X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Uuuu, trzeba było zastrajkować dziś i w wyrku leżeć. Oby szybko Ci przeszło.
    A do gina dobrze, że idziesz, dobry on chociaż?

Nieee dało się musiałam przyjść choć pożytek mizerny dziś ze mnie , głowa nie pracuje wogole.

Chodzę do niego b długo na badania, jest ich trzech, założyli prywatna klinikę niepłodności i wszystko co z tym związane...Byłam w październiku mówił jak nic się do końca grudnia nie wukluje proszę w styczniu przyjść ale odwlekalam na maxa z ciągła nadzieja ale teraz już idę bez dwóch zdań , bo nadziei brak:-/

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    obraz USG uzyskuje się za pomocą niesłyszalnych dla człowieka fal dźwiękowych, a nie promieniowania. Badanie ultrasonograficzne jest badaniem nieinwazyjnym i całkowicie bezpiecznym dla dziecka
    :)
    ale nie będe się kłócić :P :D
    wazne by do usg nie uzywano zelu,nie jest wskazany dla starających sie przed ovu,a w ciązy to cholera wie.Ile ludzi tyle opinii

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Całuję cię skarbie mocno w czułko oby ból przeszedł.
    Do lekarza nikt nie lubi chodzić więc cię rozumiemy ale trzeba zadaniowo podejść do tematu, należy sprawdzić to tam się dzieje w środeczku.

Dziekuje kochana ❤ Czasem lepiej nie wiedzieć co się dzieje :-)

aszka, Jagna 75 lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Nieee dało się musiałam przyjść choć pożytek mizerny dziś ze mnie , głowa nie pracuje wogole.

Chodzę do niego b długo na badania, jest ich trzech, założyli prywatna klinikę niepłodności i wszystko co z tym związane...Byłam w październiku mówił jak nic się do końca grudnia nie wukluje proszę w styczniu przyjść ale odwlekalam na maxa z ciągła nadzieja ale teraz już idę bez dwóch zdań , bo nadziei brak:-/
    najtrudniejszy pierwszy krok,z pewnoscią to dobra decyzja,oni znajdą "pomysł na" a ty odzyskasz nadzieje.

Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dziekuje kochana ❤ Czasem lepiej nie wiedzieć co się dzieje :-)

Ja czasem też tak myślę, że lepiej nie wiedzieć z naszą służbą zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:43

Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Endo zakazała krowiego mleka- hashimoto :(
    To wez jakiekolwiek roślinne :) Takie z reszta chyba było w oryginalnym przepisie.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zelu musza uzywac bo jak ma zbadac? Zreszta oni maja specjalne, cos jak conceive ktory nie wpływa na plemniki. A z usg to jest tak ze zwykle ok, a jezeli lekarz włacza dopplera to wtedy miga Wam czerwono-niesbieskie np badanie przepływow, serca to sa ograniczenia, bo dla dziecka to jest słyszalne jako wjezdzajace metro. Dlatego tez takie usg robi sie praktycznie 3 razy w ciazy. Na prenatalnych, około pozniej 28-30 tygodnia (przepływy) i około 35 (przepływy). Ja miałam usg zwykle co 2 tyg, a dopplerowskie chyba 5 razy i ok.

Justt sprawdz czy lekarz ma certyfikat FMF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:36

Moko, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Ale który? Ten zwykły, czy ten od prenatalnych?

Obecny nie ma, a ta co idę w poniedziałek ma. I wiem, ze w tej przychodni tez robią prenatalne, wtedy wszystko by ogarneła jedna lekarka. Brzmi coraz sensowniej.

Ci, w klinice, do których zapisalałam się wstepnie na prenatalne mają.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Ale który? Ten zwykły, czy ten od prenatalnych?

Obecny nie ma, a ta co idę w poniedziałek ma. I wiem, ze w tej przychodni tez robią prenatalne, wtedy wszystko by ogarneła jedna lekarka. Brzmi coraz sensowniej.

Ci, w klinice, do których zapisalałam się wstepnie na prenatalne mają.
    te na prenatalnych, jak masz nazwisko lekarza to wejdz tu i sprawdz https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Moko lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Zelu musza uzywac bo jak ma zbadac? Zreszta oni maja specjalne, cos jak conceive ktory nie wpływa na plemniki. A z usg to jest tak ze zwykle ok, a jezeli lekarz włacza dopplera to wtedy miga Wam czerwono-niesbieskie np badanie przepływow, serca to sa ograniczenia, bo dla dziecka to jest słyszalne jako wjezdzajace metro. Dlatego tez takie usg robi sie praktycznie 3 razy w ciazy. Na prenatalnych, około pozniej 28-30 tygodnia (przepływy) i około 35 (przepływy). Ja miałam usg zwykle co 2 tyg, a dopplerowskie chyba 5 razy i ok.

O właśnie, właśnie:) Dlatego ja wolę, póki co widzieć, że serduszko pika, a nie słyszeć, a wiem, że niektórym dziewczynom, we wczesnej ciąży włączają, żeby było słychać, a to podobno szkodzi bejbikowi.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    te na prenatalnych, jak masz nazwisko lekarza to wejdz tu i sprawdz https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Juz wczesniej sprawdziłam, wszystkich co tam pracują :)

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    To wez jakiekolwiek roślinne :) Takie z reszta chyba było w oryginalnym przepisie.
    Robiłam już podejście do roślinnych, ale jak zobaczyłam skład, to zrezygnowałam.
    Mój mi raz zrobił sam kokosowe, ale jakoś to nie to co mleczko krowie;p

Ale właśnie zrobiłam sobie pastę wg przepisu Pierwiastki i jestem w szoku, bo:
    LUBIE TO!:) Już 2 kanapki wtranżoliłam ;P

Dani lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko daj z jedną kanapkę bo tak mi w brzuchu burczy że koniec! I uprzedzajac pytania -jadłam śniadanie i kanapkę i jabłko roboty też wzięłam :-P

MoBo, Moko lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Moko daj z jedną kanapkę bo tak mi w brzuchu burczy że koniec! I uprzedzajac pytania -jadłam śniadanie i kanapkę i jabłko roboty też wzięłam :-P
    A proszę proszę:) Już Ci naszykowałam, smacznego:)

MoBo lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A proszę proszę:) Już Ci naszykowałam, smacznego:)
    dzięki dobra kobieto, aż głupio tak na egzaminach siedzieć i burczeć brzuchem ;)

MoBo, Jastin76, Moko, aszka lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkręciłam moją przyszłą bratową żem w CIONŻY i jej jak ona się cieszyła i im bardziej się cieszyła tym większe miałam wyrzuty sumienia.No i na koniec... powiedziała że mi głowę urwie. Bo ja jej wysłałam "lewe" testy ciążowe a ona mojemu bratu żeby zgadł komu się rodzina powiększy :))
    i on zawału o mało co nie dostał i w ogóle...

no takie to Ci żarty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 15:04

MoBo, krycha.stara, Jastin76, Moko, jusst, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • padington Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wkręciłam moją przyszłą bratową żem w CIONŻY i jej jak ona się cieszyła i im bardziej się cieszyła tym większe miałam wyrzuty sumienia.No i na koniec... powiedziała że mi głowę urwie. Bo ja jej wysłałam "lewe" testy ciążowe a ona mojemu bratu żeby zgadł komu się rodzina powiększy :))
    i on zawału o mało co nie dostał i w ogóle...

no takie to Ci żarty

Udusić to mało !

Mango, Jastin76, Moko, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkręciłam drugą przyjaciółkę! Ale jaja!
    NIe uwierzyła!

Jastin76, Moko, aszka lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago - ja bym Cię udusiła ;)

aszka lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saranago, ja miałam wkręcić swojego ale jakoś się rozmyśliłam :D

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ