35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:nie
to jest zupełnie inne badanie, kosztuje ok 350 zł.37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
W 2016- laparaskopia- droznosc , wyciete ogniska endometriozy, zrosty.
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Listopad 2018 - decyzja o IVF
Grudzień 2018- pierwsze wizyty w klinice Invimed w Warszawie
Styczeń 2019- planowana stymulacja
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Wierze w ten rok dla nas wszystkich. -
Betta wrote:Cześć dziewczyny, mogłabym do was dołączyć?37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Wszystkie badania wyszly ok, mąż-dobre wyniki, podejrzenie o niepłodność idiopatyczną
Luty 2019- planowane pierwsze In Vitro, Długi protokół , hiperstymulacja , 8 komorek, tylko 1 zarodek, przetrwał do 5 doby.
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Ja mam jutro wazne spotkanie , odbieram wszystkie wyniki badan i jak bedzie dobrze lekarz ustali mi stymulację.
Alstro38 lubi tę wiadomość
37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
No to może ja tak krótko i skromnie przedstawię wam moja osobę wiec mam 35 lat, w czerwcu pyknie 36, ale trzymajmy się 35 póki co staramy się już prawie 3 lata o pierwsze dziecko i nic... ani razu nie zaskoczyło, a probowalam już chyba wszystkiego i przechodziłam różne fazy nastawienia psychicznego, nic nie pomaga mam za sobą jedną iui przy stymulacji, niestety również lipa... dziś dostałam @, w czwartek mam wizytę u ginekologa i jeśli wszytsko będzie Ok, to zaczynam kolejna stymulację i kolejną, ostatnią iui, następnym krokiem będzie in vitro. Nie mieszkam w Polsce, tu gdzie mieszkam na moje szczęście mam refundowane 4 iui i 3 in vitro. Przeszłam miliony badan i nic kompletnie ani mi ani mężowi nie dolega, z jednej strony to dobrze, ale z drugiej człowiek nieraz chciałby poznać odpowiedz. Ja wiem, ze wy pewnie macie w rekawie jeszcze milion innych badan, które ewentualnie można by zrobić, ale już nie chce wariować, troszkę mam już dość, zdaniem mojego gina nie ma już co brnąć w badania, bo i tak ewentualnie jedynym rozwiązaniem będzie in vitro. No to się rozpisałam odrazu człowiekowi lżej na duszy
Herbatka37, antubis84 lubią tę wiadomość
-
Betta wrote:No to może ja tak krótko i skromnie przedstawię wam moja osobę wiec mam 35 lat, w czerwcu pyknie 36, ale trzymajmy się 35 póki co staramy się już prawie 3 lata o pierwsze dziecko i nic... ani razu nie zaskoczyło, a probowalam już chyba wszystkiego i przechodziłam różne fazy nastawienia psychicznego, nic nie pomaga mam za sobą jedną iui przy stymulacji, niestety również lipa... dziś dostałam @, w czwartek mam wizytę u ginekologa i jeśli wszytsko będzie Ok, to zaczynam kolejna stymulację i kolejną, ostatnią iui, następnym krokiem będzie in vitro. Nie mieszkam w Polsce, tu gdzie mieszkam na moje szczęście mam refundowane 4 iui i 3 in vitro. Przeszłam miliony badan i nic kompletnie ani mi ani mężowi nie dolega, z jednej strony to dobrze, ale z drugiej człowiek nieraz chciałby poznać odpowiedz. Ja wiem, ze wy pewnie macie w rekawie jeszcze milion innych badan, które ewentualnie można by zrobić, ale już nie chce wariować, troszkę mam już dość, zdaniem mojego gina nie ma już co brnąć w badania, bo i tak ewentualnie jedynym rozwiązaniem będzie in vitro. No to się rozpisałam odrazu człowiekowi lżej na duszy
Twoja historia bardzo podobna do mojej tez nie wiadomo o co chodzi.... a moge zapytac jakie masz Amh?37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
zulka wrote:No to super. Ja dzisiaj zaczęłam.37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Herbatka37 wrote:Super ze juz zaczęłaś. Ja jeszcze chwile i pewnie 24.01 rozpocznę. Dawaj znac jak sie czujesz? Ile razy zastrzyki dziennie? A moge zapytac czy duzo wydałaś na lekarstwa i jakie?
-
Herbatka37 wrote:Witamy Cie bardzo serdecznie,
Twoja historia bardzo podobna do mojej tez nie wiadomo o co chodzi.... a moge zapytac jakie masz Amh? -
Katrinn00 wrote:Wszystkie skupione na staraniach37 lat, Starania od 2012 roku.
W 2015 - 6IUI
HSG -ok, Amh -2,75
Kwiecien -17.04 transfer
9dpt 296, 13dpt 1984 😊
Herbatka37 wrote:Ja dzisiaj w stresie bo sie dowiem duzo o wynikach i wszystkim jak bedzie wygladala procedura u mnie ze stymulacja i od kiedy zaczynam. Jak wyszly wyniki meza, jak kariotypy. Mam wizyte wieczorem i caly dzien o tym mysle. W dodatku cala noc mi sie śniły szczury, a to chyba zly znał , az sie boje
-
Herbatka37 wrote:Ja dzisiaj w stresie bo sie dowiem duzo o wynikach i wszystkim jak bedzie wygladala procedura u mnie ze stymulacja i od kiedy zaczynam. Jak wyszly wyniki meza, jak kariotypy. Mam wizyte wieczorem i caly dzien o tym mysle. W dodatku cala noc mi sie śniły szczury, a to chyba zly znał , az sie boje
O dopiero doczytałam, ze wizyta wieczorem nie stresuj się, na pewno będzie wszystko w porządku i rozpoczniecie procedurę