X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A ja właśnie siedzę pod gabinetem i czekam na wynik hsg.
    Chyba nie jest ok bo bolało jak jasna cholera i część wyleciało.
    A najgłupsze w tym wszystkim jest to że sama nie wiem co bym chciała usłyszeć...

Niuta czekam razem z Tobą!
    Trzymaj się.

kapturnica, Niuta, Aasiula, iwcia77, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w strugach deszczu.
    Rano była taka burz, ze nie dało się dojechać do pracy. W domu deszcz wlewał się przez okna.

Miłego poniedziałku- chociaż to oksymoron. :-)

kapturnica, kkisia, iwcia77, Sabina, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Niuta czekam razem z Tobą!
    Trzymaj się.
    I Ja tez , kciukam

efcia lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    A ja właśnie siedzę pod gabinetem i czekam na wynik hsg.
    Chyba nie jest ok bo bolało jak jasna cholera i część wyleciało.
    A najgłupsze w tym wszystkim jest to że sama nie wiem co bym chciała usłyszeć...
    Polubiłam bo ty siostro moja też na hsg a nic nie mówiłaś. Ja też dziś odebrałam wyniki. Zaraz doczytam czy pisałaś coś jeszcze.

Ja dostałam wynik: jama macicy kształtu i wielkości prawidłowej. Jajowód lewy drożny. Nie uzyskano w czasie badania zakontrastowania prawego jajowodu - niedrożny. I dostałam do kompletu płytę CD ze zdjęciami rtg.

Wczoraj bolał mnie prawy jajnik, ten od niedroznego jajowodu. I wieczorem miałam dziwny, nieprzyjemny zapach śluzu. Zapodałam sobie globulkę, ale niewiele pomogło. Zastanawiam się czy mnie nie popsuli...

iwcia77, Sabina, efcia, kapturnica lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu się szykowałam na nie wiadomo jakie nadrabianie a tu już po. Niuta, mówisz, że bolało i nie powiedzieli ci nic w trakcie badania o wyniku? Mi powiedzieli, poszłam tylko odebrać to na piśmie. Jedyne dodatkowe informacje to o macicy przeczytałam.

To co? Odebralaś już pewnie wynik? I jak, wszystko ok? Trzymam kciuki <3

c5e015d88e.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko wiem
    Te Wasze kciuki działają czarownice jedne ;-)
    Obie rury drożne. I nawet się wyprostowały bo dwa lata temu były poskręcane.
    To teraz proszę o kciuki za efekty :-P
    A nic nie mówiłam bo zdecydowałam się w czwartek.

ComeToMeBaby, Zofia8, Reni, dorbie, gretka, Magdala, macduska, kkisia, Aasiula, Bozia3, iwcia77, paszczakin, Krakonka, ania.g, Sabina, stara.krycha, efcia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Ja tu się szykowałam na nie wiadomo jakie nadrabianie a tu już po. Niuta, mówisz, że bolało i nie powiedzieli ci nic w trakcie badania o wyniku? Mi powiedzieli, poszłam tylko odebrać to na piśmie. Jedyne dodatkowe informacje to o macicy przeczytałam.

To co? Odebralaś już pewnie wynik? I jak, wszystko ok? Trzymam kciuki <3

Nie mówili w trakcie bo chcieli poczekać na zdjęcia.
    Ale lekarka się śmiała że jak boli to dobrze ;-)

iwcia77, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, super! :-D
    A czujesz się już dobrze po zabiegu?
    I czemu nie wiedziałaś co chcesz usłyszeć, jakieś zwątpienie cię naszło?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Nie mówili w trakcie bo chcieli poczekać na zdjęcia.
    Ale lekarka się śmiała że jak boli to dobrze ;-)
    Hmm... Mnie napieprzało i jest tylko w połowie dobrze. Może jakby mnie tylko bolało to byłoby dobrze ;-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    ogólnie to mój mnie wykończył psychicznie itd

nie wiem jak kobiety wytrzymują z facetem 7 dni w tygodniu pod jednym dachem
    Dowiesz się jak już będziesz miała faceta na emeryturze :P
    Ja już się przekonałam, mój już od ponad roku emeryt i mam go 24/dobę :D

dorbie, iwcia77, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, jak tunikę zakładasz to do niej leginsy czy spodnie? Ja nie chodzę w tunikach w ogóle, mała jestem to bym przepadła. A do pracy to nie mogę w leginsach, raczej rurki tak

iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola35, co słychać?

efcia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta, jak tunikę zakładasz to do niej leginsy czy spodnie? Ja nie chodzę w tunikach w ogóle, mała jestem to bym przepadła. A do pracy to nie mogę w leginsach, raczej rurki tak
    Najczesciej albo legginsy albo kupilam takie ciazowe 3/4 getry bawelniane.Przewiewne, cienkie i nic nie przeswituja 8)
    E tam mala, duzo niskich kobiet tez nosi i wyglada bardzo dobrze.Ja lubie ze wzgl na wygode bo nic w tunikach nie sciska , nie odznacza sie ani nie uciska 8)

dorbie, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta to jak rurki drozne i sie wyprostowaly to teraz dzialac 8) Szanse sa wieksze w niedlugim czasie po hsg.
    Kurde tak sie nazarlam czeresni ,ze leze i ledwo oddycham.Dobrze ,ze przy cukrzycy mozna jej jesc bo bylby bol patrzyc przez okno na nie i nie moc jesc =D

kkisia, Niuta, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, nie odzywam się dzisiaj bo jestem trochę zestresowana, dzisiaj mam badania genetyczne, małe jest bardzo ruchliwe bo już je od tamtego tygodnia czuję szczególnie po obiedzie. Nie wiem czy Aasiuli mogę już gratulować :-)? Też mam problem z tym ubiorem do pracy. Legginsy u mni odpadają. Myślę o jakiejś teraz spódnicy, a sukienkę Dorbie też kupiłam tą co Ty, tylko tą ciut dłuższą i rozmiar M wzięłam.

Kapta co do czereśni to tylko 70-80g możesz, dostałam taki wykaz od diabetologa ile na raz jednorazowo owoców, to zaledwie mała garstka-też bym zjadła pół kilo tych czarnych szczególnie.

dorbie, iwcia77, efcia, Magda* lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytyczne wytycznymi ale co organizm to inaczej na rozne produkty reaguje. A ja juz na sobie poeksperymentowalam I tak pol kg czeresni po godzinie 104 =D Po 2godzinach 89 =D Wiec nie bede sobie żałowała zwlaszcza ,że moj organizm bardzo ładnie sobie je przyswaja 8) Z tym ,ze ja wybieram sobie na drzewie owoce mniej dojrzałe .Te bardz ciemne omijam 8)

iwcia77, efcia, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Jestem jestem, nie odzywam się dzisiaj bo jestem trochę zestresowana, dzisiaj mam badania genetyczne, małe jest bardzo ruchliwe bo już je od tamtego tygodnia czuję szczególnie po obiedzie.
    w 13tygodniu czujesz ruchy dziecka ? o.O ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:21

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    w 13tygodniu czujesz ruchy dziecka ? o.O ?

Tak i na pewno się nie pomyliłam.. Ale jestem bardzo chuda i nie mam tłuszczu na brzuchu. Po obiedzie codziennie zawsze.

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula, nie mogę się doczekać Twojego jutrzejszego testu ☺

ola_35, Aasiula, iwcia77, efcia, Arwena lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Tak i na pewno się nie pomyliłam.. Ale jestem bardzo chuda i nie mam tłuszczu na brzuchu. Po obiedzie codziennie zawsze.
    No to gratuluje wyczuc ruch istotki wazacej zaledwie maks 30gram. =D Chyba nigdzie nie spotkalam sie z tak wczesnymi ruchami w ciazy.Jestes pionierka XD

ola_35, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 9945 9946 9947 9948 9949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ