35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no raczej ten ze zdjecia ma inne menu niz kompot ze sliwek, dzemik truskawkowy czy maslaki w occieMala79 wrote:Do piwnicy hmm nie, nie mogę bo tam są moje zaprawy i by mi je zjadł

no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka
Krakonka, Mega, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrakonka wrote:Fajnie

Ja w ramach gimnastyki mózgu planuję utrwalić sobie rosyjski i nauczyć się francuskiego lub hiszpańskiego.
Podobno nauka języków tworzy nowe połączenia w mózgu, które mogą zastąpić te poniszczone wiekiem czy czym innym.
A ja kompletnie nie znaju tego języka znaczy nigdy się go nie uczylam całe życie tylko ang i niemiecki
Ale bardzo mi się podoba francuski
iwcia77, Krakonka, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA skąd wiesz a może on jaroszem jest i wszystko by mi zniknęło i co ja bym biedna zrobila;-)iwcia77 wrote:no raczej ten ze zdjecia ma inne menu niz kompot ze sliwek, dzemik truskawkowy czy maslaki w occie
no chyba, ze trzymasz w piwnicy piersi z kurczaka 
iwcia77, Krakonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?
iwcia77, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLO matko 3 dni smażenia? Ale że jak?Krakonka wrote:Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
ja sie nie znam na przetworach ...nie pomogeKrakonka wrote:Zrobiłam truskawki. Nie wiem, co to będzie, chyba coś w rodzaju frużeliny. Bo trzeba było dodać cukier żelujący. Do konfitur nie dodaję, tylko sam cukier i smażę przez trzy dni.
Z 2 kg owoców i 1 kg cukru wyszło mi 12 małych słoiczków (0,24l) do których wpakowalam głównie truskawki i mało płynu. Płyn zlałam i mam litr truskawkowego ulipka. Zobaczę, jak się zachowa i co z niego wyjkdzie rano. Jakaś galaretka czy raczej gęsty sok. No i wtedy pomyślę, co z nim zrobić. Może na jakiś deser się nada?
jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna
BISCA, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśni
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
nick nieaktualnyHehe taka podawana w przedszkolu na podwieczorek wtedy ją pakowalam do fartuszka bo jej nie lubilamiwcia77 wrote:ja sie nie znam na przetworach ...nie pomoge
jedyne co mi sie kojarzy z sokiem to kasza manna 
A teraz każda wciagne
iwcia77, BISCA, Mega, efcia, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to już teraz mogę iść spać bo wiem jak to się robi ją akurat się owocami nie zajmuje tzn dzemami ani konfiturami to specjalność mojej mamy ja warzywami się zajmuje i rybkami i takie tamKrakonka wrote:Gotujesz owoce z syropem (cukier+woda) przez pół godziny, odstawiasz do zastępnego dnia, znów gotujesz pół godziny, do 3 dnia i znów gotujesz. Potem wsadzasz do sloikow. Takie klasyczne konfitury. Robię je tylko z wiśni

Jeszcze raz kolorów znikam było Milo ale się skończyło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 01:23
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny



