35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret, jak zarodek taki maly to moze serduszka nie bylo jeszcze widac? Przeciez to takie malenstwo, ze nie na kazdym sprzecie bedzie widc serduszko. A lekarz jakis pojebany, ze nie dl Ci zadnej nadziei tylko pierdzielil jak polamany. Ja wierze mocno ze w sobote zobaczys kruszynke :* Mocno trzymam kciuki.
Ja tu na forum kiedys czytalam historie dziewczyny u ktorej w 8tyg nie bylo jeszcze widac serdzuszka a teraz pewnie bedzie niedlugo rodzic, wiec nie zalamuj sie jeszcze calkowicie :*MoBo, Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret Kochana, właśnie wyczytałam, że akcja serca powinna być widoczna zawsze gdy zarodek przekracza 5 mm...może jeszcze za wcześnie...
Jestem myślami przy Tobie, i tulę mocno !MoBo, Margaret.Se, She Wolf, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
She Wolf wrote:Margaret, jak zarodek taki maly to moze serduszka nie bylo jeszcze widac? Przeciez to takie malenstwo, ze nie na kazdym sprzecie bedzie widc serduszko. A lekarz jakis pojebany, ze nie dl Ci zadnej nadziei tylko pierdzielil jak polamany. Ja wierze mocno ze w sobote zobaczys kruszynke :* Mocno trzymam kciuki.
Ja tu na forum kiedys czytalam historie dziewczyny u ktorej w 8tyg nie bylo jeszcze widac serdzuszka a teraz pewnie bedzie niedlugo rodzic, wiec nie zalamuj sie jeszcze calkowicie :*
Wlasnie ale dlaczego taki maly zarodek? Powinien byc z 4razy wiekszy! Zwariuje ale moge zwariowac zeby tylko kruszynka dalej rosla i byla zdrowa. Boze wszystko bym oddala! Jeszcze yeraz te zdjecia usg sa jak ze starego filmu a tamte byly piekne i wyrazne. Byl to inny gabinet. -
Jot wrote:Margaret Kochana, właśnie wyczytałam, że akcja serca powinna być widoczna zawsze gdy zarodek przekracza 5 mm...może jeszcze za wcześnie...
Jestem myślami przy Tobie, i tulę mocno !
Powinien byc cztery razy wiekszy -
Margaret, ale może później miałaś owulację, do zagnieżdżenia doszło później i w efekcie Twoja ciąża jest młodsza...i jeszcze piszesz że stary sprzęt,,,
Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość
Jot
Moze to moja wina ze schudlam co? ale przeciez nie specjalnie a o wiele zdrowiej zaczelam sie odzywiac ehhhh moze za duzo pizzy ehhh mam tyle mysli ze glowa peka
-
Margaret.Se wrote:Wlasnie ale dlaczego taki maly zarodek? Powinien byc z 4razy wiekszy! Zwariuje ale moge zwariowac zeby tylko kruszynka dalej rosla i byla zdrowa. Boze wszystko bym oddala! Jeszcze yeraz te zdjecia usg sa jak ze starego filmu a tamte byly piekne i wyrazne. Byl to inny gabinet.
Kochana kazde dziecko rosnie w innym tempie. Nie jestes maszyna ktora mozna zaprogramowac. Wiesz, ja kiedys jak bylam w ciazy znalazlam taka stronke z innymi normami CRL, i byly one o wiee nizsze niz ogolnie przyjete. Chce przez to powiedziec, ze to co widzisz w necie to jest srednia wielkosc zarodka a nie taka jaka jest u kazdej kobiety w danym tygodniu.
Mowisz ze bylas u innego gina i zdjecie jest kiepskiej jakosci, pewnie mial kiepski sprzet i zle zmierzyl. Pomysl sobie, dzidzia jest teraz jeszcze tak mala, ze nawet na najlepszym sprzecie dokladnie nie da rady jej jeszcze zmierzyc. Postaraj sie jeszcze miec nadzieje, prosze Cie :*Jot, MoBo, aszka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret.Se wrote:Moze to moja wina ze schudlam co? ale przeciez nie specjalnie a o wiele zdrowiej zaczelam sie odzywiac ehhhh moze za duzo pizzy ehhh mam tyle mysli ze glowa peka
Nie staraj sie siebie o nic obwiniac. Przeciez nie chlalas wody i nie jaralas, a sama mowisz ze zdrowo jadlas, wiec zrobilas wszystko co w Twojej mocy :*MoBo, aszka, Margaret.Se, milka1 lubią tę wiadomość
17 cs 2.11.2019
Jot wrote:Margaret, ale może później miałaś owulację, do zagnieżdżenia doszło później i w efekcie Twoja ciąża jest młodsza...i jeszcze piszesz że stary sprzęt,,,
Tak nam sie wydaje bo zdjecia kiepskie sa ehhhh brak mi sily ale musze powalczyc i moze kolejny CUD bedzie ze kruszynka bedzie zdrowa!MoBo, She Wolf, aszka, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Moze to moja wina ze schudlam co? ale przeciez nie specjalnie a o wiele zdrowiej zaczelam sie odzywiac ehhhh moze za duzo pizzy ehhh mam tyle mysli ze glowa peka
Margaret...absolutnie nie myśl w ten sposób. Wierze że nie zrobiłaś nic a nic co by mogło w jakikolwiek sposób zaszkodzić Maluszkowi, a wręcz przeciwnie !aszka, Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
Jot
Dobrze dziewczyny mówią! Po pierwsze to żadna twoja wina i na 100 nie uzależniona od tego co zjadlas bo co mogą powiedzieć które wcale nie mogą jeść w tym okresie. Po drugie a może właśnie troszkę wolniej rośnie. Trza czekać spokojnie i mieć nadzieję.
aszka, Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Widzialam inne usg i pecherzyki byly w wiekszosci wypelnione zarodkami a moj pecherzyk byl wielki i malusienka kruszynka
-
nick nieaktualny
-
Margaret.Se wrote:Widzialam inne usg i pecherzyki byly w wiekszosci wypelnione zarodkami a moj pecherzyk byl wielki i malusienka kruszynka
tak to się tylko zameczysz cały czas szukając i porównując, trzeba teraz się postarać poczekać do soboty w spokoju.
Margaret.Se, milka1, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Margaret przykro mi z powodu twoich przeżyć. Proszę Cię nie zadręczaj się. Na pewno w żaden sposób nie zaszkodziłaś kruszynce. W tej sytuacji możesz jedynie poczekać, jeszcze może się okazać że wszystko będzie dobrze. Postaraj się uspokoić, wiem że to nie jest łatwe, ale postaraj się.
MoBo, Margaret.Se, Eltasz lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
She Wolf wrote:Kochana kazde dziecko rosnie w innym tempie. Nie jestes maszyna ktora mozna zaprogramowac. Wiesz, ja kiedys jak bylam w ciazy znalazlam taka stronke z innymi normami CRL, i byly one o wiee nizsze niz ogolnie przyjete. Chce przez to powiedziec, ze to co widzisz w necie to jest srednia wielkosc zarodka a nie taka jaka jest u kazdej kobiety w danym tygodniu.
Mowisz ze bylas u innego gina i zdjecie jest kiepskiej jakosci, pewnie mial kiepski sprzet i zle zmierzyl. Pomysl sobie, dzidzia jest teraz jeszcze tak mala, ze nawet na najlepszym sprzecie dokladnie nie da rady jej jeszcze zmierzyc. Postaraj sie jeszcze miec nadzieje, prosze Cie :*
Zebys slonko miala racje! Boze pomoz!
Dziekuje dziewczynki :* naprawde duzo daje mi to co piszeciemilka1 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:tak to się tylko zameczysz cały czas szukając i porównując, trzeba teraz się postarać poczekać do soboty w spokoju.
Musze poczekac ale w spokoju to nie dam rady chyba postaram sie bo zeby nic wiecej nie zaszkodzilo kruszynce a nerwy zle wplywaja jak wiadomo. Wczorajszy wieczor i dzisiejszy dzien to koszmar!milka1 lubi tę wiadomość
-
Jak sie spytalam lekarza o badania Itrymestru bo nic niecpowiedzial tylko ze nie. Zapytalam o badania prenatalne to ze dopiero w 12-13tc. Nie dal mi skierowania na zadne badania, moze uwaza ze nie ma juz sensu pamietam jak mi Aszka pisala ze na badania prenatalne dostala juz skierowanie w 8tc. Splawil mnie na maxa