X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My wczoraj bylismy na grilu . Smialam sie ze moj pije drinka a mnie zaczyna sie w glowie krecic. Potem juz bylo jeszcze gorzej ,takie mnie zimno dopadlo ze 2 polary nie pomogly. Jakąś cchoroba sie przyczepila. Dzis wszystko mnie boli ;-(
    To bedzie ciężki dzien....

Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Hej. My wczoraj bylismy na grilu . Smialam sie ze moj pije drinka a mnie zaczyna sie w glowie krecic. Potem juz bylo jeszcze gorzej ,takie mnie zimno dopadlo ze 2 polary nie pomogly. Jakąś cchoroba sie przyczepila. Dzis wszystko mnie boli ;-(
    To bedzie ciężki dzien....

Eltasz niektóre dziewczyny tak miały przed tym jak okazało się ze są w ciąży. Łamanie w kościach i zimno. Oby oby trzymam kciuki <3

Eltasz, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Cześć jak tam dziś u Was? Ja na razie siedzę głodna, tak mnie ciaga na wymioty i mam mdłosci, ze nic nie moge zjeść. Mam nadzieje ze w razie czego mnie atrakcja szpitala ominie w tym sensie. Ładna pogoda widać za oknem, chyba taka w miarę :)

Probowalas B6 do 50 mg? Ponoć pomaga na mdłości.

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzylam temp i 36,9 potem 37 a moj krzyczy: od mierzenia temperatury w ciaze się nie zachodzi. ... jak on nic nie rozumie ;-)

MoBo, aszka, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leeeezzzeeee :) za oknem leje wiec pogoda sprzyjająca lenistwo. Naszło mnie wczoraj na zupę z kurzego trupa (rosół) wiec zaraz będę nastawiać :)

Po długich 4 tygodniach szukania materaca do spania w końcu wczoraj kupiliśmy :) ufffff
    Wiem ciężko wam będzie zrozumieć jaki to był problem dla nas, ale po łącznych 6 godzinach leżenia w sklepach i 7 różnych sklepach + pewno kolejnych 10 godzinach czytania opini mam W KOŃCU cholerny problem z głowy :P uffffff
    No teraz jeszcze musze na niego poczekać miesiąc i później będę spać jak w niebie - mam nadzieje :)

Eltasz, aszka, milka1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Probowalas B6 do 50 mg? Ponoć pomaga na mdłości.
    tak biore w witaminach i dodatkowo z magnezem i nic ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Zmierzylam temp i 36,9 potem 37 a moj krzyczy: od mierzenia temperatury w ciaze się nie zachodzi. ... jak on nic nie rozumie ;-)
    :D powiedz mu ze mu zaraz zmierzysz od tyłu jak sie bedzie wtracał :D

Eltasz, Lore lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A ja leeeezzzeeee :) za oknem leje wiec pogoda sprzyjająca lenistwo. Naszło mnie wczoraj na zupę z kurzego trupa (rosół) wiec zaraz będę nastawiać :)

Po długich 4 tygodniach szukania materaca do spania w końcu wczoraj kupiliśmy :) ufffff
    Wiem ciężko wam będzie zrozumieć jaki to był problem dla nas, ale po łącznych 6 godzinach leżenia w sklepach i 7 różnych sklepach + pewno kolejnych 10 godzinach czytania opini mam W KOŃCU cholerny problem z głowy :P uffffff
    No teraz jeszcze musze na niego poczekać miesiąc i później będę spać jak w niebie - mam nadzieje :)
    wiadomo sen na dobrym materacu to podstawa i nie tylko sen ;)

MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiadomo sen na dobrym materacu to podstawa i nie tylko sen ;)

Widzisz kotek i tu też był problem bo ja chciałam materac który dostosowuje się do twojego ciała (tempur) ale słabo się na nich bzyka bo nie ma on takiej sprężystości jak normalne i tylko się w nim mocniej i mocniej zatapia podczas akcji. Wiec wybraliśmy dwa różne żebym ja miała co chce i mój partner tez, a bzykanko będzie musiało być na jego połowce :P

Eltasz, Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Widzisz kotek i tu też był problem bo ja chciałam materac który dostosowuje się do twojego ciała (tempur) ale słabo się na nich bzyka bo nie ma on takiej sprężystości jak normalne i tylko się w nim mocniej i mocniej zatapia podczas akcji. Wiec wybraliśmy dwa różne żebym ja miała co chce i mój partner tez, a bzykanko będzie musiało być na jego połowce :P

Bzykanko nie musi byc wcale na materacu :D tyle miejsca w domu ze materac robi się zbędny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:48

aszka, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczynki :)
    Ja wczoraj byłam chwilke na tych wiankach nad wisłą, nie lubbie takich imprez bo wiecej w niej chołoty niz dobrej zabawy, no ale umówilismy sie ze znajomymi ale po chwili uciekliśmy dalej do kanjpki :) wypiłam wczoraj jedno piwko, stwierdziłam ze koniec celibatu z % bo to i tak jak widac nic nie daje :(. Ostatnio na urodziny mojego tez było jedno piwko a wczesniej wiele miesiecy zero %. Prosto po pracy w summie spontanicznie umówilismy z tymi znajomymi i byłam tak głodna ze piersze co zrobiłam na tych wiankach to kupno wielkiej kiełbasy i frytek, okazało się ze byłam tak głodna ze zjadłam swoja i mojego porcje hahahha jadłam jakbym w zyciu kiełbasy nie widziała hahahhaha

Lore, aszka, MoBo, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:

Zaszybowałas ostro :D zazdraszczam normalnie :P

MoBo lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej dziwczynki :)
    Ja wczoraj byłam chwilke na tych wiankach nad wisłą, nie lubbie takich imprez bo wiecej w niej chołoty niz dobrej zabawy, no ale umówilismy sie ze znajomymi ale po chwili uciekliśmy dalej do kanjpki :) wypiłam wczoraj jedno piwko, stwierdziłam ze koniec celibatu z % bo to i tak jak widac nic nie daje :(. Ostatnio na urodziny mojego tez było jedno piwko a wczesniej wiele miesiecy zero %. Prosto po pracy w summie spontanicznie umówilismy z tymi znajomymi i byłam tak głodna ze piersze co zrobiłam na tych wiankach to kupno wielkiej kiełbasy i frytek, okazało się ze byłam tak głodna ze zjadłam swoja i mojego porcje hahahha jadłam jakbym w zyciu kiełbasy nie widziała hahahhaha
    to ładnie sie najadłas :)

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    wiesz ja to rozumiem, bo my z mezem spimy na tym samym łozku, ale mamy dwie kołdry. Z tego powodu ze on w nocy sie zawija i ja lezałam na golasa i marzłam, a teraz mam swoją i przynajmniej mi ciepło :D

Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz ja to rozumiem, bo my z mezem spimy na tym samym łozku, ale mamy dwie kołdry. Z tego powodu ze on w nocy sie zawija i ja lezałam na golasa i marzłam, a teraz mam swoją i przynajmniej mi ciepło :D

Hehehe to u nas jest na odwrót :D ja zabieram kołdre a mój marznie na maxa :P

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret jakby ten celibat procentowo - fast foodowy miał służyć to by już dawno cioNze były :P

Margaret.Se, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Margaret jakby ten celibat procentowo - fast foodowy miał służyć to by już dawno cioNze były :P

Pod wykresem codziennie sa porady dnia i srutu tutu pierdy z drutu piszą, nie jedz tego, jedz to, nie pij tego, pij to. Człowie chory psychicznie bo juz traci nadzieje to wszystko bierze pod uwagę a tu daje tyle co pieprzenie o "Szopenie" :P

MoBo, aszka, milka1, She Wolf lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja dzis poleciałam na badanie toxo, taka jedna dziewczyna z innego forum gdzie czasami piszę nie miała zadnych zwierzaków i sie okazało ze ma toxo, dostaje zastrzyki w ciązy. Teraz jej robili amniopunkcję. Czeka na wynik czy dziecko zarazone (ponad 2 tyg, bo wysłali do Wawy u niej nie badają). I u mnie wynik -negatywny uff a ja całe zycie z kotami itd. Miałam czekac do lipca na darmowe ale jednak wydałam te 100 zł i wiem ze ok :)

na tym się nie oszczędza, zdrowie dziecka teraz najważniejsze! Mi od razu dała skierowanie na toxoplazmozę, im szybciej, tym lepiej, bo dla dziecka może być t bardzo niebezpiecznie.

Kupiłam fajną książkę, sprawdź, bo polecam - "księga ciąży" Martha Sears i William Sears.

Margaret.Se, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    na tym się nie oszczędza, zdrowie dziecka teraz najważniejsze! Mi od razu dała skierowanie na toxoplazmozę, im szybciej, tym lepiej, bo dla dziecka może być t bardzo niebezpiecznie.

Kupiłam fajną książkę, sprawdź, bo polecam - "księga ciąży" Martha Sears i William Sears.
    wiesz ja chodze do kliniki u mnie jest troche inaczej bo oni maja takie procedury ze te badania krew, itd dopiero daja jak sie skonczy 1 trymestr, ale i tak kilka zrobiłam wczesniej czyli własnie morofologia, toxo itd. Zerkne dzieki za polecenie :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robie ciasto :) Mam taka ochote na ciasto, na inne jakies słodycze nie, tylko na ciasto. Mam nadzieje ze go spróbuje i nie skończe w wc :)

MoBo, She Wolf, Margaret.Se lubią tę wiadomość

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ