Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet
    Postów: 3149 5879

    Wysłany: 26 lutego 2015, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az czuc wiosne i nadzieje w tych postach :) Zaraz tu bociany zaatakuja!

    Aszka bedziemy kciukac :) a ja to Ci tez takiej przyjemnej 'ostatniej' @ zycze!




    Jot, anasan79 lubią tę wiadomość

    Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2015, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Az czuc wiosne i nadzieje w tych postach :) Zaraz tu bociany zaatakuja!

    Aszka bedziemy kciukac :) a ja to Ci tez takiej przyjemnej 'ostatniej' @ zycze!
    ja za bardzo nie licze, zaczełam juz odkładac na invitro...

  • Jot Autorytet
    Postów: 585 1294

    Wysłany: 26 lutego 2015, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, a nie łapiesz się na program rządowy ?

    No ja liczę bardzo na ten 2015 rok...trzy podejścia do IUI a później invitro...

    MoBo lubi tę wiadomość

    Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

    Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 lutego 2015, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Aszka, a nie łapiesz się na program rządowy ?

    No ja liczę bardzo na ten 2015 rok...trzy podejścia do IUI a później invitro...
    moze sie uda...zalapac. Ale jak nie, to wtedy prywatnie.

  • Jot Autorytet
    Postów: 585 1294

    Wysłany: 26 lutego 2015, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH....3,83....normy 0,03-7,15

    MoBo lubi tę wiadomość

    Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

    Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    AMH....3,83....normy 0,03-7,15
    to dobre :)

    A tak jeszcze do tego invitro to słyszałam ze przynajmniej w Wawie poki co wyczerpane limity, ale chyba w 2016 bedzie jakby co, nie wiem czy ogladaliscie w tv ale mowili niedawno ze ma byc dalej ten program i dla wszystkich a nie tylko dla par, ktore sa malzenstwem bo to problem ogolnoswiatowy.

  • Jot Autorytet
    Postów: 585 1294

    Wysłany: 27 lutego 2015, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u mojej ginki i powiedziała że hormony mam rewelacyjne tylko endo do dupy. Zapisała mi estrofen, musimy odbudować ściankę.
    W przyszły tygodniu badanie drożności i jak nie będę reagować na lek to badania czy nie mam jakiś zrostów na macicy po łyżeczkowaniu....

    MoBo, aszka lubią tę wiadomość

    Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

    Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Wczoraj byłam u mojej ginki i powiedziała że hormony mam rewelacyjne tylko endo do dupy. Zapisała mi estrofen, musimy odbudować ściankę.
    W przyszły tygodniu badanie drożności i jak nie będę reagować na lek to badania czy nie mam jakiś zrostów na macicy po łyżeczkowaniu....
    moze zareagujesz, podobno lekarze uwaga tez na endo daja viagre.

  • MoBo Autorytet
    Postów: 3149 5879

    Wysłany: 27 lutego 2015, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viagra to mi by sie czasem przydala :)

    Aszka ja plamie od wczoraj(na wkladce jeszcze nic ale w srodku brazowe glutki)mimo ze biore ten extra progesteron, jest sens brac ostatniego tabsa dzisiaj?
    Czy odstawic?
    Jakos nie czuje zeby tam jednak sie cos udalo.
    Jak cos to mozesz podgladac mojego wykresa - ja tam jestem publicznica hahahha :)

    Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo najlepiej zrobic test, ale jak glutki to pewnie okres nadciaga, chociaz lepiej zrobic test bo masz wysoka tempke. U mnie przy braniu progesteronu to ja nawet testow nie robiłam bo mialam tylko 36,69 najwyzsza chyba..wiec nawet sensu nie było...rzadko sie zdarza zeby ciaza byla prawidłowa przy takiej niskiej tempce jak u mnie były.
    Ale wykres masz ładny, jak nie teraz moze sie uda nastepnym razem :) :)

    MoBo lubi tę wiadomość

  • Jot Autorytet
    Postów: 585 1294

    Wysłany: 27 lutego 2015, 19:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, mi progesteron nic nie pomógł na plamienia...ginka wyjaśniła mi że taka natura, że im kobieta starsza tym okres się bardziej "rozjeżdża" i żeby się tym nie przejmować (ważne żeby progesteron był ok ).

    MoBo, aszka lubią tę wiadomość

    Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

    Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • MoBo Autorytet
    Postów: 3149 5879

    Wysłany: 27 lutego 2015, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

    Hahaha madra ja zrobilam test raz: wieczorem, dwa: elektroniczny (pokazuje wynik plus lub minus i zadnych cieni nie widac lol) wiec oczywiscie negatyw!

    Przeczucie mi mowi, ze jednak to nie to.

    Jot moj progesteron w 7 dniu po owu to 11.3 (8.0-89) nmol/l wiec jak widzisz szalu nie ma.
    I o to wlasnie byla ta sprzeczka z ginem, ze on wynikow nie chce poprawiac a mnie sie wydaje ze 10 dniowa faza to przesada jak 9 dzien czasem plamie.

    Tyle co sprawdzilam na sobie ze jednak ten ekstra progesteron jakis tam rewolucji u mnie nie robi.

    No nic sprobuje castangusa bo jeszcze nie probowalam i zwieksze B6 do 100mg (tak niby polecaja a ja zaczelam od 50).


    Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 lutego 2015, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj były gin to dawal mi dupka albo lutke i mowil, bierze Pani bierze... :D :D a ten to troche taki dziwnawy...w sumie to mi dał ale tam krecil nosem, niemniej jedno opakowanie mam. U mnie czuc ze juz @ blisko bo mam mocne bole, pewnie na 1 marca dostane :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:30

  • Jot Autorytet
    Postów: 585 1294

    Wysłany: 28 lutego 2015, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo ja miałam w 6 dniu po owu ok. 7 nmol/L a w 10 ok 15 nmol/L, i lekarka powiedziała że bardzo dobry :) i żadnego dupka mam nie stosować. Tylko ze ja faktycznie mam długie fazy.

    Ja tylko kwas foliowy + teraz na poprawę endo i kwasy omega 3 :)no i czasem winko czerwone...

    aszka, oby tylko bolesna nie była bardzo !

    Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

    Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Eltasz Autorytet
    Postów: 733 1518

    Wysłany: 28 lutego 2015, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Gin kazal mi zrobić progesteron w 19 dc, wyszedł 14,43ng/ml. Zadzwoniłam z wynikiem a on "no dobrze czekamy teraz na miesiączkę". .... no to mnie pocieszył :-(

    Eltasz
  • MoBo Autorytet
    Postów: 3149 5879

    Wysłany: 28 lutego 2015, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot progesteron fajny. ja 15 dc to się nie doczekuje.

    Jednak tej wczorajszej tablety juz nie wzięłam. Wiecie kiedy mnie zaleje? Dziś pobolewalo coś rano ale poszło i tylko troszke na wkladce.

    Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2015, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot bo to dobry progesteron. :)

    Eltasz nowy cykl nowe nadzieje :p

    MoBo niech zalewa i od nowa :)

    U mnie wlasnie @ przyszła, takze zaczynam brac nowy lek.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2015, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka nowy cykl = nowy lek = nowe nadzieje ;D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2015, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka nowy cykl = nowy lek = nowe nadzieje ;D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2015, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia wrote:
    aszka nowy cykl = nowy lek = nowe nadzieje ;D
    tak i inseminacja u mnie, jak nie bedzie wczesniej owu bo mam nowy lek i nie wiem jak zareaguje :)

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego