35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Phyllis wrote:no właśnie za mną chodzi taki automat, ale boję się właśnie tego, że po okresie fascynacji trafi w kąt
MoBo- napisał mi, ze piec 45-60 minut w 200 st.jusst, Phyllis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:A dziekuje
moza za dwa tygodnie jeszcze bedzie jak siem wybiore do polandu. Za take cene to sem tez kupie
NAwet na chwile hahahha
On może też ciasto wyrabiać, jakieś powidła może robić... No ponoć niezastąpiony jest! ale... mógłby mniej miejsca zajmować, hihiMoko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MoBo wrote:A dziekuje
moza za dwa tygodnie jeszcze bedzie jak siem wybiore do polandu. Za take cene to sem tez kupie
NAwet na chwile hahahha
https://www.youtube.com/watch?v=qpOO_VlNBFUjusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:To lepiej teraz kogoś poproś, żeby Ci kupił, bo u nich co nowa gazetka, to nowy asortyment i raczej marne szanse, że będą jeszcze za 2 tyg. Pewnie nie wiesz co się działo w lidlach jak rzucili torebki Wittchena?;ppppp
https://www.youtube.com/watch?v=qpOO_VlNBFU
Hahahahahhah dobre!
Ja juz tyle w moim miescie nie mieszkam, ze nawet nie wiem czy mamy lidla
zapytam mamy
Moko lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:No to juz zalezy od użytkownika:) My ogólnie dużo pieczemy, kiedyś sami zakwas robiliśmy, chlebki pycha, tylko tyłki po nich urosły. Ja teraz jem tylko taki domowy, bo muszę wykluczyć pszenicę, więc nie mam wyjścia i trzeba piec. No i u mnie jeszcze względy ekonomiczne. Piekarnik mamy na prąd, więc tak częste pieczenie się po prostu nie opłacało, bo dużo prądu pobierał.
MoBo- napisał mi, ze piec 45-60 minut w 200 st.
A to od takiego z zakwasu tylek rosnie? bo wlasnie mialam sie zabierac i uczyc
A i dzienkujem
-
MoBo wrote:A to od takiego z zakwasu tylek rosnie? bo wlasnie mialam sie zabierac i uczyc
A i dzienkujem
Ale Ty to jesteś taka laska, że możesz cały bochenek jeść dziennie, więc piecz bez obaw, a w razie co na trampolinie więcej poskaczesz:)MoBo, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Nie od zakwasu, tylko od ciągłego wcinania takiego pysznego, pachnącego, gorącego pieczywka:) Na tym poległ najbardziej mój mąż i brzuszek urósł, bo ja akurat jem mało pieczywa, ale nie powiem jak zapachniało.... Na szczęście ten bezglutenowy smakuje już inaczej, więc nie mam aż takich zachcianek chlebkowych;p
Ale Ty to jesteś taka laska, że możesz cały bochenek jeść dziennie, więc piecz bez obaw, a w razie co na trampolinie więcej poskaczesz:)
Kotek ja sobie tez chlebka niezle potrafie pojesc, jak przynosilam swieze buleczki to moj juz ich nie zobaczyl
Wlasnie jak nie jem chleba to no duzo duzo lzej tylko korci cholercia
Patrza sie na mnie te buleczki i mowia 'zjedz, no zjedz' hahahhajusst, Phyllis, Moko lubią tę wiadomość
-
Ale mi sie zachcialo potanczyc
https://www.youtube.com/watch?v=qDcFryDXQ7U&ebc=ANyPxKoAGQkilFexEjmJfdGjZAqQTErPb4QDDPlZYzoo5iOw70Ggw_pyQ_vhstRjgWSFKBFcT8zDtumXvIWCVR53rREjQg2FugPhyllis, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
Ale bonusik!!!!
Moja psiapsiola pojechala na weekend to Polandu i pytala sie przed wyjazdem czy chce cos
Wiec jej podeslalam zdjecie tego lidlowskiego wypiekacza chlebano szansa jest
Powiedziala, ze jest szansa ze zagladnie yupiiii
Zeby tylko bylyjusst, Phyllis, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
bry,
ja chleby i bułki zawsze ręcznie robię i nigdy ściśle się przepisu nie trzymam
dziś dla odmiany brownie czekoladowe z wiśniami i nerkowcamiStorczyk31, Phyllis, MoBo, Moko, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
uuu o chlebku mowa. mniam mniam ja też piekę na zakwasie. łatwy jak cholera tylko zakwas trzeba mieć. ja dostałam od byłej bratowej i tak cały czas na nim robię już chyba od roku( znaczy za każdym razem jak wyrabiam ciasto to odkładam do słoiczka).
jest pyszny, a mojemu to najbardziej pasuje że wiemy co jemy.
MoBo, Moko, Dani lubią tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:bry,
ja chleby i bułki zawsze ręcznie robię i nigdy ściśle się przepisu nie trzymam
dziś dla odmiany brownie czekoladowe z wiśniami i nerkowcami
uwielbiam brownie!!!
ja właśnie zajadam się gorącym ciastem marchewkowym z ksylitolem i mąką gryczanąMoBo, Moko, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
Saramago nie będę Cię namawiać na serduszkowania, ale powiem Ci co kiedyś powiedział mi mój dr. Mój M co prawda nie miał oligo, ale ponad rok temu miał nasienie o obniżonej jakości i ruchliwości. Rok temu miałam pierwszą IUI u nowego dr i on w przeciwieństwie do innych zalecał tylko jeden dzień wstrzemięźliwości. Mówił, że przy obniżonych parametrach jest większa szansa, że nasienie będzie lepsze po jednym dniu niż po trzech czy pięciu. Co prawda spotkała nas niespodzianka, bo nasienie po kuracji Profertilem osiągnęło normę we wszystkich zakresach.
Moko, Kazia, Saramago lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
MoBo wrote:Ale bonusik!!!!
Moja psiapsiola pojechala na weekend to Polandu i pytala sie przed wyjazdem czy chce cos
Wiec jej podeslalam zdjecie tego lidlowskiego wypiekacza chlebano szansa jest
Powiedziala, ze jest szansa ze zagladnie yupiiii
Zeby tylko bylyMoBo lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:poproszę o przepis:) jak już będę miała zrobioną kuchnię to może upiekę, bo teraz to sam gruz ;/
proszę: http://durszlak.pl/przepis/ciasto-marchewkowe-z-ksylitolem-i-maka-gryczana?c=tag&t=ciasto-marchewkowe-z-ksylitolem
Moko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny