35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:chodze do prawdziwej pani psycholog ( wloskiej)...ja jestem uzalezniona od psychologow- uwielbiam ich
raczej ona nie zajmuje sie snami
Ja teraz się zapisałam na spotkania online. Strasznie wymagającego mam gościa
No to Ci musze powiedzieć, że szacuneczek. Język trzeba perfekt, żeby się porządnie wygadać
iwcia77 lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Tez uwielbiam. Drogie hobby
No to Ci musze powiedzieć, że szacuneczek. Język trzeba perfekt, żeby się porządnie wygadaćmalgos741, Bozia3, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krakonka wrote:Tez uwielbiam. Drogie hobby
No to Ci musze powiedzieć, że szacuneczek. Język trzeba perfekt, żeby się porządnie wygadać
w szkole z jez polskiego tez mi niezle szlo, bogaty zasob slow w rodzimym jezyku tez procentujeMala79, Krakonka, Sabina, dorbie, Mega, Dziobak, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no wiesz jak sie mieszka 12 lat w obcym kraju to trzeba jezykiem sie poslugiwac a ja sie jezykow szybko ucze , maz wloch , wiec jakos poszlo, brakuje mi jednak 2 trybow - warunkowego i przypuszczajacego do opanowania- sa trudne nawet dla wlochow
w szkole z jez polskiego tez mi niezle szlo, bogaty zasob slow w rodzimym jezyku tez procentuje
Zdolna bestia z Ciebie jest i dasz radę i tryby pokonaćiwcia77, Krakonka, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie w psychologach fascynuje sprawa bardzo egoistyczna. Idzie się do człowieka, płaci mu się i można marudzić nie wysłuchując jego problemów i nie wysilając się na porady. A ja uwielbiam gadać, analizowac, roztrząsać. Nie robię tego z przyjaciółmi, bo mi ich szkoda
iwcia77, Mala79, Bozia3, Mega, efcia, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
pozatym przez 2 lata uczyla mnie pewna maestra od literatury wloskiej
kolezanka tesciowej na emeryturze - bardzo chciala byc wolontariuszem , wiec tylko skorzystalam. miala fajny system- kazala mi pisac wypracowania i na ich podstawie uczuylam sie gramatyki- tzn ona mi je poprawiala i tlumaczyla dlaczego. pisalam duzo na temat polski, historii, tradycjach, kulturze...ona przez to poznala nasz kraj i czytajac sie nie nudzila
Krakonka, Mala79, caffe, BISCA, Aasiula, macduska, Bozia3, Mega, efcia, Arwena, kkisia, beates lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Mnie w psychologach fascynuje sprawa bardzo egoistyczna. Idzie się do człowieka, płaci mu się i można marudzić nie wysłuchując jego problemów i nie wysilając się na porady. A ja uwielbiam gadać, analizowac, roztrząsać. Nie robię tego z przyjaciółmi, bo mi ich szkoda
Mala79, Krakonka, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajnie
Ja w ramach gimnastyki mózgu planuję utrwalić sobie rosyjski i nauczyć się francuskiego lub hiszpańskiego.
Podobno nauka języków tworzy nowe połączenia w mózgu, które mogą zastąpić te poniszczone wiekiem czy czym innym.iwcia77, Mala79, BISCA, Dziobak, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
Krakonka wrote:Fajnie
Ja w ramach gimnastyki mózgu planuję utrwalić sobie rosyjski i nauczyć się francuskiego lub hiszpańskiego.
Podobno nauka języków tworzy nowe połączenia w mózgu, które mogą zastąpić te poniszczone wiekiem czy czym innym.Krakonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny