Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Just00 badanie e-biom miałam robione po antybiotyku, żeby sprawdzić, czy leczenie ukrytego stanu zapalnego było wystarczające.

Najpierw była histero, lekarz usunął kilka niewielkich zrostów i pobrał wycinki do badań. W CD 138+ wyszło mi 50 komórek/ 10 DPW i lekarz stwierdził że jest jakiś ukryty stan zapalny.
    Włączyliśmy antybiotyk i symbiotyki. Potem e-biom. W badaniu wyszło mi 99% dobrych bakterii więc flora w endometrium idealna. Wtedy dostałam zielone światło na stymulację.

W międzyczasie zrobiliśmy jeszcze kariotypy bo jakoś wcześniej nie zdążyliśmy i tu wszystko wyszło poprawnie.

👩 84 r., AMH 2,47 (04.25) ➡️ 3, 24 (08.25), wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%

❌ I IVF stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓

II IVF (z PGT-A) 10.25
    18.10 start stymulacji: Mensinorm 225 j.
    29.10 punkcja➡️ 14 pobranych ➡️ 8 zapłodnionych ➡️ 2 ❄️❄️ (✅ po PGT-A)
    01.12 transfer FET ❄️4BA ❌🥲
    02.02 II transfer FET ❄️ 3BA, 8dpt beta 84, beta rośnie, 22 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, 29 dpt serduszko, 10 tc poronienie wywołane ❌😢

III IVF stymulacja 12.08 start
  • Niecierpliwa_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie mimo drugiego trymestru nagle wręcz pogorszenie objawów. Wczoraj rano miałam straszny zjazd u lekarza, prawie tam mdlałam. A od powrotu ciągle wymiotuję, przespałam noc a dzisiaj znowu się zaczęło… jakiś koszmar. Pilnuje żeby się nie odwadniać ale nie wiem jak mam dostarczać dziecku wartości odżywczych jak tak dalej pójdzie… a w 2gim trym już jest to ważne.

Z nipt też mamy przeboje, miałam mieć do wczoraj wyniki veracity, w pon okazało się że za mało frakcji płodowej więc do powtórki.

Ale z pozytywnych rzeczy na wczorajszej kontroli wszystko z dzieckiem ok. Już jest praktycznie pewność że synek, takze myślimy intensywnie nad imieniem - ale czuję że zdecydujemy się dopiero po porodzie 😅

@MamaWPlanach, korzystaj Kochana z tego przypływu energii i wolnego! Fajnie że dajesz radę ćwiczyć i spacerować :) Co do mamy, to z troski. U mnie jest tak że czasem ma tak jak Ty, a czasem mi mówi że przesadzam i powinnam się zmuszać żeby więcej robić mimo objawów 😅😅

@Lajla jak tam u Ciebie, jak się czujesz? Mam nadzieję że lepiej i uda się jutro z tym wypisem 😘

@Just, super że wypoczęłaś u rodziców.
    Fajnie czytać jak Twój maluch się rozwija ❤️ - on jest z początku marca czy źle liczę? Mniej więcej sobie wyobrażam że to u mnie podobnie będzie wyglądało w tym okresie bo u nas wypada jakoś połowa lutego.

@Kat84, nie miałyśmy okazji się tu poznać ale widzę że przechodziłyśmy poronienie w podobnym czasie :( Bardzo mi przykro że musiałaś przez to przechodzić.
    Życzę dużo siły w trakcie kolejnych starań i mam nadzieję że ta procedura będzie ju ta szczęśliwa ❤️

🙎‍♀️ 36 | 👨 34
    ⌛ od 08.2024

08.2025 • IUI ❌
    02.2026 • IUI (L + Ovi) ✅ ⏸️
    04.2026 • 💔 9 tc
    06.2026 • ⏸️
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ