35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wrote:mnie sie wydawalo ze pomiedzy 18.5 do 25, powyzej to nadwaga
poza tym, przy nadwadze czy otyłości utrata ok 10% wagi może spowodować tak duży wzrost równowagi hormonalnej że można zajść naturalnie i bez wspomagaczyaszka, MoBo, Asana lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
evus wrote:i ten kocyk daje rade? musze zatem sprobowac
w sam raz do siemienia bo nie robi się za gęsty po dodaniuaszka lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:no właśnie kryteria zostały złagodzone
poza tym, przy nadwadze czy otyłości utrata ok 10% wagi może spowodować tak duży wzrost równowagi hormonalnej że można zajść naturalnie i bez wspomagaczy
ale to tez jest tak, ze za chude kobitki tez zajsc nie moga, bo tkanka tluszczowa, szczegolnie na tylku i biodrach, jakos reguluje hormony- podobnoaszka, MoBo lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
Wtam sie po urlopieWidze ze watek ozyl podczas mojej nieobecnosci
Troche mi trudno ogarnac nowe starczki, ale powoli dojde kto z kim i o co kaman
Widze ze wczoraj byla mowa o tarczycy. Ja mam tsh, ft3 i 4 w normie, ale antyTPO i antyTG ponad, ale lekow nikt mi nie przepisal. Musze sie umowic do lekarza znowu, ale juz wiem co mi powie - ze z samymi przeciwcialami nic sie nie robi. A ja coraz czesciej mysle, ze to moze byc przyczyna nasych niepowodzen skoro reszta jest w normnie ...
Co do selenu to tez czytalam, ze przy dluzszym przyjmowaniu moze powodowac rozne schorzenia, wiec lykam go w kratke, bo troche sie boje. Co do encortonu to nigdy nie slyszalam, zeby go przepisywali przy przeciwcialach tarczycowych, ale jak dla mnie ma to sens, tylko zeby lekarze to przepisywali ...
A no i u mnie dzis test negatywny. W przyszlym tygodniu mam wizyte w klinice i zaczynamy przygotowania do iui.
Kto nastepny w kolejce?evus, aszka, MoBo, Storczyk31, Eltasz, Dani, Asana lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
MoBo wrote:mnie sie wydawalo ze pomiedzy 18.5 do 25, powyzej to nadwaga
poniżej 19 płodność spada czterokrotnie ponoć, więc lepiej chyba nie oscylować wokół dolnej granicy.
Aleście mnie smaka zrobiły tym jogurtem... Chyba pójdę do lodówki podnieść moje BMI...evus, pierwiastka, aszka, MoBo, Asana lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:To moje BMI wynosilo 18 w trakcie IUI.
She wolf, jak tam wrazenia z wakacji :p, trzymam kciuki za IUI.
Smacznego
U mnie tez w momencie jak zaszlam bo 2 kilo zlecialy podczas przeprowadzki.Asana, aszka lubią tę wiadomość
-
Aszka, bylo cudownie, zwiedzilismy Toskanie i Umbrie, ale jeszcze mam niedosyt, musze tam wrocic
A do tego w drodze zakochalam sie w Szwajcarii i zaluje ze nie dalismy sie rady spotkac z Mobo
W kazdym razie tam tez musimy pojechac z T, bo jest przepieknie
Niestety czas wrocic do smutnego Londynu i szarego zycia i stresujacego starania
A co u Ciebie? Widzialas ostatnio maluszka?Asana, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja tez jak zaszlam poprzednio to mialam okolo 18, teraz troszke mi sie przytylo, ale z tego akurat sie ciesze
MoBo, evus, Asana, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She Wolf wrote:Aszka, bylo cudownie, zwiedzilismy Toskanie i Umbrie, ale jeszcze mam niedosyt, musze tam wrocic
A do tego w drodze zakochalam sie w Szwajcarii i zaluje ze nie dalismy sie rady spotkac z Mobo
W kazdym razie tam tez musimy pojechac z T, bo jest przepieknie
Niestety czas wrocic do smutnego Londynu i szarego zycia i stresujacego starania
A co u Ciebie? Widzialas ostatnio maluszka?
No i bardzo dobrze ze sie zakochalas bo szybciej wrociszJa zapraszam
She Wolf, aszka lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Witajcie, Dziewczyny, jestem tu nowa. Staram się piąty miesiąc. Poroniłam w drugim miesiącu starań. Może przez problemy z progesteronem? Wykres w cyklu ciążowym, w II fazie, był w kształcie litery W. temperatura raz rosła, raz spadała. Poronienie przeżyłam strasznie!!! Myślałam, że zaszłam, to nie ma problemu, a teraz,po trzech miesiącach starań , widzę, że to nie jest takie proste. Wszystkie Was wspieram.
Storczyk dobrze, ze wpadlas. Z tego co piszesz to szybko zaskoczylas wiec oby nastepnym razem tez tak bylo.
Musisz sie tu troche nam pospowiadac czy mialas juz robione jakies badania e.g. hormony, po poronieiu itp.
Ja tez dopiero co poronilam w 9 tyg (ale ciaza ustala jakos w 8smym), w przyszlym tygodniu mam komplet badan tzn to co mi sie udalo wyciagnac od lekarza (czuje ze mocno za nie zabule).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:52
evus, loret1, Asana lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Witaj Storczyk!
Hellllo She:) szkoda ze nie zaklikalo na wolniaku... Mnie tez urzekly Wlochy i wszedzie gdzie pojade to chce wracac, no procz Maroka...
Dziewczeta ja zupelnie nie w temacie az takim zdrowotnym ale staram sie ograniczac syfy...
Cos mnie dolek nie puszcza... Budze sie i klade ciagle z jedna mysla czy sie uda i dlaczego sie nie udaje..,
Chodze ostatnio rozdrazniona a nerwy tez na hormony dobrze nie robia ech...,
To do kolejnego spisanka;)
Aaaa Szwajcarie tez bym luknela;)MoBo, Asana lubią tę wiadomość
loret1 -
Mobo dzieki, mam nadzieje, ze uda mi sie z zaproszenia skorzystac :*
Storczyk witaj i opowiadaj
Loret wiekszosc z nas jest chyba tak nakreconaja tez mialam takie okresy, ze o niczym innym nie potrafilam myslec. Jedyne co moge polecic, to zajac czyms glowe. Forum tez nie pomaga jak sie zaglada na nie zaraz po otwarciu oczu z rana
Ja dzis sie czuje dziwnie spokojna, zawsze po negatywie mnie nosilo i bylam na caly swiat wkur.., a dzis po prostu czuje sie zniechecona i zawiedziona, bo skoro nie udalo sie w takim luzackim cyklu z hsg, to jak ma sie udac? Nie chce mi sie juz starac, po prostu, nudzi mnie toStorczyk31, loret1, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty