X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Do piwnicy hmm nie, nie mogę bo tam są moje zaprawy i by mi je zjadł:-)
    no raczej ten ze zdjecia ma inne menu niz kompot ze sliwek, dzemik truskawkowy czy maslaki w occie :) no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka ;D

Krakonka, Mega, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Fajnie :)
    Ja w ramach gimnastyki mózgu planuję utrwalić sobie rosyjski i nauczyć się francuskiego lub hiszpańskiego.
    Podobno nauka języków tworzy nowe połączenia w mózgu, które mogą zastąpić te poniszczone wiekiem czy czym innym.

A ja kompletnie nie znaju tego języka znaczy nigdy się go nie uczylam całe życie tylko ang i niemiecki
    Ale bardzo mi się podoba francuski

iwcia77, Krakonka, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Mądrze gadasz normalnie bym Tobie i sobie polala
    tylko, ze ja tego nie odkrylam :)to psychologiczny komunal ;D

Mala79 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no raczej ten ze zdjecia ma inne menu niz kompot ze sliwek, dzemik truskawkowy czy maslaki w occie :) no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka ;D
    A skąd wiesz a może on jaroszem jest i wszystko by mi zniknęło i co ja bym biedna zrobila;-)

iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tylko, ze ja tego nie odkrylam :)to psychologiczny komunal ;D

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
    Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?

iwcia77, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo nawet nie zwróciłam uwagi że to już pierwsza się zrobiła czas iść spać

Kolorowych życzę snow

iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
    Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?
    LO matko 3 dni smażenia? Ale że jak?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    ja sie nie znam na przetworach ...nie pomoge :) jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna ;D

BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    LO matko 3 dni smażenia? Ale że jak?
    ja slyszalam o bigosie siedmiodniowym to pewnie i konfitury trzydniowe tez sa :)

megan8 lubi tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśni :)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja sie nie znam na przetworach ...nie pomoge :) jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna ;D
    Hehe taka podawana w przedszkolu na podwieczorek wtedy ją pakowalam do fartuszka bo jej nie lubilam
    A teraz każda wciagne :-)

iwcia77, BISCA, Mega, efcia, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kupię więcej truskawek, rabarbar (o ile jest jeszcze) i wleję ten sok. Pogotuję i popakuję w słoiki. Powinno być mniej slodkie.

iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu nie było czegoś takiego. Na śniadanie zupa mleczna z grysikiem owszem, ale żadnego soku.
    Lubię zupy mleczne :)

iwcia77, Mala79, BISCA lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, bo Małgosię trzeba zaprowadzić do żłobka jutro, więc trza się zwlec switem.
    Miło było :)
    Dobranoc :)

iwcia77, Mala79, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśni :)
    No to już teraz mogę iść spać bo wiem jak to się robi ją akurat się owocami nie zajmuje tzn dzemami ani konfiturami to specjalność mojej mamy ja warzywami się zajmuje i rybkami i takie tam

Jeszcze raz kolorów znikam było Milo ale się skończyło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 01:23

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamykam kram, zwijam nuty ide lulu - dobrej nocy i do jutra

Mala79, Aasiula, Mega, efcia, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Aasiula, Mega, efcia, kkisia, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laski wieczorem naprodukowalyscie :-)
    Iwcia, Krakonka nie mówcie że już nie spicie ;-)

Aasiula, Mega, efcia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 15:11

Mega, efcia, Simba, kkisia, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 9986 9987 9988 9989 9990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ