35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCyganeczka wrote:Dziękuje Kobietki,
boje się, teraz skacze ze szczęścia i martwię na zmianę. Jestem w Belgii, tu miałam badania po poronieniu i mam dobrego lekarza,zaraz zadzwonię do lekarza,bo DZIECIĄTKO najważniejsze.
Już wczoraj czytałam o tych plamieniach w okresie @, ale już strach wita w oczach. Zostały mi witaminy z poprzedniej ciąży, właśnie wzięłam. w tamtej ciąży progesteron był ok, ale pomino tego uparłam się na dodatkowe tabletki, coś jak u nas dufaston. Teraz też chcę. Kuje mnie brzuch...evus, Asana, MoBo lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:a moze sa inne przyczyny np. w budowie.
Na pewno zaglądne na temat poronień...
Tak, jak wcześniej opisywałam miałam "czegoś" za dużo w macicy i mi wycieli, to prawdopodobnie przyczyną poronień. Niestety nie znam języka i bijcie i zabijcie, ale nie umiem powiedzieć. Lekarz zapewnił mnie tylko,że będę mogła mieć dzieci, jeśli bym tego nie wycieła to KAŻDĄ ciąże bym poroniła.. tyle wiem
dziękuje
evus, Asana lubią tę wiadomość
-
dziewczyny pracuje fizycznie- sprzatam domy, nie ma co ukrywać, jak nie znam języka.
Czy to za wiele? dziś faktycznie targałam cięzkie pudła z ubraniami.. Zwolnią mnie z pracy, jak historia się powtórzy. W tamtej ciąży w domu siedziałam.
ps/ Kobietki ide zrobić kolacje mojemu, bo ostatni mu powiedziałam w drzwiach i z petem w ustach.. więc mnie poprosił trochę w inny sposób oznajmić mu taką wiadomość
wrócę heheWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:23
Asana, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Asana, ja tez czytalam ze selen moze pomoc, dlatego tez biore, ale nie codziennie, zeby sobie nie zaszkodzic.
MoBo lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cyganeczka gratuluje
Ja mysle, ze dziecko jest najwazniejse i od Ciebie zalezy czy zostaniesz w pracy czy pojdziesz na zwolnienie. Sama wiesz ze dzwiganie we wczesnej ciazy jest niebezpieczne.
Nie znasz kogos kto by Ci mogl przetlumaczyc tego wyniku z zabiegu?
Moze przynajmniej na google sobie przetlumacz. Mnie to by nie dalo spokoju jakbym poszla na zabieg bez wiedzy co mi beda wycinacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:27
MoBo, Asana, Cyganeczka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
Cyganeczka gratulacje! Oby to forum rzeczywiscie bylo szczesliwe
She-ja tez mam lekka obsesje... Juz nie wiem co brac, czego nie, co pic itp itd...
Mam metlik z badaniami ale ide do gina i zobacze co i jak...
Ech
To milego popoludnia:)aszka, MoBo, She Wolf, Asana, Cyganeczka lubią tę wiadomość
loret1 -
Cyganeczka wrote:dziewczyny pracuje fizycznie- sprzatam domy, nie ma co ukrywać, jak nie znam języka.
Czy to za wiele? dziś faktycznie targałam cięzkie pudła z ubraniami.. Zwolnią mnie z pracy, jak historia się powtórzy. W tamtej ciąży w domu siedziałam.
ps/ Kobietki ide zrobić kolacje mojemu, bo ostatni mu powiedziałam w drzwiach i z petem w ustach.. więc mnie poprosił trochę w inny sposób oznajmić mu taką wiadomość
wrócę hehe
Moze znajdz zastepstwo?
Jakas dziewczyna siedzi i nic nie robi i moze Cie zastapic?
Z reguly prywatni ludzie nie maja nic przeciwko jezeli to kilka tygodni. A wymowke jakas tam znajdziesz.aszka, She Wolf, Cyganeczka lubią tę wiadomość
-
Loret, ja tez mam tak z tymi suplementami. Nawet nie wiesz jak odpoczelam na urlopie od tego zamieszania, bralam tylko kwas foliowy
Wcale mi sie nie chce do tego wszystkiego wracac, ale juz sie jak zwykle nakrecam, ze bez suplementow sie nie uda
loret1 lubi tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Oj Evus, to ja podziwiam, bo ja mam taki zestaw, ze mi 15 min z zyciorysu odchodzi cozien podczas lykania prochow
evus, Asana, Dani, Cyganeczka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Cyganeczka wrote:Niestety nie znam języka i bijcie i zabijcie, ale nie umiem powiedzieć. Lekarz zapewnił mnie tylko,że będę mogła mieć dzieci, jeśli bym tego nie wycieła to KAŻDĄ ciąże bym poroniła.. tyle wiem
dziękuje
To sie prosi lekarza o ksero wynikow, przychodzi sie do domu i tlumaczy
Ja tez nie wladam niemieckim (brrr nienawidze tego jezyka), a nawet gdybym go znala to kazdy u mnie gada dialektem. Z lekarzami akurat sobie radze bo wszyscy mowia perfect po angielsku ale zawsze mam kopie wszystkiego w orginale i sobie tlumacze.evus, Asana, She Wolf, Cyganeczka lubią tę wiadomość
-
evus wrote:ja tylko kwas foliowy biore
lykalam jeszcze wit C i B, ale Asana pisala ze to zakwasza srodowisko i to zle dla plemnikow wiec na wszelki wypadek odstawilam od razu
To ciekawe z ta witamina C. Moja kolezanka miala raz bakterie rakowe wykryte podczas cytologii. lekarka zalecila wysoka dawke wit C na bakterie i rownowage ph.
Mnie sie wydaje ze to juz trzeba by bylo naprawde spora dawke jesc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:06
-
No tak to z tymi ciazami-loteria...
Jedne biora fure i bida, inne nic i hyc w ciazy...
Ja bralam dlugo tylko kwas, a po wizycie u pani doktor juz troche wiecej. Przepisala mi na recepte wieksza dawke kwasu 5mg ale zeby go zaczac brac musze jedno badanie zrobic... Takze pazdziernik szykuje sie badaniowo...
Wiecie co, mam takie dziwne uczucie jakbym to nie ja o ciazy pisala... Ze tak dlugo mialam leki przed tym stanem a teraz bardzo chce ze az nie moge w to uwierzyc ze to sie tak moze pozmieniac;)Asana, evus, aszka lubią tę wiadomość
loret1 -
loret, mnie jeszcze w czerwcu jakby ktos powiedzial ze zaczne sie starac we wrzesniu, to bym sie w glowke popukala. a teraz? szalenstwo.. wszedzie matki z dziecmi, cale dnie siedze na forum dla starajacych sie, a dwie kreski na tescie nagle sa najwiekszym marzeniem..
nigdy wczesniej nie myslalam o dziecku
loret1, Asana, Ylya, Dani lubią tę wiadomość
-
Mobo dokladnie. Ja na poczatku dopoki sie nie nauczylam angielskiego to tez bralam wyniki albo zapisywalam sobie to co lekarz mowil i w domu tlumaczylam. Nawet teraz sa terminy medyczne ktorych nie rozumiem i musze tlumaczyc, zreszta nawet w ojczystym jezyku sa slowa ktorych sie do konca nie rozuie i trzeba poszperac
Ale najwazniejsze to nie bac sie pytac, bo potem tylko nerwy sa, nic wiecej.
Loret, to sie nazywa instynkt macierzyskiKazdego dopada w innym wieku. Mnie dopadl prawie 10 lat temu i od tamtej pory zawladnal moja glowa. Wyobraz sobie takie meczarnie przez tyle lat. A moj owczesny maz nie zgadzal sie na dziecko. Ciesze sie ze sie go pozbylam, bo do tej pory bym go prosila, a tak to przynajmniej sie staram z moim T.
Glowa do gory. Zacznij myslec pozytywnie, bo Cie znajde i nakopie w tylek
loret1, evus, Asana, Storczyk31, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
Evus-no dokladnie tak mam tez...
Haha She znajdz i nakop a potem se cos na zgode chlapniem:)
10 lat to sporo...musi byc dobry final tej historii...!!!
Fajnie, ze teraz jestes z kims szczesliwa:)
No niestety ja troche meza blokowalam:( on chcial juz wczesniej a ja twardo, a teraz:(
Troche mi smutno jak pomysle ze nam sie moze nie udac ze wzgledu na niego...
A u mnie z mysleniem pozytywnym ciezko jakos, ale mozna liczyc na Was ze podniesiecie na duszy;)evus, Asana, Storczyk31, MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
loret1