch!
    I to bez zadnego biadolenia i siania paniki przed.
    Pani Ci chyba podniesie ocene za sprawowanie ;)
    o! o! o! :)
    wręcz przeciwnie. podnosiłam na duchu współtowarzyszkę. zażartowałam sobie z tym prosektorium. ogólnie lajcik. nawet na stole był lajcik. i jak zakładał sprzęt też lajcik. jak usłyszałam przy zakładaniu sprzętu: może pani poczuć lekkie przyszczypanie to się zaczęło... nie dość, że przyszczypanie czułam, potem jakby mi rurkę przez szyjkę macicy wsuwał (pewnie tak było, ale czułam dokadnie co robi), a jak zaczął wtłaczać kontrast to zrobiło się bardzo niemiło. sobie myślę: kurdę, to nie tak miało być. Potem już zaciskałam oczy. A potem był armageddon.

ale wytrzymałam. nawet to przepychanie...
    no dobra- kawę robię. stawiam- kto chce?

moremi, Bliska 77, Simba, Aasiula, Krakonka, efcia, kkisia, Magdala, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Hi hi, mi doktor kazał sobie nogi na ramionach postawić przed badaniem. :-)

moremi, Aasiula, Krakonka, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, efcia, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A czego Morek nie spalas do 6ej - mordowalas w nocy tych co Ci dali nielajki? ;)
    hahahahaha padłam :)

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    o! o! o! :)
    wręcz przeciwnie. podnosiłam na duchu współtowarzyszkę. zażartowałam sobie z tym prosektorium. ogólnie lajcik. nawet na stole był lajcik. i jak zakładał sprzęt też lajcik. jak usłyszałam przy zakładaniu sprzętu: może pani poczuć lekkie przyszczypanie to się zaczęło... nie dość, że przyszczypanie czułam, potem jakby mi rurkę przez szyjkę macicy wsuwał (pewnie tak było, ale czułam dokadnie co robi), a jak zaczął wtłaczać kontrast to zrobiło się bardzo niemiło. sobie myślę: kurdę, to nie tak miało być. Potem już zaciskałam oczy. A potem był armageddon.

ale wytrzymałam. nawet to przepychanie...
    no dobra- kawę robię. stawiam- kto chce?

To przyszczypanie to kulociąg. Już sama nazwa brzmi strasznie, a urzadzenie wymyslił niechybnie jakiś psychopatyczny wynalazca z urazem do kobiet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:09

moremi, Simba, Krakonka, kapturnica, ComeToMeBaby, Natka_79, Zofia8, efcia, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w temacie
    nawet głowy umyć nie mogłam, bo moje dziecię z lubością wspina się do krany i wajchą "zamyka/zakręca" mi wodę w trakcie mycia łba i rozradowana patrzy kiedy mamcia powie "nie wolno", kurwa myć głowę na raty...

Simba, ComeToMeBaby, Bozia3, gretka, efcia, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka, przeszłam się bo to niedaleko. Nie raz chodzę dłuższe dystanse. A po zabiegu jeszcze posiedziałyśmy z dziewczynami i odpoczywałyśmy, najpierw na oddziale na krzesełkach w korytarzu, a potem poszłyśmy na zewnątrz na powietrze na ławce usiąść. I jeszcze jak siedziałysmy na oddziale to przeszło wszystko, cały ból i uczucie że tam cos się dzieje. Nówka nierdzewka. Teraz siedze przy kompie i się nigdzie nie ruszam.
    A- i zakupy były lekkie.
    Rozgrzeszona?

Bozia3, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie przyzwyczajałam, mamusia go przyzwyczaiła.
    U mnie przez te 15 lat trochę się wyrobił.
    Tylko on zciaga wsio na ostatnia chwilę a mnie to wkurwia.
    Pociesze..Z gatunku takich moj tez..I wiecznie tekst chorąży zawsze zdąży.A kurwa nawet we wojsku nie był XD

macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, gretka, efcia, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4852560e298b.jpg

Bliska 77, moremi, macduska, ComeToMeBaby, Reni, Bozia3, gretka, Zofia8, efcia, kkisia, dorbie, Magdala, stara.krycha, SolarPolar, beates, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    I jeszcze:
    Kampania skierowana chyba do tych co mają gdzie i mają z kim i maja za co dzieci robić tylko im się nie chce.
    Co by nie mówić to natura jest nieubłagalna a po 30 wskazówka zegara biologicznego w dupę kole...
    AMEN Moze to doptrze do niektorych :)

macduska, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    bry albo i nie, ciezki dzien, pozarlam sie z chuopem, a drazliwa jestem wyjatkowo bo owu- a to pierwsze ze wiem ze psu na bude....

Kometa- nie n jest zle, plan dzialania i do przodu!, przezylas i juz tylko lepiej; ja tez nie chcialam straszyc bolem- bo ja nie wiem jaki masz prog..

az mi sie przypomnialo- tak z ciekawosci zapytam- jak ktos mowi ze dal rade- ty jestes przed - to dziala mobilizujaco na Ciebie czy stresujaco?
    gretka, te chłopy to mają z nami ciężko :) chyba też im jakieś medale czasem przysługują za zasługi ;)

na razie plan jest taki: odebrać wyniki, iść do gin po skierowanie na laparo i iść na laparo. m wraca za miesiąc i robi trzecie badanie plemniorów. i co dalej zobaczymy.

właśnie co do bólu to np. u stomatologa lajcik- miałam kanałowo robione zęby to się ginka dziwiła, że po zabiegu nic mi nie jest, żadnych środków przeciwbólowych nie musiałam brać. Po wyrywaniu ósemki też lajcik, ale to pewnie zasługa chirurga magika. Bóli @ też nie mam takich aby się zwijać z bólu, mogą być uciążliwe i czuję się zdechnięta, ale bardzo sporadycznie sięgam po środki przeciwbólowe z powodu @. Myslałam, że to hsg obleci po mnie jak mocniejsze @. A to kurdę wcale do @ nie było podobne.

jak poczytałam, że to ból podobny do @ to miałam lajcik, więc raczej mobilizująco, bo ja bóle @ to na lajcie znoszę. więc chyba uspokajająco to działa. świadomość tego co cię czeka.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Kometa - może to niewielkie pocieszenie, ale laparo pod względem bólu jest zerowe....jeśli dobrze znosisz narkozę -to w ogóle lajt....
    nigdy nie miałam narkozy.
    znieczulenie miejscowe zdarzyło się. ale tak całkiem bezbronna i nieczuciowa to nie leżałam chyba nigdy. (p.s. za duże prasowanie się nie liczy hehehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:22

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a i odnosnie spotu:
    http://wiadomosci.onet.pl/auu-suki-odkladaja-macierzynstwo-na-potem/c32w9y
    feministyczne wrzaski nie mające nic wspólnego z prawdziwą rzeczywistością.....

FZuMp1.png

‹‹ 9873 9874 9875 9876 9877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ