35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala79 wrote:Do piwnicy hmm nie, nie mogę bo tam są moje zaprawy i by mi je zjadł
no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka
Krakonka, Mega, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Fajnie
Ja w ramach gimnastyki mózgu planuję utrwalić sobie rosyjski i nauczyć się francuskiego lub hiszpańskiego.
Podobno nauka języków tworzy nowe połączenia w mózgu, które mogą zastąpić te poniszczone wiekiem czy czym innym.
A ja kompletnie nie znaju tego języka znaczy nigdy się go nie uczylam całe życie tylko ang i niemiecki
Ale bardzo mi się podoba francuskiiwcia77, Krakonka, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:no raczej ten ze zdjecia ma inne menu niz kompot ze sliwek, dzemik truskawkowy czy maslaki w occie
no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka
iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?iwcia77, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna
BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśniSyn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ja sie nie znam na przetworach ...nie pomoge
jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna
A teraz każda wciagneiwcia77, BISCA, Mega, efcia, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśni
Jeszcze raz kolorów znikam było Milo ale się skończyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 01:23
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny