X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak się nie uda?

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret, nakopac chetnie nakopie, ale mam nadzieje, ze chlapniemy co najwyzej soczek, bo bedziemy juz w dwupaku :)

Storczyk, z wykresu to mozna sobie co najwyzej gdybac, a badan nic nie zastapi.
    Co do magnezu to ja biore 2 do 4 tabletek magne b6 max, bo dopiero 4 tabsy pokrywaja 100% dziennego zapotrzebowania. Biore tez wit B6 100mg, ale co drugi dzien, bo juz jest razem z magnezem, wiec nie chce przesadzic.
    Wogole zestaw ktory sobie skomponowalam w poprzednim cyklu, ladnie mi wydluzyl fl z 12 do 14 dni. Wiec chyba bede wszystkie te suplementy brala, plus ziolka od Mobo :)

Storczyk31, MoBo, loret1, Asana lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Wolf, a bierzesz magnez w formie chelatu, bo ponoć tylko taki jest łatwiej przyswajany? Jesteś pewna, że przez suplementację wydłużyłaś sobie cykl, to znaczy pytam, bo nie wiem czy bierzesz progesteron ?
    Jeśli nie spożywasz w/w produktów powinieneś uzupełniać magnez w postaci chemicznych preparatów ale, które wybrać?

Przy zakupie preparatu sprawdzajcie w jakiej postaci występuje magnez w danym preparacie oraz jaka jest zawartość zawartość jonów magnezu.

Magnez jest lepiej wchłaniany z soli organicznych tj:

mleczan i cytrynian magnezu mają przyswajalność około 90 % (magne b6)

Nieorganiczne sole magnezowe tj.:

węglan magnezu ma przyswajalność około 30 % (np. Neomag Forte)

Przyswajalność tlenku magnezu nie przekracza 4%. (np. tabletki musujące)

Magnez z postaci chelatu przyswaja się lepiej od węglanu magnezu ale nie wiadomo do końca w jakim procencie. Wiadomo jednak, że nie przyswaja się tak dobrze jak mleczan czy cytrynian.

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym, niestety wieckosc suplementow nie ma w rzeczywistosci takich ilosci zwiazkow czynnych jak jest napisane na opakowaniu (nie pamietam gdzie byly i na czym prowadzone badania), dlatego dobrze kupowac produkty, ktore maja znaczek GMP

Storczyk31, Asana lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • jamaica Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulascje Storczyk :)

jamaica
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamaica: dlaczego? Bo wiem, że nic nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 19:59

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Dani Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyganeczka gratulacje!!!! Jak dobrze slyszec ze ktoras z nas wlasnie zobaczyla dwie kreski. To jest mozliwe! Trzymam kciuki, zeby tym razem bylo wszystko perfekt.

Ja tez sie suplementuje od kilku dobrych miesiecy (chyba 8), ziola pije, robie smoothies itp, nie jem drozdzowek z marmolada itp, zaczelam cwiczyc i plywac. W ciaze to mi na razie nie pomoglo zajsc, ale ogolnie czuje sie duzo lepiej i odeszly mi rozne drobne jakies tam problemy zdrowotne typu skórne i inne, mam wiecej energii, nie czuje sie zmeczona i senna, wiec jestem happy ze tak zmienilam swoje zycie, z myślą o dziecku.

Ale czasem, czasem mam dosyc tego ograniczania sie, np mam ochote napić sie drinka czy cos...Czasami mysle sobie, kurcze od poltora roku odmawiam sobie uzywek i roznych przyjemnosci, a i tak sie nie udaje..(zajsc w ciaze). I mam ochote czasami złamać się, i pozwolic sobie na cos zabronionego...

Dobrze ze mamy to forum i mozemy sie nawzajem wspierac w takich chwilach...

evus, MoBo, Storczyk31, Cyganeczka, Asana lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk odkad ja jestem na forum to tyle sie naczytałam o roznych przypadkach od a do zet, ze tak naprawde czasami zadnej przyczyny pozornie nie ma i sie długo nie udaje. Ile ludzi tyle przypadków. W trakcie staran brałam tylko kwas foliowy, chociaz przetestowałam: ziola o. Sroki, ziola mamamed, ziola jakies tez polecane w aptece(wszystko sie skonczylo bolami brzuchami i wizyta na sorze wiec odpuscilam), bralam suplementy drogie z masa witamin, facetowi wpychalam profertil i inne suplementy, macą itd. Sprawdzałam 20 m-cy szyjke, patrzylam czy jest sluz, brałam wiesiołek,piłam gluty z siemienia, codziennie temperature mierzylam, bralam mase hormonow: clo, letro, gonapeptyl, leki na anty na zbicie torbieli, itd. Porobilam wszystkie badania itd. Ogolnie to chyba mialam z 12 cykli stymuowanych plus starania naturalne, razem jakies 25 =27 cykli. Ze tyle wytrzymałam o.O

evus, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, ale przeciez warto bylo :)

MoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że naszym problemem, to znaczy nas, osób starających się poraz kolejny i jeszcze...., jest niewątpliwie stres, nerwy, rozczarowanie, rozgoryczenie i .... strach. To wszystko jest tylko w naszych głowach. Kurcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:11

Cyganeczka lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, bardzo mi przykro! To co pomaga? Co robić? Jak znaleść złoty środek na to wszystko? Czy to znaczy, że teraz odpuściłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:22

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk, ziola o.Klimuszki.
    Do konca nie jestem pewna, co na to zadzialalo, ale progesteron bralam w tamtym cyklu ale rowniez w wielu poprzednich, w ktorych tylko raz mialam fl 13-dniowa. Wiec to raczej nie progesteron.
    Magnez biore magne b6 max, z tego co czytalam, to jest on bardzo polecany, a ten w formie chelatu jest kontrowersyjny, wiec wole brac ten ktory jest sprawdzony :)

Dani, ja mysle ze wszystko jest dla ludzi, oczywiscie w miare rozsadku. Ja tez sobie wszytkiego zabranialam, moj T juz ma dosc staranek, stresujemy sie niepotrzebnie a i tak sie nie udaje. Zadaje sobie pytanie czy jest sens i od tej pory bede sobie pozwalac na drobne przyjemnosci bo dosyc mam zycia na samym zielsku i chlebie razowym :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:25

evus, Storczyk31, Asana lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    U mnie to szło tak: 600 magnezu, 200 wapnia i tyle samo B6, tylko jaka jest pewność, że wapno nie zakwasza(?), cynk, kwas foliowy 800 ug, do tego fitoestrogen o nazwie Maca i przez I polowe cyklu castagnus

maca nie ma fitoestrogenow, jest adaptogenna czyli wyrównuje nierownowage, ale sama w sobie nie posiada hormonów. Nie mieszać z hormonami.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Cyganeczka Debiutantka

Wysłany: 6 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Nie znasz kogos kto by Ci mogl przetlumaczyc tego wyniku z zabiegu?
    Moze przynajmniej na google sobie przetlumacz. Mnie to by nie dalo spokoju jakbym poszla na zabieg bez wiedzy co mi beda wycinac :/

niestety nie mam nic ze szpitala. mam wizyte u lekarza ale dopiero 30.10 :(
    jutro ide do ogolnego, powiem o wszystkim

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
  • Cyganeczka Debiutantka

Wysłany: 6 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    To sie prosi lekarza o ksero wynikow, przychodzi sie do domu i tlumaczy :P
    Ja tez nie wladam niemieckim (brrr nienawidze tego jezyka), a nawet gdybym go znala to kazdy u mnie gada dialektem. Z lekarzami akurat sobie radze bo wszyscy mowia perfect po angielsku ale zawsze mam kopie wszystkiego w orginale i sobie tlumacze.

ja uwielbiam niemiecki, za to niderlandzki na etapie przedszkola :) poproszę lekarza 30tego na wizycie

Cyganeczka
    f2w3dqk3af307dr2.png
    [*] [*]
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, dzięki za info. Masz znacznie większą wiedzę niż ja. Cóż, człowiek uczy się całe życie...

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki i te nowe i te zaprawione w boju :)

tak sobie czytam i czytam i coraz bardziej się gubię w tych suplementach, ziołach, nakazach i zakazach

w życiu ie myślałam że się z przysłowiowym termometrem starać będę i że to tak na psyche działa wiec doskonale wasze rozterki rozumiem, przerabiałam to samo, stresowałam się i nakręcałam ...i nic z tego nie wyszło

teraz postanowiłam się zdiagnozować ale też trochę odpuścić i za radą gina dać sobie pół roku na luzie zanim wybiorę się do specjalistycznej kliniki

tak że ten tego, dla każdego to czego w danej chwili potrzebuje :)

trzymam za was, a właściwie za nas, kciuki :)

Storczyk31, aszka, Cyganeczka, MoBo lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Aszka, bardzo mi przykro! To co pomaga? Co robić? Jak znaleść złoty środek na to wszystko? Czy to znaczy, że teraz odpuściłaś?
    po IUI sie udało, a nie liczyłam, bo tempki mialam niziutenkie. Sądze ze podstawa to diagnoza, a pozniej postepowanie wg niej, mnie co prawda lekarz zdiagnozowal po 6 mies ale najpierw przesuwałam wizyte w klinice bo uwazalam ze a moze sie trafi, a pozniej to juz pełne leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:14

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastka: masz rację. Choć to nie jest prosta sprawa. Wrzucić na luz jest bardzo trudno, zwłaszcza jak nie wychodzi a czas płynie. W tym przypadku czas nie jest dobrym lekarstwem. Jak długo Ty się starasz?

aszka lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka: rozumiem, że teraz masz ustawione leczenie? Nie-rozumiem, to udało się , tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:21

klz9bd3m0oj2oh7n.png

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ