35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Thoruviel,ja ciagle sie łudze ze uda nam sie uniknac takich szpargałów,bo u nas w mieszkaniu na prawde ciasnota. Juz nie moge sie doczekac jak pozbedziemy sie bujaka,ale z drugiej str troche jednak ulatwia mi zycie. Ja nie korzystalam zadnych poradnikow czy planerow,przeczytalam tylko zasady rd niemowlat i dzialam bardziej intuicyjnie. Dzis dostanie pierwszy raz jabluszko. Moge dodac ze plamy po sloiczlach schodza truniej niz po "potrawach"domowych,w sumie nie wiem czemu skoro nic tam nie dodaja 🤔
Masz juz tak ruchliwego szkraba ze aby patrzec jak bedzie chodzic,ale domyslam sie ze wcale na to nie czekasz🤭 zazdroszcze roweru,w sumie tez bym mogla pojsc ale nie lubie sama jezdzic. Ostatnio nawet widzielismy z mezem ze ludzie woza takie maluszki na siedzisku zamontowanym z przodu roweru na ramie i sie tak zastanawiamy czy za rok juz bedziemy mogli z tego korzystac.
MamaWPlanach,to czelamy zatem na wyniki polowkowych 🤞🤞Od razu Ci napomne,ze rozmiarowka z H&M jest nieco zawyzona. My dlugo nosilismy bodziaki z rozm.56 bo na poczatku byly bardzo luzne a potem w sam raz i tak zeszlo ze do 3 miesiaca mlody w nich chodzil. Popatrz,juz niemal miesiac minal jak kestes w domu. Teraz dopiero masz inna perspektywe i sama widzisz ze na pewni takie wejscie na wolniejsze obroty dobrze Ci robi. Korzystaj z tego odpoczynku bo to bardzo szybko mija. Jakos sobie zoorganizowalas ten vzas konkretnymi zajeciami czy na poczatku upajalas sie brakiem zajec? 😅😁 co do wozka,to ciezko cos doradzic bo to tez zalezy od dziecka czy bedzie egzemplarzem,ktory chetnie jezdzi. My juz mamy pol roku gondole,ale mlody ledwo sie w niej miesci,a na spacerowke jeszcze niegotowy. Kupilismy nowy wozek 2w1 choc to byla moja fanaberia bo tez moglismy dostac w spadku,ale chcialam miec taki jak mi sie podoba. Jestem z niego bardzo zadowolona tymbardziej ze duzo korzystamy. Takze jesli bys sie zdecydowala na kupno nowego to zwroc uwage na wielkosc gondoli,niektore maja je naprawde małe i wtedy dlugo nie posluzą.
Kat84,masz wiadomosc z kliniki ile komorek udalo sie zaplodnic czy nie podaka takich informacji? Decyzja o podaniu 2 zarodkow pewnie bedzie podyktowana tym ile uda sie uzyskac,wiec byc moze zagwostka sama sie rozwiaze😌
Lajla87_87, nieustannie trzymam za Was kciuki,mimo trudnych poczatkow. Zakochalas sie juz po raz drugi? 🥰
Ola8999,podziwiam znowu za przedsiewziecie jak taka daleka wycieczka. U nas czasem drama jak sama z dzieckiem po miescie jedze,wiec wakacje w tym roku odpuszczamy. Z zebami to wow😵szybko wyszly! Mam nadzieje,ze jakos przezyliscie ten trudniejszy czas. U nas na razie nic nie widac,ale wydaje mi sie ze moze sie cos dziac bo czasem w nocy placze i nie chce ani smoczka ani butli,wiec spodziewam sie ze niedlgo cos tam sie pokaze.
Dzis bylismy pierwszy raz na pobraniu krwi z M i plakalam razem z nim 😪 myslalam ze bedzie mial pobranie z palca a tu byl kłuty w zyle i tak mocno zaciskal piastke ze do tej pory ma czerwone slady po paluszkach,a ja jak zobaczylam jaka igle wbija pielegniarka+do tego rozpacz malego to tez nie wytrzymalam. Dobrze,ze byl z nami maz bo nie dalabym rady. Jakby tego bylo malo to wyniki wyszly slabe,nie wiem czy nie anemia 😒
Mam traume i nie wiem co to bedzie jak za jakis czas bedziemy musieli je powtorzyc 🤧🙁😟
MamaWPlanach lubi tę wiadomość
👱♀️36l
AMH 1.19
TSH 1.97->1.49
Ft4 16.60
Żelazo 60.8->45.8
Ferrytyna 10.6->22.70
Estradiol 152
FSH 5.43
LH 5.49
Prolaktyna 20.20
Podejrzenie adenomiozy
Kariotypy OK
👦38l
Badanie nasienia morfologia 2%
08.05 kwalifikacja in vitro
11.05 start stymulacji: 💉Cetrtotide,Menopur,Rekovelle
26.05 Punkcja->7 oocytow, zapłodnionych 6-> 2❄❄ :3AA,3AB
27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
16.07. Zarodek z echem 🥳
21.07 CRL 3.7mm i ❤
31.07 CRL 1.13 cm i ❤ 151 ud/min
14.08 CRL 2.60 cm I ❤ 168 ud/min
17.08 CRL 3.07 cm
05.09 CRL 6.07 cm
Prenatalne,Pappa,Sanco ok 👌

-
Niecierpliwa mam nadzieję że w końcu poczujesz się lepiej
to musi być upierdliwe, zwłaszcza jak się naczytasz o nagłym przypływie sił w 2 trym, ja tez nic takiego nie miałam 🤔 z tego co pamiętam Just też się czula kiepsko dluugo.
Mamawplanach tak rozszerzamy, młody wciąga wszystko i płacze że chce jeszcze 🤣 ostatnio wyszła mu taka plama na klatce, siostra mi mówiła że może uczulony jest na coś co podałam ale byliśmy u dermatologa i niby atopowe zapalenie skóry.. dostał maść i mamy go kąpać i balsamowac emolientami i zobaczymy. Jak nie to zmiana mleka na hypoalergiczne ale nie jestem na to nastawiona.
Dobrze że rozsądnie podchodzisz do zakupów, taka prawda że w razie czego wszystko kupisz. Ja też oglądałam drogie wózki ostatecznie wzięłam ten co mąż miał "na sprzedaż" (handluje różnymi towarami) i wiecie co ten wózek to był strzał w 10 na nasze wiejskie tereny. To samo fotelik oglądałam oglądałam a w końcu wzięliśmy od znajomych za darmo. Teraz miałam wybierać krzesełko do karmienia i akurat koleżanka napisała że ma dwa z Ikei jedno u siebie drugie u mamy i czy nie chce jednego bo już jej niepotrzebne 🫣 no i tak to się kręci.
Just, zgadzam się, bodziaki 56 z HM też były z nami bardzo długo, też jakoś do końca 3mies. Teraz dostaliśmy od znajomych dres na 74 i jest ogromny a bodziaki 74 sinsay i Pepco idealne.
My się w gondoli jeszcze mieścimy bo chyba mamy taką wieksza no i młody lubi mieć stopy na zewnątrz i walić nimi po rancie 🤣 uwielbia też jeździć w gondoli na brzuszku więc myślę że jeszcze pokorzystamy. Ale na wyjazd chciałam cos lekkiego więc kupiłam parasolkę rozkładana do leżenia na płasko, potem będę mieć ten wózek w aucie na jakieś wypady do sklepu itp. a kupimy jakąś lepsza porządną spacerówkę bo z naszego wózka można zrobić spacerówkę ale już jest dość wyeksploatowany, no nie szczedzilismy go 🤣
Ząbkowanie to był dość wymagający okres , dużo marudzenia, płaczu, nie umiał się niczym zająć na 5 min nawet, w nocy milion pobudek, kilka razy smarowalam mu dentinoxem i anaftinem ale to jest ulga tylko na chwilę. No ale jakoś zleciało, czekamy na następne. Co do plam po słoiczkach ja zastosowałam sposób o którym pisaliście czyli mokre pranie wystawić na słońce i plama zeszła 😃 teraz czekam na słońce i wystawie następnego haha. Ale najczęściej karmię po prostu bez body, sam śliniak. Chociaż i tak potem może ulać na kolorowo. Trzymaj kciuki za wyjazd 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 21:01
MamaWPlanach lubi tę wiadomość
-
Cześć, zbierałam się trochę i postanowiłam napisać i zapytać, czy są tu może dziewczyny, które odpuściły po kolejnej nieudanej próbie? Jestem już po dwóch nieudanych transferach. Miałam tylko jeden zarodek na jedną procedurę. Zmieniłam klinikę. Teraz jestem w trakcie trzeciej stymulacji i.... już mam trochę dość. Mam coraz częściej takie myśli,żeby odpuścić i nie podchodzić do czwartej próby...Nie chciałabym później żałować, ale trwa to już trochę za długo, a młodsza się nie robię i tak myślę, czy może warto zacząć pracować nad opcją życia bez dziecka. Mam 38 lat i AMH 2,9, ale zderzam się ze ścianą dość boleśnie.👱♀️38l
AMH 2,98
TSH 2,1
FT3 2,49
FT4 1,49
Prolaktyna 14.00
Kariotypy OK
2 stymulacje
2 transfery
1 zarodek na jedną procedurę
0 dziecka -
Czesc Moniq88😉 tu w wiekszosci zaciete wojowniczki. A co u Ciebie jest przyczyna nieplodnosci? Te hormony ktore masz w stopce to aktualne?
Ola8999, oczywiscie zycze udanego wyjazdu i bezproblemowej podrozy w obie strony😅kiedy lecicie??
Kurcze,a co to azs to mozliwe zeby dopiero teraz sie ujawnilo? Troche dziwny zbieg okolicznosci ze akurat jak wprowadzacie cos nowego do diety,moze faktycznie uczulenie? A moze jakis nowy balsam uzyliscie??U nas jakis czas temu bylo z kolei łzs i tez do tej pory kąpiemy w emolientach tak przezornie. Ja juz troche z dystansem podchodze do dermatologow bo trafilismy do takiego,ktory stwierdzil ze nic sie nie dzieje,ze to typowe dla niemowlat,zczesala nas 200zl a nic nie przypisala i ostatecznie to dzieki pediatrze sie uporalismy w miare sprawnie z łzs,a twarz malego wygladala juz na prawde zle,wiec u nas to w druga strone.
Ola,to u nas to samo z ubrankami,duzo mielismy i mamy kolejne rozmiarowki z Pepco i Sinsay. Tez jeszcze korzystamy z gondoli ale mlody musi uginac nogi. Nie jest to jakoes problematyczne bo jesli nie spi to jezdzi z nogami w gorze trzymajac sie za stopy i lezy u szczytu wozka,wyglada to komicznie. Kutrcze,czyli zabkowanie raczej nie przyjdzie niezauwazone 😅 ja z plamami tez walcze na sloncu o ile jest,a czesto sie zdarza ze nie mam alurat czasu zaprac na swiezo i tak przelezy tem ciuszek. Sliniaki niewiele pomagaja,bo jak karmie malego,to on palcami sprawdza co ma na lyzeczce a potem te rączki wedruja wszedzie i oboje jestesmy do przebrania. Tez myslalam zeby go rozebrac tak jak piszesz,ale u nas ciagle to przebieranie jest problemem i staram sie to ograniczac do minimum. Jak mu ostatnio dalam sloiczek z zupka jarzynowa to mu tak odbarwilo buzie ze domyc nie moglismy.
Niecierpliwa,ja faktycznie tak jak Ola8999 wspomina zle sie czulam praktycznie cala ciaze,ale nie chce Cie jakos dodatkowo dolowac. Tez na poczatku bylo mi niedobrze i to dlugo bo chyba gdzies do ok20tyg🤔no ale nie wymiotowalam,potem mialam koszmarne wzdecia,zarłam na potege espumisan,bo bez tego to nawet wody sie napic nie moglam,a na sam koniec mialam chyba rozejscie spojenia lonowego i chodzic nie moglam wcale,wiec akurat dla mnie to byl koszmarny czas i wtedu faktycznie sie wszystko dluzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 11:24
Ola8999, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👱♀️36l
AMH 1.19
TSH 1.97->1.49
Ft4 16.60
Żelazo 60.8->45.8
Ferrytyna 10.6->22.70
Estradiol 152
FSH 5.43
LH 5.49
Prolaktyna 20.20
Podejrzenie adenomiozy
Kariotypy OK
👦38l
27.06 Transfer ❄ (6dn), 7dpt beta 34.6, 10dpt beta 163, 13dpt beta 410, 18dpt 2549, 22dpt beta 9234🍀
16.07. Zarodek z echem 🥳
21.07 CRL 3.7mm i ❤
17.08 CRL 3.07 cm
05.09 CRL 6.07 cm

-
Zależy jak bardzo Ci zależyMoniq88 wrote:Cześć, zbierałam się trochę i postanowiłam napisać i zapytać, czy są tu może dziewczyny, które odpuściły po kolejnej nieudanej próbie? Jestem już po dwóch nieudanych transferach. Miałam tylko jeden zarodek na jedną procedurę. Zmieniłam klinikę. Teraz jestem w trakcie trzeciej stymulacji i.... już mam trochę dość. Mam coraz częściej takie myśli,żeby odpuścić i nie podchodzić do czwartej próby...Nie chciałabym później żałować, ale trwa to już trochę za długo, a młodsza się nie robię i tak myślę, czy może warto zacząć pracować nad opcją życia bez dziecka. Mam 38 lat i AMH 2,9, ale zderzam się ze ścianą dość boleśnie.
dwa zarodki do transferu na dwie procedury to nie jest wcale taki dołujący wynik w okolicach 40tki, popatrz na historie dziewczyn tutaj, ale wiadomo każda ma granicę postawioną gdzieś indziej. Ja przykładowo 6 stymulacji 2 zarodki, zaczynałam w Twoim wieku, dwa lata zleciały, statystycznie na dwa zarodki oba mogły być np nieprawidłowe genetycznie, w naszym wieku jest to jednak loteria, nie raz nie dwa ze stymulacji nie miałam ani jednego… po drodze jakieś polipy, histeroskopie, torbiele. Jeśli Ci zależy to powiem tak: odpocznij ze dwa cykle ale to raczej max i kontynuuj bo przeszkód po drodze może wpaść wiele. Tymczasem życzę przełamania w tej stymulacji!
Ola8999, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
-
@Thoruviel 🤗 dzięki oby 😊kurczę zazdroszczę tego Gdańska i wstydź się , bo ja jadę całą Polskę do tego morza 😅 W ogóle moją największą morską miłością jest i będzie Hel 🤭 , ale tym razem Łeba , bo nie byliśmy w tej okolicy . Gdynia Orłowo z klifami to super pomysł na tę 10 rocznicę - na pewno będą piękne zdjęcia , a synek jest też takim dopełnieniem tych 10 lat 🥹 Dobrze czytać , że się zdrowo rozwija i oby tak dalej 🍀Super przykład tu dajesz Mamusiom - dzieci najważniejsze , ale czas dla Was dwoje też ważny 😉
@Kat🤗 mocne kciuki za dzisiejszy transfer ✊✊🍀🍀Daj znać , jak się masz 😉
@Mamawplanach 🤗jak dzisiejsza wizyta ?
Z tymi imionami to szaleństwo ,ale macie przynajmniej w czym wybierać 😅albo jak Mały zacznie już kopać to mu czytaj , może kopnie , jak mu się któreś spodoba 🤭😅 swoją drogą mi imię wymyśliła babcia i akurat bardzo mi się podoba ❤️tak w ramach ciekawostki , bo wiadomo , że to rodzice mają pierwszeństwo !
@Niecierpliwa 🤗 postaram się coś podesłać 😉
@Marysia 🤗 Mam nadzieję , że odpoczywasz na tych włoskich wakacjach - też myślę o Tobie i trzymam kciuki 🍀✊
@Moniq🤗 Witaj! poruszasz trudny temat i dylemat staraczek .. Ja z 4 stymulacji miałam tylko jeden jedyny zarodek i jeden transfer i też miewałam/miewam takie myśli ... Jestem rok starsza od Ciebie i my w końcu zdecydowaliśmy się powalczyć jeszcze z AZ . Skoro jesteś podczas 3 stymulacji, to może warto jednak skupić się na tym i nie myśleć na razie o kolejnej.. Bo może teraz się uda ? A jak nie to będzie czas na decyzje ... Wiem , że można mieć dość , bo każdy ma swoją wytrzymałość 🫂każda decyzja , którą podejmiesz będzie dobra , bo będzie TWOJA /WASZA. Ale warto dać sobie czas i zadbać też o psychikę , bo nieźle w staraniach dostaje po głowie 😞 Dla mnie inspiracją zawsze były inne dziewczyny i ich trudne historie ... Trzymam kciuki za Ciebie ✊🍀i jak potrzebujesz wsparcia - zostań z Nami , tu tego nie brakuje ❤️
@Ola89 🤗udanego wypadu do Grecji - oby bez przygód 🍀 dacie radę - jest Was dwójka 😉
@just🤗 oj przytulam Ciebie 🫂pierwsze pobranie krwi to stres u takiego maluszka , a i Tobie się nie dziwię - oby wyniki szybko się poprawiły ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 17:40
Thoruviel, Ola8999, MamaWPlanach, Brandy, Kat84 lubią tę wiadomość
👧 39 🧑🦱40
Starania od 2020r.
Laparoskopia 2021r.
Problem : słabe nasienie
AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
Kariotypy ✔️
Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
Drożność jajowodów ✔️
03.2025 Angelius Provita MP
1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
02.06 .25 początek stymulacji
💉menopur , puregon , orgalutran
Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
07.07 Histeroskopia
Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
14.11.25 początek stymulacji
💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
zapłodnione --> 3 doba ❌️
3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
06.03 💉rekovelle
9.03 orgalutran , Menopur
18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB
23.03 I FET 3AB -
b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
01.06
4️⃣Procedura IVF
01.06 start stymulacji
13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️ -
Jestem już po wizycie😊
U maluszka wszystko ok, doktor potwierdził, że dziewczynki już z niego nie będzie. Waga 317 g. Wydawało mi się mało jak na prawie 20 tc, ale lekarz twierdzi, że jest w normie..
Pomierzył go na tyle na ile mógł, bo nie chciał za bardzo współpracować- położenie miednicowe i odwrócony tyłem. Śmiesznie to wyglądało-siedział po turecku, ale nie dało się zrobić ładnego zdjęcia w 3D i zrobić oceny twarzy płodu. Mocno naciskał, próbował go wkurzyć, żeby zmienił pozycję, ale nic z tego..
Na kolejnej wizycie za 4 tygodnie lekarz powtórzy badanie, żeby dokładniej obejrzeć twarz i serduszko. Może wtedy jakaś fotka z tego wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 21:01
Przytulasek, Ola8999, Thoruviel, Lajla87_87, Nessie, LS, Just00, Kat84 lubią tę wiadomość
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹
11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
09.07 SANCO niskie ryzyka💙
„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

-
@Just00 w pierwszym miesiącu postanowiłam dać sobie 100% laby po tym intensywnym czasie pracy i starań. Chciałam nadgonić tylko jakieś porządki domowe na które nigdy nie było czasu- głównie posegregowanie moich ubrań, odłożenie tych na sprzedaż/do kontenera, spakowanie w worki próżniowe tych w które już się nie mieszczę😅 Także miesiąc szybko zleciał mi na spacerach, czytaniu książek, nadrabianiu seriali, spotkaniach z rodziną/znajomymi, ćwiczeniach (joga+ kupiłam piłkę do ćwiczeń)..
Wiele jest takich "gadżetów", które nie wiem czy mi się przydadzą, dlatego zdroworozsądkowo chcę podejść do zakupów. Wczoraj dodzwoniłam się do położnej ze szpitala, ma mnie zapisać do przyszpitalnej szkoły rodzenia, więc liczę na to, że tam mi podpowiedzą co jest absolutnie niezbędne na początek.
Pierwsze pobieranie krwi musi być bardzo stresujące dla maluszka i dla rodzica, także przytulam mocno🫂 W ogóle jak zaczęłam czytać II część "Mamy dla mamy" i doszłam do tabelki o przymusowych szczepieniach w pierwszym roku życia maluszka, to złapałam się za głowę. Tyle wkłuć przez 12 miesięcy w taką małą rączkę😥 Dobrze, że miałaś męża przy sobie. A wyniki konsultowałaś z lekarzem? Dostałaś jakieś zalecenia jak je poprawić? Trzymam mocno kciuki za zdrowie Mateusza💙
@Kat84 jak sytuacja u Ciebie? Miałaś wczoraj transfer a jeśli tak to jak się po nim czujesz?
@Ola8999 może tylko tylko jakieś lekkie uczulenie na jakiś pokarm, oby. Ja od tygodnia mam bardzo łuszcząca się skórę na brzuchu i plecach. Czasem aż swędzi i szczypie. Od czerwca smaruję się kremem Mustela na rozstępy i nie wiem czy to on zaczął mnie nagle uczulać czy np pomidory, bo ostatnio duży ich jem. Lekarz kazał mi odstawić wszystkie kosmetyki i korzystać tylko z emolientów albo olejku z migdałów. Udanego pierwszego urlopu za granicą z maluszkiem♥️ Bawcie się dobrze☀️
Jestem bardzo ciekawa jak taki wyjazd wygląda z półroczniakiem, więc czekam na Twoją relację i zdjęcia z pięknej Grecji😊 W tym roku odpuściliśmy sobie wakacje za granicą, więc zastanawiam się czy w przyszłym roku uda nam się zorganizować taki wyjazdu już we troje. My bardzo aktywnie spędzamy czas, a wiadomo że z niemowlakiem wygląda to trochę inaczej..
Trzymam kciuki za brak komplikacji🍀
@Moniq88 IVF to nie droga usłana różami. Na każdym etapie masz prawo do wątpienia w sens uczestnictwa w procedurze, chwil zawahania i zmęczenia. To jest normalne. Ja pierwsze wątpliwości miałam po pierwszym zastrzyku, później po 2 nieudanych transferach w pierwszej procedurze. Ale mąż od początku był zmotywowany i dzięki niemu chciałam skorzystać ze wszystkich darmowych procedur na swoich komórkach, a później ewentualnie zastanowić się nad tymi z AZ.. Los zdecydował inaczej i nie musiałam się nad tym zastanawiać, ale wiem, że później żałowałbym, że nie doprowadziłam tego do końca.
Natomiast nie uważam, że przerwanie tej walki jest złe, jeśli nie czujesz się na siłach. Musicie na spokojnie omówić ten temat we dwoje, napisać sobie plusy i minusy na kartce (rezygnacji jak i dalszego uczestnictwa) i podjąć najlepszą dla siebie decyzję. Marzenia o dziecku, marzeniami, ale Twoje zdrowie psychiczne jest najważniejsze🫂
@Thoruviel ja też zazdroszczę Gdańska, choć z Trójmiasta najbardziej lubię właśnie Gdynię Orłowo😉
Pewnie gdybym mieszkała nad morzem, to chodzenia na plażę, zwłaszcza w wakacje w tłumie turystów, nie byłoby dla mnie atrakcyjne. Rocznica 10-letnia brzmi pięknie😍 Zwłaszcza z takim prezentem, który Wam się trafił💙
@Przytulasek czekamy na zdjęcia pięknych zachodów z Łeby😍 Przetestuję te czytanie imion i kopniaki młodego, gdy zacznie być bardziej aktywny😅
A ja nawet nie wiem kto zadecydował ostatecznie o moim imieniu, muszę mamy podpytać. Ja wybrałam imię dla brata-Michał, a rodzice chcieli dać Kamil😅
@Lajla87_87 Kochana jak się czujesz po tych kilku dniach? Jak Twoje ciśnienie i wyniki, unormowało się coś?
Thoruviel, Ola8999, Przytulasek lubią tę wiadomość
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹
11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
09.07 SANCO niskie ryzyka💙
„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

-
Lajla87_87 wrote:Cześć kochane ciocię ❤️ Przychodzę do Was z małym updatem, co u mnie.
Po przewiezieniu do szpitala o III stopniu referencyjności lekarze powtórzyli wszystkie badania. Niestety białko i płytki krwi nadal się nie poprawiały, a stan przedrzucawkowy i zespół HELLP coraz bardziej się rozwijały. W piątek, po porannych wynikach, lekarze podjęli decyzję o natychmiastowym zakończeniu ciąży. Musiałam jednak czekać jeszcze 7 godzin, ponieważ rano zjadłam śniadanie.
Ciąża została rozwiązana przez CC, ale w znieczuleniu ogólnym. Ze względu na bardzo niską liczbę płytek krwi nie można było zastosować znieczulenia podpajęczynówkowego, ponieważ wiązało się to z ryzykiem poważnych powikłań, w tym paraliżu.
Po CC dzieciaczki trafiły do inkubatorów, ale są naprawdę duże i pięknie sobie radzą 🥹❤️
👧🏼 Klara: 1,95 kg, 45 cm, Apgar 8/8 i 9/9
👦🏼 Aleksander: 2,3 kg, 47 cm, Apgar 9/9 i 10/10
Jak na wcześniaki z 34. tygodnia, to naprawdę piękne wyniki 🥹❤️
Po CC bardzo ciężko było ustabilizować moje ciśnienie, ale na szczęście ostatecznie się udało.
W sobotę pojawiły się kolejne problemy. Byłam bardzo mocno pod działaniem morfiny, więc lekarze musieli ją stopniowo „wypłukać” z organizmu. W międzyczasie rana zaczęła się sączyć, dlatego założono sączek, a po południu trzeba było dołożyć jeszcze 2–3 szwy.
Cały czas miałam wykonywane badania krwi i moczu, ponieważ wyniki nadal nie chciały się poprawiać. Byłam bardzo słaba i niestety wciąż nie miałam możliwości zobaczyć dzieci. Zamiast pierwszych odwiedzin sukcesem było dla mnie wtedy samo usiąście na łóżku, zjedzenie obiadu czy kolacji.
O 20:00 wykonano kolejną morfologię i tym razem hemoglobina spadła już do wartości 6. Dostałam więc dokumenty do podpisania zgody na transfuzję dwóch jednostek krwi oraz osocza. Sama transfuzja trwała aż do 2:15 w nocy.
Dzisiaj rano ponownie pobrano mi krew do badań, ale tym razem udało mi się zrobić już kilka kroków i w końcu sama się umyć 🥹 To dla mnie naprawdę ogromny sukces po tym, co przeszłam przez ostatnie dni.
Dzisiaj mąż umówił się na kangurowanie maluszków ❤️ Ja również w końcu pojadę ich zobaczyć. Nie czuję jednak jeszcze w sobie tyle siły, żeby wytrzymać przy nich dwie godziny, dlatego chcę pojechać na chwilę, zobaczyć moje dzieciaczki i nacieszyć się nimi choć trochę. ❤️
To były naprawdę ciężkie i pełne emocji dni, ale najważniejsze, że Klara i Aleksander są już na świecie i mają się dobrze. ❤️ Teraz najważniejsze, żebyśmy wszyscy powoli wracali do sił. 🥹❤️
https://zapodaj.net/plik-X9Aa8bS4CW
https://zapodaj.net/plik-J6CBoPxFFf
Gratulacje Lajla 🥰
Duzo siły dla Ciebie i maluchów 😘👩🏻 35 +
Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
Niska ferrytyna
Kariotypy OK ✅
FraX OK ✅
AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)
👨🏻zdrowy ✅
Starania od 2022 roku
1 IVF
2024 ->1xMII, degeneracja 2 dzień, 0❄️
2 IVF
2025 -> 1❄️4CC -> 8t 💔
VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk
3 IVF
Il 2026 -> 2xMI, degeneracja 1 dzień, 0 ❄️
4 IVF (podczas czekania do AK)
VIII 2026 -> 2xMII, 1 degeneracja 5 dzień, 1❄️3AA🤞
histeroskopia, wyciszenie
XI transfer? -
Cześć dziewczyny,
Długo zastanawiałam się czy napisać, choć jak widać świeżakiem nie jestem, ale doskonale pamiętania dużo dało mi to formuł gdy zaczynałam pierwszą przygodę z in vitro. Byłam wtedy na wątku miesięcznym starając się z pomocą medyczną, ale teraz czuję, że ze względu na wiek (41) bardziej pasuje tutaj. Historia w stopce - mam to konto od tamtego czasu i od tamtej pory pisze tutaj 1 raz.
Jakiś czas temu bardzo nie dawali mi spokoju to, że nie będziemy mieć dzieci, po prostu poczuła w sobie duży żal i wtedy pomyślałam, że skoro jest program i jeszcze się na niego łapię, to może spróbujemy ten ostatni już raz - choć 6 lat temu zakończyłam starania (tak mi się wtedy wydawało). W maju tego roku po rozmowie z mężem stwierdziliśmy, że spróbujemy……
….dziś ospoczywam po punkcji na której miałam pobrane 21 pęcherzyków. Jutro będę mieć pierwsze informacje ile było komórek i ile się zapłodniło. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać. Trochę Was podczytujem i dajecie nadzieję że w tym wieku jeszcze można
Kat84, MamaWPlanach, Ola8999 lubią tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Cześć @Zielona. Wiem, że pewnie przyjemniej byłoby odezwać się na wątku ciążowym, ale serdecznie witamy Cię tutaj i obyś niedługo dzieliła się z nami zdjęciami bobasa 😊🤗
Widzę, że miałaś cudowne blastki, a mimo to się nie udało. Rozumiem, że nie udało się ustalić przyczyny niepowodzeń? Nie wiem, jak wyglądała diagnostyka 6 lat temu, ale wydaje mi się, że przez ten czas sporo się zmieniło i cały czas się rozwija. Trzymam kciuki, żebyście trafili na dobrych specjalistów, którzy pomogą Wam dotrzeć do celu ✊🏼✊🏼✊🏼
21 to grubo! 😳 Jak się czujesz po punkcji? Odpoczywaj i dawaj znać, jak czegoś się dowiesz 🤗
@MamaWPlanach, cieszę się, że maluszek dobrze się rozwija. 😊 A jeśli waga jest w granicach normy, to chyba jest dobrze. Myślę, że ma jeszcze czas, żeby nadrobić. Szkoda tylko, że buzi nie pokazał 😄 Ale trudno, liczymy na to, że za miesiąc się do mamusi uśmiechnie 😉
Cześć @Nessie, jak się miewasz? Miło, że zaglądasz zobaczyć, co u staruszek się dzieje 😄
@Przytulasku, już spakowana? To dzisiaj miał być ten zastrzyk? Jak się czujesz? Miłego urlopu życzę! ❤️
@Marysia, jak tam u Ciebie? 😊
@Lajla, dołączam się do pytania: jak się czujesz? Czy udało się podnieść hemoglobinę? Spędzasz już czas z maluszkami?
Przytulasek, Nessie, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👩'89
HSG ✔️AMH 1,4 (07.2024) -->0,99 (04.2025)
Kariotyp✔️
❌Kir Bx (2DS1, 2DS5, 3DS1 obecne)
❌Niska ferrytyna 21-->27-->20-->14
🧔♂️'75
Morfologia 1%❌
SCD 13%✔️
Kariotyp ✔️
Kwalifikacja 2025.04✔️
2025.05 💉Menopur300, Rekovelle12 - 11🥚- ❄️❄️❄️
2025.06 - histeroskopia✔️
2025.09 - FET 4AB ❌
2025.11 - CD138✔️, CD56✔️
2026.01 - FET 4BB, 4BA❌
II IVF:
2026.03 💉Gonapeptyl, Menopur 200, Gonal-f 100 - 9🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
2026.03- ET 2x8bl❌
25.05 - FET 2x❄️❄️- 9dpt-5,2; 11dpt -9,35 14dpt-3,8❌
2026.07 💉 Mensinorm 150, Gonal-f 200 - 6🥚-2x8bl, 2x❄️❄️
2026.07- ET 2x8bl❌ -
LS wrote:
Cześć @Nessie, jak się miewasz? Miło, że zaglądasz zobaczyć, co u staruszek się dzieje 😄
@Przytulasku, już spakowana? To dzisiaj miał być ten zastrzyk? Jak się czujesz? Miłego urlopu życzę! ❤️
@Marysia, jak tam u Ciebie? 😊
@Lajla, dołączam się do pytania: jak się czujesz? Czy udało się podnieść hemoglobinę? Spędzasz już czas z maluszkami?
O właśnie też Nessie zauważyłam 🤭 i mam nadzieję że coś do Nas napisze ...
Dzięki ❤️ tak spakowana . Niestety, jak zawsze trochę zawirowań, bo zmarł Nam dziadziuś po 90 już, więc piękny wiek 🥺,ale bliskich by się chciało mieć na zawsze ... Więc pojedziemy dziś po pogrzebie , gdzieś w połowie trasy nocleg i w niedzielę będziemy .
Miałam wizytę w czwartek na usg ok i kolejny zastrzyk - uderzenia gorąca nadeszły 🙉 na kolejnej wizycie będzie biopsja endometrium, żeby wykluczyć stan zapalny - podobno mało przyjemne ,ale chyba przetrzymam . I jak będzie ok ,to transfer 🥹
Tez się dołączam do pytania o @Lajla . Mam nadzieję, że choć ciut lepiej się czujesz 🤗
@Zielona witaj 🤗 dobra decyzja ,że napisałaś 😉 Wiesz skoro poczulaś się na siłach, by spróbować i Mąż Cię w tym wspiera to myślę, że dobra decyzja i trzymam za Was Kciuki✊️ Masz bardzo ładny wynik punkcji mimo wieku . I wiesz teraz dużo kobiet nawet bez problemów rodzi dzieci koło 40 tki i tego warto się trzymać. Rozumiem rozterki, bo sama je mam , ale skoro znalazłyśmy w sobie tyle siły i energii do walki , to jak sie uda , to znajdziemy i na ciąże i dla Maluszka 😉 Dawaj znać, co tam dalej u Ciebie ...
@Mamawplanach 🤗 cieszę się, że na wizycie wszystko dobrze i oby tak dalej 😊 Dbaj o siebie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 06:20
Nessie lubi tę wiadomość
👧 39 🧑🦱40
Starania od 2020r.
Laparoskopia 2021r.
Problem : słabe nasienie
AMH 1, 2 ( 2021) 0,7 ( 06 .2025) 1,7 ( 11.2025) . , niskie żelazo i ferrytyna
Kariotypy ✔️
Kir Bx , większość implantacyjnych ✔️
Drożność jajowodów ✔️
03.2025 Angelius Provita MP
1️⃣ Procedura IVF krótki protokół
02.06 .25 początek stymulacji
💉menopur , puregon , orgalutran
Punkcja 16.06 ❌️ nie udało się nic pobrać 🥲
07.07 Histeroskopia
Sierpień na 3 miesiące Omnitrope i androtop
2️⃣ Procedura IVF krótki protokół
14.11.25 początek stymulacji
💉 gonal ,omnitrope , Menopur , orgalutran
Punkcja : 8🥚--> 4 dojrzałe --> 2
zapłodnione --> 3 doba ❌️
3️⃣ Procedura IVF. Krótki protokół
06.03 💉rekovelle
9.03 orgalutran , Menopur
18.03 punkcja - 4🥚-> 2🥚- 1 zarodek 3AB
23.03 I FET 3AB -
b7dpt 3,6 9dpt 2,0 ❌️
01.06
4️⃣Procedura IVF
01.06 start stymulacji
13.06 punkcja - 6🥚->5🥚-> 5 doba❌️ -
Próbuj, nie odpuszczaj. Ja powiem ze swojej perspektywy osoby, która wycofała się po wizycie w klinice w wieku tuż przed 40 i nawet nie sprobowala!(obawiając się niepowodzenia w tym wieku,po danych jakie przedstawił lekarz i po lekturze forów). Mimo też świetnego AMH jak na te lata.I teraz w wieku 42 żałuję. Tym bardziej, że w bezpośrednim otoczeniu mam żywe historie, że in vitro to nie zawsze krew pot i łzy. I obecnie śledzę to z dość bliska i jest to dla mnie tym bardziej trudne. Znajoma w wieku 40 lat zamrozila sobie jajeczka. W wieku 41 miała 1 in vitro ICSI ale na świeżych komórkach (z mrożonych komórek nawet nie korzystała). Uzyskała zarodki, przebadała je PGT-A .1 transfer, ciąża. Wszystko dobrze. Jakoś się specjalnie nie oszczędzała. Ani długo się nie starała przed procedurą (mniej niż rok). Kolejna urodziła w wieku 41 lat, uwaga po 14 latach leczenia niepłodności.Moniq88 wrote:Cześć, zbierałam się trochę i postanowiłam napisać i zapytać, czy są tu może dziewczyny, które odpuściły po kolejnej nieudanej próbie? Jestem już po dwóch nieudanych transferach. Miałam tylko jeden zarodek na jedną procedurę. Zmieniłam klinikę. Teraz jestem w trakcie trzeciej stymulacji i.... już mam trochę dość. Mam coraz częściej takie myśli,żeby odpuścić i nie podchodzić do czwartej próby...Nie chciałabym później żałować, ale trwa to już trochę za długo, a młodsza się nie robię i tak myślę, czy może warto zacząć pracować nad opcją życia bez dziecka. Mam 38 lat i AMH 2,9, ale zderzam się ze ścianą dość boleśnie.
-
Witam nowe staraczki 😁
Przytulasek współczuję z powodu śmierci dziadka pięknego wielu dożył 🥹 udanych wakacji życzę 😁
Potwierdzam też niezbyt wspominam biopsję endometrium ale do przeżycia było więc trzymam kciuki 💪
Nessie jak miło że napisałaś 🥹 co tam u ciebie ?
MamaWPlanach korzystaj ile się da z tego wolnego chociaż ja miałam pełno pomysłów czego nie będę robić na L4 ale zmęczenie częściej też mnie pokonywało
Mamuśki jak ten czas leci niedawno rodziłyście a juz dieta idzie rozszerzona przy dzieciach widać jak to my się starzejemy. Ola udanego urlopu 😅
Nessie, Przytulasek, MamaWPlanach, Ola8999 lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
AMH: 1,31
Kariotyp 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
CD56 ❌
cross match 51,7% & negatywny 🤷♀️
MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
Podejrzenie adenomiozy
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
morfologia 1%❌
HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
SCSA 🆗
I IVF
🍀Invimed Wrocław🍀
3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌
II IVF
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
diphereline x 2
07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Neoparin)
✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61
28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
12w1d 🩷 CRL 5,77 🩵 CRL 5,83
21w0d 🩵 498g 🩷 474g
24w0d 🩵 702g 🩷 657g
27w0d 🩵1146g 🩷 1060g
Ur. 34+2tc 🩵 2300g, 47 cm 🩷 1950g, 45 cm

-
Moje bliźniaki wczoraj „wyszły” z inkubatorów są dalej na tej samej sali podłączone pod monitory ale już w zwykłych łóżeczkach 🥹 a co za tym idzie ubrane były w normalne ciuszki fakt po kilka warstw i opatulone różkami kocykami ale uczą się wykorzystywać energię na ogrzanie siebie. Wczoraj Oluś nawet troszkę zjadł z butelki więc idzie w tym kierunku też do przodu.
Ja już mam więcej sił albo one mi ją dają bo wczoraj pierwszy raz Olka trzymałam 2h na rękach a dzisiaj Klarę 🥹 także z mężem się zmieniamy i siedzimy razem z nimi.
Mieliśmy już okazję zmieniać im pampersy także uczymy sie zabawy w DOM.
Wczoraj od oddziałowej wzięłam im też po ośmiorniczce i nosiłam je prze 2h w cyckonoszu potem je dostały to jest forma terapi wcześniaków ośmiorniczka ma przypomnieć życie płodowe maluchów a łapanie za macki bawienie się pępowina
Moje wyniki małymi krokami idą do przodu wczoraj wszystkie kroplówki (a miałam ich ogrom) odstawili i podają mi w formie tabletek jutro rano mam powtórkę z morfologi i Crp i jak dobrze pójdzie będę mogła wyjść do domu.
Maluchy mają czas do daty ich planowych narodzin tj 30.09 nauczyć się samodzielnego jedzenia z butelki bez wspomagania sondą.
W pon muszę podejść do oddziałowej i zapisać się na pokój matki z dzieckiem jest takich 6 miejsc i jak coś się zwalnia to biorą następnego rodzica z dzieckiem.
Rozmawiałam z położna od nich i mówiła że jak będę mieć możliwość wypisu to by iść do domu ogarnąć się wyspać we własnym łóżku, zjeść domowe jedzenie i poprostu dojeżdżać jak sie daleko nie ma bo taka mama jest bardziej dziecku potrzebna.
Także jak jutro powiedzą że mogę iść to to zrobię a będę do nich na kangurowania dojeżdżać a potem pójdę do wspólnego pokoju z nimi.
Thoruviel, Kat84, LS, MamaWPlanach, Ola8999, Przytulasek lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
Kariotyp 🆗
CD56 ❌
Podejrzenie adenomiozy
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
morfologia 1%❌
HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
SCSA 🆗
I IVF
🍀Invimed Wrocław🍀
3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌
II IVF
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
diphereline x 2
7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
21w0d 🩵 498g 🩷 474g
24w0d 🩵 702g 🩷 657g
27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

-
Dziękuję za przyjęcie do grupy

@Lajla87_87 wielkie gratulacje
Cudowna parka - życzę dużo zdrowia i radości z maluszków 
Mam informację z kliniki ze z pęcherzyków było 13 komórek z czego 11 zapłodniło się prawidłowo. Ogólnie po punkcji czuję się bardzo dobrze, trochę jescze brzuch boli najbardziej przy siadaniu, pewnie jajniki jeszcze sporo powiększone, ale to i tak jak na wynik to jest naprawdę super.
@MaX84 dajesz nadzieję, że wiek nas nie przekreśla.
Lajla87_87, Kat84, Przytulasek, LS, Ola8999 lubią tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Lajla, cieszę się bardzo że z maluszkami wszystko dobrze, i Ty również nabierasz sił 🥰
Dziewczyny, ja podglądam Was, piszę z dziewczynami z forum prywatnie, więc mniej więcej ogarniam co się dzieje 😚
U mnie nic nowego, kilka miesięcy temu odbyliśmy spotkania z psychologiem i zostaliśmy wpisani na listę rezerwową do AK. Znowu nie ma środków do stycznia i czekamy.
Nie chcąc marnować tyle czasu postanowiliśmy zrobić jeszcze jedną próbę prywatnie, udało się uzyskać dwie komórki dojrzałe, z czego mam jednego mrozaczka, transfer najprawdopodobniej w listopadzie. Zobaczymy czy się uda 🤞
Życzę nam wszystkim powodzenia 🍀✊
Lajla87_87, krakowiankq, Malowybitna, Przytulasek, Thoruviel, Kat84, LS, MamaWPlanach, Ola8999 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 +
Mięśniaki, endometrioza III/ IV stopnia, niedoczynność tarczycy
675 w PAI-1, C677T w MTHFR - hetero
Niska ferrytyna
Kariotypy OK ✅
FraX OK ✅
AMH 1,5 (10.24) -> 0,3 (01.25) -> 0,7 (03.25) -> 0,4 (06.25) -> 1,2 (09.25) -> 0,4 (01.26) -> 1,1 (03.26)
👨🏻zdrowy ✅
Starania od 2022 roku
1 IVF
2024 ->1xMII, degeneracja 2 dzień, 0❄️
2 IVF
2025 -> 1❄️4CC -> 8t 💔
VIII -> biopsja endometrium -> zapalenie -> antybiotyk
XI -> histeroskopia (adenomioza, zapalenie) -> antybiotyk
3 IVF
Il 2026 -> 2xMI, degeneracja 1 dzień, 0 ❄️
4 IVF (podczas czekania do AK)
VIII 2026 -> 2xMII, 1 degeneracja 5 dzień, 1❄️3AA🤞
histeroskopia, wyciszenie
XI transfer? -
MamaWPlanach,dzieki,wierze,ze bedzie ok i to tylko moja rodzicielska panika. Dobrze,ze u Ciebie z maluchem wszystko w porzadku,to najwazniejsze,kamien z serca.Super ze dalas sobie caly miesiac luzu. Leci,co nie? Na szkole rodzenia nie mowia tylko jakich marek uzywac bo nie moga ale cos tam idzie podpatrzec. Mi np takich info brakowalo co do dobrych kremow bo na rynku tego pelno.Finalnie czesc sama wybralam,a jeden dostalam w spadku w sumie tez razem z polecajka i jest super.Gdybys potrzebowala to wal smialo,nam udalo sie uniknac odparzen i jak do tej pory okolice pieluszkowe sa w bardzo dobrej kondycji. Co do ilosci szczepien to mozna je zredukowac wlasnie decydujac sie na platna alternatywe 6w1 lub 5w1 wtedy liczba iniekcji zmniejsza sie o polowe. Niektore sa pitne. I tutaj oprocz szczepienia na gruzlice ktore jest jeszcze w szpitalu teraz wszystkie sa w udo. Ale i tak te szczepienia w porownaniu do pobrania krwi to pikus. Czekalam jeszcze na wyniki wit.D3,teraz mam juz komplet badan. W tym tyg pownni juz i tak dzwonic z umowieniem nas na szczepienie wiec chwile zaczekam.
Przytulasku,przykro mi,ze jeszcze dodatkowo musisz doswiadczac tak trudnych spraw. Sama rok temu pochowalam rowniez 90 paro letnia babcie i do dzis sie z tym nie pogodzilam,takze wiem co czujesz i wirtualnie przytulam 😌 udanych wakacji mimo wszystko,regeneruj sie i wypoczywaj 🙂
Nessie,widze ze podczytujesz nas zza krzaka a u Ciebie tez sie dzieje. Masz pieknej klasy zarodek oby to byl ten jedyny wymarzony 🥹 jesli masz ochote to wracaj,jak trzeba bedzie to bedziemy wspomagac i podnosic na duchu 😉
Zielona@,witaj🙂masz rewelacyny wynik 11 komorek 😵 widze,ze w swojej historii mialas piekne blastki wysokiej klasy a mimo to cos szlo nie tak. Robiliscie jakies dodatkowe badania szukajac przyczyny? Daj znac jak bedziesz miala informacje o ilosci zarodkow. Trzymam kciuki 😉
Lajla87_87,Tobue tez bedzie lecialo,zobacz ze juz minal tydzien jak urodzilas!Twoje maluchy szybko sie rozwijaja,miesiac tez szybki minie i bedziecie w komplecie w domu☺️ daleko teraz masz do tego szpitala? Polozna bardzo dobrze Ci radzi zebys pojechala do domu jesli bedzie taka opcja,bo jestes dzieciom potrzebna wypoczeta i silna. Mam nadzieje,ze kazdego dnia jest co raz lepiej i ze dzis Cie puscili. Czlowiek to sie ciagle nowych rzeczy dowiaduje,nie mialam pojecia ze sa jakies osmiorniczki. A udaje Ci sie cos odciagnac mleka czy nie masz na to sily? W ogole jak opieka poloznych,lekarzy i pielegniarek w tym szpitalu?
Nessie, MamaWPlanach lubią tę wiadomość
👱♀️36l
AMH 1.19
TSH 1.97->1.49
Ft4 16.60
Żelazo 60.8->45.8
Ferrytyna 10.6->22.70
Estradiol 152
FSH 5.43
LH 5.49
Prolaktyna 20.20
Podejrzenie adenomiozy
Kariotypy OK
👦38l
16.07. Zarodek z echem 🥳
21.07 CRL 3.7mm i ❤
17.08 CRL 3.07 cm
05.09 CRL 6.07 cm

-
Just wypisali mnie dzisiaj ze szpitala i przed samym wyjście poszłam jeszcze z mężem do maluchów i emocje puściły 😭😭😭🫣 ryczałam całą drogę do domu a mamy jakieś 30 min do szpitala, teraz w domu też mi smutno chyba baby blue dopadł. Wiem że mają tam super opiekę ale głowy nie przeskoczę 😭
Ciśnienie w domu mi się odrazu poprawiło się tabletki mimo wszystko mam bo drogą powrotu do „normalnych” wyników trochę potrwa.
Opieka była super lekarzy położnych nie mogę złego słowa powiedzieć o nich bo są super mili.
Odciąganie mleka słabo idzie może w domu coś się polepszy jak będę jeść normalne bo te szpitalne jedzenie raz dobre a raz okropne 🥺 a teraz głównie na żelazie trzeba się skupić i zebraniu sił w sobie.
Just00, Ola8999 lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
Kariotyp 🆗
CD56 ❌
Podejrzenie adenomiozy
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
morfologia 1%❌
HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
SCSA 🆗
I IVF
🍀Invimed Wrocław🍀
3AA cb💔 3x4AA, 4BB❌
II IVF
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
diphereline x 2
7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
21w0d 🩵 498g 🩷 474g
24w0d 🩵 702g 🩷 657g
27w0d 🩵1146g 🩷 1060g

-
Witam wszyskie kobietki. Czy jest na tym wątku ktoś kto się jeszcze stara?
Poszukuję miejsca gdzie mogę się wygadać, bo czasami mam już dość.
Mam 39 lat, mąż 49. Jesztem 8 cykl na latrezolu. W sumie staramy się od roku. I dalej nic. Już czasami mam dość ale nie potrafię odpuścić upragnionego maluszka.