X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, no wlasnie chcialam wiedziec troche wiecej o Twoich starankach :)
    Co do badan, to na poczatek LH, FSH, proaktyna, progesteron, AMH( to wlasnie rezerwa jajnikowa). To podstawa, do tego przydaloby sie sprawdzic droznosc, skoro juz rodzilas to moga byc zrosty itp. No i do tego badanie nasienia.

A my sie staramy 15 cykli, niby jeszcze nie duzo, ale w wieku 37 lat, to juz sporo, a przyczyny niepowodzen nie znamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 15:36

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum troche pomaga :) szczegolnie ze to u nas wszystkich pierwsze w wieku 35+
    Kurcze no mi wlasnie tego spokoju brakuje bo zniechecona to juz dawno jestem...;)
    Ja nawet nie wiem czemu mi sie w ogole nie udaje zalapac...

Ale moze i dobrze ze nastal spokoj to moze wlasnie po to on zeby sie zadomowil gosc:)
    Szybko ten urlop zlecial :)
    A Ty pisalas jak przezylas hsg? Bylo ok?

She Wolf, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk nie ma innej mozliwosci leczenia niskiego progesteronu tylko trza suplementowac.
    Inne sposoby to stymulacja jajkow, kremy progesteronowe.
    Ja tez mam z tym problem i testuje na sobie ziola, choc nie sadze ze to byl moj powod poronienia.
    Badania juz Ci dobrze wymienila She.

evus, She Wolf, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    bosz! o takiej godzinie budzić....

nie chcem ale muszem:/
    pierwiastka wrote:
    dziewczyny, z tą tarczycą to jest tak że jak tsh ponizej 3 to lekarze nie chcą w hormonach nawet grzebać bo mozna bardziej rozregulowac a wiem ze dziewczyny zachodzily z wyzszym tez tyle ze trzeba pilnowac juz będąc w ciąży żeby nie wzrosło bo to niebezpieczne

można urodzić mając wysokie TSH, np. czasami się zdarza że imbecyla

evus, She Wolf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Lo matko swieta i dzizusie O.o Spania nie masz?

prawie nie:/

evus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    Ja mysle że my takie senne przeez ta pogode. Jest zdecydowanie za cieplo.

powiedz jak Ty przetrwałaś lato w tym roku?:)

evus, She Wolf, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    BMI staraczki powinno się wahać między 20 a 27. Jak jest u Was?

ja mam jakieś 20
    też staram się jesć jak ty, tylko nic mi to nie daje:/

evus, MoBo, aszka, Ylya lubią tę wiadomość

• Cyganeczka Debiutantka

Wysłany: 6 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kobietki!!

DZIĘKUJE WAM ZA TO FORUM!! przyniosłyście szczęście! właśnie zrobiłam test i II kreski!
    Jesteście pierwsze, które wiedzą.
    Teraz Was proszę, pomóżcie, bo 2 ost ciążę niestety straciłam. Co mam robić, żeby nie zwariować.

Ale od początku, posłuchałam Was i przytulałam się co 2 dni.. nie do końca cyklu ale tydzień przed. 04.10 miałam dostać @ , nie przyszła. wczoraj i dziś mam lekko brązowe bardzo śladowe ilości śluzu.Patrze jak wrona w test, ale się nic nie zmienia. Coś mi mówiło, że to TO,bo prawie płaczę z bólu piersi.
    Myślę,że to forum jest magiczne i każda z nas w końcu ujrzy te II kreski.

evus, MoBo, Storczyk31, Asana, aszka, Ylya, Dani, Ania1602 lubią tę wiadomość

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    ale to tez jest tak, ze za chude kobitki tez zajsc nie moga, bo tkanka tluszczowa, szczegolnie na tylku i biodrach, jakos reguluje hormony- podobno ;)

ja coś słyszałam że estrogen się w taknce tł produkuje i jak jest tej tkanki za mało to i estro za mało,

evus lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze! Cyganeczka! gratulacje!! super!! :D

Cyganeczka lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asana wrote:
    powiedz jak Ty przetrwałaś lato w tym roku?:)

prawie umarlam :( nie cierpie upalow :/

Asana lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, to prawda, ze forum pomaga, nie twierdze ze nie, bo bez tego nie wiedzialabym jakie badania robic, jakie suplementy czy ziola sprobowac, ale ja jestem na takim etapie, ze mi raczej maci w glowie niz pomaga, bo zamienia moje starania w obsesje :/
    Mnie HSG wcale nie bolalo, ledwie poczulam kontast, pewnie dlatego ze wszystko bylo drozne, wiec nie taki diabel straszny. Lepiej nie czytac opowiesci w necie tylko przekonac sie na wlasnym przykladzie :)

Storczyk nie ma za co. A o badania zawsze mozna spytac na NFZ, tylko nie wiem czy da rade je zalatwic, bo ja nie mieszkam w Polsce, moze inne dziewczyny pomoga :)
    TSH badalam i bylo w normie, ale ostatnio mnie zaniepokoilo, bo mi troche TSH skoczylo i zrobilam przeciwciala, ktore wyszly podwyzszone. Wlasnie sie zapisalam do lekarza na poniedzialek to skonsultowac, ale w UK to raczej mnie odesla z kwitkiem :(

evus, MoBo lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cygenaczka ogromne gratulacje <3
    a ty bierzesz progesteron? takie plamienie moze byc calkiem normalne w okresie @ (tak niektore dziewczyny maja) ale moze tez byc niskim progesteronem. Ja bym sie skonsultowala z lekarzem.

evus, Asana lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

hej
    fajnie że jesteś
    ten lekarz nic nowego Ci nie powie
    też czytałam o selenie, że trzeba uważać, mi na razie pomaga więc biorę:)
    Fajnie że działasz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:03

evus, She Wolf, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganeczka wrote:
    czesc Kobietki!!

DZIĘKUJE WAM ZA TO FORUM!! przyniosłyście szczęście! właśnie zrobiłam test i II kreski!
    Jesteście p

GRATULACJE:))))

evus, Storczyk31, Cyganeczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Witam WAs.
    Jutro wymuszę badania. Tylko o jakie prosić? Wyczytałam, że trzeba zbadać prolaktynę, progesteron, zrobić badania profilu hormonalnego (czyli co?) i AMH (czy to to samo co zbadanie rezerwy jajnikowej i co to w ogóle jest to badanie, a może by od niego zacząć? ). sorki rozpisałam się.
    od 2-3 d.c FSH.LH, estradiol, TSH, insulina, prolaktyna(to mozna na NFZ), AMH (amh platne -to badanie rezerwy jajnikowej wraz z FSH + LH daje pełen obraz).7 dni po przewidywanej owulacji progesteron. Cześc tak w ogóle, fajnie ze masz juz dzieci :)

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganeczka wrote:
    czesc Kobietki!!

Jesteście pierwsze, które wiedzą.
    Teraz Was proszę, pomóżcie, bo 2 ost ciążę niestety straciłam. Co mam robić, żeby nie zwariować.

Ale od początku, posłuchałam Was i przytulałam się co 2 dni.. nie do końca cyklu ale tydzień przed. 04.10 miałam dostać @ , nie przyszła. wczoraj i dziś mam lekko brązowe bardzo śladowe ilości śluzu.Patrze jak wrona w test, ale się nic nie zmienia. Coś mi mówiło, że to TO,bo prawie płaczę z bólu piersi.
    Myślę,że to forum jest magiczne i każda z nas w końcu ujrzy te II kreski.
    graaaaatuuulaaacje :) Jest podforum poronienia, moze tam sie zapytaj, na pewno dziewczyny doradza dobrze. Ja o tyle o ile czyli słabo sie w tym orientuje, ale wszystko zalezy z jakiego powodu to sie stało, czy genetyki, czy immunologii, czy z jakis innych badan (np. za niski progesteron) a moze sa inne przyczyny np. w budowie. Trzymam kciuki zeby sie udało :) i szczęsliwych 9 m-cy :)

Cyganeczka, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Aszka, bylo cudownie, zwiedzilismy Toskanie i Umbrie, ale jeszcze mam niedosyt, musze tam wrocic :) A do tego w drodze zakochalam sie w Szwajcarii i zaluje ze nie dalismy sie rady spotkac z Mobo :( W kazdym razie tam tez musimy pojechac z T, bo jest przepieknie :)
    Niestety czas wrocic do smutnego Londynu i szarego zycia i stresujacego starania :P
    A co u Ciebie? Widzialas ostatnio maluszka?
    świetnie, ciesze sie ze miło spedzilas czas :) Widziałam, bylam na połowkowym jest cudowie :) wszystko ok, tylko tylek i nogi mi scierpły bo mnie badał około 50 minut. Mam fotki 3 d i filmik, niezapomniane wrazenia <3

evus, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    aha, i wczoraj sama zrobiłam pierwszy w życiu jogurt! nie wyszedł tak gęsty jak sklepowy ale jeżeli chodzi o smak to sklepowe mogą się schować ;)
    brawo :)

evus, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Cyganeczka Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Cygenaczka ogromne gratulacje <3
    a ty bierzesz progesteron? takie plamienie moze byc calkiem normalne w okresie @ (tak niektore dziewczyny maja) ale moze tez byc niskim progesteronem. Ja bym sie skonsultowala z lekarzem.

Dziękuje Kobietki,
    boje się, teraz skacze ze szczęścia i martwię na zmianę. Jestem w Belgii, tu miałam badania po poronieniu i mam dobrego lekarza,zaraz zadzwonię do lekarza,bo DZIECIĄTKO najważniejsze.
    Już wczoraj czytałam o tych plamieniach w okresie @, ale już strach wita w oczach. Zostały mi witaminy z poprzedniej ciąży, właśnie wzięłam. w tamtej ciąży progesteron był ok, ale pomino tego uparłam się na dodatkowe tabletki, coś jak u nas dufaston. Teraz też chcę. Kuje mnie brzuch...

evus, Asana, MoBo lubią tę wiadomość

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ