35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tworzymy kolejkę ciążową Co prawda jak pisałam, kolejki się za mną tworzą, ale naszą kolejkę ciążową rozpoczęła Jot (no od czasu, kiedy ja jestem) więc będziemy się po kolei zapisywać do tej kolejki i niech będzie długa i obyśmy długo nie czekały do kasy (czyli szczęśliwych narodzin naszych dzieci)!
1. Jot (trzymamy kciuki)
No i Napa nas tu jeszcze dzisiaj optymistycznie nastawiła takich radosnych wieści nam trzeba!!!! Piękny dzień dzisiaj, naprawdę pięknyMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaret.Se wrote:Aszka ale to długo trwa bo 3szczepionki 0,po1mcu,6miesiacach.Jest to koniecznością bo podczas porodu mogą byc straszne powikłania. W ciąży nie wiem czy jest to bardzo bezpieczne ale wiadomo lepiej przed
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapa wrote:Witam,
Chcę dodać otuchy wszystkim starającym się. W lipcu tego roku 37 urodziny, a w ciążę zaszłam przy pierwszej próbie. To 5 tydzień ciąży i wiek nie był jak widać moim wrogiem. Powodzenia wszystkim!!!Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:przy wzw B mozna w ciazy.
To mnie uspokoiłaś -
Jot, po cichutku gratuluję Wiedziałam, że będziesz następna po Amelci
Jesteś z Wrocławia? Kocham to miasto i mam tam mnóstwo znajomych.
Ja jestem z południa Polski - Małopolska, Kraków
Ja kupiłam sobie kwiatuszki: pelargonie do donic i rododendrony - muszę się jakoś pocieszyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 18:43
MoBo lubi tę wiadomość
Adelajda -
Właśnie wróciłam z wizyty i w końcu czuje jakieś porozumienie z ginem. Pogadalismy i.... ostatnie dwa cykle na ziołach (chce skończyć castagnusa żeby sprawdzić czy coś pomógł i nie chce mieszać), następnie progesteron (400-600mg) na fazę lut., jak się nie poprawi to we wrześniu klinika niepłodności full stymulka + inseminacja. On nie robi insemki ale kieruje do kliniki co tylko to i invitro robi, wiec wierze ze tam się mną zajmą.
Póki co w tym cyklu wyhodowalam w 12 dc jajo 16-17mm i endo 7mm.
W drodze od gina +jeden bocian aż se zdjęcie zrobiłam ale nie wiem jak wkleić
Margaret.Se, Adelajda, milka1 lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Właśnie wróciłam z wizyty i w końcu czuje jakieś porozumienie z ginem. Pogadalismy i.... ostatnie dwa cykle na ziołach (chce skończyć castagnusa żeby sprawdzić czy coś pomógł i nie chce mieszać), następnie progesteron (400-600mg) na fazę lut., jak się nie poprawi to we wrześniu klinika niepłodności full stymulka + inseminacja. On nie robi insemki ale kieruje do kliniki co tylko to i invitro robi, wiec wierze ze tam się mną zajmą.
Póki co w tym cyklu wyhodowalam w 12 dc jajo 16-17mm i endo 7mm.
W drodze od gina +jeden bocian aż se zdjęcie zrobiłam ale nie wiem jak wkleić
Cudownie MoBo, cieszę się że jesteś zadowolona w końcu zaczyna się to wszystko nam układać i oby coraz lepiej było:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:02
-
Adelajda to Milka1 jest z Wrocławia, a ja z okolic Krakowa chociaż my jesteśmy po sąsiedzku . Też muszę o jakiś kwiatkach na balkon pomyśleć....
MoBo super! najważniejszy jest plan, do którego jesteś przekonana. Spokojnie sobie działaj zgodnie w zgodzie z nim a przede wszystkim sobąMoBo, Adelajda lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot trzymam bardzo mocno kciuki. Ostatnio bardzo mało się udzielam, prawie w ogóle, ale podczytuje Was i jeszcze mam trochę nadziei... Może i mnie ktoś zarazi... Wybierasz się na bete?
Jot lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Aniu1602, w ogóle nie zamierzam iść na betę, badać przyrostów, już raz to przechodziłam, za duży stres. Po długim-krótkim;) weekendzie mam wizytę u lekarza i zobaczymy co "zobaczy" i co mi powie...do póki nic się niepokojącego nie dzieję, nie robię nic
Aniu, a jak u Ciebie? na jakim etapie jesteś?Jot
W takim razie trzymam za Was dziewczyny kciuki. Jot czekam na rozwój sytuacji do 30, wtedy planuję bete. Wiem o czym piszesz, prawie rok temu cieszyłam się ze swojej ciąży, niestety długo się nią nie nacieszyłam, poroniłam w czerwcu.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualnyDziewczyny, wiem, łatwo mówić, ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, przykre doświadczenia też po coś nas dotknęły, może o większą pokorę, może abyśmy bardziej o siebie dbały, ale nie znaczy,że to się powtórzy!
Ja czekam do ustawienia się w kolejce za Jot, lub za którąś z Was i wierzę, że kolejka już wkrótce zacznie się wydłużać. I będziemy sobie plotkowały na temat zachcianek, wyboru imion
Życzę zdrowia i jedynie pozytywnych myśli dla Jot, Ani i Napy! Przecież tworzycie wspaniałe środowisko i atmosferę dla Waszych fasolek, dbacie o siebie i o nie, więc dobrze im tam w brzuszkach
Miłego dnia dziewczyny
Trzymajcie się dzisiaj cieplutko, ja jutro w góry wyjeżdżam na weekend, więc trochę roboty w domuMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Ja czekam do ustawienia się w kolejce za Jot, lub za którąś z Was i wierzę, że kolejka już wkrótce zacznie się wydłużać. I będziemy sobie plotkowały na temat zachcianek, wyboru imion
Ja pierwsza teraz, ja pierwsza do kolejki:D hahahhaha
Hyyy a teraz rzeczywistość hehe od kiedy pamiętam miałam na czwarty dzień max dni płodne a w tym cyklu na szósty dzień ovu i 17dzień cyklu, tak nie miewałam hmm może to przez te hsg? Jot jak było u Ciebie kochana, tak samo jak wcześniej czy wydłużyło się Tobie to wszystko?
Martwi mnie to, bo mój ukochany musiał wyjechać a byłam pewna że już będzie ovu:(
zaczynam mieć doła z tego powodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:31
milka1 lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se, to był pierwszy cykl, gdzie nie sprawdzałam temp, ani nie stosowałam testów owulacyjnych, tak więc nie mam pojęcia (jakoś nie zanotowałam płodnego śluzu, ani też kłucia jajników). Wiem tylko tyle, że w 11 dc (badanie drożności) pęcherzyk miał 17 mm a endo miało 5 mm:)Jot
Jot wrote:Margaret.Se, to był pierwszy cykl, gdzie nie sprawdzałam temp, ani nie stosowałam testów owulacyjnych, tak więc nie mam pojęcia (jakoś nie zanotowałam płodnego śluzu, ani też kłucia jajników). Wiem tylko tyle, że w 11 dc (badanie drożności) pęcherzyk miał 17 mm a endo miało 5 mm:)
Szczęściara a ja cholera nie pamietam ile miał pęcherzyk i endo wrrr
W sumie co ma byc to będzie ale i tak mam juz doła:( nic nie poradze... -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny! podczytue Was od czasu do czasu-ja z watku 35+, zagladalam tu troche , czasem przywedruje za moremi, troche czytam ze wzg na posty MoBo (licze na jakas podpowiedz w walce o ciaze w krainie serow i czekolady)no i ze wzg na Amelcie- w styczniu sie kontaktowalysmy, byl smutek - a teraz prosze!!!!
To tytulem wstepu, a teraz do rzeczy - musze sie wybrac do Pl bo z tutejszego leczenia nie jestem zadowolona- i tu pytanie /prosba o info jakis konkretny endo z KRK( doczytalam ze Jot (gratulacje)z okolic- moze jakas sugestia- interesuje mne tez droznosc- robilas moze prywatnie? i cos na ten temat?
MoBo- Ty tu masz jakiegos konkretnego gina, bo nie wiem czy to ja zle wybralam gina czy system do dupy...?
Mam nadzieje choc na kilka wskazowek
Pozdrawiammilka1 lubi tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:Czesc dziewczyny! podczytue Was od czasu do czasu-ja z watku 35+, zagladalam tu troche , czasem przywedruje za moremi, troche czytam ze wzg na posty MoBo (licze na jakas podpowiedz w walce o ciaze w krainie serow i czekolady)no i ze wzg na Amelcie- w styczniu sie kontaktowalysmy, byl smutek - a teraz prosze!!!!
To tytulem wstepu, a teraz do rzeczy - musze sie wybrac do Pl bo z tutejszego leczenia nie jestem zadowolona- i tu pytanie /prosba o info jakis konkretny endo z KRK( doczytalam ze Jot (gratulacje)z okolic- moze jakas sugestia- interesuje mne tez droznosc- robilas moze prywatnie? i cos na ten temat?
MoBo- Ty tu masz jakiegos konkretnego gina, bo nie wiem czy to ja zle wybralam gina czy system do dupy...?
Mam nadzieje choc na kilka wskazowek
Pozdrawiam
Gretka witamy! Dobrze ze sie przylaczylas koniec podczytywania
Moja droga ja odpowiedzi na pytanie jak 'zajsc' nie znam bo jakbym nie miala poblemow to bym tu nie trafila pewno.
Z Twojego postu wnioskuje, ze nie mieszkasz w polsce, wiec gdzie?
Ja Ci szczerze powiem, ze na dluzsza mete nie da sie mieszkac w jednym kraju, a do lekarza chodzic w innym. Mozesz zachaczyc o wizyte lub dwie ale to moze byc za malo.
Mojego gina nie chwale bo juz 7 miesiecy do niego chodze (wiadomo ze 2 cycle uciekly bo swieta, urlopy itp) i dopiero teraz po mojej wczorajszej ksiazkologii (czyli pokazaniem mu wszystkich wykresow) w koncu zrozumial, ze sama sie nie naprawie.
Gdyby byl taki idealny to tez nie probowalabym sie leczyc samodzielnie ziolami itp.
To miala byc moja ostatnia wizyta u niego i gdyby nie 'zmadrzal' to poszlabym do kogos innego.
Pytalas kolezanek o ginkow tam gdzie jestes?
Ogolnie to napisz nam cos o sobie ile sie starasz i jakie badania zrobilas.
Glowa do gory! Tu mamy juz kolejke ciazowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:17
gretka lubi tę wiadomość