X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, grunt to właśnie dobre podejście, czyli działamy i nie poddajemy się:) trzymam kciuki♡

MoBo, padington, Margaret.Se, Storczyk31, Jastin76, aszka, Jot, Saramago lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O prosze kto do nas zawital :) witam kolezanke Saramago :)

Mocne kciuki za In Vitro i za AMH <3

Jastin76, Saramago lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Saramago :) Trzymam kciuki za wynik AMH, robiliście wcześniej inseminacje, czy od razu na invitro się nastawiacie ?

aszka lubi tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago witaj:)

Dostałam info, że TSH i prolaktyna w normie. Mam wdrożyć plan, który już wczoraj dr ustalił, ale był zależny od wyników. Czy będziemy mogli się nadal starać, okaże się dopiero w 2 lub 3 dniu nowego cyklu po zbadaniu FSH i E2.

padington, Dani, aszka, Margaret.Se, Jot, Moko, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę i tak sobie myślę że ja nawet Was dziewczyzny nie zapytałam czy można tylko na bezczelnego się wprosiłam ... :-/ :-\
    Ale Padington tak PIĘKNIE napisała ze aż łzy się zakręcily i podpisuje się pod tym obiema rękoma ze jesteście CUDOWNE wszystkie razem jak i z osobna !!! Ciesze się ze do Was trafiłam choć na razie raczkuje w tematach ale uczę się dzięki Wam ... ciągle mi się wydaje ze w tym mc napewno się uda a tu nic z tego ... dajemy sobie jeszcze luty bo magiczny a potem do lekarza :-/ :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:21

Dani, aszka, Margaret.Se, Moko, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyznaczona insemke na piatek! Trzymajcie kciuki, to moja pierwsza, oby ostatnia...:)

LOVE YOU!

aszka, Jastin76, Margaret.Se, Moko, padington, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka zazdroszczę męża ;-) choć nie mogę narzekać ale zawsze mogłoby być lepiej ;-) człowiek zachlanny jest :-) ;-) uwielbiam gapic się na takie maleństwa i ich miny, ucałuj córeczkę i bądźcie zdrowi!

Margaretko nic się nie martw jest dobrze i będzie dobrze tyle tu nas i wszystkie trzymamy kciuki i myślimy nieustannie i szczerze życzymy wszystko co najlepsze :-*

Kazia pisz nam jaka beta ???

aszka, Margaret.Se, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ja juz jestem chyba troche uzalezniona od forum, w sumie jakies uzaleznienie mozna miec ;) Natomiast nie wiem jak bedzie jak wroce do pracy, ale teraz to jeszcze masa czasu do tego. Za insemke &&.

Saramago witaj :)

Margaret.Se, Dani, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret mam nadzieje ze bedzie dobrze i bedziesz przez 9 mies. same dobre wiadomosci słyszec :)

Jastin76, Margaret.Se, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ❤❤❤ musi się udać kochana !!! Myśl pozytywnie i będzie dobrze ja wierzę że pierwsza i ostatnia bo jak mogłoby być inaczej !?!

Margaret.Se, Dani, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin abys trafila na kompetentnego lekarza, to wg mnie jeden z % skladowych kluczu do sukcesu. &&

Ania za plan &&.

Jastin76, Margaret.Se, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani ja już zaciskam kciuki za Piątek &&&&
    Ania mam nadzieję, że wyniki będziesz miała dobre, nie może być inaczej.
    Ja wyników wciąż nie mam, sprawdzam co pół godziny, jak będą to napiszę wam.

Jastin76, Margaret.Se, Dani, padington, MoBo lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Saramago :)

Dani superrrrrr! :) kciukam a ze sie uda to rzecz oczywista :D bo musi :P <3 jejka to za dwa dni a tyle jajek to,któres musi sie zapłodnic :) ale emocje :) o której masz insemke?

Aszka ja tez mam nadzieje ze tym razem musi sie udac i kruszynka bedzie pieknie rosła i rosła aż wyskoczy mi z brzuszka w terminie we wrzesniu :D

Jastin kciuki zawsze sa potrzebne a tez dużo daja :) dlatego tak pieknie z czasem wszystko Nam sie układa, ja wierze ze kazda doswiadczy ciązy, idealnego rozwoju dzieciątka i porodu zakonczonego szczesliwie <3 :)

Storczyku to dzisiaj ten dien ksiezycowy? :D

Ania bedzie dobrze! :)

Kazia gdzie ten wynik bety?

Moko jak tam po wizycie?

Mnie dzisiaj dopadło mega zmeczenie i tylko wysiliłam z siebie zeby głowe umyc ale za duzo sie ruszałam i zaczeło mi sie krecic w glowie ;) tylko leze i leze, dzemka i dalej leze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:54

Jot, Jastin76, Dani, Kazia, padington, MoBo lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Moko Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ponownie:)
    No niestety nie wracam w dobrym nastroju od ginki:( Sądziłam, że jak badania w normie, to luz. Storczyku, tymi leukocytami to nawet się nie przejmuję, tak to mogła być jakaś infekcja. Niestety na samej wizycie dowiedziałam się, że wynik TSH to dużo za dużo jak dla kobiety starającej się o dziecko. Moje wyniki:
    TSH: 3,800 (norma 0,270-4,40) a powinno być <2,5
    FT3: 3,02 (norma 2,00-4,40) tu i poniżej nie wiem jaki powinien być wynik dla starających się, bo z nerwów zapomniałam spytać)
    FT4: 1,35 (norma 0,93-1,70)
    Generalnie mam powtórzyć badanie za miesiąc i jeśli wynik będzie podobny, to endokrynolog. Mówiła, że czasem taki wynik to rezultat stresu, a ja akurat trochę go miałam w zeszłym m-cu, jednak przy takim TSH jak moje, ryzyko poronienia jest duże. Co więcej, miałam usg i potwierdziła, że owulacja była z prawego jajnika (ten też mnie pobolewał) i w środku wszystko ok. Na moje pyt. czy nie powinnam zbadać innych hormonów, powiedziała, że absolutnie nie, jedyne co to mogę zrobić sobie progesteron w 21 dc. O mojej sytuacji z początku roku, kiedy dostałam strasznych bóli, skurczy i mdlałam, powiedziała, że tak to mogło być przedwczesne poronienie i mogłam zrobić betę. Tylko po co miałam się dołować, skoro sikaniec wyszedł negatywny. No i na koniec znów wyszło, tak jak na poprzedniej wizycie, przed rozpoczęciem starań, że ona myślała, że ja mam ze 27 lat, bo tak młodo wyglądam. Ehhhh... Generalnie powiedziała, żeby przyjść ponownie... w ciąży... Bez komentarza:(
    A tak teraz sobie myślę, a co jeśli dajmy na to udało mi się zajść w obecnym cyklu? Czy nie powinnam jak najszybciej działać, a nie tak sobie czekać miesiąc na powtórzenie badania?

Dani- wspaniałe wieści!!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:12

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko z tego co ja wiem, to wynik prolaktyny może mieć związek ze stresem. Natomiast TSH? Pierwsze słyszę. No ale lekarzem nie jestem. Wydaje mi się, że nie ma na co czekać, tylko działać, żeby to TSH obniżyć.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko ale przeciez wynik TSH mozna zbic, tu chodzi o tarczyce ktora mozna wyregulowac. Pozatym poziom TSH u plodnych kobiet nie jest zadnym wyznacznikiem plodnosci. Zakladanie ze niemoznosc zajscia w ciaze napewno jest wynikiem zaburzenia pracy tarczycy i robienie badan tarczycy jako pierwszych w diagnostyce nieplodnosci to stara szkola i nie majaca wspolczesnie wiele uzasadnienia. Przeczytaj sobie ten artykul: http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,87842,14786952,Chora_tarczyca_rzeczywiscie_powoduje_nieplodnosc_.html

Wogole ta twoja ginekolog mi sie nie podoba, co to za tekst ze masz przyjsc do niej jak bedziesz w ciazy? Boze rece opadaja na tych ginekologow. Ile sie staracie Moko? Jesli dluzej niz 6 miesiecy, to w twoim wieku (naszym wieku) ona nie ma prawa ci mowic ze robienie badan pozostalych hormonow jest bez sensu. Powinna cie kompleksowo zbadac - wszystkie badania hormonalne, badania nasienia. A nie kazac ci czekac miesiac na powtorzenie badania tylko jednego hormonu.

Krotko mowiac nie chce cie zupelnie nastawiac negatywnie do twojej ginekolog ale dobrze by bylo jakbys jak najszybciej udala sie do jakiejs kliniki zeby tam miec kontakt z kims kto zna sie na rzeczy. A nie z ginokolozka ktora jest nie na czasie.

Storczyk31, emeska lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Dani Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doswiadczenia i z tego co czytalam u dziewczyn na naszym forum to wiekszosc zwyklych ginekologow naprawde nie bardzo zna sie na diagnostyce nieplodnosci. U zwyklych ginow tylko sie traci cenny czas. Sproboj jak najszybciej sie od niej uwolnic. I idz do kogos kto cie dobrze zdiagnozuje i jesli jest podwyzszone TSH to bedzie ci zbijac.

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
  • Moko Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i Dani, bardzo Wam dziękuję. Staramy się 3 cykl, w tym roku kończę 36 lat. Też nie słyszałam, żeby stres wpływał na tsh, ale dopiero zaczęłam zgłębiać temat. Mam wyniki z 2014 i wtedy tsh było poniżej 2, dlatego jestem w szoku z aktualnym wynikiem. No, a drugi szok to ta wizyta:( Jedyne co pocieszające, to chociaż fakt, że mam potwierdzenie, że była owulacja, bo już się bałam, że nie. Sama jestem zrażona do tej dr, bo wszystko było świetnie dopóki moim jedynym problemem była np. jakaś infekcja. Zapisałam się od razu na konsultację z wynikami do rodzinnego, to pewnie dostanę skierowanie na powtórzenie badania. Za dwa dni będę w 21 dc to zrobię ten progesteron. Czy wg Was zrobić jeszcze inne badania od razu? Czy wszystkie hormony lepiej wykonywać w tym samym cyklu, bo nie wiem. Wtedy progesteron musiałabym zrobić za miesiąc. Już sama nie wiem kogo szukać najpierw, endokrynologa czy nowego ginekologa. Jak macie kogoś do polecenia z W-wy, to będę wdzięczna. Swoją drogą poszukam jeszcze na forum i w necie, ale muszę ochłonąć. Mam mętlik w głowie:(

• Kazia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, u mnie zgodnie z oczekiwaniami, beta negatywna.

• Dani Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaziu - ooo :( Tak mi przykro kochana. Tule.

Kazia lubi tę wiadomość

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ