X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tworzymy kolejkę ciążową :-) Co prawda jak pisałam, kolejki się za mną tworzą, ale naszą kolejkę ciążową rozpoczęła Jot (no od czasu, kiedy ja jestem) więc będziemy się po kolei zapisywać do tej kolejki i niech będzie długa i obyśmy długo nie czekały do kasy (czyli szczęśliwych narodzin naszych dzieci)!

1. Jot (trzymamy kciuki) :-)

No i Napa nas tu jeszcze dzisiaj optymistycznie nastawiła :-) takich radosnych wieści nam trzeba!!!! Piękny dzień dzisiaj, naprawdę piękny :-)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Aszka ale to długo trwa bo 3szczepionki 0,po1mcu,6miesiacach.Jest to koniecznością bo podczas porodu mogą byc straszne powikłania. W ciąży nie wiem czy jest to bardzo bezpieczne ale wiadomo lepiej przed
    przy wzw B mozna w ciazy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napa wrote:
    Witam,

Chcę dodać otuchy wszystkim starającym się. W lipcu tego roku 37 urodziny, a w ciążę zaszłam przy pierwszej próbie. To 5 tydzień ciąży i wiek nie był jak widać moim wrogiem. Powodzenia wszystkim!!!
    powodzenia ze szczesliwym rozwiazniem :)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    przy wzw B mozna w ciazy.

To mnie uspokoiłaś :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot, po cichutku gratuluję :) Wiedziałam, że będziesz następna po Amelci :):)
    Jesteś z Wrocławia? Kocham to miasto i mam tam mnóstwo znajomych.
    Ja jestem z południa Polski - Małopolska, Kraków :)

Ja kupiłam sobie kwiatuszki: pelargonie do donic i rododendrony - muszę się jakoś pocieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:43

MoBo lubi tę wiadomość

Adelajda
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z wizyty i w końcu czuje jakieś porozumienie z ginem. Pogadalismy i.... ostatnie dwa cykle na ziołach (chce skończyć castagnusa żeby sprawdzić czy coś pomógł i nie chce mieszać), następnie progesteron (400-600mg) na fazę lut., jak się nie poprawi to we wrześniu klinika niepłodności full stymulka + inseminacja. On nie robi insemki ale kieruje do kliniki co tylko to i invitro robi, wiec wierze ze tam się mną zajmą.
    Póki co w tym cyklu wyhodowalam w 12 dc jajo 16-17mm i endo 7mm.

W drodze od gina +jeden bocian :):) aż se zdjęcie zrobiłam :) ale nie wiem jak wkleić :/

Margaret.Se, Adelajda, milka1 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty i w końcu czuje jakieś porozumienie z ginem. Pogadalismy i.... ostatnie dwa cykle na ziołach (chce skończyć castagnusa żeby sprawdzić czy coś pomógł i nie chce mieszać), następnie progesteron (400-600mg) na fazę lut., jak się nie poprawi to we wrześniu klinika niepłodności full stymulka + inseminacja. On nie robi insemki ale kieruje do kliniki co tylko to i invitro robi, wiec wierze ze tam się mną zajmą.
    Póki co w tym cyklu wyhodowalam w 12 dc jajo 16-17mm i endo 7mm.

W drodze od gina +jeden bocian :):) aż se zdjęcie zrobiłam :) ale nie wiem jak wkleić :/

Cudownie MoBo, cieszę się że jesteś zadowolona :) w końcu zaczyna się to wszystko nam układać i oby coraz lepiej było:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:02

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda to Milka1 jest z Wrocławia, a ja z okolic Krakowa :) chociaż my jesteśmy po sąsiedzku ;). Też muszę o jakiś kwiatkach na balkon pomyśleć....

MoBo super! najważniejszy jest plan, do którego jesteś przekonana. Spokojnie sobie działaj zgodnie w zgodzie z nim a przede wszystkim sobą :)

MoBo, Adelajda lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot trzymam bardzo mocno kciuki. Ostatnio bardzo mało się udzielam, prawie w ogóle, ale podczytuje Was i jeszcze mam trochę nadziei... Może i mnie ktoś zarazi... Wybierasz się na bete?

Jot lubi tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jot Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1602, w ogóle nie zamierzam iść na betę, badać przyrostów, już raz to przechodziłam, za duży stres. Po długim-krótkim;) weekendzie mam wizytę u lekarza i zobaczymy co "zobaczy" i co mi powie...do póki nic się niepokojącego nie dzieję, nie robię nic :)

Aniu, a jak u Ciebie? na jakim etapie jesteś?

Jot

• Napa Nowa

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile slowa :)
    Podobnie jak Jot, dopiero po majowce ide do ginekologa. Jednak bete raz mierzylam I jeszcze raz przed wizyta zamierzam. :)

Napa
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam za Was dziewczyny kciuki. Jot czekam na rozwój sytuacji do 30, wtedy planuję bete. Wiem o czym piszesz, prawie rok temu cieszyłam się ze swojej ciąży, niestety długo się nią nie nacieszyłam, poroniłam w czerwcu.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Napa Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze wiele z Was miało przykre doświadczenia z dotrzymaniem ciąży. Przykro mi <3. Tez mam wiele obaw i kazdy dzień do przodu jest radością. Duzo pogody ducha życzę!

Napa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, łatwo mówić, ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, przykre doświadczenia też po coś nas dotknęły, może o większą pokorę, może abyśmy bardziej o siebie dbały, ale nie znaczy,że to się powtórzy!
    Ja czekam do ustawienia się w kolejce za Jot, lub za którąś z Was i wierzę, że kolejka już wkrótce zacznie się wydłużać. I będziemy sobie plotkowały na temat zachcianek, wyboru imion :-)

Życzę zdrowia i jedynie pozytywnych myśli dla Jot, Ani i Napy! Przecież tworzycie wspaniałe środowisko i atmosferę dla Waszych fasolek, dbacie o siebie i o nie, więc dobrze im tam w brzuszkach :-)

Miłego dnia dziewczyny :-)
    Trzymajcie się dzisiaj cieplutko, ja jutro w góry wyjeżdżam na weekend, więc trochę roboty w domu :-)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do ustawienia się w kolejce za Jot, lub za którąś z Was i wierzę, że kolejka już wkrótce zacznie się wydłużać. I będziemy sobie plotkowały na temat zachcianek, wyboru imion :-)

Ja pierwsza teraz, ja pierwsza do kolejki:D hahahhaha

Hyyy a teraz rzeczywistość hehe od kiedy pamiętam miałam na czwarty dzień max dni płodne a w tym cyklu na szósty dzień ovu i 17dzień cyklu, tak nie miewałam hmm może to przez te hsg? Jot jak było u Ciebie kochana, tak samo jak wcześniej czy wydłużyło się Tobie to wszystko?
    Martwi mnie to, bo mój ukochany musiał wyjechać a byłam pewna że już będzie ovu:(
    zaczynam mieć doła z tego powodu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:31

milka1 lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Jot Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se, to był pierwszy cykl, gdzie nie sprawdzałam temp, ani nie stosowałam testów owulacyjnych, tak więc nie mam pojęcia (jakoś nie zanotowałam płodnego śluzu, ani też kłucia jajników):). Wiem tylko tyle, że w 11 dc (badanie drożności) pęcherzyk miał 17 mm a endo miało 5 mm:)

Jot

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Margaret.Se, to był pierwszy cykl, gdzie nie sprawdzałam temp, ani nie stosowałam testów owulacyjnych, tak więc nie mam pojęcia (jakoś nie zanotowałam płodnego śluzu, ani też kłucia jajników):). Wiem tylko tyle, że w 11 dc (badanie drożności) pęcherzyk miał 17 mm a endo miało 5 mm:)

Szczęściara :) a ja cholera nie pamietam ile miał pęcherzyk i endo wrrr
    W sumie co ma byc to będzie ale i tak mam juz doła:( nic nie poradze...

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaklepałaś sobie drugie miejsce w kolejce, to teraz nie masz wyjścia Margaret tylko w niej stanąć :-)

a mnie na ovu ( w piątek) bolało prawe jajo a od wczoraj mnie boli lewe...

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! podczytue Was od czasu do czasu-ja z watku 35+, zagladalam tu troche , czasem przywedruje za moremi, troche czytam ze wzg na posty MoBo (licze na jakas podpowiedz w walce o ciaze w krainie serow i czekolady)no i ze wzg na Amelcie- w styczniu sie kontaktowalysmy, byl smutek - a teraz prosze!!!!
    To tytulem wstepu, a teraz do rzeczy - musze sie wybrac do Pl bo z tutejszego leczenia nie jestem zadowolona- i tu pytanie /prosba o info jakis konkretny endo z KRK( doczytalam ze Jot (gratulacje)z okolic- moze jakas sugestia- interesuje mne tez droznosc- robilas moze prywatnie? i cos na ten temat?
    MoBo- Ty tu masz jakiegos konkretnego gina, bo nie wiem czy to ja zle wybralam gina czy system do dupy...?
    Mam nadzieje choc na kilka wskazowek
    Pozdrawiam :-)

milka1 lubi tę wiadomość

gretka
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Czesc dziewczyny! podczytue Was od czasu do czasu-ja z watku 35+, zagladalam tu troche , czasem przywedruje za moremi, troche czytam ze wzg na posty MoBo (licze na jakas podpowiedz w walce o ciaze w krainie serow i czekolady)no i ze wzg na Amelcie- w styczniu sie kontaktowalysmy, byl smutek - a teraz prosze!!!!
    To tytulem wstepu, a teraz do rzeczy - musze sie wybrac do Pl bo z tutejszego leczenia nie jestem zadowolona- i tu pytanie /prosba o info jakis konkretny endo z KRK( doczytalam ze Jot (gratulacje)z okolic- moze jakas sugestia- interesuje mne tez droznosc- robilas moze prywatnie? i cos na ten temat?
    MoBo- Ty tu masz jakiegos konkretnego gina, bo nie wiem czy to ja zle wybralam gina czy system do dupy...?
    Mam nadzieje choc na kilka wskazowek
    Pozdrawiam :-)

Gretka witamy! Dobrze ze sie przylaczylas :) koniec podczytywania :)

Moja droga ja odpowiedzi na pytanie jak 'zajsc' nie znam bo jakbym nie miala poblemow to bym tu nie trafila pewno.

Z Twojego postu wnioskuje, ze nie mieszkasz w polsce, wiec gdzie?

Ja Ci szczerze powiem, ze na dluzsza mete nie da sie mieszkac w jednym kraju, a do lekarza chodzic w innym. Mozesz zachaczyc o wizyte lub dwie ale to moze byc za malo.

Mojego gina nie chwale bo juz 7 miesiecy do niego chodze (wiadomo ze 2 cycle uciekly bo swieta, urlopy itp) i dopiero teraz po mojej wczorajszej ksiazkologii (czyli pokazaniem mu wszystkich wykresow) w koncu zrozumial, ze sama sie nie naprawie.
    Gdyby byl taki idealny to tez nie probowalabym sie leczyc samodzielnie ziolami itp.
    To miala byc moja ostatnia wizyta u niego i gdyby nie 'zmadrzal' to poszlabym do kogos innego.

Pytalas kolezanek o ginkow tam gdzie jestes?

Ogolnie to napisz nam cos o sobie ile sie starasz i jakie badania zrobilas.

Glowa do gory! Tu mamy juz kolejke ciazowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:17

gretka lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ