Bycie mamą maluszka, drugi raz, po dluzszej przerwie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cheshire_Cat wrote:pasuje do waszego klanu
40lat, 20 letni syn i od ponad 5 lat, staranie o drugie dziecko. Jedyna zmiana, to taka, ze z drugim mężem.
Na początku wydawało sie, że mamy ogrom czasu na podjęcie kroków, że potem tylko mykmyk i zrobione. Lata mijały...a w momencie przebudzenia i decyzji o dziecku, okazało się,że to nie takie łatwe.
Walczymy dzielnie co miesiąc..ale coś ciągle idzie nie tak i się nie udaje.
No... też miałam takie naiwne przeświadczenia i też sie tak ,,zdziwiłam,,... -
Ja też z drugim mężem. Mieliśmy wcale się o wspólne nie starać bo z chłopakami był od małego i zawsze był ich tatą. Staraliśmy się raptem 1x bo nagle zaczęło się ze mną dziać coś dziwnego. spóźniając a się @ nie była objawem ciąży ty tylko zaburzeń które spowodowały przerost endometrium, Zabiele łyżeczkowania, komórki CIN III wysokiego nowotworzenia, kolejny zabieg. Dzisiaj idę na cytologię która zdecyduje czy można wrócić do starań. Chociaż nie widzę szans bo znowu mi się pojawiają jakieś dziwne krwawienia i plamienia.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Hej. Ja mam 37 lat i walcze o trzecie od pol roku i nic. Pierwsze 14 lat drugie 9. Obie ciaze z pierwszego cyklu staran
Podejrzewam ze teraz chodzi o wiek. Myslalam naiwnie ze trzecie tez szybkp sow pojawi a tu niestety cisza.. Takze zycze Wam dziewczyny o sobie upragnionych dwóch kreseczekmamax2 -
To może i ja dołączę? mam 39 lat. synek ur 2006.
przez te 12 lat do głowy by mi nie przyszło, że mogłabym być 2 raz w ciąży. wszysko było ważniejsze. praca, budowa domu, auto. wygląd (!!!). boże jaka ja byłam głupia. mój mąż bardzo chciał mieć więcej dizeci ja nigdy. w listopadzie 2017 spontaniczna decyzja "a może jednak?' wszystko już jest to może teraz ciąża?
udało się w 1cs. dokładnie 21 listpada po 1 razie było jednak to za piękne by mogło być prawdziwe.
do niedawna udzielałam sie w wątku sierpniowe mamusie, niestety w styczniu poroniłam samoistnie.
teraz jestem bo badaniach na chlamydie i inne bakterie (szyjka macicy i pochwa). wszystko idealnie. prawdopodobnie przyczyna byla toxo....
tak więc własnie kończy mi się @ po poronieniu i zaczynamy raz jeszcze...Klamka82 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula78 przykro ale na to wpływu nie mamy. Trzeba być dobrej myśli.We're all mad here
41 letnia mamuśka, 21 letniego "szkraba" 😉
06.2019 poczatek romansu z Gameta
21.12.2019 IUI podejście 1-nie udane
20.01.2020 IUI podejście 2- nie udane
18.02.2020 IUI podejście 3 i ostatnie - nie udane -
Cześć,
Fajnie, że powstał taki wątek. Mam 41 lat i dwóch synów. Jeden ma skończone 17 lat, drugi jutro kończy 3 miesiące. Pierwsza ciąża naturalna, druga po in vitro
Sporo się nasluchalam, że to niepoważne, że jestem za stara. Ja osobiście jestem mega szczęśliwa, że mam drugie dziecko. Oczywiście są minusy późnego macierzyństwa ale są też plusy. Nie żałuję swojej decyzji.
PozdrawiamMartula78, Isaura81, krukania, Anna1975, Ania7973, StarającaSię, Margola_ lubią tę wiadomość
Ania1976 -
nick nieaktualnyania35 wrote:czesc, ja mam syna 15 letniego i za miesiac zaczne 36 rok swojego zycia, staramy sie 2 cykl. Ginekolog kazala zrobic prolaktyne i amh.Niby wszystko ok. ale ja sie boje, ze mi sie nie uda...
2006 r był szczęśliwy, córka ma 12 lat a teraz 14 cs i duuupa...
Dzisiaj 8dc i zaczynam walkę od nowa.Martula78 lubi tę wiadomość
-
Klamka82 wrote:Hej dziewczyny, ja mam 35 lat, w grudniu strzeli 36.
Dzisiaj 8dc i zaczynam walkę od nowa.
Mamy dzieci w jednym wieku oby ten cykl był szczęsliwy- trzymam kciukiKlamka82 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Klamka82 wrote:Hej dziewczyny, ja mam 35 lat, w grudniu strzeli 36.
Dzisiaj 8dc i zaczynam walkę od nowa.
i jak sytuacja u Ciebie? to chyba dni płodne wlasnie prawda? dzialacie?2006 Kubuś
nick nieaktualny
-
To i ja tu dołączę. Mam 40 lat i dwójkę dzieci 9 i 11 lat z pierwszego małżeństwa. Teraz z Nowym chcielibyśmy jeszcze mieć dziecko, ale co z tego wyjdzie? Mam obawy, czy się uda, a jeśli tak - czy wszystko będzie dobrze. Z drugiej strony - jeśli chcemy, trzeba spróować.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, kiedys pisalam na tym watku. Dla przypomnienia mam dwoje dzieci, 9,5 i 3 lata i dzis zobaczylam pozytywny test ciazowy. W marcu skoncze 40 lat! Ciesze sie i jestem przerazona jednoczesnie.
Jarosia85 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
agjot1979 wrote:Hej dziewczyny, kiedys pisalam na tym watku. Dla przypomnienia mam dwoje dzieci, 9,5 i 3 lata i dzis zobaczylam pozytywny test ciazowy. W marcu skoncze 40 lat! Ciesze sie i jestem przerazona jednoczesnie.
ogromne gratulacje!! jak Twoje samopoczucie? Który obecnie tydzień?agjot1979 lubi tę wiadomość
-
Hej julka_kulka czuje sie dobrze, bola cycki, mam nerwa jak przy pms i troche zmniejszony apetyt. Wczoraj bylam potwierdzic ciaze na usg no i jest pecherzyk, najwazniejsze ze w macicy, z om to 5t5d. 23 stycznia ide do swojego gina bo to wczoraj bylo na nfz i mam nadzieje na piekny zarodek z serduszkiem. Ten wczorajszy lekarz troche mnie nastraszyl ze pecherzyk splaszczony i roznie moze byc, wiec zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.
Mati 16.07.2009