X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 43 lata - pierwsze dziecko - pierwsze invitro
Odpowiedz

43 lata - pierwsze dziecko - pierwsze invitro

Oceń ten wątek:
  • Kat84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja jestem w cyklu po nieudanej próbie IVF (doszłam do etapu punkcji i hodowli, z której w 6 dniu zostało 0 zarodków).
    Przez OHSS teraz dochodzę do siebie. Więc po pierwsze komplikacje po stymulacji, po drugie fisko hodowli. Słabo działa na psychikę.. no i wiek 41 lat.. ale po kilku tygodniach odpoczynku już rozmawiam z lekarzem o kolejnej próbie.. jeszcze nie porzucam nadziei.

Dziś się dowiedziałam, że zarodki najprawdopodobniej były słabe przez defragmentację nasienia.. czyli czynnik męski.. więc nie zawsze to te nasze stare komórki jajowe..
    Wiadomo, że statystyka nie sprzyja i chyba trochę trzeba się z tym pogodzić.. ja chyba właśnie doszłam z tym do ładu (wcześniej miałam mocną nadzieję, że może będę ponad statystyką)..

👩 84 r., AMH 2,47, wszystkie badania w normie
    👱🏼‍♂️ 85 r., morfologia 1%, fragmentacja DNA 27%
    I IVF (z PGT-A) stymulacja 28.05 (2dc)
    04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
  • Mandi41 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:
    Cześć Dziewczyny! Ja jestem w cyklu po nieudanej próbie IVF (doszłam do etapu punkcji i hodowli, z której w 6 dniu zostało 0 zarodków).
    Przez OHSS teraz dochodzę do siebie. Więc po pierwsze komplikacje po stymulacji, po drugie fisko hodowli. Słabo działa na psychikę.. no i wiek 41 lat.. ale po kilku tygodniach odpoczynku już rozmawiam z lekarzem o kolejnej próbie.. jeszcze nie porzucam nadziei.

Dziś się dowiedziałam, że zarodki najprawdopodobniej były słabe przez defragmentację nasienia.. czyli czynnik męski.. więc nie zawsze to te nasze stare komórki jajowe..
    Wiadomo, że statystyka nie sprzyja i chyba trochę trzeba się z tym pogodzić.. ja chyba właśnie doszłam z tym do ładu (wcześniej miałam mocną nadzieję, że może będę ponad statystyką)..

Trzymam kciuki za kolejny! Zwlaszcza ze jestesmy ten sam rocznik 😉

Kat84 lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:

hej, przykro mi, że się nie udało, nie poddawaj się mimo to :) u nas też był problem fragmentacji, a na jakim jest poziomie u Was i czy znacie przyczyny ?

Kat84 lubi tę wiadomość

👶
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:

U mnie w wieku 41+9 pierwsza stymulacja z wynikiem 0 zarodków do transferu. Po 2 miesiącach kolejna stymulacja i 2 zdrowe zarodki. Jeden z nich dał ciążę. Także trzymam kciuki.
    Skoro zarodki powstają to zawsze jest nadzieja.

Mari82, Kat84, Dotipik, Mandi41 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
    9.07- USG III trymestru- 1134 g.
  • Kat84 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii_81 wrote:
    hej, przykro mi, że się nie udało, nie poddawaj się mimo to :) u nas też był problem fragmentacji, a na jakim jest poziomie u Was i czy znacie przyczyny ?

Fragmentacja 27%. Nie znamy przyczyny.

@Jusia82 oooo dzięki za Twoją wiadomość.. czyli jest szansa :)) może zdążę przed 42 r.z.

Jusia 82, Megii_81 lubią tę wiadomość

04.06 I monitoring
    09.06 punkcja➡️ 10 🥚=> 8 zapłodnionych => 0 zarodków do transferu (degeneracja 6 dnia) ❌😓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:

@Jusia82 oooo dzięki za Twoją wiadomość.. czyli jest szansa :)) może zdążę przed 42 r.z.
    My tez mielismy problemy z fragmentacja,choc byla na nizszym poziomie bo 21%.Zastosowalam u meza metylowany kwas foliowy przez trzy miesiace i suplementy z arginina meskie.Po trzech miesiacach kuracji ciaza i zdrowe dziecko.Da sie obnizyc,trzeba zrezygnowac ze wszystkich uzywek bo bardzo szkodza,papierosy,alkohol.Powodzenia.

Kat84, Megii_81 lubią tę wiadomość

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:

Program ruszył w czerwcu a ja we wrześniu kończyłam 42, więc nie było czasu na rozmyślania tylko działanie 😊 i się udało.
    Tobie też z całego serca tego życzę. Powodzenia ❤️

Kat84, Megii_81 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
    Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
    9.07- USG III trymestru- 1134 g.
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat84 wrote:

Pocieszę Cię u nas było 66% i się udało, garściami suple brał, ale lekko nie było ani za 1 razem. Plus u mnie Endo, wiek i kto wie co jeszcze.

Kat84 lubi tę wiadomość

👶
  • Kat84 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za słowa pocieszenia. Zaczęliśmy już suplementację, zero alkoholu, rzucenie palenia. Ja z resztą też od 3 miesięcy suplementuję się na maksa. Więc mam nadzieje, że kolejne podejście da jakies blastki i, że przynajmniej jeden zarodek będzie zdrowy.

Mari82, Megii_81, Mandi41, Jusia 82 lubią tę wiadomość

04.06 I monitoring
  • Mandi41 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies dobre wiesci od starszakow? 😉Mam na mysli 40+

Miasa lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢
  • STARAczka Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 wrote:
    Jakies dobre wiesci od starszakow? 😉Mam na mysli 40+
    Ja po wakacjach wracam po moich 9 mrozaków... Lat 43, już. Przyjęłam już siedem, były dwie ciąże - poronione, transferuję po dwa. Dam znać, jeśli pojawi się sukces. Zarodki nieprzebadane po decyzji lekarza. Próbujemy... Wszystkie dobrej jakości i pochodzą w sumie z pięciu stymulacji.

Mandi41, Megii_81 lubią tę wiadomość

• Mandi41 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!

STARAczka lubi tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢
  • Megii_81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STARAczka wrote:
    Ja po wakacjach wracam po moich 9 mrozaków... Lat 43, już. Przyjęłam już siedem, były dwie ciąże - poronione, transferuję po dwa. Dam znać, jeśli pojawi się sukces. Zarodki nieprzebadane po decyzji lekarza. Próbujemy... Wszystkie dobrej jakości i pochodzą w sumie z pięciu stymulacji.

trzymam kciuki :) a jeśli możesz powiedzieć czym spowodowana decyzja o niebadaniu zarodków ? (ja tez nie uważam tego za konieczność, za co dziwnie patrzyli na mnie)

👶
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ