X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Saranago, ja miałam wkręcić swojego ale jakoś się rozmyśliłam :D
    Bo wiesz, u Ciebie moze okazać się prawda na dniach! :P

MoBo, Moko, aszka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Bo wiesz, u Ciebie moze okazać się prawda na dniach! :P
    no i w razie co by mi potem nie uwierzył :P
    mądrze kombinujesz ;)

MoBo, jusst, krycha.stara, Jastin76, Moko, padington, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wkręciłam moją przyszłą bratową żem w CIONŻY i jej jak ona się cieszyła i im bardziej się cieszyła tym większe miałam wyrzuty sumienia.No i na koniec... powiedziała że mi głowę urwie. Bo ja jej wysłałam "lewe" testy ciążowe a ona mojemu bratu żeby zgadł komu się rodzina powiększy :))
    i on zawału o mało co nie dostał i w ogóle...

no takie to Ci żarty

hahaha dowcipnisia :P
    ja nie mam odwagi zeby zartowac o byciu w ciazy, od taki ze mnie ponurak O.o

padington, krycha.stara, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Zelu musza uzywac bo jak ma zbadac? Zreszta oni maja specjalne, cos jak conceive ktory nie wpływa na plemniki. A z usg to jest tak ze zwykle ok, a jezeli lekarz włacza dopplera to wtedy miga Wam czerwono-niesbieskie np badanie przepływow, serca to sa ograniczenia, bo dla dziecka to jest słyszalne jako wjezdzajace metro. Dlatego tez takie usg robi sie praktycznie 3 razy w ciazy. Na prenatalnych, około pozniej 28-30 tygodnia (przepływy) i około 35 (przepływy). Ja miałam usg zwykle co 2 tyg, a dopplerowskie chyba 5 razy i ok.

Justt sprawdz czy lekarz ma certyfikat FMF.
    Wlasnie od jakiegos czasu w klinice nie uzywają zelu tylko takiej jednorazowej nakladki,nawet ostatnio bylam w osrodku zdrowia i wiedzàc ze jestem przed ovu lekarz tez nie uzył zelu.Nie zwracalam na to uwagi az ktoras z dziewczyn zaskoczyla tym stwierdzeniem,a ja kiedys zapytalam lekarza a on ze nie uzywa sie w tych dniach zelu ani we wczesnej ciàzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:01

aszka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powróciłam od lekarza. Dostałam zwolnienie do końca przyszłego tyg. Już widzę minę mojej szefowej jak odczyta wiadomość :P.
    No i tak patrzę mam wpisany kod B na zwolnieniu. U mnie taki zwyczaj, że i tak płacą 100%, ale ciekawa jestem co będzie jak się dopatrzą, bo jeszcze nie mówiłam żem w ciONży.
    Saramago, Ty to jesteś krejzolka!
    Ja miałam zamiar siostrze powiedzieć, ale się cykam, bo we wt. mam wizytę u gin. Dobry dziś dzień na takie newsy:)

jusst, aszka, MoBo lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dziekuje kochana ❤ Czasem lepiej nie wiedzieć co się dzieje :-)
    Mysle ze lepiej wiedziec,bo kiedy wiesz z kim masz do czynienia łatwiej walczyc z wrogiem :-)

Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ja miałam zamiar siostrze powiedzieć, ale się cykam, bo we wt. mam wizytę u gin. Dobry dziś dzień na takie newsy:)

Powiedz! Powiedz!!! :)

aszka lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Wkręciłam moją przyszłą bratową żem w CIONŻY i jej jak ona się cieszyła i im bardziej się cieszyła tym większe miałam wyrzuty sumienia.No i na koniec... powiedziała że mi głowę urwie. Bo ja jej wysłałam "lewe" testy ciążowe a ona mojemu bratu żeby zgadł komu się rodzina powiększy :))
    i on zawału o mało co nie dostał i w ogóle...

no takie to Ci żarty
    To musisz miec dobre poczucie humoru bo ja bym nie dała rady z tematem ciązy wyskoczyc he he

aszka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    A ja wkręciłam drugą przyjaciółkę! Ale jaja!
    NIe uwierzyła!
    W zeszlym roku moja dobra kolezanka ze studiów poslała mi usg ze jest w 10tygodniu a ja jà wysmialam,nie uwierzyłam ale na nastepny dzien potwierdzila te wiadomosc a ja dalej nie wierzylam,dopiero zadzwoniłam i pogadalysmy sobie-musislam uwierzyc...teraz ma pièkną chyba 5 miesiecznà córeczke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:34

jusst, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    W zeszlym roku moja dobra kolezanka ze studiów poslała mi usg ze jest w 20tygodniu a ja jà wysmialam,nie uwierzyłam ale na nastepny dzien potwierdzila te wiadomosc a ja dalej nie wierzylam,dopiero zadzwoniłam i pogadalysmy sobie-musislam uwierzyc...teraz ma pièkną chyba 5 miesiecznà córeczke

No w końcu uwierzyła, ale dzwoniła na konsultacje do naszej trzeciej przyjaciółki, która wiedziała :)

Ale lepszy byl jej mąż, który uznał, że ładnie ją wkręciłyśmy, ze uwierzyła i do mojego na konsultację dzwonił!
    Piekne!

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Powiedz! Powiedz!!! :)
    Nie kuś! :P
    Cykam się, po wizycie jej powiem, no i chciałabym zobaczyć jej minę, a dziś to tylko przez telefon by było, więc nie to samo;p

aszka lubi tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze doradzicie mi cos - idziemy jutro z mezem na polski piknik w TLV. Ma byc sporo ludzi, znajomi i nieznajomi. Widzialam na fb grupie wydarzenia ze kazdy cos przygotowuje na ten piknik - jakies polskie jedzenie: bigosy, zurki, pierogi, ktos tam makowiec od dwoch dni skreca. Musicie zrozumiec - tu nie ma polskiego jedzenia, wiec jak ktos z domu przyniesie to jest wielka atrakcja. Tak wiec i ja cos musze przyniesc bo glupio z pustymi rekami, skoro kazdy cos przynosi. Ale ja pomyslu nie mam...I tez sily na to zeby dzis wieczor stac przy garach zbyt dlugo. Macie pomysl na jakies proste w miare do przyrzadzenia, szybkie ciasto? Polskie ciasto....
    Albo jakas salatka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:56

aszka lubi tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Nie kuś! :P
    Cykam się, po wizycie jej powiem, no i chciałabym zobaczyć jej minę, a dziś to tylko przez telefon by było, więc nie to samo;p
    Ale dziś i tak nie uwierzy!

aszka, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    O właśnie, właśnie:) Dlatego ja wolę, póki co widzieć, że serduszko pika, a nie słyszeć, a wiem, że niektórym dziewczynom, we wczesnej ciąży włączają, żeby było słychać, a to podobno szkodzi bejbikowi.
    i dobrze, ja mialam te 2 w szpitalu przed cc. Wiadomo zrobili bo musieli.

Ja wkreciłam tesciowa ze Ali siusiak urósł o.O HAHAHAHAHAH. A ona mowi jak bedzie wygladac dziewczyna z siusiakiem, była w szoku. Hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:08

jusst, Moko, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziewczyny moze doradzicie mi cos - idziemy jutro z mezem na polski piknik w TLV. Ma byc sporo ludzi, znajomi i nieznajomi. Widzialam na fb grupie wydarzenia ze kazdy cos przygotowuje na ten piknik - jakies polskie jedzenie: bigosy, zurki, pierogi, ktos tam makowiec od dwoch dni skreca. Musicie zrozumiec - tu nie ma polskiego jedzenia, wiec jak ktos z domu przyniesie to jest wielka atrakcja. Tak wiec i ja cos musze przyniesc bo glupio z pustymi rekami, skoro kazdy cos przynosi. Ale ja pomyslu nie mam...I tez sily na to zeby dzis wieczor stac przy garach zbyt dlugo. Macie pomysl na jakies proste w miare do przyrzadzenia, szybkie ciasto? Polskie ciasto....
    Albo jakas salatka...
    szarlotka, albo pijak :D

Phyllis, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Albo jakas salatka...

Sledz w smietanie :)

Phyllis, Moko, Dani, MoBo, aszka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dani, szarlotka, sernik, ciasto marchewkowe (uwielbiam!), placek drożdżowy z owocami

padington, Moko, Dani, MoBo, Jastin76, aszka, pierwiastka lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://3.bp.blogspot.com/-714VEmZLKy4/VOSlM7Q3aBI/AAAAAAABtQA/X5hQQgE06E4/s1600/prima+aprilis+ciaza2PQ.gif

padington, Moko lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    dani, szarlotka, sernik, ciasto marchewkowe (uwielbiam!), placek drożdżowy z owocami
    Widzę, że zaczynasz żyć :)

Phyllis, Jastin76, aszka, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, też pomyślałam o serniczku lub szarlotce na kruchym cieście, pachnącej cynamonem, mmmm... rozmarzyłam się:)
    A sałatka to jarzynowa oczywiście:)

Aszka, Twój wkręt wygrał, padłam jak przeczytałam o Ali z siusiakiem hihi

Phyllis jaka Ty odmieniona, fiu, fiu:)

Phyllis, Dani, MoBo, Jastin76, aszka, pierwiastka lubią tę wiadomość

‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ