35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:Dani jak mozesz myslec inaczej, oczywiscie ze za chwilke i u Ciebie zawita szczescie
Krakowianka to kciuki mocno zacisniete bo podziela sie idealnie dla mamusi
Ja dzisiaj jeszcze gorzej sie czulam. Postanowilam pojsc do sklepu po balsam palmersa i rybke to ledwo do domu doszlam. Na szczescie teraz juz troszke lepiej sie czuje
Moje zarodunie na razie pięknie idąana167, Margaret.Se, Kazia lubią tę wiadomość
-
Margaret a przegryzasz coś rano zanim wstaniesz z łóżka? Pijesz dużo wody?
Margaret.Se, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Liuliu ja oczywiscie brałam moj niezastapiony guajazyl nigdy nic innego nie bralam bo uwazalam ze wiecej miesiecy trzeba stosowac zeby miec efekty. Syrop od razu dziala, tylko jak potrzeba to nawet ogromne ilosci trzeba pic. Ja juz wiedzialam ile powinnam brac i z gwinta go pilam Super to juz zaciskam kciuki za kolejny cykl
Babelek ja tez juz mam rozmiar wieksze cycki a ciekawe co bedzie pozniej i tez bola ze nie daje sie dotykac co moj ubolewa na tym hehe ja mam jeszcze zawroty glowy straszne. Bole glowy mi przeszly jak nie bywam w pracy, wiec cieszy mnie to bo raz mialam taki bol ze wszyscy sie przerazili bo prawie zemdlalam, do tego tez zawroty okropne mialam.
Krakowianka oszczedzam sie bo wiekszosc dnia leze i chce mi sie cos zrobic jak tylko lepiej sie poczuje.
Nie przeszkadza mi zapach palmersa moj stwierdzil ze pachne jak ciasteczko hehe po tym jak sie wysmarowalam wlasnie palmersem i olejkiem kokosowym
wyczytalam gdzies ze olej kokosowy niweluje mdlosci to lyzeczke zjem i moze fakt jest ciut lepiej od wczoraj wieczor albo sila sugestii
Cieszy mnie tez to ze mimo tych mdlosci dopisuje mi apetyt i nie chudne bo tego nie chcialam. Dzisiaj zjadlam a raczej rzucilam sie na obiadek ziemniaczki z kotletem mielonym i buraczki i jak smakowalo mojemu skarbkowiLiuliu79, Dani lubią tę wiadomość
-
Ania1602 wrote:Margaret a przegryzasz coś rano zanim wstaniesz z łóżka? Pijesz dużo wody?
Tak Aniu inaczej bym sie nie podniosla hehe mam przy lozku biszkopty i bananka. Wody w nocy pije strasznie duzo tzn w porownaniu z tym co wczesniej pilam -
Dziewczynki prosze poleccie mi klinike z lekarzem, gdzie moge zrobic na nfz badania prenatalne. Dzwonilam do invicty i juz nie mam miejsc
-
Bąbelek1980 wrote:Dziewczyny, pytanko na temat sałatek. Wcinam te z biedronki, Mix sałat+rukola. Niby myte 3 razy, ale ja i tak myję przed zjedzeniem. Myślicie, że takie sałaty nie zaszkodza?
Dobrze robisz ze myjesz, bo jak my to zrobimy to wiadomo ze jest umyte. Mysle ze zestaw salat jak kazde inne tylko ja osobiscie wole osobno kupowac ale fakt masz wiele w jednym opakowaniu -
Margaret.Se wrote:Liuliu ja oczywiscie brałam moj niezastapiony guajazyl nigdy nic innego nie bralam bo uwazalam ze wiecej miesiecy trzeba stosowac zeby miec efekty. Syrop od razu dziala, tylko jak potrzeba to nawet ogromne ilosci trzeba pic. Ja juz wiedzialam ile powinnam brac i z gwinta go pilam Super to juz zaciskam kciuki za kolejny cykl
Babelek ja tez juz mam rozmiar wieksze cycki a ciekawe co bedzie pozniej i tez bola ze nie daje sie dotykac co moj ubolewa na tym hehe ja mam jeszcze zawroty glowy straszne. Bole glowy mi przeszly jak nie bywam w pracy, wiec cieszy mnie to bo raz mialam taki bol ze wszyscy sie przerazili bo prawie zemdlalam, do tego tez zawroty okropne mialam.
Krakowianka oszczedzam sie bo wiekszosc dnia leze i chce mi sie cos zrobic jak tylko lepiej sie poczuje.
Nie przeszkadza mi zapach palmersa moj stwierdzil ze pachne jak ciasteczko hehe po tym jak sie wysmarowalam wlasnie palmersem i olejkiem kokosowym
wyczytalam gdzies ze olej kokosowy niweluje mdlosci to lyzeczke zjem i moze fakt jest ciut lepiej od wczoraj wieczor albo sila sugestii ;
Cieszy mnie tez to ze mimo tych mdlosci dopisuje mi apetyt i nie chudne bo tego nie chcialam. Dzisiaj zjadlam a raczej rzucilam sie na obiadek ziemniaczki z kotletem mielonym i buraczki i jak smakowalo mojemu skarbkowi
Hehe fajnie wcinaj wcinaj co skarbowi smakuje ja uwielbiam wsłuchiwać sie w swój organizm a Ty masz teraz szefa lub szefowa w brzusiuBąbelek1980, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki prosze poleccie mi klinike z lekarzem, gdzie moge zrobic na nfz badania prenatalne. Dzwonilam do invicty i juz nie mam miejsc
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki prosze poleccie mi klinike z lekarzem, gdzie moge zrobic na nfz badania prenatalne. Dzwonilam do invicty i juz nie mam miejsc
http://polki.pl/rodzina/ciaza,bezplatne-badania-prenatalne-wykaz-placowek-medycznych,10398709,artykul.html
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Krakowianka ja Warszawa.
Moko, tak badanie przeziernosci karkowej i pappa. Jakiegos konkretnego lekarza mozesz polecic z tej placowki?
Kurcze jutro nie biore oleju kokosowego na mdlosci bo lepiej sie czuje i przemykaja mi mysli....niepotrzebne, wole zdychac -
Bąbelek1980 wrote:Margaret, znalazłam coś takiego:
http://polki.pl/rodzina/ciaza,bezplatne-badania-prenatalne-wykaz-placowek-medycznych,10398709,artykul.html
DziekujeBąbelek1980 lubi tę wiadomość
-
Z badaniem Pappa to jest tak zeby bylo jak najbardziej prawidlowe to musi byc zrobione w 12 tyg (z usg) i w tym samym dniu lub 3 dni po usg lub przed usg badanie z krwi bety i progesteronu inaczej jest bardzo nierownomierne. Niestety malo jest specjalistow, ktorzy o tym informuja stad tyle % badan Pappa jest do d. za przeproszeniem. U mnie zrobione badanie jak trzeba i nawet porod przedwczesny sie sprawdzil.Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
-
ana167 wrote:Krakowianka gdzies czytalam ze nie powinno się kupować salat w torebkach, bo szybciej tam namnazaja się grzyby i inne syfki.. Ale różnie u mnie bywa ze stosowaniem się do tego
@ Ana, myślę, że jednak następnym razem kupię osobno i sama zrobię sobie Mix.
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Magi, mi na mdłości pomagało zimne smoothie z lidla. Najlepiej bananowe. A czasem tez troche coli, byle zimna byla.
Na mnie podzialal ten olej kokosowy ale przezylam koszmar dzisiaj bo tak dobrze sie poczulam jak przed ciaza, wiec wole umierac i czuc ze jest wtedy ok z moim malenstwem tak to jest jak sie za duzo przeszlo... -
Margaret.Se wrote:Krakowianka ja Warszawa.
Moko, tak badanie przeziernosci karkowej i pappa. Jakiegos konkretnego lekarza mozesz polecic z tej placowki?
Na pewno nie polecam dr Harabin Matysiak, bo akurat z nią miałam do czynienia na Inflanckiej i potraktowała mnie tam strasznie, a ona też w Multimedzie robi te badania.
Niestety o innych lekarzach tam nic nie wiem, ale jakbyś potrzebowała namiar na naprawdę dobrego lekarza w tej dziedzinie, to mam super panią doktor. Niestety nie na nfzMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Moko dziekuje kochana kazde informacje sa cenne. W poniedzialek zaczynam szukac i mam nadzieje, ze szybko uda mi sie umowic
Moko lubi tę wiadomość