35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Storczyk31 wrote:Pierwiastka: masz rację. Choć to nie jest prosta sprawa. Wrzucić na luz jest bardzo trudno, zwłaszcza jak nie wychodzi a czas płynie. W tym przypadku czas nie jest dobrym lekarstwem. Jak długo Ty się starasz?
Storczyk31 lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Storczyk31 wrote:Pierwiastka: i co wynika z tych badań? Nadal badasz tempke? Jak lekarz pokierował Twoje leczenie?
lekarz zalecił zbadać tarczycę i cukrzycę, do tego morfologia i żelazo, wszystkie wyniki w normie, temperature mierze sama, pierwszy cykl, za tydzien wizyta u gina i zobaczymy co zleci, jak nic to hormony zrobie na własną rękęjeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:co sądzicie o Castagnusie? Gratuluję Aszka!!!!
Do poki nie sprobujesz na sobie to nie bedziesz wiedziec.
Zachodza dziewczyny jedna po drugiej
Na mnie niestety zle dziala i na dodatek zamiast wydluzyc to jeszcze bardziej skrocil moj cykl i mialam recordowy 19 dniowy
evus lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Hipokrates nazwał miesiączkę „łzami zawiedzionej macicy”. Podobno nie ma co płakać, bo właśnie (u mnie dziś) zaczyna się nowy cykl.Kolejne nowe nadzieję, kolejne starania, szukanie w sobie optymizmu na siłę.
Ja tam mam na nia inna nazwe zaczynajaca sie na k
Storczyk31, evus lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:co sądzicie o Castagnusie?
tak jak napisała MoBo, sprawdzisz na sobie to zobaczysz, ja brałam 3 cykle i w sumie nic się nie zadziało ani nie miałam krótszych cykli, ani dłuższych jedynie PMS łagodniej przeszedł
bry dziewczynyMoBo, evus lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
She Wolf wrote:Storczyk, z wykresu to mozna sobie co najwyzej gdybac, a badan nic nie zastapi.
W chinskiej medycynie bardzo duzo odczytuja z wykresow. Tu sa przyklady problemow z faza lutealna:
http://julesbogdanski.com/bbt-charting-luteal-phase/
Czytam o tym i czytam, ale nadal jestem zielona.
To tak chcialam tylko nadmienic, ze tempka jednak duzo pokazuje tylko trzeba wiedziec jak to czytac, a juz zeby lekarz cos zrozumial to niestety trzeba zapomniec.
Storczyk31, Ylya, evus lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Tez myslalam o castangusie ale nie mialam odwagi go zaczac brac...
A mam pytanie-prosbe;)
Podalybyscie jakies fajne i PROSTE przepisy na zdrowe koktajle i jakies pomysly na zdrowe sniadania:)
Szukam inspiracji:)
Dzieki i milego dnia!
Ps: U mnie ciag dalszy dola-troszke sie zmniejszyl...
Ale jak pomysle sobie ze tyle miesiecy za mna nieskutecznych i ze nie wiem co przyniesie przyszlosc to az mnie prad przeszywa przez cale cialo i szklanki mam w oczach...
MoBo, evus lubią tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:Hej:)
Tez myslalam o castangusie ale nie mialam odwagi go zaczac brac...
A mam pytanie-prosbe;)
Podalybyscie jakies fajne i PROSTE przepisy na zdrowe koktajle i jakies pomysly na zdrowe sniadania:)
Szukam inspiracji:)
Dzieki i milego dnia!
Ps: U mnie ciag dalszy dola-troszke sie zmniejszyl...
Ale jak pomysle sobie ze tyle miesiecy za mna nieskutecznych i ze nie wiem co przyniesie przyszlosc to az mnie prad przeszywa przez cale cialo i szklanki mam w oczach...
To ja Ci polece ksiazke Chodakowskiej z przepisami 'przepis na sukcess'
I wlasnie to co chcesz koktajle, sniadania etc
Za laska nie przepadam, ale ksiazka fajna
Zajac dzien to sie mniej mysli!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 10:39
Storczyk31 lubi tę wiadomość
-
Dzieki MoBo:)
No ja tez za laska nie przepadam a ksiazke zobacze.
Zakupilam sobie jakas ksiazke z koktajlami i nawet pare razy zrobilam:)
Najgorsze sa smiadania bo nie mam pomyslu na nie:)
No masz racje jak sie ma co robic to sie nie mysli a ja akurat jakos na nic weny nie mam i nawet jak cos robie to mysle...
A jak Twoje samopoczucie MoBo?
A z ciekawosci spytam jak Wam sie zyje poza granicami naszej pieknej Polszy:)?tak mentalnie?MoBo lubi tę wiadomość
loret1 -
loret1 wrote:Dzieki MoBo:)
No ja tez za laska nie przepadam a ksiazke zobacze.
Zakupilam sobie jakas ksiazke z koktajlami i nawet pare razy zrobilam:)
Najgorsze sa smiadania bo nie mam pomyslu na nie:)
No masz racje jak sie ma co robic to sie nie mysli a ja akurat jakos na nic weny nie mam i nawet jak cos robie to mysle...
A jak Twoje samopoczucie MoBo?
A z ciekawosci spytam jak Wam sie zyje poza granicami naszej pieknej Polszy:)?tak mentalnie?
Ja z Chodaka juz duzo zrobiam, polecilam kolezankom i tez zadowolone.
Co do koktajli to Chodak ma fajne - np z platkami owsianymi i nawet smakuja super.
A ja wasnie wyszperalam akupunkturzystke ktora sie ostatnio specjalizowala w nieplodnosci i nawet nie tak daleko przyjmuje - pojde ja przetestowac
Ja spoko, teraz musze popracowac bo sie poopierdzielelam troche
-
MoBo wrote:a juz zeby lekarz cos zrozumial to niestety trzeba zapomniec.
w punkt! Lekarzom jak tylko napomknę coś o obserwacjach cyklu to od razu mina się biesi i zaczynają być niecierpliwi. Brutalna medycyna w Polsce ciągle chce być zerojedynkowa.
evus, MoBo, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Storczyk31 wrote:Jamaica: dlaczego? Bo wiem, że nic nie wiem
ale skoro napisalam Ci gratulacje to moze Ci sie uda moze to jakis znak heheMoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
jamaica -
evus wrote:Ylya, trzymam kciuki za jutro (bo to jutro, prawda?)
Evus,no jutro, boje jak diabli, dziś jeszcze wieczorem machnę sobie usg, żeby pomachać polipowi a najchętniej dowiedzieć się, że już się wymeldował. No i jutro rano do szpitala mam się zgłosić na czczo, ratunku.evus, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Też czasem myślę, czy nie pomogłyby tu jakieś czary. Osobiście przyjaźnię się z Wróżką, ale u mnie nic się nie sprawdza, więc przestałam dopytywać. Byłam dziś u lekarza. mam przestać mierzyć tempkę, brać witaminy. Przestać się stresować! Tylko, jak to zrobić???? Jak???? Co Wy na to????
evus lubi tę wiadomość
-
Mobo tak wiem, ze mozna z nich wiele wyczytac, np czy sie ma niedomoge lutealna, ale wiele dziewczyn ma ksiazkowe wykresy a np. brak owulki potwierdziny monitoringiem. Dlatego napisalam ze badania nic nie zastapi, bo o to pytala Storczyk. Ale poczytam sobie ta stronke, to moze czegos sie dowiem, bo ja ze swojego wykresu potrafie odczytac niewiele
Loret nie smutaj, sama wiesz ze stres zle wplywa na plodnosc
Co do mnie to mnie sie w UK zylo ok, ale od rozwodu pare lat temu juz mi sie tak nie podoba. Chcemy wyjechac gdzies bo tu to mam tylko doly. Jakos nawet znajomi sie wykruszyli, czuje sie samotna i czasem gdyby nie forum to nie byloby z kim pogadac
Ja tez polecam ksiazke Chodaka, mialam brak weny na posilki i jej przepisy mi te posilki urozmaicily.
Storczyk moze lekarz ma racje i takie wyluzowanie przez jakis czas pomoze? Ja tez zaczynam sie buntowac przeciw braniu tych wszystkich specyfikow i w tym miesiacu bralam je jakis tydzien
A wogole witam sie w nowym cyklu. Zalalo mnie rano. Dobrze ze przynajmniej przyszla franca jak w zegarku. Za tydzien wizyta w klinice i moze medycyna pomoze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:19
MoBo, Storczyk31, Asana, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty