35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
jusst wrote:Wszystko ok. Ludzik jest. Sztuk jeden. 6,97 mm ma czyli wielkość 6w4d. Jest dobrze
Kolejna wizyta u tego dr za miesiąc. Badania o dziwo tylko morfologia, glukoza, mocz.
Skierowanie na umówienie sie na prenatalne. Wszystko:)
Serduszko bije!
Potem poczytam co naskrobalysciejusst lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Phyllis wrote:jusst, gratuluję, bardzo się cieszę
jagna, tak jak pisałam mam dodatnie ANA1 i ANA2 - ale ja już mam zdiagnozowaną chorobę autoimmunologiczną - Zespół Sjogrena, tzw. zespół suchości; leczę się u reumatologa i to on zdiagnozował mi chorobę - wskazywało na to miano ANA2 + objawy suchości błon śluzowych; oprócz przeciwciał ANA badałam też antykoagulant tocznia oraz przeciwciała przeciw beta-2-glikoproteinie IgM i IgG; po poronieniu miałam jeszcze zlecone badanie na p/c antykardiolipinowe; ANA mam 1:320 (wcześniej przez kilka lat wahały się między 1:80 a 1:160); przyjmuję Acard na lepsze ukrwienie macicy i tym samym zagnieżdżenie zarodka; jeśli uda mi się zajść w ciążę, to do Acardu lekarz włączy mi clexane
Moko, kiedy wstawisz suwak? nawet nie wiem, w którym tc jesteś...
Ile razy poroniłas ze lekarz zlecił badania?
p/C antykardiolipinowe zamierzam zrobic jak juz w ciązy bede,bo teraz mogą juz nie wyjsc.Za pózno zaczełam robic badania,a tez na wszystkie cięzko wydac tyle kasy.Ja jestem po pierwszym poronieniu,lekarz nic nie zlecił ja sama od siebie robie,nawet mąz kreci nosem ze po drugim poronieniu on by dopiero robił bo moze to przypadek był.Nie chce kolejnego poronienia,jesli moge sobie jakos pomóc to robiąc te badania.Czekam teraz na wyniki mutacji MTHFR,wyniki za dwa tygodnie.
-
Jagna, raz poroniłam, ale od kilku lat mam dodatnie ANA, więc lekarz od razu zlecił te badania
Moko, ależ zleciało, a dopiero test ciążowy robiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 21:58
Moko lubi tę wiadomość
-
Jusst- cudne wiesci! To cud, naprawde cud zycia, te dwa bijace serduszka w jednym ciele. Wspaniale. Spokojnej dalszej ciazy zycze!
Ania - 5000 zeta za zarodek? No niezle.
Ciekawe ze wiecej kobiet sie na to nie decyduje. Dobry zarobek....Moze kredyt na to mozna wziac? Moja przyjaciolka wziela na ten cel nie oprocentowany kredyt od swojej religijnej spolecznosci.
Dziewczyny biale wino nie pomaga nic na endo? tylko czerwone? Bo akurat biale pije bo takie pasowalo do obiadu (zrobilam wloskie risotto).
Juz mnie glowa nie boli, zaczela mi sie dobra faza w cyklu- @ sie skonczyla, szybciej niz myslalam, mozna zaczac sie sexic
jusst, Jastin76 lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani, białe raczej nie działa, ale jak do dania pasowało to bez przesady. Jutro sobie trzaśnij czerwone, a co! A potem oczywiście seksik haha. Powodzenia;)
A ja to miałam dziś nad ranem taki sen seksowny, że jak się przebudziłam to przez chwilę byłam pewna, że to się wydarzyło naprawdę i nawet się pytałam mojego czy mnie nie wziął przypadkiem na śpiocha hahahaMoBo, jusst, Dani lubią tę wiadomość
-
Dani wrote:Jusst- cudne wiesci! To cud, naprawde cud zycia, te dwa bijace serduszka w jednym ciele. Wspaniale. Spokojnej dalszej ciazy zycze!
Ania - 5000 zeta za zarodek? No niezle.
Ciekawe ze wiecej kobiet sie na to nie decyduje. Dobry zarobek....Moze kredyt na to mozna wziac? Moja przyjaciolka wziela na ten cel nie oprocentowany kredyt od swojej religijnej spolecznosci.
Dziewczyny biale wino nie pomaga nic na endo? tylko czerwone? Bo akurat biale pije bo takie pasowalo do obiadu (zrobilam wloskie risotto).
Juz mnie glowa nie boli, zaczela mi sie dobra faza w cyklu- @ sie skonczyla, szybciej niz myslalam, mozna zaczac sie sexic
a białe wino pomaga....na dobre samopoczucie a to tez wazneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 23:52
MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Pierwsza!
Wreszcie się dzisiaj wyspalam ale za to kawa mi nie smakuje, a mąż tak się starał
U mnie dzisiaj kolejny dzień maratonu w pracy, pozdrawiam was ciepło pomimo aurySaramago, jusst, Moko, Kazia, Dani, Storczyk31 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:Dzień dobry
Pierwsza!
Wreszcie się dzisiaj wyspalam ale za to kawa mi nie smakuje, a mąż tak się starał
U mnie dzisiaj kolejny dzień maratonu w pracy, pozdrawiam was ciepło pomimo aury
Bry kawa Ci nie smakuje bo moze u Ciebie jakie zagniezdzenie
Tempka do gory i plamienie okolo 8-9 no ciekaweSaramago, jusst, Moko, Kazia lubią tę wiadomość
-
Witam z herbatką.
Jussst cudownie poziomeczka ma serduszko. Pycha!!!!
Pierwiastko łączę się w bólu z pracą i ściskam tak, że brak tchu
Pani w glanach, Pani intryguje
Kocioł mam w głowie dziewczyny. Wczoraj miałam spotkanie z przyjaciółką... jest w 8 m-cu cionży brzucho wielki że łooooooo...a tak kiedyś na studiach planowałyśmy razem zacionżyć... i pamiętam jak dziś, 3 lata temu leżymy w lóżku z winkiem mówię że odstawiłam antyki i że zaraz bach bedę w cionży i że ma się też pospieszyćech.... życie jest dziwne.
Kocioł w głowie bo sama już nie wiem co dalej z ICSI... boję się. niepowodzenia kolejnego. Nie mam jakoś przekonania, gdzie ono mnie zostawiło?>???i kasę muszę uciułać i w ogole jakoś tak... zrezygnowana jestem.
ech....
zjadłabym ciatsko ale rzuciłam ciastka.
zjadłabym mandarynki ale Pani od aku kazała zaprzestać chwilowo cytrusów.
Może bym rosołu zjadła bo muszę, ale gotować mi się nie chce.
No weź tu dogodź.
Buzi Buzi Buzi DupciMoBo, jusst, Moko, Jastin76, Kazia, Dani, Storczyk31, Storczyk31, loret1, krycha.stara lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dzień dobry;)
Piszę z łóżka, bo dziś zastrajkowałam. O 16 idę do lekarza. Pewnie nic nie dostanę w ciąży, ale może l4 na kilka dni, to dojdę do siebie.
Życzę Wam wesolego prima aprilisowego dnia- mój juz od rana wkręca znajomych
Pierwiastko możesz mi dać jeszcze raz przepis na pastę z avocado dla osoby, która go nie lubi. Bo nie pamiętam, a już mi dojrzało i pomyślałam, że zrobię kolejne podejście, dla zdrowia fasolki to tym bardziej.
Saramago nie smutaj. Aszka pisała, że większość po drugim razie zachodzi. Uda Ci się, no musi. A teraz hyc po jakieś smaczne śniadanko. Buzi fruziSaramago, MoBo, Kazia, Dani, loret1 lubią tę wiadomość
-
Oo Mokunia ja też chciałam dzisiaj zastrajkować, tak mi się wstać nie chciało.
no ale wzięłam, ogarnęłam.
Aaa i ta moja psiapsióła powiedziała mi: jedz dużo jaglanki, jaglanka najlepsza na wszystko! że coś tam powoduje w organiźmie ale nie pamiętam co
Idę dzisiaj na drugie aku.
a pasta z avokado ja robie z czosnkiem, cytryną, oliwą z oliwek. Można też z jajkiem na twardo albo twarogiem.MoBo, Moko, loret1 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyWitajcie
Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.
Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.
Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data@,a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4.
NIe uzupelnili nic poza tym.
Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?
Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, tu akurat nie mam pytań, zadzwonie i sie umówie.
Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.
Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do tej Kornelii, przynajmniej będę mieć porównanie.
-
Witam się i ja ( też jeszcze z łóżka
)
Ale za to wypiłam juz 2 kawy
Dziś koniec z L4 mam nockę, nawet już szefowa dzwoniła czy przychodzę. jeeee ale mi się nie chce
Saramago kochana, rozmawiałam ostatnio z moja koleżanką ma dorodnego synka 4 latka z in vitro, udało się im dopiero za 3 razem! Jedyną radę jaką mi dała to mówi " nie poddawaj się najgorzej się poddać trzeba myśleć pozytywnie "
Także liczymy że się uda i nie poddajemy się:*
Miłego dnia DziewczynyMoBo, Kazia, Saramago, Dani, Moko, loret1 lubią tę wiadomość
Eltasz
-
nick nieaktualnyMoko wrote:Pierwiastko możesz mi dać jeszcze raz przepis na pastę z avocado dla osoby, która go nie lubi. Bo nie pamiętam, a już mi dojrzało i pomyślałam, że zrobię kolejne podejście, dla zdrowia fasolki to tym bardziej.
Banan, 1/4 awokado, sok z limonki i mleko? Ewentualnie jogurt, ale lepiej mleko, bo awokado oi banan już zagęszczają papkę. NIe czuć w smaku awokado, a pyszka jestKazia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak ja chcialam zastrajkowac
no ale dobra dzielnie wysiedze, wikendzik za rogiem!
U mnie chlopa nie ma to chyba polece na zakupya i krzyza mi wysmarowalo, ale i tak biednie to wyglada.
A z plotek co?
Kazia, Storczyk31, Moko, loret1, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Witajcie
Mam pewne przemyslenia po wizycie i chyba nie jestem zadowolona w 100%.
Wiem, że jest tętno płodu, ale nie wiem jakie. NIe daje mi to spokoju.
Karta ciąży: uzupełnili tylko moje dane na pierwszej stronie: imie nazwisko, pesel, adres i data@,a z wizyty tylko: crl 6,9 mm, FHR +, 6+4.
NIe uzupelnili nic poza tym.
Ze zleconych badan mam: mocz, morfologia, glukoza, vdrl. A gdzie toksoplazmoza, gdzie grupa krwi, gdzie hiv?
Skierowanie na badanie prenatalne do jakiegoś ośrodka, tu akurat nie mam pytań, zadzwonie i sie umówie.
Podczas wizyty, nie byłam poproszona o zważenie się, nawet nie zapytał o moją wagę, ciśnienia tez mi nie zmierzył.
Dobrze, że idę w poniedzialek na wizytę do tej Kornelii, przynajmniej będę mieć porównanie.
Tylko ty nie przesadzaj z USG, bo to ponoc nie dobre dla plodu. Co do wypelnienia ksiazeczki to nie wiem, Aszka zaraz tu napisze.
-
Eltasz wrote:Usg nie jest groźne
no chyba że przez pochwowe, ale takiego się już w ciąży nie wykonuje
No wlasnie na poczatku przeciez robia przez pochwe bo by inaczej nic nie widzieli. w 7mym tygodniu tak mialam, a pozniej w 9-10 jak przyszlam z krwawieniem to tez babka od dziury stony poszla i przez brzuch nawet nie probowala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 10:09