X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale będzie pięknie z tymi suwakami :)

jusst, Moko lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Wszystko ok. Ludzik jest. Sztuk jeden. 6,97 mm ma czyli wielkość 6w4d. Jest dobrze :)
    Kolejna wizyta u tego dr za miesiąc. Badania o dziwo tylko morfologia, glukoza, mocz.
    Skierowanie na umówienie sie na prenatalne. Wszystko:)

Serduszko bije!

Potem poczytam co naskrobalyscie :)
    wspaniała wiadomosc,zdrowej ciązy kochana :-)

jusst lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    jusst, gratuluję, bardzo się cieszę :)

jagna, tak jak pisałam mam dodatnie ANA1 i ANA2 - ale ja już mam zdiagnozowaną chorobę autoimmunologiczną - Zespół Sjogrena, tzw. zespół suchości; leczę się u reumatologa i to on zdiagnozował mi chorobę - wskazywało na to miano ANA2 + objawy suchości błon śluzowych; oprócz przeciwciał ANA badałam też antykoagulant tocznia oraz przeciwciała przeciw beta-2-glikoproteinie IgM i IgG; po poronieniu miałam jeszcze zlecone badanie na p/c antykardiolipinowe; ANA mam 1:320 (wcześniej przez kilka lat wahały się między 1:80 a 1:160); przyjmuję Acard na lepsze ukrwienie macicy i tym samym zagnieżdżenie zarodka; jeśli uda mi się zajść w ciążę, to do Acardu lekarz włączy mi clexane

Moko, kiedy wstawisz suwak? nawet nie wiem, w którym tc jesteś...
    ja własnie do reumatologa mam na 27kwietnia,do tego czasu moge byc w ciązy,zapomniałam mojego gina zapytac czy ma cos przeciwko acard..
    Ile razy poroniłas ze lekarz zlecił badania?
    p/C antykardiolipinowe zamierzam zrobic jak juz w ciązy bede,bo teraz mogą juz nie wyjsc.Za pózno zaczełam robic badania,a tez na wszystkie cięzko wydac tyle kasy.Ja jestem po pierwszym poronieniu,lekarz nic nie zlecił ja sama od siebie robie,nawet mąz kreci nosem ze po drugim poronieniu on by dopiero robił bo moze to przypadek był.Nie chce kolejnego poronienia,jesli moge sobie jakos pomóc to robiąc te badania.Czekam teraz na wyniki mutacji MTHFR,wyniki za dwa tygodnie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Chyba po wtorkowej wizycie wstawię:) Jestem w 9tc + 1d.
    tez pięknie :-)

Moko, jusst lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, raz poroniłam, ale od kilku lat mam dodatnie ANA, więc lekarz od razu zlecił te badania
    Moko, ależ zleciało, a dopiero test ciążowy robiłaś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:58

Moko lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst- cudne wiesci! To cud, naprawde cud zycia, te dwa bijace serduszka w jednym ciele. Wspaniale. Spokojnej dalszej ciazy zycze!

Ania - 5000 zeta za zarodek? No niezle.
    Ciekawe ze wiecej kobiet sie na to nie decyduje. Dobry zarobek....Moze kredyt na to mozna wziac? Moja przyjaciolka wziela na ten cel nie oprocentowany kredyt od swojej religijnej spolecznosci.

Dziewczyny biale wino nie pomaga nic na endo? tylko czerwone? Bo akurat biale pije bo takie pasowalo do obiadu (zrobilam wloskie risotto).
    Juz mnie glowa nie boli, zaczela mi sie dobra faza w cyklu- @ sie skonczyla, szybciej niz myslalam, mozna zaczac sie sexic :)

jusst, Jastin76 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Moko Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, białe raczej nie działa, ale jak do dania pasowało to bez przesady. Jutro sobie trzaśnij czerwone, a co! A potem oczywiście seksik haha. Powodzenia;)
    A ja to miałam dziś nad ranem taki sen seksowny, że jak się przebudziłam to przez chwilę byłam pewna, że to się wydarzyło naprawdę i nawet się pytałam mojego czy mnie nie wziął przypadkiem na śpiocha hahaha

MoBo, jusst, Dani lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Jusst- cudne wiesci! To cud, naprawde cud zycia, te dwa bijace serduszka w jednym ciele. Wspaniale. Spokojnej dalszej ciazy zycze!

Ania - 5000 zeta za zarodek? No niezle.
    Ciekawe ze wiecej kobiet sie na to nie decyduje. Dobry zarobek....Moze kredyt na to mozna wziac? Moja przyjaciolka wziela na ten cel nie oprocentowany kredyt od swojej religijnej spolecznosci.

Dziewczyny biale wino nie pomaga nic na endo? tylko czerwone? Bo akurat biale pije bo takie pasowalo do obiadu (zrobilam wloskie risotto).
    Juz mnie glowa nie boli, zaczela mi sie dobra faza w cyklu- @ sie skonczyla, szybciej niz myslalam, mozna zaczac sie sexic :)
    u nas w macierzynstwie adopcja zarodka 3900zł
    a białe wino pomaga....na dobre samopoczucie a to tez wazne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 23:52

MoBo, Dani lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Pierwsza!
    Wreszcie się dzisiaj wyspalam ale za to kawa mi nie smakuje, a mąż tak się starał
    U mnie dzisiaj kolejny dzień maratonu w pracy, pozdrawiam was ciepło pomimo aury

Saramago, jusst, Moko, Kazia, Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Dzień dobry :-)
    Pierwsza!
    Wreszcie się dzisiaj wyspalam ale za to kawa mi nie smakuje, a mąż tak się starał
    U mnie dzisiaj kolejny dzień maratonu w pracy, pozdrawiam was ciepło pomimo aury

Bry kawa Ci nie smakuje bo moze u Ciebie jakie zagniezdzenie :)
    Tempka do gory i plamienie okolo 8-9 no ciekawe :) :)

Saramago, jusst, Moko, Kazia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z herbatką.

Jussst cudownie poziomeczka ma serduszko. Pycha!!!! :) <3

Pierwiastko łączę się w bólu z pracą i ściskam tak, że brak tchu :)

Pani w glanach, Pani intryguje ;)

Kocioł mam w głowie dziewczyny. Wczoraj miałam spotkanie z przyjaciółką... jest w 8 m-cu cionży brzucho wielki że łooooooo...a tak kiedyś na studiach planowałyśmy razem zacionżyć... i pamiętam jak dziś, 3 lata temu leżymy w lóżku z winkiem mówię że odstawiłam antyki i że zaraz bach bedę w cionży i że ma się też pospieszyć :/ ech.... życie jest dziwne.
    Kocioł w głowie bo sama już nie wiem co dalej z ICSI... boję się. niepowodzenia kolejnego. Nie mam jakoś przekonania, gdzie ono mnie zostawiło?>???i kasę muszę uciułać i w ogole jakoś tak... zrezygnowana jestem.

ech....
    zjadłabym ciatsko ale rzuciłam ciastka.
    zjadłabym mandarynki ale Pani od aku kazała zaprzestać chwilowo cytrusów.
    Może bym rosołu zjadła bo muszę, ale gotować mi się nie chce.
    No weź tu dogodź.

:(

Buzi Buzi Buzi Dupci

MoBo, jusst, Moko, Jastin76, Kazia, Dani, Storczyk31, Storczyk31, loret1, krycha.stara lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Piszę z łóżka, bo dziś zastrajkowałam. O 16 idę do lekarza. Pewnie nic nie dostanę w ciąży, ale może l4 na kilka dni, to dojdę do siebie.
    Życzę Wam wesolego prima aprilisowego dnia- mój juz od rana wkręca znajomych :P

Pierwiastko możesz mi dać jeszcze raz przepis na pastę z avocado dla osoby, która go nie lubi. Bo nie pamiętam, a już mi dojrzało i pomyślałam, że zrobię kolejne podejście, dla zdrowia fasolki to tym bardziej.

Saramago nie smutaj. Aszka pisała, że większość po drugim razie zachodzi. Uda Ci się, no musi. A teraz hyc po jakieś smaczne śniadanko. Buzi fruzi

Saramago, MoBo, Kazia, Dani, loret1 lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Mokunia ja też chciałam dzisiaj zastrajkować, tak mi się wstać nie chciało.
    no ale wzięłam, ogarnęłam.
    Aaa i ta moja psiapsióła powiedziała mi: jedz dużo jaglanki, jaglanka najlepsza na wszystko! że coś tam powoduje w organiźmie ale nie pamiętam co :)

Idę dzisiaj na drugie aku.

a pasta z avokado ja robie z czosnkiem, cytryną, oliwą z oliwek. Można też z jajkiem na twardo albo twarogiem.

MoBo, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data@,a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4.
    NIe uzupelnili nic poza tym.
    Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, tu akurat nie mam pytań, zadzwonie i sie umówie.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do tej Kornelii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ( też jeszcze z łóżka :D )
    Ale za to wypiłam juz 2 kawy

Dziś koniec z L4 mam nockę :/ , nawet już szefowa dzwoniła czy przychodzę. jeeee ale mi się nie chce

Saramago kochana, rozmawiałam ostatnio z moja koleżanką ma dorodnego synka 4 latka z in vitro, udało się im dopiero za 3 razem! Jedyną radę jaką mi dała to mówi " nie poddawaj się najgorzej się poddać trzeba myśleć pozytywnie "
    Także liczymy że się uda i nie poddajemy się ;) :*
    Miłego dnia Dziewczyny

MoBo, Kazia, Saramago, Dani, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Pierwiastko możesz mi dać jeszcze raz przepis na pastę z avocado dla osoby, która go nie lubi. Bo nie pamiętam, a już mi dojrzało i pomyślałam, że zrobię kolejne podejście, dla zdrowia fasolki to tym bardziej.
    Moko, jak nie lubisz awokado, to moze koktajl?
    Banan, 1/4 awokado, sok z limonki i mleko? Ewentualnie jogurt, ale lepiej mleko, bo awokado oi banan już zagęszczają papkę. NIe czuć w smaku awokado, a pyszka jest :)

Kazia lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak ja chcialam zastrajkowac :(
    no ale dobra dzielnie wysiedze, wikendzik za rogiem!

U mnie chlopa nie ma to chyba polece na zakupy :P a i krzyza mi wysmarowalo, ale i tak biednie to wyglada.

A z plotek co?

Kazia, Storczyk31, Moko, loret1, krycha.stara lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Witajcie :)

Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.

Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.

Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data@,a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4.
    NIe uzupelnili nic poza tym.
    Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?

Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, tu akurat nie mam pytań, zadzwonie i sie umówie.

Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.

Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do tej Kornelii, przynajmniej będę mieć porównanie. :(

Tylko ty nie przesadzaj z USG, bo to ponoc nie dobre dla plodu. Co do wypelnienia ksiazeczki to nie wiem, Aszka zaraz tu napisze.

l22ndf9her11uere.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg nie jest groźne :P no chyba że przez pochwowe, ale takiego się już w ciąży nie wykonuje

MoBo lubi tę wiadomość

Eltasz
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Usg nie jest groźne :P no chyba że przez pochwowe, ale takiego się już w ciąży nie wykonuje

No wlasnie na poczatku przeciez robia przez pochwe bo by inaczej nic nie widzieli. w 7mym tygodniu tak mialam, a pozniej w 9-10 jak przyszlam z krwawieniem to tez babka od dziury stony poszla i przez brzuch nawet nie probowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:09

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ