35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspieram was wszystkie kochane i niech spokój zagości w naszych sercach. Aniu nie mart się na zapas bo to też jest przyczyną zachwiania równowagi w organizmie. Myślę ze twój lekarz a piszesz o nim dość ciepło, pomoże ci jednak dojść do szczęśliwego finału, nie wybieraj się jeszcze na "emeryturę jajnikową"
MoBo, aszka, Saramago, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Wiesz ostatnio przeczytalam ksiazke Inconceivable by Julia Indichova. Jej juz nikt nie chcial stymulowac, a fsh w wieku 42 lat miala dokladnie 42! (jak jej wiek), AMH juz nie pamietam dokladnie ale bylo b.nisko. Zmienila diete, zaczela yoge i zaszla naturalnie
Wiec nie boj malaMoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ania1602 wrote:Fajnie. U mnie takiego cudu nie będzie. Nie możemy starać się naturalnie przez problemy męża. Dla nas naturalne starania to IUI;)
A przypomnij mi co to za problemy?
No cudu nie mozna planowacale nie mozna wykluczac!
Storczyk31, padington, aszka, Kazia, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, u nas mocno śnieży dziś od samego rana, aura piękna ale samochodem, to już się gorzej jeździ.
Aniu jeżeli dwa miesiące temu udało Ci się wyhodować dwa pęcherzyki, to nie sądzę, żeby był to dla Ciebie koniec, poczekaj na wyniki badań. Czy bierzesz pod uwagę invitro ?
Ja dziś oddałam krew na betę, wynik pewnie wieczorem ale raczej nic z tego bo moja temperatura zupełnie już spadła.Storczyk31, aszka, MoBo, Moko, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1602 wrote:U mnie źle:( Brak odpowiedzi jajników na leki. Coś złego się dzieje z moim organizmem. Dr podejrzewa tarczycę, lub wyczerpaną rezerwę jajnikową. Z miejsca pobrano mi krew na TSH i prolaktynę. Czekam na telefon od dr, ma zadzwonić jak zobaczy wyniki. Na początku kolejnego cyklu muszę zrobić FSH i E2, myślę że tu jest przyczyna:( Boję się, że to już koniec:(
-
nick nieaktualnyAnia1602 wrote:U mnie źle:( Brak odpowiedzi jajników na leki. Coś złego się dzieje z moim organizmem. Dr podejrzewa tarczycę, lub wyczerpaną rezerwę jajnikową. Z miejsca pobrano mi krew na TSH i prolaktynę. Czekam na telefon od dr, ma zadzwonić jak zobaczy wyniki. Na początku kolejnego cyklu muszę zrobić FSH i E2, myślę że tu jest przyczyna:( Boję się, że to już koniec:(
-
MoBo wrote:A przypomnij mi co to za problemy?
No cudu nie mozna planowacale nie mozna wykluczac!
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Kazia dr uważa, że skoro mogę zajść dzieki IUI to lepiej nie robi in vitro, chyba że KD. Nad tym jeszcze się zastanawiam.
Aszka Puregon + Luveris* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Hej dziewczynki
Dzisiaj zaczynam 8tydzien ciąży, praktycznie dzisiaj nie mam mdłosci i nie wiem czy sie martwic czy nie. Za to momentami tak mi sie kreci w głowie ze nie moge stac. Fakt faktem niechęć do róznego jedzenia nadal mam, czyli tutaj be zmian i nadal mam słaby apetyt.
Kazia kciuki za bete
Aniu musi byc jakies rozwiązanie i kciukam mocno za todaj znac jak lekarz sie odezwie
Aszka jak tam Alusia daje Tobie spac? jak to jest wstawanie w nocy, zasypiasz szybko czy nie mozesz bo patrzysz sie na swoją córcie z usmiechem na twarzy? heheheh ja tak pewnie bede robiła, nie bede odrywac oczy od kruszynki
MoBo, aszka, Dani, Storczyk31, padington, Jastin76, Jot lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret Ala sie budzi rowno, co 2 godziny na karmienie. Wcina mleko z butli, poniewaz ja przez ten porod nie mam pokarmu (stres). Wtedy ją trzymam i zabawiam itd. a tak to głownie śpi, ponieważ wczesniaki przesypiaja 20 godzin na dobę. Też lubie na nią patrzec i duzo sie usmiecham, mówie itd. bo wg najnowszych badan juz kilkugodzinne niemowlaki potrafia wchodzic w jakas intereakcje z matka (słysza i rozpoznaja głos z brzucha matki, po narodzinach tak samo, chociaz widza mało ostro to jednak kształt matki zapamietuja (jako osoby), a dodatkowo np. sadzą ze z matka tworza całosc, itd). Ala jest cudowną coreczka
i kochana nasza coreczka. Teraz tez mam wiecej czasu na posiadowki przed kompem, bo moj facet jest w domu caly czas i o ile obiad zrobi jako taki, to za to posprzata, ciuchy popierze i ja w sumie głownie koncentruje sie na dziecku,wiec jak mała duzo spi to i ja mam duzo czasu, takze wtedy odsypiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:09
Dani, Margaret.Se, Storczyk31, Kazia, Moko, Ania1602, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Maragret a kiedy idziesz do lekarza na wizytke? Mdłosic tak maja ze raz sa raz nie ma, albo mniejsze.
Ania moze jednak in vitro?
Wizyte mam za 9dni czyli 29stycznia a to juz bedzie 8tydz 3 dzien, mam obawy ale tez i nadzieje ze kruszynka rosnie i pieknie to wszystko zobacze na usg
Cudowna Alusiacałuski od cioci Gosi :*
juz bym chciała wrzesien i miec w ramionkach swoje dzieciątko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:29
padington, Dani, Storczyk31, MoBo, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Wizyte mam za 9dni czyli 29stycznia a to juz bedzie 8tydz 3 dzien, mam obawy ale tez i nadzieje ze kruszynka rosnie i pieknie to wszystko zobacze na usg
:*juz bym chciała wrzesien i miec w ramionkach swoje dzieciątko
Dani, Storczyk31, MoBo, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Wow Aszka dzieciątko masz marzenie! I faceta tez
Wogole ty jestes wspaniala, ze mimo ze juz urodzilas, uporalas sie ze swoim problemem (plodnosciowym) to nadal odwiedzasz nasze fora i wszystkim doradzasz korzystajac ze swojej rozleglej wiedzy na te tematy. To naprawde cudowne. Ze znajdujesz na to czas i tak nam pomagasz.
A ja dzis rano znow bylam na monitoringu i moje 4 jajka podrosly od wczoraj, w miare rownym tempem, wiec wydaje sie ze bede miala na owulke 3 lub nawet 5 dojrzale jajka. Dwa napewno. Juz je wszystkie czuje dobrze (poza tymi wiekszymi, mam jeszcze kilka mniejszych), jak chodze to mam wrazenie ze cos mi tam siedzi, po dwoch stronach pachwin, czuje je przy kazdym kroku jaki stawiam. No teraz naprawde czuje sie jak kura nioska! Juz szczerze mowiac nie moge sie doczekac az je zniose...
Storczyk31, Moko, MoBo, Margaret.Se, Jastin76, Jot lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dzień dobry Dziewczyny! Jako że w czerwcu stuknie mi 35 dołączam i witam się pięknie
Jak nastroje?Moko, MoBo, Ania1602, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Dzień dobry Dziewczyny! Jako że w czerwcu stuknie mi 35 dołączam i witam się pięknie
Jak nastroje?
Hej Saramago, witamy!
Powiedz cos o sobie.
Kazia kciukam mocno za bete!MoBo, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani, ale się uśmiałam z tej kury nioski:p
Aszka, strasznie fajnie, że u Was wszystko w porządku i opisałaś po prostu sytuację jak jakiś piękny kadr z filmu, no pozazdrościć
Kazia dawaj znaka, bo mnie tu już kciuki bolą.
I w ogóle pozdrówka dla wszystkich i naszej nowej koleżanki. Saramago, napisz coś więcej o sobie:)
Ja dziś po pracy do gina, to zobaczymy co mi powie ciekawego. Odebrałam rano wyniki krwi (morfologia, mocz, tsh) i wszystko w normie prócz lekko podwyższonych limfocytów. Na pewno przede mną pozostałe badania hormonalne.
Miłego popołudnia dziewczynki:)Dani, MoBo, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
O sobie
zatem staramy się o dziecko od 3 lat. Obecnie będę podchodzić do In Vitro ICSI. Póki co chcemy zawalczyć o rządówkę pod warunkiem, że moje AMH jakimś cudem wskoczy na wymagane minimum.
Problem w związku jest po obu stronach, chociaż większy partnera - oligozoospermia. Niestety lekarze mówią, że nieodwracalne to jest, ale przecież od czego są cuda
A tak nie w temacie - mieszkam i pracuje w Krakowie, kocham podróże. I mam super psiura LabkaDani, MoBo, Margaret.Se, Kazia, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają