Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Witam nowe dojrzalsze Staraczki 😆

Coś mi nie działała apka i nie mogłam robić wpisów ale dziś coś w końcu ruszyło..

Upadanie ode mnie: po punkcji fatalnie sie czułam, brzuch wzdęty do teraz (a to już tydzień po) i słabiutka byłam. Spodziewałam się OHSS pomimo małej dawki leków. Mimo to w czwartek był transfer.
    Dwa zarodki podane więc trzymajcie kciuki!

W hodowli zostały jeszcze dwa (pozostałe padały w kolejnych dniach). Łącznie z 9 pobranych komórek 8 się zapłodniło, jedna od razu padła, potem kolejne i tak w D3 były 4.
    2 zarodki trzymali do 6 dnia i przed chwilą dostałam raport - zamrozili 2 blastki 3BB i 6BA!

Okazuje się, że 3 stymulacja i najlepszy wynik bo łącznie 4 zarodki. Co z nich będzie zobaczymy.

I do Dziewczyn, które się wahają i którym brakuje już sił.. ja też mam co drugi dzień zalamke.. ciągle zadaje sobie pytanie dlaczego to musi być takie trudne, dlaczego człowiek puchnie, ledwo chodzi, daje się badać transwaginalnie i zaglądać do macicy, musi robić sobie zastrzyki..

Nikt nie da Wam gwarancji.. ale jakoś tak się dzieje, że jesteśmy w stanie znaleźć w sobie pokłady siły i nadziei..

Ściskam Wam mocno i przesyłam dobrą energię!

P.s. wczoraj pół dnia ryczałam, że nic z tej próby nie wyjdzie a dziś mam 2 ❄️ i 2 zarodki w brzuchu 😆 zwariować można!!

Lajla87_87 lubi tę wiadomość

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓

II IVF (z PGT-A) 10.25
    18.10 start stymulacji: Mensinorm 225 j.
    29.10 punkcja➡️ 14 pobranych ➡️ 8 zapłodnionych ➡️ 2 ❄️❄️ (✅ po PGT-A)
    01.12 transfer FET ❄️4BA ❌🥲
    02.02 II transfer FET ❄️ 3BA, 8dpt beta 84, beta rośnie, 22 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, 29 dpt serduszko, 10 tc poronienie wywołane ❌😢

III IVF stymulacja 12.08 start
    Punkcja ➡️ 9 pobranych ➡️8 zapłodnionych ➡️ 2 transferowane 3D + 2 ❄️ 3BB, 6BA
  • Zielona@ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Najnowsza, a czy badałaś się w tym kierunku czy narazie staracie się po prostu naturalnie? Rok to w sumie nie jest jeszcze dużo, ale w tym wieku to też szkoda czasu na czekanie. Ja wymiękałam kilka razy, ale jeszcze znalazłam siłę na walkę i po 16 latach podjęliśmy jeszcze jedną próbę in vitro.

@Kat84 mocne kciuki ✊✊ czyli miałaś świeży transfer - u mamy będzie im najlepiej, niech się wgryzają. No masz prawo do różnych emocji. Kiedy pierwsze testowanie?

Jestem ciekawa jak tam nasze zarodki. jutro mam wizytę kontrolną w klinice więc podpytam - to będzie 4 doba.
    Jeśli chodzi o przyczynę niepowodzeń to nie wiemy, ale nie badałam się pod kątem immunologi, nie miałam na to siły, miałam nadzieję, że mając tak ładne blastki napewno się uda.

Starania od 2010 r. - 4 IUI

Start in vitro 05.2020 (5x❄️blastocysty)
    ➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
    ➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
    31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
    8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
    ➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
    ➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
    ➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zielona testowanie dla kliniki mam 08.09. I może dzień wcześniej zrobię ale nie chce wariować.

Jutro powinnien być już w miare dobry obraz hodowli u Was. Dawaj znać.
    To same jest nerwowy moment wyczekiwania więc przesyłam moc uścisków. Sama to przed chwilą przeżywałam.

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓

II IVF (z PGT-A) 10.25
    18.10 start stymulacji: Mensinorm 225 j.
    29.10 punkcja➡️ 14 pobranych ➡️ 8 zapłodnionych ➡️ 2 ❄️❄️ (✅ po PGT-A)
    01.12 transfer FET ❄️4BA ❌🥲
    02.02 II transfer FET ❄️ 3BA, 8dpt beta 84, beta rośnie, 22 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, 29 dpt serduszko, 10 tc poronienie wywołane ❌😢

III IVF stymulacja 12.08 start
    Punkcja ➡️ 9 pobranych ➡️8 zapłodnionych ➡️ 2 transferowane 3D + 2 ❄️ 3BB, 6BA
‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ